dumalady
2005. augusztus 28. 17:52
Sziasztok!
Képet szeretnék lekicsinyíteni az Infran View-et használom.
Amikor lekicsinyítem a képet JPG file-ról, BMP file-re vált a lekicsinyitett kép.
így ezeket nem tudom oda feltenni ahová szeretném, mert csak JPG file-t fogad el.
Mi lehet az oka?
Hogyan tudnám az megoldani hogy a JPG file kép lekicsinyités után is JPG maradjon???
Van jobb képszerkesztő program esetleg ami magyar?
Előre is köszönöm a segítséget.
eremit
2005. augusztus 28. 17:57
Valami nem stimmelhet Nálad! Én rendszeresen kicsinyítek IrfanView-val, és jpg-ben hagyja.
A 3.97-est használom. Neked a teljes van fenn?
dumalady
2005. augusztus 28. 18:19
A 3.97-es van fent.

Mi lehet a hiba?
Chabi
2005. augusztus 28. 18:32
Hogy mented el a lekicsinyített képet ?
Mentés... vagy Mentés másként... ?
eremit
2005. augusztus 28. 18:49
Tehát megnyitsz egy képet. Kép menü --> Méret változtatása. Ott beállítod. A kép kisebb lesz. Akár a Mentés, akár a Mentés másként jpg-be menti.
dumalady
2005. augusztus 28. 19:04
IDÉZET(Chabi @ 2005. augusztus 28., 19:32 - vasárnap)
Hogy mented el a lekicsinyített képet ?
Mentés...
vagy
Mentés másként...
Most ujra letöltöttem az egész képnézegető progit.
BIT képet ad ki kicsinyítéskor.
Mentés másként, így mentem el a képeket.
Chabi
2005. augusztus 28. 19:18
Ki tudod választani hogy mibe mentse el: BMP...JPG.....stb....
dumalady
2005. augusztus 28. 19:20
IDÉZET(Chabi @ 2005. augusztus 28., 20:18 - vasárnap)
Ki tudod választani hogy mibe mentse el: BMP...JPG.....stb....
De hogyan?
Chabi
2005. augusztus 28. 19:26
Ott van hogy Fájl típusa...
dumalady
2005. augusztus 28. 19:35
IDÉZET(Chabi @ 2005. augusztus 28., 20:26 - vasárnap)
Ott van hogy Fájl típusa...
Megvan!!!

Sikerült, sima mentéssel és ott látom a Fájl tipusát.

Köszönöm mindenkinek a segítséget
Laali
2005. szeptember 19. 19:59
Nem akarok új topicot nyitni. Az IrfanView programmal lenne egy jelentéktelen problémám. Nem tudom, én nézek-e el valamit, vagy nem ismertem egy funkcióját. Képeket mentettem ki vágólapról Vágólapxx.jpg néven. Át akartam nevezni (F2 vagy a menüből ) , de nem hajlandó. Ha a TotalCommanderrel megváltoztatam a Vágólap-ról mondjuk Bágólap-ra akkor már működik. Ez csak nálam van így? Elnézek valamit? Vagy csak fáradt vagyok...
A 3.95-ös verziót használom.
Megnéztem mégegyszer. Ha egy képet Vágólap kezdetűre nevezek, azt nem hajlandó átnevezni.
Laali
2005. szeptember 20. 16:12
Leírom egy kicsit pontosabban:
A 3.95-ös veziójú IrfanView-ben próbáltam képeket átnevezni. A képeket Vágólapxx.jpg néven mentettem ki. A menüben rákattintva az Átnevezésre, vagy megnyomva az F2-őt nem történik semmi. Más nevű képeken működik ez a funkció, megjelenik az átnevezés ablak, sőt akkor is, ha a Vágólap első nagy V betűjét másban kicserélem kis v betűre.
Eddig ha jól emlékszem jó volt...,
A Vágólap szó után bármi következhet a névben.
Az érdekelne, inkább csak kíváncsiságból, hogy ez ennek a programnak, verziónak a tulajdonsága, vagy nálam valamilyen helyi probléma ?
Javítás: Közben megnéztem egy másik gépen. A 3.95-ös verziójú program azon is ezt csinálja. Kicserélve a 3.97-re megszünt ez a "hiba"
Korda Attila
2006. január 12. 16:30
Sziasztok!
Egy kérdés. IrfanView 3.97-est használok. Az a gondom vele, hogy újabban amikor egy képet mentek el, nem jpg formátumban menti el, hanem gyakorlatilag a kép nevét írja be a kiterjesztéshez. Természetesen az IrfanView nem tudja megnyitni amikor rákattintok, hanem szól, hogy vagy keressek hozzá programot a netről, vagy válasszam ki a listáról. Átnevezés után természetesen megy a dolog, csak így egy kissé körülményes. Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm.
Kossuth Lajos
eremit
2006. január 12. 16:37
A kiterjesztést be se kell írni. Az alul lévő legördülő menüből kell a megfelelőt kiválasztani.
Temporary
2011. május 15. 1:22
IrfanView Date Stamp - időbélyeg elhelyezése képeken
A csoportos konvertálás alatt pipáljuk ki a speciális opciókat, benne válasszuk ki a szöveg beszúrását és az opciók alatt adjuk meg a következőket: x=0, y=0, szélesség 240, magasság 50, balra lent, szövegmezőbe $E306(%Y.%m.%d) , betű típus Ariel 28
Ha nem tetszik az eredmény kísérletezzünk, mert a szélességelég elég furcsa logika szerint lesz csak jó.
Kuttorka
2011. május 15. 21:54
Nálam tökéletesen működik. Az lehet a gond, hogy az IrfanView már a 4.28-nál tart. Le kell törölni a régebbit és letölteni az újat, mert ennek nincs automatikus frissitése. Ez az új, a nyelvi fájlt a gyártó oldaláról le lehet tölteni hozzá.
http://www.irfanview.com/
Garono
2011. május 15. 21:57
Ööö... és ez melyik kérdésre válasz? Vagy hogy jön ez ide?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.