Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Képek elhalványítása
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Flash
Mezofi
Sziasztok!
Hogyan tudom megoldani, hogy a kép a színpadon fokozatosan jöjjön elő. Lehet-e úgy, hogy ne az idő vonalon keljen frame-eket beszurkálni.
Próbáltam for ciklussal az alpha érték növelésével nulláról indulva, de a szemnek csak annyi látszik, hogy a kép a helyén van. Nincs fokozatosság.
benkovics
Csak időszalaggal, vagy pedig csináld meg animált gif-ben, csak az folyamatosan villodzni fog! weep.gif
Bencce
Ez nekem is problémám volt... Nekem ha jól emlékszem úgy sikerült megoldani, hogy az alfa értéket 10%-onként növeltem... Elég bonyolult meg időigényes, remélem valaki fog rá mondani valami jót!
ocsi
A timeline-on miért nem jó? Motion tween-el? Én kipróbáltam és simán működik a kép-motion tween-alpha kombináció... de megoldható maszkolással is. (A maszkot teszed átlátszóvá).
benkovics
Ez igaz!
Pont ma jutott eszembe! Ki is próbáltam! Működik! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Bencce
valamiért timeline-on nem akarta. Egyik képkockát 0%os alphára a másikat 100%ra állítani és összekpacsolni.... Nem ment:) . És ha jól emlékszem amszkolással sem, de majd megpróbálom megint. Én szöveggel akartam ezt még annó (My Webpage) és ott is csak akkor ment ha köztes értékeket is beállítok! Jajjj de jó most, hogy írom eszembe is jutott, hogy ennek az oldalnak elkészült a domain-e és feltölthetem:)
benkovics
És mi van akkor, ha megrajzolod a két képet, az egyiket 0%-osan, a másikat 100%-osan mondjuk photoshoppal, és ezeket "tween"-nel kötöd össze?
ocsi
Bence: A szöveget ne keverjük bele... az valamiért hülyén viselkedik egyes esetekben...
Lépések:

1.kocka:
Importáld a képet
Sokadik kocka:
Tedd kulcskockává(keyframe). Ennek hatására a tartalma ugyan az lesz mint az előtte lévő kulcskockáé.(1.kocka)
Jelöld ki a két kockát és a közte lévő kockákat a Timeline-on Jobbklikk-->Create motion tween
Ezek után az 1. kockán menj a képre és állítsd be az alpha-t 0%-ra. Így működni fog...

A photoshop-ot el lehet felejteni. A Flash motion tween effektje azon alapúl, hogy a ki lehet számoni a köztes kockákat... Ez két kép esetén is lehetséges lenne, de az más progi.. nem vektografikus...
benkovics
Igaz!
Bocs! blush.gif
De az ötlet jó volt! biggrin.gif
Mezofi
Láttam ezen az oldalon egy szép képcserét. Szerintetek mi a trükk benne. Nem tudok rájönni hogyan csinálhatták. Nem kódolása érdekel, hanem a működése.
Itt van. ani_wink.gif
ocsi
Arra a képváltásra gondolsz, ami olyan mint azok a hirdetőtáblák amik függőleges csikokból épülnek föl és így 3 plakát váltakozik?!

Megvalósítás:

A képet betölti egy MC be. Ez után a következőt betölti alá. Valamelyik képet maszkolja, és a maszk efekt függőleges téglalapokból épül föl, ami motion tween segítségével 'kinyílik'. És a téglalapk közt van egy kis késleltetés... Azt hogy a végtelenítést hogy oldották meg, azt nem tudom...
Mezofi
Én is erre gondoltam, a képek egymás alá és a maszkot balról tolva jobbra. A maszk pedig függöleges csikokból amik group-pal egy csoprtba rendezve. A kérdés feltevése után már próbálkozgattam vele.
Köszi, akkor valószínű így csinálták.
system54
Hali!
én a fix.tv-n láttam egy olyat hogy alul voltak a képek és amire rá mentem megjelenik egy nagy képbe ("kivetitőre") azt vajon hogy hogy csinálták???
zsoltchelsea
Rá is kattintottál vagy csak a kurzort vitted rá?
system54
Csak rámentek (azt hiszem) de ez most mindegy. annoyed.gif
Garono
Vagy egy egyszerű JS volt, vagy CSS. De az utóbbi megoldást csak a fanatikusok használják (mint én). biggrin.gif
system54
Bocs garono én még kezdő vagyok elmondanád hogy hogy lehet megcsinálni létsziiiiiiiiii!!!!!!!!!
Garono
Tegyük fel, hogy JS, azt másold ki tőlük, és megvagy. De ehhez érteni is kéne a JS-hez, mert azt így elmagyarázni nem tudom.
system54
Nem tudom kimásolni mert tévéjükben adták le! És még azt az adást sem lehet letölteni! weep.gif De nem tudom mi az a JS.
Garono
JS = JavaScript.
system54
Gondoltam! blink.gif
De hogy alul voltak a képek és a csávókám rákantitott az egyik képre és felette egy nagy kivetítőn lehetett látni nagyobban a képet!
Nem tudjátok hogy lehet megcsinálni akár JS-sel???
Spányik Balázs
Jól értem, hogy van egy számítógép, egy monitor, azon van egy weboldal, amin vannak képek. Ezen kívül van egy vetítővászon és egy kivetítő (valószínűleg rádugva a számítógépre), és amikor rákattintanak a képre a weboldalon, akkor az megjelenik a vásznon nagyban?

Mi van akkor, ha ez nem egy weboldal volt, hanem valami képnézegető program, ami úgy van beállítva, hogy az egyik képernyőn mutatja a bélyegképeket, a másik képernyőn (amit a kivetítő visz), mutatja a kiválasztott képet nagyban?
system54
Bocs az értehetetlenségemségemért, bocs sajnálom. very very sajnálom weep.gif weep.gif weep.gif
(Már megoldottam a képnézegetést flash-ben.)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.