Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Hangkártya vásárlás
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Multimédia
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6
ProFiler
Hangkártya vásárlással kapcsolatos kérdések.

A régi fórumon megkezdett topic
csum-pi
IDÉZET
Na meg az integráltnál zúgott a hangszóró ha változott a képernyő tartalma, pl görgetés. De mondjuk azt is meghallottam, hogyha valaki bejött MSN-be, és a jobbalsó sarokban levő képernyőváltozás búgást okozott.  Itt néma csönd van.

Már ne haragudj, de akkor már ha ezek fenn álltak, akkor teljesen jó hogy váltottál hangkártyát... Egyik ismerősöm is, hasonló problémákkal küszködött. Ez ment olyan 2-2,5 hónapig, majd, ha hiszitek, ha nem, akkor is úgy volt: hogy a kimenettől a hangkártyán az összes forrasztás, az alaplapi csippig (még a PCI slot is). BESÜLT! Olyan furcsa fehéres-zöldes foltok jelentek meg a forrastásokon és még néhány IC-n is, (meg miegymáson)! Ezt amikor elmesélte, én nem hittem el, csak amikor megmutatta! Először is megkapargattam, mert azt hittem tempera, vagy valami festék. De nem... én szoktam foglalkozni hobbi áramkörökkel, és ennek a szaga ahhoz hasonlítható, amikor forraszt az ember, és a frissen "kicsapódott" égett viasz szagát érzi. Na akkor hittem el hogy nem hülyül!
Kicsi Sims
Hellosztok!

Nem régen vettem egy hangkarit: GENIUS Marker Value 5.1-et.
Mi a véleménytek erről a kariról? Érdemes-e ,,lecserélni" az integrált hangkarira (alaplap: ASUS A7N8X)? roll.gif
ProFiler
Szerintem egyértelműen! Az integrált ennél jobb.

Ciao.
Athos
Ha jól tudom az A7N8X-en már az Intel követelményeinek (SoundStorm) megfelelő hangchip van, ami talán jobb a Geniusnál. Még a régi fórumon írta valaki, hogy ami ezen az alaplapon van az jobb egy SB Live-nál. De javítsatok ki ha tévedek! roll.gif
csum-pi
Én is egyet értek azzal, hogy jobb az alaplapi, mint ez a Genius, ráadásul abban is, hogyha jól vettem ki az olvasottakból, akkor tényleg jobb az SB Live-nál is ezen az alaplapon levő, ráadásul olcsóbb is, mint a külön PCI-ra (vagy másra) kötött hangkártya...
Kicsi Sims
Ez elég jó hír nekem, mert eredetileg SoundBlaster akartam venni, (eredetileg még a gépfejlesztés előtt vettem a Genius hangkarit, mert SB-t nem kaptam) Így téhát boldog tulajdonosa lehetek 1 igazán jó integrált hangkarinak. ani_wink.gif

De most mit csináljak szegény Geniussal még van rá majd nem 1 évem garancia? roll.gif
ProFiler
Add el. ani_wink.gif

Ciao.
atzs
Egy Abit IC7 integrált kártyáját érdemes lecserélni egy SB Live 5.1-re?
ProFiler
Nem. Lecserélni amúgy sem tudod, mert az alaplapra van forrasztva... smile.gif

Ciao.
atzs
Lecserélni tényleg nem tudom. smile.gif Annyira jó az integrált kártyája?

Mi az a minimum, amit javasolnál, ha kellene a MIDI port? Nem akarok rákölteni egy vagyont.
Köszönöm előre is a tanácsot!
Pjotr
Milyen minőségű az MSI K7N2 Delta2 Platinum alaplapon lévő hangkártya?
ProFiler
10-es skálán nálam 4-est kapna.

Ciao.
Pjotr
weep.gif
És egy Soundblaster PCI 128? (összehasonlításképpen)
eremit
Nekem is ilyen van! Creative Sound Blaster Audio PCI 128. Szól. Ennyi, és nem több. Két csatornás persze.
Pjotr
Nekem elég a 2 csatorna, csak milyen minőségűnek számít?
(az előző 10-es skála szerint)
eremit
2, azaz kettő. Szerintem.
Viszont szebben szól, mint egy Szokol rádió, made in Maspriborintorg.
Pjotr
Egy Creative Soundblaster Live! mennyit kapna?? (10-es skála)
Chabi
Az SB Live önmagában már nem valami nagy szám, de ha nem a saját driverét használjuk hozzá,
hanem a >> KX drivert<<, akkor már igencsak jónak számít. cool.gif
Pjotr
Tehát hány pontot kapna a tízből??
ProFiler
Nálam 5-öt.

Ciao.
LelkesAmatőr
Olvastam a neten egy Audigy Drive nevű kiegészítőről, amit rá tudok kötni a hangkarimra és egy 5,25-ös helyet elfoglalva szépen előrehozza annak a kivezetéseit. Ő lenne az:
Audigy Drive
A kérdésem az, hogy ezt hol lehet vajon kapni (nemigen láttam semelyik árlistában), illetve mibe kerül?
ProFiler
Ausztriában lehet kapni, 70 Euro.

Ciao.
LelkesAmatőr
Köszönöm, de az sajnos nem kevés weep.gif
Richy
Én SB Audigy2 NX-et használok és kíváló teljesítményt nyújt. ani_wink.gif
Lakatos Gergely [Stinger]
Mennyi alatt futja a százat?
Richy
Ezt hogy gondolod?
highlander81
Szaisztok!
Én sulinetben szeretnék kártyát venni. A két jelölt: Audigy 2 NX és Audigy 2 ZS
Árban 1-2 ezres eltérés van (szóval nem jelentős) Egyébként MSI k8t neo2 integrált hangkártya helyett lesz. (De én nem akarom kiszedni a régit smile.gif )
Van 5.1 hangfalam, fejhallgatóm, mikrofonom. Szóval ezekhez kellene.
Szóval melyik a jobb és miért? (tudom az egyik usb-s a másik meg pci-os) Én inkább a minőség vagy a tudásbeli különbségekre lennék kíváncsi smile.gif
Előre is köszi
ProFiler
Nincs minőségbeli különbség. Amelyik jobban tetszik, azt válaszd. Ha több gépen is szeretnéd használni, akkor célszerűbb az USB-s, egyébként a PCI változat a megfelelő.

Ciao.
highlander81
És a csatlakozások tekintetében sincs különbség? Tehát ráköthetem egyszerre az előbb említett eszközöket? Illetve a pci-os változatnál mintha több szabványt támogatna nemde?
ProFiler
Ráköthetsz mindent. Hogyhogy több szabványt támogat? Elvileg majdnem mindenben megegyeznek.

Ciao.
ProFiler
Nemrég teszteltem a Creative új SoundBlaster X-Fi hangkártyáját és mondhatni lenyűgözött. Ilyen tökéletes hangzást semmi nem produkál! (Mondjuk nem is csoda - hisz 51 millió tranzisztorral rendelkezik.) Azthiszem most eljött az ideje, hogy lecseréljem az integrált hangvezérlőmet. Már csak az a kérdés, hogy megéri-e a Fatal1ty a Platinumhoz képest azt a majd' 20000 Ft-os ártöbbletet. roll.gif
Egyelőre szerintem még semmi nem használja ki a drágábbik változat 64MB X-RAM memóriáját. Később már lehet, de arra meg úgyis itt lesz a PCI Expresses változata.

Ciao.
Kiskalóz
Olyan hangkártyát keresek ami rendelkezik vonal kimenettel, mivel erősitöre szeretném kötni.
Az alaplapi hangkártya sajnos nem tudja ezt.

Köszike
ProFiler
SB Live!, ha olcsót akarsz. Ha többet is hajlandó vagy rá szánni, akkor olvasd el a feletted lévő hozzászólásomat. bulb.gif

Ciao.
aadaam
Nekem beépített hangkártyám van az alaplapon .. tudtom szerint nagyon alap cucc AC97...
Hangszóróm nincs valami túl extra, de nekem bőven megfelel: Genius stereó hangszóró.
Ha vennék bele külön hangkártyát az javítana a hangminőségen ill. pl. kevésbé terhelné le a hang a procit ?
Ha igen milyen hangkártyát ajánlanátok ?

Köszi
ProFiler
Nem biztos, hogy szükség van egy jobb hangkártyára, mert az újabb alaplapok integrált vezérlői már viszonylag jó hangminőségűek. Ha mégsem tetszik, ahogy szól, akkor csakis annál jobb kártyákon szabad gondolkozni. Creative Audigy2 ZS például, ami már elfogadható áron nagyon jó teljesítményt nyújt.

Ciao.
Lakatos Gergely [Stinger]
IDÉZET(ProFiler @ 2005. szeptember 24., 19:10 - szombat)
Ilyen tökéletes hangzást semmi nem produkál! (Mondjuk nem is csoda - hisz 51 millió tranzisztorral rendelkezik.)

A hangminőségnek mióta van köze a tranzisztorok számához?smile.gif
ProFiler
Közvetetten. A hangprocesszor teljesítménye jelentősen növekedett. Így.

Ciao.
Calyd
Ha hangkártyán gondolkozok, akkor szerintetek melyik lenne számomra megfelelő:
Creative SB Audigy 2 ZS 7.1 OEM (PCI) 14 950 Ft.
Creative SB Live 5.1 (PCI) 4 850 Ft.
Creative SB Live 7.1 24-bit (PCI) 5 950 Ft.

Nem profi kártya kell, mert nem használnám ki, ez gondolom látszik a felsorolásból. Most egy AC97 ALC850-es integrált chip van a lapon, és kérdés, hogy megérné-e lecserélni valamelyikre? Gondolom az 5.1es Livera nem, merthogy az integrált is már 7.1-es. Viszont ha arra gondolok, hogy a 2.1es hangrendszeremet nem fogom lecserélni egy jó darabig, akkor lehet, hogy mégis megérné. Igazából azért gondolkozok egy hangkártyán, hogy a hanggal ne a proci melózzon.

A ZS jelentősen drágább, ennyivel jobb is?
ProFiler
Az alaplapit legalább az Audigyre érdemes lecserélni. A Live-ok annyival nem jobbak! bulb.gif A ZS valóban megéri azt az árkülönbséget.

Ciao.
Calyd
Szebb hangot produkál a ZS? És hallható ez egy Altec 221-es elég régicske hangrendszeren is?
ProFiler
Ige, jóval szebb a hangja.

Ciao.
Gereby
Live-ra is nagy lépés válltani. Amikor megvettem az új gépemet, kipróbáltam az integrált kártyát, aztán nagyon gyorsan visszatértem a nem is tudom hány éves Liveomra.. Még a P1-esembe vettem... Az is nagyon jó hangot ad..
Az Audigy-nek még ennél is szebb a hangja? Megéri leváltani a Liveomat? (Egyszer kétszer megfordult már az agyamban... De főleg az aggaszt, hogy ugyan olyan jól betudom-e állítani mint a liveomat...)
Bencce
Nekem egy régi SB Live! Value hangkártyám van. Érdemes lecserélni, ha sokat játszok, a jobb hanghatásért? Ha jól emlékszem csak EAX van benne, és 4.1-es hangfalszettem van. Fogok valami változást tapasztalni ha cserélek, és ha igen milyet?

(Jajj, most látom, hogy az előzőnek ugyanez a kérdése smile.gif )
ProFiler
Nem hinném, hogy célszerű lenne átállni. Esetleg az új kártyájukra.

Ciao.
Richy
Szerintem érdemes Audigy2 NX-et vásárolni.
Igaz nem tudja a ZS által támogatott DTS-t, de a gépen kívül van (külön tápról exclamat.gif ) és ez hatalmas előny
Probléma lehet vele, hogy Linux alatt nem igazán működik, és a 5.1-ben 96kHz kihasználásához USB2.0 kell (USB1.1 esetén csak 48kHz)
Ha csak szetereóban használod akkor 1.1 esetén is megy a 96kHz ani_wink.gif
Optikai kábelt olcsón lehet venni (1m kb. 900FT) és jó minőségű.
(ezt csak azért mondtam, mert nincs SPDIF coax bemenet rajta ani_wink.gif)
Jester
Úgy 20k körül milyen hangkártyát érdemes venni, ami zenére, filmre és játékra is egyaránt megfelel?
ProFiler
Creative SB Audigy 2 ZS. Ez a legjobb ezért az árért.

Ciao.
Jester
Köszönöm, neten találtam is.
tomykav
Az Audigy 2 nagyon pöpec cucc!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.