Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: OpenOffice | LibreOffice
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Irodai, ügyviteli programok
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5
csutomi
Nekem egy olyan problémám van, hogy sehol sem találom a szövegszerkesztőben, hogy hol lehet kikapcsolni az automatikus számozást. Például beírok egy ilyen sort: 1. Ez az első pont
és az ENTER leütése után automatikusan beírja nekem a szövegszerkesztő, hogy 2.
Darcy Tucker
Bár nem használom az OpenOffice-t, csak a Word-öt. De gondolom, ha Backspace-t nyomsz, akkor itt is kitörli a nemkívánt pontot. És írhatod a következő bekezdést.
eremit
Formátum - Automatikus formázás - Gépelés közben: pipa ki.
csutomi
Ez az, köszönet érte... smile.gif
stirlitz
Nekem ki van pipálva a gépelés közben, mégsem sorszámoz, viszont találtam olyat, hogy eszközök, sorszámozás, ott lehet sorszámozást megjeleníteni, alapból minden 5. sor, lehet állítani tetszőlegesen. question.gif
csutomi
Nekem a pipálós módszer bejött. Viszont, amit te mondasz, az nálam be sincs kapcsolva, és ha kipipálom a "gépelés közben"-t, akkor mindig sorszámoz.
stirlitz
Te melyiket használod, van a legújabb, a kiterjesztés: odt, meg van az eggyel korábbi, annak: sxw.

Nem néztem utána különben, hogy van-e különbség a kettő között ebben, majd utána nézek. roll.gif
csutomi
Az sxw-t az 1.4-es verzió gyártja, az odt-t pedig az 1.9-es (illetve majd a 2.0-ás).
Most konkrétan az 1.9-eset használom. Egyébként eddig úgy tűnt nekem, hogy főként a kompatibilitás terén nyújt újat az új változat...
stirlitz
Erről én annyit hallottam, hogy a Microsoft különböző okok miatt az eddigi word és excel formátumot lecseréli egy új, nyitott forráskódú formára, amit az open office is fog használni az új verzióban. Kiadnak egy kiegészítést, ami által a jelenlegi word kompatibilis lesz ezzel. Ha tévedek, valaki javítson ki. ani_wink.gif
aty
A Microsoft is beakarja vezetni a nyílt XML-formátumot. De ez megint olyan lesz, hogy az OASIS-féle, az EU által elfogadott szabványoknak nem fog megfelelni - de azt már megszokhattuk, a Microsoft magát mindenek felett álló szabványalkotónak képzeli.
Ennek ellenére, az OpenOffice képes lesz olvasni ezeket az új docx, xlsx formátumokat, mivel most már nem kell a visszafejtéssel szórakozni.
csutomi
IDÉZET(aty @ 2005. augusztus 25., 13:51 - csütörtök)
Ennek ellenére, az OpenOffice képes lesz olvasni ezeket az új docx, xlsx formátumokat

Sőt, nemcsak olvasni, de menteni is lehet ilyen formátumban. Az OpenOffice 2.0 béta változatában, ki lehet próbálni, hogy mire képes.
aty
Jah úgy gondoltam smile.gif 2.0 szerintem még nem támogathatja a még nem létező MS-"szabványokat".
csutomi
Akkor pontosítok: Az MS Word által mentett xml formátumot támogatja. Egészen pontosan például: fájl -> mentés másként -> fájl típusa -> Microsoft Word 2003 xml (.xml)
csutomi
Nem tudja véletlenül valaki, hogy milyen nyelven írták az OpenOffice-t??
csutomi
Volna egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehet a következőt megcsinálni:
Egy adott szövegben egy bizonyos karakterstílussal rendelkező szavakat a szöveg végére listaszerűen kigyűjteni.

pl: a stílus neve legyen kék, az ilyen stílusú karakterek kékkel jelennek meg:

Ez egy bemutató szöveg, hogy mi az, amit szeretnék csinálni az OpenOffice-cal, ha egyáltalán így lehet, mert eddig csak oldalstílussal tudtam megcsinálni, de az nem jó.

Szöveg vége:
szeretnék
lehet
csak

Tud valaki segíteni? roll.gif
google
IDÉZET(csutomi @ 2005. augusztus 28., 20:40 - vasárnap)
Nem tudja véletlenül valaki, hogy milyen nyelven írták az OpenOffice-t??

Java.
ProFiler
Megjelent az OpenOffice.org 2.0 RC1! Innen tölthető le.

Ciao.
csutomi
IDÉZET(google @ 2005. szeptember 25., 13:59 - vasárnap)
Java.

Akkor hogyan lehetséges, hogy mégis exe fájllal indul?
aty
C/C++ nyelven írták csak vannak részek amik a Java futtatókörnyezetet használják.
Anita
Most töltöttem le az új Office-t, de ez angol (nekem 1.1.2-es magyarul volt fent)
Tudna valaki segíteni, hogy hogyan lehet ebből magyart "csinálni"?! Ahonnét letöltöttem, ott beállítottam a következőt: select your language - hungarian. De ezek szerint valamit mégis eltoltam.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
csutomi
Nézz szét a >>következőn.<< Ott vannak language pack-ek is. Vigyázz, hogy pont azt a verziót töltsd le a nyelvi csomagból, amelyik a gépeden angolul fenn van.
(Nekem például csehül jött le, és nem figyeltem a verziókat, így kicsit megbolondult.)
Anita
Angolul az alábbit töltöttem le: OOO.2.O.Orc1_050923_Win32Intel_install.exe
Az ajánlott oldalon nem tudom kiválasztani, hogy melyiket kellene még emellé letölteni. Tudnátok még ebben is segíteni? Köszönöm!
csutomi
Szerintem akkor ez lesz az: OOo_2.0_languagepack_windows_install_hu.exe 26-Sep-2005 17:31 15M
Kovács Gyula (MiniDisc)
Magyarul is letölthető exe formátumban az OpenOffice 2.0 Windowshoz
davidakos
Én is letöltöttem az új változatot, a végleges 2.0-ás FSF buildet Win XP Home SP2-höz. Nagyon korrekt, főleg a régi kompatibilitási problémák látszanak megszűnni, viszont PDF-be exportálás során az ő és ű betűk a kétszeresükre dagadnak. Ismert-e a jelenség? Mit lehet csinálni, hogy ezt elkerülje az ember? Köszi!
google
Milyen betűtípusnál történik ez?
eremit
Amúgy érdemes telepíteni? Rendesen működik a 2.0-ás OO.o?
sz.jános
Megpróbáltam telepíteni az Oo. 2.0-át, de rögtön a futtatás elején a következő ablakot dobja fel:

IPB kép

Két különböző helyről is letöltöttem, de futtatáskor mindig ezt kaptam ...
Mi lehet a próbléma???
(Ha az 1.14-et visszarakom, az minden gond nélkül települ és müködik.)

roll.gif
google
Ha más programot letöltesz, az jó?
sz.jános
Próbaképp letöltöttem és felraktam az Everest2.20, ill. a Time Syn progikat, valamint CD-ről is egyet és semmi gond nem volt sem a telepítés, sem pedig a használatuk közben.

blink.gif
google
Nem lehet, hogy a temp mappába nem fér be, és ezért lecsapja a végét? Én már jártam így suliban, amikor le volt korlátozva a merevlemez-terület.
sz.jános
Én nem korlátoztam le a lemez területét, és van bőven szabad terület (Ha erre gondolsz blink.gif )
ProFiler
Arra gondolt, hogy a Windows Temp mappája nincs-e tele.

Ciao.
sz.jános
Na ebben járatlan vagyok, ezért megkérdezem.
Hogyha tele lenne akkor lehet valamit is türülni, mit és hogyan, vagy ha nem akkor mi a teendő?

Ui. Megnéztem, a mérete 7,25Kb.

blink.gif
ProFiler
Törölheted nyugodtan. A Documents and Settingsbenben is törölted?

Ciao.
sz.jános
Lefuttatam a Lemezkarbantartót, ez szinte mindent törölt, de ennek ellenére az újabb Oo 2.0 telepítésnél ugyanaz volt mint előzően.
A Document and Setting üres.
sz.jános
Kinek van erre ötlete, hogyan lehet a fenti próblémát megszüntetni???
(Én valamiféle fájl (telepítő?) sérülésre gondolok. roll.gif )

Ui. Most jutott eszembe, valmi hasonló gondom volt valamikor régen az Sp2 letöltsekor/felrakásakor is (integráláskor). De amikor CD-ről raktam fel, minden simán müködött.
eremit
Én csak a tapasztalataimat tudom megosztani. Válasz érkezése előtt erre ...
IDÉZET(eremit @ 2005. október 26., 16:57 - szerda)
Amúgy érdemes telepíteni? Rendesen működik a 2.0-ás OO.o?
... már telepítettem. Gond nem volt, sőt jobb az előzőknél. Tetszik. Mintha kicsit frissebb is lenne, és néhány ikon pont jó helyen van.

Hiányzik viszont a szakasztörés beillesztése.

Ezt telepítettem: OOo_2.0_windows_install_de.exe.
sz.jános
Megoldodott a próblémám, igaz nem tudom, hogy mi okozta a gondom, de a progit FlashGet-et letöltve, már telepíthető volt és tökéletesen müködik! ani_wink.gif

smile.gif
eremit
Meglepetés ért: a teljesen új .odt kiterjesztést használja a 2.0-ás OpenOffice alapértelmezésben. hmm.gif
davidakos
Bocsesz a késői reakcióért. A PDF-probléma mezei Times New Roman betűtípusnál is jelentkezett.

Amúgy jobb, mint a régi 1.1.4 verzió. Nagyon kellemes lett az eszköztáron elérhető gombok szerkezete és kinézete.

A korruptálódott állománnyal kapcsolatban van egy tippem, bár elég alapvetőnek tűnhet. De pont a PDF-problémából kifolyólag több helyről töltögettem le eltérő build-eket keresve, és az FSF.hu-ról töltött verzió töltés közben folyton elakadt. A fájlméret megegyezik a ~78Mb-tal? Én az origo.hu/szoftverbázis oldalról töltöttem le többször is sikeresen, előtte töröld a böngésződ cache-ét.
Wackor
Sziasztok !

Egy windows alatt megírt excel tábázatot, kellene átalakítanom openoffice-ra. A problémám az ,hogy igazábol ,még a függvényeket sem értem teljesen,amiket beleírtak, nemhogy még át is alakítsam, mert ilyeneket még sosem használtam. A lényeg, hogy ami a windows alatt szépen muzsikál,az az openoffice alatt "hiba:502"-őt ír ki ! Nem tudja valaki ez mit jelent? Amúgy leírom a képletet is ,hátha valakinek többet mondd, miért nem megy ez nekem... weep.gif

Képlet :
HA(NEM(ÜRES(INDIREKT("Megrendelőlap!B"&A1+19)));INDIREKT("Megrendelőlap!B"&A1+19);"")

Ez amugy egy 3 lapból álló excel táblázat.

Segítséget előre is köszi !

Wackor
Wackor
Nno !

Közben sikerült megoldanom a problémát :

"Megrendelőlap!B" -- Ha minden igaz itt az openoffice nem fogadja el a ! jelet, hanem helyette . -ot kell írni .

Hátha valaki ugyanígy jár ! smile.gif
sz.jános
A 2.0 változatot használom, és ezzel kapcsolatban kérnék segítséget.
1. Az OpenOffice-vel megírt doksit mellékletként elküldtem egy e-mail-ben, de sajnos a címzett nem tudta megnyítni a fájlt (MS World-el).
Lehet ez ellen valamit tennem?
2. A progiban lévő legnagyobb betűméret (96) sok esetben kicsinek bizonyult és nagyobb kellene. Hogy tudnék ennél is nagyobb betűméretet használni, esetleg van rá valamilyen megoldás?
blush.gif
eremit
1. Ha az OpenOffice-szal .doc kiterjesztésben mentetted, és mégsem olvasható MS Office-szal, akkor készíts belőle .pdf-et!

2. Érdekes, mert nálam még 150 pt-os betűméretet is tud. hmm.gif
sz.jános
150-es betűméret?!? blink.gif
Hol lehet ezt aktiválni?
Nekem a v1.2, v1.4, vagy a mostani 2.0.1 versióknál is csak 96-os volt a legnagyobb.
eremit
Én ezt nem aktiváltam. Csak úgy tudja. > klikk <
sz.jános
Ez tényleg érdekes:
>> Link <<

blink.gif
eremit
Ja, ne úgy csináld! A formázandó szöveg kijelölése után írd be a betűméretet a "mezőbe", pl. 200, majd <Enter>!
sz.jános
Köszi a segítséget!
Ez így szuper, mert már bármekkora betűnagyságot (akár 500-ast is) tudok használni!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.