ProFiler
2005. május 3. 14:41
Számítógépházak vásárlásával kapcsolatos kérdések, ajánlatkérés.
A régi fórumban megkezdett topic
Vikitorony
2005. május 6. 22:52
Itt egy kis drága finomság.
Alienware Star Wars módra!
sirfrancisd
2005. május 7. 2:05
Ha csak a házat meg lehetne csípni, akkor még tartalékba is vennék, annyira szép! B)
ProFiler
2005. május 7. 6:17
Ez már egyszer volt az optikai tuningnál is! Elég egyszer bemutatni.
Ciao.
Vikitorony
2005. május 7. 12:19
Kérlek bocsáss meg Mester!
Maverick
2005. május 7. 20:07
IDÉZET(Vikitorony @ 2005. May 06., Fri 23:52)
Tudjátok, hogy mennyire odavagyok a Star Wars-ért, de ilyen ház akkor se kéne...

Ellenben az
AOpen H700, na az pl. nagyon tetszik!!
sirfrancisd
2005. május 8. 3:03
Mav barátom, szó se róla, kicsit amcsisan csisás, de mégis csak Star Wars, egyébként én is a konszolidáltabb, konzervatívabb gépházakat szeretem.
eremit
2005. május 8. 6:06
Baromi ronda. "Barátok közt" elmegy.
nascar
2005. május 8. 20:02
Nem azért mert én is ilyet vettem, de ajánlom a Casetek házakat, mert elérhető az áruk, és nagyon jó minőségűek! Pl. a sokkal drágább Thermalright házak némelyike is Casetek ház, csak más előlappal, dupla annnyiért!
Casetek házak
Maverick
2005. május 9. 2:28
IDÉZET(nascar @ 2005. May 08., Sun 21:02)
Nem azért mert én is ilyet vettem, de ajánlom a Casetek házakat, mert elérhető az áruk, és nagyon jó minőségűek!
Ugyanezt mondhatom, nekem is Casetek van...
Igaz, "egy számmal" nagyobb:
Casetek 1018..
Lakatos Gergely [Stinger]
2005. május 9. 18:34
IDÉZET(Vikitorony @ 2005. May 06., Fri 23:52)
Itt egy kis drága finomság.
Alienware Star Wars módra!
Imádom a Star Wars-t, de ez a ház ennyi pénzért ocsmány.
ProFiler
2005. május 9. 20:12
Egy szép, nagyon jó és
olcsó ház:
Chieftec Mesh B)
Ciao.
benkovics
2005. május 10. 2:31
IDÉZET(Maverick @ 2005. May 07., Sat 21:07)
Ellenben az
AOpen H700, na az pl. nagyon tetszik!!
(Y)
Ez nekem is bejön!
chris p
2005. május 10. 13:59
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 09., Mon 21:12)
Egy szép, nagyon jó és
olcsó ház:
Chieftec Mesh B)
Ciao.
Ez a ház sem változtatta meg azt a véleményemet, hogy ha már Chieftec, akkor
Dragon! B) (Persze ez még mindig jobban tetszik, mint a "StarWars-ház".

)
Shia-ko
2005. május 10. 14:41
Nekem óriási. A Sonata kevesebb helyet foglal.
ProFiler
2005. május 10. 19:07
De átszámítva 15000 Forint szerintem egyátalán nem sok ezért a Chieftec-ért. A Dragon apróbb hibáit kijavították benne.
Ciao.
Shia-ko
2005. május 10. 19:58
Annyiért nagyon megéri.
chris p
2005. május 11. 11:15
Nekem egyedül a fekete betét nem tetszik benne. De ennyi pénzért még azt is "elviselném".

Milyen apróbb hibákra gondolsz? :unsure:
cereal180
2005. május 11. 11:17
Nekem nagyon bejön a kinézete, de nem venném meg, mert nekem túl nagy.
ProFiler
2005. május 11. 12:20
Jajj - nehogy már ez nagy! Van belőle big és midi tower is.
@ chris p:
pl. egyszerűbb egykezes meghajtóbeépítés, 120-as venti hely, 90 fokban elforgatott 3,5"-os tartó, ...
Ciao.
chris p
2005. május 11. 14:05
Ennél egyszerűbb beépítés? Ne legyünk már telhetetlenek!

(Ha van ilyen ház azért kérnék egy linket!) Az enyémben 120-as hely van hátul (igaz csak hátul).
cereal180
2005. május 11. 21:56
@ProFiler:
Én személy szerint nem szeretem a Teáltalad említett megoldásokat több okból.
:arrow: Az egykezes meghajtó-rögzítő sínek nem szoktak teljesen rögzítődni, hanem egy kicsit lötyögnek, ezért berezonálhat az egész ház.
:arrow: A 90°-kal elfordított vinyóhelyekkel pedig az a bajom, hogy nehéz bekábelezni őket.
Én még mindig a jó öreg csavarokra esküszöm. A házamban csak az alaplapi bővítő kártyák vannak csattal rögzítva, azok meg nem tudnak elmozdulni.
ProFiler
2005. május 11. 22:34
Hidd el, hogy feleslegesek a csavarok. Egyátalán nem rezeg semmi.
Ciao.
nascar
2005. május 12. 9:30
Ezt tanusíthatom
Az elején én is féltem a sinektől, de minden alap nélkül. Sőt a CD-ROM-om nagyon berezgette a régi házat, viszont most csak a motor zaját hallom, szóval pont az ellenkezője történt mint vártam
Az elfordított HDD beszerelésnek meg egyetlen trükkje van: a megfelelő hosszúságú kábelek (IDE, táp)!
sirfrancisd
2005. május 12. 12:16
Jók ezek a rögzítőbigyók, de nekem volt negatív tapasztalatom is velük, anno az egyik házamnál, mikor elpattant az egyik kis bakelit vacak, pótalkatrész persze nuku, a csavart meg csak kicserélem és kész, ha meg gumialátétekkel is kombinálom, akkor bomba biztosan tart, és nem is zörög.
ProFiler
2005. május 12. 12:17
IDÉZET("nascar")
Az elfordított HDD beszerelésnek meg egyetlen trükkje van: a megfelelő hosszúságú kábelek (IDE, táp)!
Vagy most már a SATA használata.
Ciao.
cereal180
2005. május 12. 20:50
Nem tudom, valahogy akkor sem tetszik ez az elfordított HDD rekesz. Van amikor egyszerre 4-5 winchestert használok, ez pont befér a házamba. Ezekbe meg 3-nál álltalában nem nagyon fér be több.
ProFiler
2005. május 14. 8:05
Egy kicsit durva, hogy általában, mert pont ez az, hogy több fér bele. Nem egy van, amibe 8 fér!

Továbbá a szerelésükhöz nem kell szétszedni a fél gépet, mert mondjuk elakad a memóriában, vagy a grafikus kártyákban - Isten őrizz - az alaplapban, mert mondjuk az okos háztervezők a HDD tartó sínt egy szintbe építették az alaplap szánjával.
Ciao.
Shia-ko
2005. május 14. 20:27
Nem mellesleg termodinamikailag is jobb.
matesz
2005. május 17. 20:24
ProFiler
2005. május 17. 20:29
Nekem nem. Minőségben nincs a topon.
Ciao.
cereal180
2005. május 17. 20:30
Az SR változata jó. A JR nagyon-nagyon kicsike.
matesz
2005. május 17. 20:44
Azért Nekem megfelelne!
Már csak az kérdés, hogy ez a sok csicsa (ventik+ledek) mennyivel dobják meg a fogyasztását!
ProFiler
2005. május 17. 21:10
Egyátalán nem veszélyes. Nem jelentenek összesen 20-25 Wattnál többet.
Ciao.
matesz
2005. május 18. 16:36
Akkor ezt talán még elbírja a 360W-os Chieftec tápom!
Köszi a segítséget!
cereal180
2005. május 18. 18:52
Megnéztem a méreteit: (H*W*D)=430X200X440mm
Ez nagyon kicsi! Az én házam 47 centi és a két alsó 5,25"-os helyre csak előlapi panel fér be, a vinyók pedig eléggé belógnak az alaplap fölé. Amit Te néztél, még 3 centivel rövidebb! A magasság is probléma lehet, hogyha olyan alaplapod van, aminek a szélén van a CPU-foglalat, mert a táptól nem fér el egy 80 mm-esnél nagyobb ventivel gyártott hűtő! Ahogy a
képen is látszik, nekem is csak 1 centi hely van a proci-hűtő és a táp között (8 centis venti).
matesz
2005. május 18. 20:26
Ilyen deszkám van, szerintem nincs annyira a szélén a proci foglalat, remélem belepasszol majd a házba.
cereal180
2005. május 18. 20:33
Azért gondolom nem akarsz majd házat is cserélni, amikor lecseréled az alaplapod
matesz
2005. május 18. 20:40
Egyelőre nem szándékozom alaplapot cserélni, ezt januárban vettem!
Sliders
2005. május 22. 11:19
Hali!
Már régebben megvásároltam a Chieftec BA-01B-B-B (bravo széria) legmagasabb toronyházát. A chieftecet mindig is a számítógépház gyártásban a legjobbak közé soroltam. Mivel tényleg minőséget gyártanak, és nem spórolnak ki semmit sem a házaikból, emellett a tápjaikra sincs panaszom.
Szóval a megvétel után azonnal pakoltam is át a konfigomat az új házba. Mondhatom a belső tere hatalmas, és kényelmes gyors vele dolgozni. Zseniális. Pedig az előző házam is torony volt.
Mikor a cserélhető Rack fiókok beépítéséhez értem, egy hatalmasnagy kérdőjel jelent meg a fejem felett. Ugyanis egyszerűen hihetetlennek találtam azt hogy nem lehetett "betolni sem" ??? a házba a rackeket, vagy csak nagyon nehezen, de szépen feszültek is benne. A másik miután egyet nehezen betoltam a csavar illesztési pontoknál sehogy sem passzolt a racken kialakított csavarozó mélyedés. Ugyanis ezen a házon egy fix pont van ahol lehet csavarozni. Nem úgy mint a régi házakon hogy egy hosszú sín van ahol bárhol elkezdhetem csavarozni a meghajtókat. Szóval mivel a régi házban volt 2 rackem is nagyon morci lettem hogy a Chieftec mérnökei ekkora hibát vétettek volna. Egyszerűen ezt egy német ember nem teheti meg és nem is teszi meg. Szóval gondolkodni kezdtem, de csak pár tippig jutottam mivel nem jutottam dülőre titeket kérdezlek.
Segítsetek? A rackjeim műanyagból készültek, nem fémvázasak. Lehet ez a gond, hogy az ilyen olcsó vackok nem mennek bele? Ugyanis a CD/DVD meghajtók meg könnyed szerrel igen! Viszont itt felmerül a kérdés!! Ha szeretnék venni egy speckobb HW-t be fogom tudni szerelni azt? Értem ezalatt a különféle elő szabályozó vackokat, vagy épp azt a HW-t amit a mostani májusi PC world hasábjain olvastam, azt a kazetta olvasó meghajót. Mert ezek alapos kérdések. Vagy ebbe csak a Chieftec által gyártott winyó rackek mennek bele? Magyarországon azt hiszem nem sok helyen árulnak ilyet ha jól tudom. Nem arról van szó hogy sajnálok pénzt kiadni a drágábbra, mert megtanultam már hogy rossz minőségű alkatrészekből lehet gépet építeni de jót nem. Szóval nem ez a gond, hanem az hogy ez a probléma csak a rack esetében áll fenn? Tapasztalatok? Azért is fontos lenne, mert a közeljövőben szeretnék venni még egy ilyen házat meg egy közepeset is. És emiatt nagy szükségem van a véleményetekre. Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm szépen!
ProFiler
2005. május 22. 11:59
Azt javaslom, hogy legelő lépésben mérd le (pontosan!) a RACK-ed szélességét. Azt tippelem, hogy szélesebbre sikeredett, mint amekkorának lennie kell.
Ciao.
Shia-ko
2005. május 22. 12:14
Ha esetleg úgy nem menne, akkor akár ülve is megteheted, csak könnyedén hozzáférjél a géphez.
Timer
2005. május 25. 5:15
A JNC házakról mennyit tudtok? Egy ilyet tervezek beszerezni (leírás alapján), de nem sok mindent tudok azon felül, hogy van rajta LCD kijelző. Minőség, no meg a tapasztalatok érdekelnének.
ProFiler
2005. május 25. 5:30
Rossz minőség (pontosítok: nagyon rossz kidolgozás). A tápegységét pedig azonnal ki kell dobni. (és akkor még csak enyhén fogalmaztam)
Ciao.
Kicsi Sims
2005. május 25. 16:10
Hellosztok!
Egyik rokonom házat akar venni! A következőkre gondolt:
Codegen 8012CA Midi
Codegen 9011 Maxi
Ha tudtok képet is melékeljetek hozzá!
Nagyon sürgős lenne!
ProFiler
2005. május 25. 16:23
Az előbbi szerverház, az utóbbit pedig már nem is gyártják. Képet nem találtam róluk, de miért akar pont ilyet venni? (300Wattos Codegen tápot tesznek ezekbe a házakba, ami veszélyes hulladék

)
Ciao.
Shia-ko
2005. május 25. 16:24
Nézze meg, ha tetszik vegye meg, de táp nélkül, és jobban járna egy Compucase-zel, ami nem sokkal drágább, jóval jobban szellőzik, és igényesebb a kidolgozása.
Kicsi Sims
2005. május 25. 16:41
ProFiler:
Mármint melyiket nem gyártják?
A tápot, amúgy lecserélné.
Shia-ko
Milyen az a Compucase ház küldenél róla képet:
Shia-ko
2005. május 25. 17:10
Van egy csomó 
szerk.: a fennti egy link
Kicsi Sims
2005. május 25. 17:29
Amúgy én is veszek házat. Egy Codogen 6041
(igaz használt a rokonomtól) mindössze 3000 Ft-ért.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.