Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Varázsoljunk Mac-es indítómenüt az XP-re
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Windows-szépítés
Oldalak: 1, 2
zsé
Nézzétek mit találtam!!! smile.gif

Az Object Dock nevű progival a Mac-es oprendszer startmenüjét lehet az XP felületére varázsolni. Itt is a látványos "nagyítós" effektus lép életbe. Lehet kicsinyíteni, nagyítani, átlátszóvá tenni a menü hátterét és még sorolhatnám... A program szinte a végletekig testreszabható. Érdemes kipróbálni! A program letölthető innen .
Szívesen várom a véleményeket. roll.gif » KÉP «
GoodSpeed
Nah, megsasoljuk, de szerintem ez már volt a régi fórumon, sőt lehet én mutattam , de az biztos, hogy hasonló volt.
benkovics
Nem! Te nem ezt mutattad, hanem egy hasonlót! ani_wink.gif
GoodSpeed
Én még nem raktam fel. Tomi Te már ezt felraktad ? Ha igen, akkor a hőmérséklet kijelzés működik?
Shia-ko
Erre lehet már start menü ikont rakni?
GoodSpeed
Én mondjuk a Start menüt nem szeretném lecserélni, elég lenne ha csak fent lenne egy plussz menüként, és ott lenne benne a hőmérséklet kijelzés, akkor lehet lecserélném a Kapsulest.
zsé
@Shia-ko

Lehet roll.gif
Gigah3rtz
Nagyon tetszik ani_wink.gif
apacs
IDÉZET(GoodSpeed @ 2005. May 08., Sun 19:43)
...és ott lenne benne a hőmérséklet kijelzés...

Nálam nem ment a hőmérsékelt kijelzés, és plusz menüként szolgál. ani_wink.gif
GoodSpeed
Akkor nem pakolom fel smile.gif
boros_peter
Nagy erőforrás igénye van?
apacs
Szerintem olyan óriási nem de azért nem árt egy kicsi tartalék. ani_wink.gif
benkovics
IDÉZET(boros_peter @ 2005. May 20., Fri 20:38)
Nagy erőforrás igénye van?

Nem olyan vészes! P4 1600-zal, és 512 MB RAM-mal, nem is veszed észre, hogy működik.....
smile=)
Hi!

Én StyleXp-t használok!
Teljesen testraszabható bár nem csinál mac-es felületű menüt viszont a stílusát(ikonok színek mappák...)rá lehet "húzni" az uncsi xp-sre biggrin.gif
Athos
Feltettem és tetszik. smile.gif
Doenee
@Zsé

Hogyan lehet a start menü ikonját rárakni?

Nagyon király exclamat.gif exclamat.gif exclamat.gif
zsé
Configure Dock arrow.gif Create arrow.gif New 'Start menu' Entry
Doenee
Köszi!
doh.gif
mailman
question.gif Sziasztok! welcomeani.gif

Rég jártam erre, de most megint itt vagyok, rögtön 2 kérdéssel:

1. Addig bűvészkedtem ezzel az Objectdockkal, Iconpackager-rel, meg a Style Xp-vel, míg sikeresen eltüntettem a Tálcáról azt a gombot, amivel egyszerre minden futó alkalmazást le lehet kicsinyíteni a Tálcára. Eredetileg egyből a Start gomb mellett lenne. Ezt hogyan lehet visszaaplikálni question.gif

2. Annyira megtetszett ez a Tiger feeling, hogy szívesen kipróbálnám. Van ez a Virtual Pc 2004 nevű szoftver, ha ezt felrakon, meg egy Mac Os X Tigert, tudom-e majd használni? A Microsoft szerint fordítva működik - tehát Macen lehet emulálni az Xp-t - de a Pc-re nem írják. Most akkor lehet, vagy nem lehet question.gif

A válaszaitokat előre is köszi.
Spányik Balázs
1. Megoldás.

2. Ha egy kicsit belegondolsz a dologba, szerintem számodra is világos lesz. A Virtual PC egy virtuális PC-t hoz létre. Van már PC-re Mac OS X? Nincs. Akkor nem.
mailman
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. július 05., 11:26 - kedd)
1. Megoldás.

2. Ha egy kicsit belegondolsz a dologba, szerintem számodra is világos lesz. A Virtual PC egy virtuális PC-t hoz létre. Van már PC-re Mac OS X? Nincs. Akkor nem.

Köszönöm a gyors választ.

1. Pontról pontra végigcsináltam, nem jött be. weep.gif Végül is nem nagyon hiányzik, mert a Tálcán jobb gombra előjövő menüből is le lehet kicsinyíteni egyszerre minden alkalmazást.

2. Nem szeretnék vitatkozni, de belegondoltam. roll.gif Mac-re van Xp? Legjobb tudomásom szerint nincs, mégis van egy Virtual Pc for Mac nevű Microsoft program, aminek segítségével - a honlapjuk tanúsága szerint - a csak win-re készült alkalmazások is szaladnak Macen. Tehát, ha odafelé működik, visszafelé is működHETNE??

IDÉZET
Van már PC-re Mac OS X? Nincs.

Már javában készül - jövőre itt az Intel procis MAc - , s ha értesüléseim helyesek, Torrenten már tölthető is. secret.gif Más kérdés, hogy csak mazoista és szuicid hajlamúaknak ajánlott még most a letöltése. smile.gif

Tehát addig még kihúzom valahogy, márcsak azért is, mert időközben találtam egy programot, ami az Xp-t tiszta Tigerré alakítja. A boot képernyőtől kezdve a bejelentkező képernyőn át az ablakok árnyékolásáig, az ikonok, az ablakok gördítősávja, a kurzorok, a dock, a menük minden olyan, mint a Tigerben.
Kísérletező kedvüek innen tölthetik:
Flyakite
Mellékhatások tekintetében, kérjük forduljon rendszergazdájához, szoftverészéhez! ani_wink.gif
Spányik Balázs
IDÉZET
Mac-re van Xp?

Nem, nem, rossz a kérdés!

Min fut az XP? PC-n. Mit csinál a Virtual PC program: egy virtuális PC-t. Macintoshon is, PC-n is. Tehát, Magintoshon is és PC-n is tudsz Windows XP-t telepíteni a virtuális PC-dre, eddig oké? De ebből még nem következik, hogy ez fordítva is igaz! Ahhoz Virtual Mac program kéne, ilyen meg, tudtommal, nincs.

Akkor ezt meg is beszéltük. smile.gif
Kicsi Sims
Ez az Object Dock elég kis érdekes program!
Csak az abaj nem igazán ismerem. Csak próbálkozom vele. De valaki segítene testre szabni. Illetve létezik ennek a proramnak magyarosítása?
Shia-ko
Nem tudok róla.
Kicsi Sims
Halli mindenkinek!

Aki Maces XP szeretne csinálni, annak ezt a linket ajánlom: Mac

Egyeteln hárány egy kissé régi, de azért meglehet csinálni más progarmokkal is. smile.gif
Jó Macezést mindenkinek! biggrin.gif
Kicsi Sims
IDÉZET(mailman @ 2005. július 05., 16:40 - kedd)
Tehát addig még kihúzom valahogy, márcsak azért is, mert időközben találtam egy programot, ami az Xp-t tiszta Tigerré alakítja. A boot képernyőtől kezdve a bejelentkező képernyőn át az ablakok árnyékolásáig, az ikonok, az ablakok gördítősávja, a kurzorok, a dock, a menük minden olyan, mint a Tigerben.
Kísérletező kedvüek innen tölthetik:
Flyakite
Mellékhatások tekintetében, kérjük forduljon rendszergazdájához, szoftverészéhez! ani_wink.gif

Nagyon jó ez program. ani_wink.gif
Köszi, hogy ajánlottad. osx.gif yes.gif
Utonium
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. július 05., 16:56 - kedd)
IDÉZET
Mac-re van Xp?

Nem, nem, rossz a kérdés!

Min fut az XP? PC-n. Mit csinál a Virtual PC program: egy virtuális PC-t. Macintoshon is, PC-n is. Tehát, Magintoshon is és PC-n is tudsz Windows XP-t telepíteni a virtuális PC-dre, eddig oké? De ebből még nem következik, hogy ez fordítva is igaz! Ahhoz Virtual Mac program kéne, ilyen meg, tudtommal, nincs.

Akkor ezt meg is beszéltük. smile.gif

Logikusan gondolkodsz Balázs és ez alapján tényleg ez lenne a válasz, de mégis létezik XP a MAC-re. smile.gif Mégpedig azóta, mióta nem IBM, hanem Intel processzorral szerelik őket. És még csak VirtualPC (vagy VirtualMAC) sem kell hozzá! Tessék: HardwareOC.hu: Képek az Intel processzoros Macről! (Azt az aprócska hibát pedig szerintem ki fogják küszöbölni.)
Spányik Balázs
Ez nagyszerű. Ez esetben mailmannek már csak egy évet kell várnia, amíg ez piacra kerül. roll.gif
mailman
IDÉZET(Kicsi Sims @ 2005. július 15., 11:19 - péntek)
Nagyon jó ez program. ani_wink.gif
Köszi, hogy ajánlottad.  osx.gif  yes.gif

You're welcome! cool.gif A windowblinds nevű progival még az is megoldható, hogy a minden ablak jobb felső sarkában levő méretező gombok - kicsinyítés, teljes méret,bezárás - átkerüljenek a BAL Felső sarokba - álá Mac! ani_wink.gif

Mellesleg a Dock-effekt azért rendesen megdolgoztatja a procit, látszik, hogy itt nincs hardveresen támogatva, mint a Mac-en.! Mobil Dothan proci van a gépemben, ha leveszem fix 600Mhz-es órajelre - ilyenkor kb. egy asztali 1Ghz-es PIII-mal egyenlő - erősen szaggat, hogy megmozgassa a 128X128-as ikonokat a Dockon. roll.gif
Spányik Balázs
Majd a Longhornra készülő ObjectDockban már lesz alatta hardveres támogatás. Potom másfél év. smile.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Két Mac téma:

Mac Jic i

Kép 1

Letöltés: Mac Jic i@deviantART
Mac Jic i v2

Kép 2

Letöltés: Mac Jic i v2@deviantART
Utonium
Kár hogy a deviantART oldalaira nem lehet kívülről linkelni. sad.gif ani_wink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Már miért ne lehetne? A Neowinen is működik, illetve nekem is mennek a linkek. blink.gif
Utonium
Pedig a képek linkjeire nekem csak ez jön be:
IPB kép

Gondolom nem ez lenne a MAC-es téma. unsure.gif

(Utólag:) Jé, IE-vel bejön. blink.gif annoyed.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nem csak Internet Explorerrel, Firefoxszal is. cool.gif
Utonium
Aha, megvan! Kattintásra egyik böngészőben sem jön be a linked, sem IE, sem Firefox, sem Opera nem jó. De ha kimásolom a hivatkozás címét és beillesztem, akkor minden tökéletes. Ráadásul utána (mivel akkor már cache-ből szedi ki) működik a kattintás is, nálad ezért ment elsőre. ani_wink.gif

Próbáld ki hogy kiüríted a cache-t és kattintasz itt a linkedre. Szerintem meg fogsz lepődni. smile.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ez érdekes. A Neowin fórumán viszont elsőre megy ... hmm.gif Viszont ezzel Neked is igazad van ... hmm.gif
GoodSpeed
Hát talán azért mert valamiért úgy veszi mintha a jpg után is pont lenne, nem csak előtte .

Amúgy ez a MAC-es téma dömping jó is lenne, csak kevés az olyan téma, amely tartalmazza egy installban az iconokat is megmindent, én a Crystal XP -ről tudok ami ilyen.
benkovics
Van olyan is, hogy: FlyakiteOSXv2.0 ...... !
Ebben minden benne van! cool.gif
eremit
Igen, ez nagyon szép. Mindent lecserél, tisztára Mac lesz a PC-ből. (A processzort meghagyja! smile.gif ) Használat (megunás) után maradéktalanul eltávolítható.
benkovics
Ez minden változtatásra igaz, ugyan úgy mint ennél a programnál! Egyszerűen létrehoz egy rendszer visszaállítási pontot! cool.gif
close05
hy, ezzel valahogy belehet állítani, hogy óráról-órára mutassa az időt, ne csak a napi előrejelzést? roll.gif

most már mutatja az éjszakát blink.gif (lehet hogy 10től unsure.gif )
GoodSpeed
IDÉZET(benkovics @ 2005. július 17., 23:55 - vasárnap)
Van olyan is, hogy: FlyakiteOSXv2.0 ...... !
Ebben minden benne van! cool.gif

Nekem is megvan már régen, csak most a LOnghorn korszakomat élem smile.gif
Jester
IDÉZET(zsé @ 2005. május 07., 22:53 - szombat)
Nézzétek mit találtam!!!  smile.gif

Az Object Dock nevű progival a Mac-es oprendszer startmenüjét lehet az XP felületére varázsolni. Itt is a látványos "nagyítós" effektus lép életbe. Lehet kicsinyíteni, nagyítani, átlátszóvá tenni a menü hátterét és még sorolhatnám... A program szinte a végletekig testreszabható. Érdemes kipróbálni! A program letölthető innen .
Szívesen várom a véleményeket.  roll.gif    » KÉP «

Lenne is vele egy-két kérdésem: Be lehet állítani, hogy valaahogy magyar időjárást mutasson? És, hogy rámentem, hogy add->weather docklet. És letett mégegy időjárás ikont. Azt hogyan lehetne eltűntetni? mert ha rákattintok, ot csak update és settings van.

Utólag: sikerült eltávolítanom, úgy, hogy kihúztam a menüjéből. biggrin.gif
manguszta
Megjelent FlyakiteOSX v3.5
béna
Sziasztok!
Nekem ezt írja ki, ha fel akarom rakni a Flyakite-et(3.5), XP-re: "FlyakiteOSX cannot be installed on 64-bit versions of windows. The installer will now exit." Hogy lehetne megoldani a dolgot? hmm.gif Összefüggésben van a hibaüzenet azzal, hogy egyszer már fent volt a gépemen? Lehet hogy maradt néhány file, amit ki kell még valahogy törölnöm?
Az előzőt uninstalláltam, a programok telepítése és törlése menüből NEM engedte, így kénytelen voltam a >> C:\WINDOWS\FlyakiteOSX\Uninstall>>rejtett mappából végrehajtani a műveletet, mert a Flyakite által létrehozott rendszervisszaállítási pontot már sajnos töröltem, nagy sikerrel. clap_01.gif
Esetleg a registry-ből töröljem az összes ilyen nevű file-t? (Nem mertem piszkálni.)
Ez a probléma egyáltalán?
Nos, ebben kérnék segítséget.
Köszi üdv

Utólag: mertem piszkálni a registry-t, kitöröltem minden összetevőjét, de nem ez lesz a gond, mert így sem működik osx.gif whip.gif
KeLa
A kiírt hiba szerint 64 bites rendszerre akarod telepíteni, ami nem működik.
Leona.
A RocketDock egy remekül animált, átlátszóságot is kezelő alkalmazásindító szoftver, amellyel könnyebben tudjuk rendszerezni (drag&drop) a parancsikonjainkat. Ha bármilyen fájlra, mappára, parancsikonra többször is szükségünk lenne az elkövetkezendő időben, csak fogjuk meg a fájlt, húzzuk a RocketDock felületére, és azonnal beillesztésre kerül. Ha már többet nincs szükségünk rá, húzzuk ki a felületről és engedjük el. A szoftver magyar nyelvű, így még könnyebben testre tudjuk szabni. Alapbeállítás szerint a képernyő tetején foglal helyett, s így néz ki...

IPB kép

A parancsikonok közt találunk egy Dokk beállításai ikont, itt tudjuk testre szabni a szoftvert. Beállíthatjuk, hogy a rendszerrel együtt induljon, a képernyő mely részén helyezkedjen el, és milyen stílust használjon.
A hivatalos honlapon számos bővítmény – docklet – közül válogathatunk, ezek közül az egyik leglátványosabb a StackDocklet, amely képes egy mappán belüli parancsikonokból látványos kezelőfelületet építeni. Innen tudjuk letölteni.

IPB kép

Kicsomagolás után be kell másolni a StackDocklet mappát a \Program Files\RocketDock\Docklets könyvtárba. Most lépjünk ki a RocketDockból (a felületén jobb klikk, kilépés), és indítsuk el újra. Jobb kattintás az egyik ikonra, Elem hozzáadása/ Stack Docklet. A megjelenő ikonra is jobb kattintás, majd válasszuk az ikon beállításait. A Folder résznél jelöljünk ki egy mappát, amelyben sok parancsikon található. Igény szerint beállíthatunk egy ikonfájlt is a gomb számára. Okézzuk le az ablakot, és nézzük meg mi történik, ha most rákattintunk a gombra!

IPB kép

A RocketDock új verziói már Vista kompatibilisek, 500 MHz-es processzor és 10 Mbájt memória szükséges a futtatásukhoz.
béna
IDÉZET(KeLa @ 2008. július 24. 6:18) *
A kiírt hiba szerint 64 bites rendszerre akarod telepíteni, ami nem működik.

Igen erre magam is rájöttem ani_wink.gif , a kérdés csak az, hogy miért látja 64bit-esnek a 32bit-es xp-t? Ezért gondolom, hogy maradt valami file még az előző install-ból, ami esetleg nem engedi az újrainstallt.
RegCleaner-t pedig nem töltök le emiatt, mert az újabb probléma hegyeket görget elém!

OFF: (próbáld ki>>kipróbálod>>beparáztatnak>>kiírja,tele van a gép mocsokkal>>vedd meg>>vagy regisztrálj...DE UTÁNA VEDD MEG!! lol2.gif >>újabb spam-ok, sütik>>arra megint tölts le egy irtót, mert a tiéd nem látja>>az újabb letöltés>>megint spam...stb) és ez így megy az idők végezetéig, végül rájössz, hogy ez már egy szimulákum, már maga az eszköz lesz a cél.
Pedig csak egy skint szerettem volna felrakni... nah mindegy.

ON: Szóval, ha valakinek volna ötlete a megoldásra, megköszönném.

http://www.pcworld.hu/forum/index.php?s=&a...st&p=255381

Üdv

NINCS BUMPOLÁS!
béna
roll.gif Nem tenném, főleg ha tudnám mi az?

Amikor nem kapunk választ a kérdésre, és az elkezd "süllyedni" a témák között, hozzáírunk egy amúgy teljesen értelmetlen újabb hozzászólást ("Na, senki nem tudja?" stb.), hogy a kérdés ismét a témák elejére kerüljön. Ez a bumpolás, és nem szeretek ilyesmit látni a Segélyvonalon. Köszi.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.