Mezofi
2005. augusztus 20. 19:11
Sziasztok!
Hogyan tudom megoldani, hogy a kép a színpadon fokozatosan jöjjön elő. Lehet-e úgy, hogy ne az idő vonalon keljen frame-eket beszurkálni.
Próbáltam for ciklussal az alpha érték növelésével nulláról indulva, de a szemnek csak annyi látszik, hogy a kép a helyén van. Nincs fokozatosság.
benkovics
2005. augusztus 20. 22:32
Csak időszalaggal, vagy pedig csináld meg animált gif-ben, csak az folyamatosan villodzni fog!
Bencce
2005. augusztus 21. 8:29
Ez nekem is problémám volt... Nekem ha jól emlékszem úgy sikerült megoldani, hogy az alfa értéket 10%-onként növeltem... Elég bonyolult meg időigényes, remélem valaki fog rá mondani valami jót!
ocsi
2005. augusztus 21. 16:17
A timeline-on miért nem jó? Motion tween-el? Én kipróbáltam és simán működik a kép-motion tween-alpha kombináció... de megoldható maszkolással is. (A maszkot teszed átlátszóvá).
benkovics
2005. augusztus 21. 22:03
Ez igaz!
Pont ma jutott eszembe! Ki is próbáltam! Működik!
Bencce
2005. augusztus 22. 8:29
valamiért timeline-on nem akarta. Egyik képkockát 0%os alphára a másikat 100%ra állítani és összekpacsolni.... Nem ment:) . És ha jól emlékszem amszkolással sem, de majd megpróbálom megint. Én szöveggel akartam ezt még annó (
My Webpage) és ott is csak akkor ment ha köztes értékeket is beállítok! Jajjj de jó most, hogy írom eszembe is jutott, hogy ennek az oldalnak elkészült a domain-e és feltölthetem:)
benkovics
2005. augusztus 22. 8:43
És mi van akkor, ha megrajzolod a két képet, az egyiket 0%-osan, a másikat 100%-osan mondjuk photoshoppal, és ezeket "tween"-nel kötöd össze?
ocsi
2005. augusztus 22. 20:21
Bence: A szöveget ne keverjük bele... az valamiért hülyén viselkedik egyes esetekben...
Lépések:
1.kocka:
Importáld a képet
Sokadik kocka:
Tedd kulcskockává(keyframe). Ennek hatására a tartalma ugyan az lesz mint az előtte lévő kulcskockáé.(1.kocka)
Jelöld ki a két kockát és a közte lévő kockákat a Timeline-on Jobbklikk-->Create motion tween
Ezek után az 1. kockán menj a képre és állítsd be az alpha-t 0%-ra. Így működni fog...
A photoshop-ot el lehet felejteni. A Flash motion tween effektje azon alapúl, hogy a ki lehet számoni a köztes kockákat... Ez két kép esetén is lehetséges lenne, de az más progi.. nem vektografikus...
benkovics
2005. augusztus 22. 20:41
Igaz!
Bocs!

De az ötlet jó volt!
Mezofi
2005. szeptember 7. 19:40
Láttam ezen az oldalon egy szép képcserét. Szerintetek mi a trükk benne. Nem tudok rájönni hogyan csinálhatták. Nem kódolása érdekel, hanem a működése.
Itt van.
ocsi
2005. szeptember 7. 22:30
Arra a képváltásra gondolsz, ami olyan mint azok a hirdetőtáblák amik függőleges csikokból épülnek föl és így 3 plakát váltakozik?!
Megvalósítás:
A képet betölti egy MC be. Ez után a következőt betölti alá. Valamelyik képet maszkolja, és a maszk efekt függőleges téglalapokból épül föl, ami motion tween segítségével 'kinyílik'. És a téglalapk közt van egy kis késleltetés... Azt hogy a végtelenítést hogy oldották meg, azt nem tudom...
Mezofi
2005. szeptember 8. 8:43
Én is erre gondoltam, a képek egymás alá és a maszkot balról tolva jobbra. A maszk pedig függöleges csikokból amik group-pal egy csoprtba rendezve. A kérdés feltevése után már próbálkozgattam vele.
Köszi, akkor valószínű így csinálták.
system54
2007. április 30. 16:30
Hali!
én a fix.tv-n láttam egy olyat hogy alul voltak a képek és amire rá mentem megjelenik egy nagy képbe ("kivetitőre") azt vajon hogy hogy csinálták???
zsoltchelsea
2007. április 30. 17:34
Rá is kattintottál vagy csak a kurzort vitted rá?
system54
2007. április 30. 18:25
Csak rámentek (azt hiszem) de ez most mindegy.
Garono
2007. április 30. 19:24
Vagy egy egyszerű JS volt, vagy CSS. De az utóbbi megoldást csak a fanatikusok használják (mint én).
system54
2007. május 1. 13:24
Bocs garono én még kezdő vagyok elmondanád hogy hogy lehet megcsinálni létsziiiiiiiiii!!!!!!!!!
Garono
2007. május 1. 14:09
Tegyük fel, hogy JS, azt másold ki tőlük, és megvagy. De ehhez érteni is kéne a JS-hez, mert azt így elmagyarázni nem tudom.
system54
2007. május 1. 17:23
Nem tudom kimásolni mert tévéjükben adták le! És még azt az adást sem lehet letölteni!

De nem tudom mi az a JS.
Garono
2007. május 1. 20:30
JS = JavaScript.
system54
2007. május 2. 12:28
Gondoltam!

De hogy alul voltak a képek és a csávókám rákantitott az egyik képre és felette egy nagy kivetítőn lehetett látni nagyobban a képet!
Nem tudjátok hogy lehet megcsinálni akár JS-sel???
Spányik Balázs
2007. május 9. 11:46
Jól értem, hogy van egy számítógép, egy monitor, azon van egy weboldal, amin vannak képek. Ezen kívül van egy vetítővászon és egy kivetítő (valószínűleg rádugva a számítógépre), és amikor rákattintanak a képre a weboldalon, akkor az megjelenik a vásznon nagyban?
Mi van akkor, ha ez nem egy weboldal volt, hanem valami képnézegető program, ami úgy van beállítva, hogy az egyik képernyőn mutatja a bélyegképeket, a másik képernyőn (amit a kivetítő visz), mutatja a kiválasztott képet nagyban?
system54
2007. május 9. 16:52
Bocs az értehetetlenségemségemért, bocs sajnálom.
very very sajnálom
(Már megoldottam a képnézegetést flash-ben.)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.