Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Retro
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > Magazin
Athos
Mivel az újsásgban megszűnt az a rovat, melyben az 5 és 10 évvel ezelőtti lapokból idéztek cikkeket, ezért arra gondoltam, hogy itt a fórumon elindíthatunk hasonló témában egy topicot. Nekem ez nagyon tetszett. smile.gif
Ha valakinek van régebbi (legalább 5 éves) PCWordje és kedve támad egy két akkori cikket megosztani velünk, akkor itt megteheti. Az idézés szabályaira kéretik odafigyelni.
Athos
IDÉZET(PCWorld 9. évfolyam 12. szám @ 16. oldal)
Megjelent a magyar Windows Me

Már kapható a Microsoft otthoni felhasználók számára készített új operációs rendszerének honosított változata. A Microsoft Windows Millenium Edition (Windows ME) a Windows 95 és a Windows 98 termékvonal továbbfejlesztése. A Windows ME kegészítő alkalmazásként már a legfrissebb Internet Explorer böngészőt és médialejátszót tartalmazza, s ezek mellett egy videoszerkesztő program is helyet kapott. Az első pillantásra szembetűnő újdonságokon túl a rendszer olyan , a háttérben meghúzódó, a Windows 2000-ből átvett szolgáltatásokat is tartalmaz, mint például a hibás programok okozta rendszerösszeomlásokat gyógyító System restore vagy a kritikus fontosságú rendszerállományok védelme. A szoftverre, a termékismertetőkre és a szakirodalomra is kiterjedő honosítás alól csak a termék neve képez kivételt. Az angolul jól hangzó Windows ME rövidítés magyar megfelelője ugyanis a Windows Millennium Kiadás csonkításából - kissé komolytalanul - Windows Miki lett volna.

Ez a Miki tetszik. laughing.gif
manguszta
Én 2001. óta veszem, szóval szívesen vállalnám a topicot 2006. januártól.
Athos
biggrin.gif Azért ha van egy-két érdekesség 2001-ből, akkor jöhet. Azóta is nagyot fejlődött a világ. Remélem, hogy a PCW-ösök közül is ír valaki ide, mert nekik gondolom kezdetek óta megvannak a lapok. ani_wink.gif
Adani
Én 1998 óta vagyok előfizető, de sajnos már sok régi szám elveszett ill. anya meg tesóm önhatalmúlag sokat kidobtak ill. lenyúltak papírgyűjtéskor.
kolimi
A termék neve: PC World, 1992 január, az első magyar nyelvű szám(3338100)
Link a termékre: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=3338100

smile.gif
manguszta
IDÉZET(Adani @ 2005. augusztus 26., 17:34 - péntek)
Én 1998 óta vagyok előfizető, de sajnos már sok régi szám elveszett ill. anya meg tesóm önhatalmúlag sokat kidobtak ill. lenyúltak papírgyűjtéskor.

Nekem minden szám megvan 2001. januárától, még a CD-k és poszterek is.
Athos
Senki nem szeretne írni ide? blink.gif
manguszta
Dehogynem, viszont én rendszerben szeretném írni, azaz 2006. januárjától csinálnám, címlap szkennel.
manguszta
Találtam otthon egy 1969-es decemberi Számítástechnika újságot. Ez volt az első számuk. Ha lesz időm, beidézek majd néhány érdekes cikket, van egy néhány.
Adani
Nem lenne rossz dolog, kíváncsi lennék, akkoriban miről tudtak írni, még a Commodore és a PC-k előtt.
manguszta
Ok, holnap nyelvvizsgázok, utána majd írom.
manguszta
Na, lenyilvvizsgáztam, hétvégén meg majd írom a cikkeket. Nem találtam az újság impresszumában semmi olyat, hogy csak a tulajdonos enegdélyével lehet közölni belőle, úgyhogy élni fogok jogaimmal biggrin.gif
Bár ami a PCW-t illeti, ott már van ilyen, viszont nem idéznék, csak összefoglalnék, akár anno a Retróban. Azért megkérdezném a PCW szerkesztőket, csinálhatom-e?
manguszta
IDÉZET(manguszta @ 2005. szeptember 04., 13:16 - vasárnap)
Találtam otthon egy 1969-es decemberi Számítástechnika újságot. Ez volt az első számuk. Ha lesz időm, beidézek majd néhány érdekes cikket, van egy néhány.

Itt találhatóak meg:
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=2037
Athos
clap_02.gif
manguszta
Köszönöm! biggrin.gif

Ez a 600. hozzászólásom!
Árpyka
Nekem meg az első biggrin.gif
Árpy
Nekem is biggrin.gif
Benoc
IDÉZET(manguszta @ 2005. augusztus 26., 12:30 - péntek)
Én 2001. óta veszem, szóval szívesen vállalnám a topicot 2006. januártól.

Letelt a határidő smile.gif biggrin.gif biggrin.gif laughing.gif
Nekem van egy 99-as számom,aminek címlapján ez áll: Őfelsége Pentium 3, egy másikon: Még idén Windows 2000. Ha lesz időm, még írok cikkeket is, van 1-2 nagyon jó.
manguszta
Hoppá! Majd igyekszem smile.gif
klorosol
Arra nincs lehetőség, hogy (mivel gondolom elektronikus formában megvan úgyis - legalábbis remélem), ha megfelelő érdeklődés, akkor pl. PDF-ként kiadni egy "reprint" változatot? Nagyon nem érné meg?
Szanya
arrow.gif Újabb fejlesztések C64- re! Érdemes megfigyelni a cikk írásának dátumát! exclamat.gif
Vérpatkány
Lehet, hogy off topik lesz, de jobb topikot nem találtam kérdésemnek. Találtam cheat kódot a neten a Commodore 64-es Wizard OF Wor- hoz.

http://www.gamespot.com/c64/action/wizardofwor/hints.html

Namost. Mivel a régi c64-esem +halt ( sad.gif ), ezért a játékot emulátorban tolom. Méghozzá a VICE-al.
Ugy csinálok mindent ahogy a cheat leirás mondja. Betoltom a játékot, beirom, hogy POKE 16017,44 majd "RUn" és enter.

De semmi hatása sincs a játékban. Valaki esetleg tudna segiteni? Be kell valamit állitani az emulátorban?
mrmatyi
Üdv!
Annó a Pc World- újsághoz adtatok egy 2005 arhív cd-t.
Nekem olyan kéne, hogy a Pc World 2005 arhív címlapok (az újság eleje), mivel az nem lett hozzátéve!
Be tudnátok tenni ide, vagy hol találom ezeket? Mind a 12 kéne ha lehet, PDF, vagy jpeg-ben is jó!
Köszönöm!
Spányik Balázs
Látom, közben megoldódott a probléma. roll.gif
mrmatyi
Igen? És hol láttad? biggrin.gif
Csak az a bibi, elírtam, a 2006-osról kellene címlapok, mind, mert ahhoz tényleg nincs az arhív cd-n!
Köszi, és bocs! roll.gif
mrmatyi
Mondjuk választ is kaphatok, vagy várjak még jövő ilyenkorig?? blink.gif
Spányik Balázs
Szerintem jövő ilyenkor sem kapsz címlapokat, úgyhogy semmiképp ne várjál addig.
mrmatyi
Nem baj, akkor megkapom máshonnan, meg a tartalmát is, mint mindig! biggrin.gif
Spányik Balázs
És ez továbbra sem érdekel senkit a világon. smile.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.