GoodSpeed
2005. május 6. 22:31
Azthiszem, ez a topic a régi fórumon is nagy látogatottságról adott számot, így hát jó lenne, ha ez a tendencia dominálna a jövőben is

Akkor talán kezdjünk is neki...
Perelik a GTA készítőit
Adani
2005. május 6. 23:45
Erről már hallottam, de mint tudjunk Amerikában hülyék a jogászok. Ennyi erővel lehetne perelni az autógyártókat is, a közúti balesetben megsérülteknek, de ugyanitt lehetséges az is, hogy a dohányosok perlik a dohánygyáraka,t a túlsúlyosak pedig a gyorskajáldákat, mert úgymond eladták nekik a termékeiket, pedig tudták, hogy hízlal. De akkor javasolnám nekik, hogy pereljék be a gázszolgáltatót és az áramszolgáltatót is, mert tudják, hogy veszélyes a termékük mégis eladják azt. (Ez a per olyan, mintha a gázszolgáltatót perelnénk kártérítésért, mert a szomszéd nyitva hagyta a gázcsapot és felrobbantotta a házát, és megsérültünk mi is a robbanásban, vagy ha beleejtettük a hajszárítót a fürdőkádba és megcsapott az áram, de voltunk olyan szerencsések, hogy túléltük akkor pereljük be az Elektromos Műveket)
mizsi
2005. május 7. 9:06
IDÉZET(Adani @ 2005. May 07., Sat 0:45)
Ennyi erovel lehetne perelni(...) (...)hogy a dohányosok perlik a dohánygyárakat
Erre már volt példa.
GoodSpeed
2005. május 8. 15:57
Film letöltés a Tescotól Tesco Gazdaságos
Az ASVA szerint a letöltés is illegálisezek tényleg azthiszik, hogy ebben az országban mindent megcsinálhatnak? Jó jó tudom, tudom, nem csak hiszik...
Adani
2005. május 9. 8:49
Pedig de. A letöltés semmiképpen nem illegális bármit is mondanak, attól még a törvény törvény marad. A törvények pedig feketén fehéren leírják, hogy ha csak letöltesz akkor nem követsz el jogsértést. Teljesen mindegy honnan teszed ezt, akár fizetős FTP-ről akár ingyenesen warezről.
@mizsi
Tudom. Dohánygyárakat is pereltek már, meg gyorséttermeket is, de egyik sem volt megalapozott, meg nem is értem ezt a mentalitást. Tán pisztolyt nyomtak a fejéhez és kényszerítették őket, hogy márpedig vegyék meg a terméküket? Ők vették meg és fogyasztották saját akaratukból.
google
2005. május 9. 10:13
IDÉZET(GoodSpeed @ 2005. May 08., Sun 16:57)
Az ASVA szerint a letöltés is illegálisezek tényleg azthiszik, hogy ebben az országban mindent megcsinálhatnak? Jó jó tudom, tudom, nem csak hiszik...
Persze, hogy azt, és sok hülye be is dől nekik. A lényeg, hogy ezzel a profitorientált kiadók érdekeit szolgálják, még a szándékos megtévesztés módszerével is.
Máshogy fogalmazva: baromira nem érdekel, mit gondol az ASVA, hogy a törvény mit
tilt, az annál inkább.
Athos
2005. május 10. 11:09
Nem informatikai jellegű cikk, de érdekes és elgondolkoztató:
Lassul a Golf-áramlatEgy másik érdekesség:
Honnan ered a ’hónalj’ szavunk, mi az a ’hón’?
Adani
2005. május 10. 14:10
A második cikk érdekes, az elsőt meg nem kell feltétlen elhinni.
Chabi
2005. május 10. 16:58
apacs
2005. május 10. 18:58
GoodSpeed
2005. május 10. 19:05
Azért remélem , AZ E-trust is megvéd rőle

Amúgy meg Linux rulez
Adani
2005. május 11. 11:49
http://hu.p2pinfo.net/index/2005-05-10/moz...y-a-masolatert/Jó messzire gurulhatott el az a gyógyszer, na de sebaj. Gyerünk (majdnem) ingyen mozizásra fel. Legalább valami haszna is van az ASVA-nak :-)
cereal180
2005. május 11. 13:07
Hát ez nagyon fájt
Gigah3rtz
2005. május 11. 13:29
lol?

Nah egy ideig nem leszek elérhető[moziba megyek

]
GoodSpeed
2005. május 11. 14:58
LOL ASVA
Tiger
Chabi
2005. május 11. 15:37
Mivel ez most a legfelkapottabb téma, gondolon nektek is van erről véleményetek.
>> Érettségi <<
cereal180
2005. május 11. 21:37
Szerintem ez az egész nagyon gagyi már. Már azt sem értem, hogy minek kellett megváltoztatni az egészet ilyen kétszintü hülyéskedésre; akik eddig leérettségiztek, azok is megélnek rendesen, vagy akkor ők már nem is emberek? Kabaré az egész. Persze az oktatási miniszterneek még van annyi bőr a képén, hogy nem mond le. Külföldön bárhol ez a garnitúra 15X megbukott volna 3 év alatt. Csak nálunk történhetnek meg ilyenek
Chabi
2005. május 12. 5:16
IDÉZET
Lezuhant egy vadászgép Kecskeméten
Lezuhant egy MiG-29-es vadászgép szerdán délután Kecskeméten, a pilóta katapultált - közölte a rendőrség. A gép egyik hajtóművének leállása okozhatta a balesetet, amelyben senki sem sérült meg.
Lezuhant egy MiG-29-es vadászgép szerdán délután Kecskemét közelében. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy a balesetben személyi sérülés nem történt, de a repülőgép teljesen megrongálódott. A pilóta időben katapultált és sérülés nélkül földet ért. Civileknek sem esett bántódásuk, mert a repülőgép mezőgazdasági területre zuhant, ahol szerencsére senki sem tartózkodott. A vadászgép a 44-es főút közelében, a repülőtértől nem messze zuhant le.
Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a gép gyakorlórepülés közben zuhant le, miután leállt az egyik hajtóműve. Az MTI úgy értesült, hogy a gép mindkét hajtóműve kigyulladt. A baleset körülményeinek felderítésére a honvédelmi tárca vizsgálóbizottságot hozott létre.
A magyar légierő Mig-29-es flottája 1993-ban érkezett a szovjet államadósság terhére Magyarországra. A 28 gépből a második zuhant le szerda délután. 1998-ban már lezuhant egy ilyen gép Kecskeméten, akkor a pilóta életét vesztette. Az előző balesetet nem műszaki hiba okozta.
A honvédségnek most 26 vadászgépe maradt, de ezek nagy része nem működik, csupán alkatrészeiket használják
Adani
2005. május 12. 10:28
Ezt hallottam. Még hallottuk is röpködni előtte pont itt a környékünkön repült, aztán meg láttam a tv-ben, hogy lezuhant.
Az érettségiről pedig megvan a véleményem. Megint kidobtunk feleslegesen pár millát az ablakon. Miért nem volt jó a régi rendszer? Nem küldték ki hetekkel hamarabb a tételeket a sulikba, hanem aznap 8 órakor beolvasták a tv-ben és kész. Kevesebb kockázat, nem is lopta el senki. Ez várható volt, hiszen ha már ott vannak a tételek semmibe nem kerül bejutni és egy fényképezővel lefényképezni. Magyar Bálint nyilatkozatai pedig egyenesen röhelyes.
Athos
2005. május 12. 17:33
Olvassátok el, érdemes!
Érettségi 2005 - avagy miből lesz a szenzáció@Adani
Azért ez nem lett volna ilyen egyszerű. Láttad a tételsort? Ezt nem lehet lediktálni. A matek ráadásul tudtum szerint nem a "zöld könyvből" van, hanem egyedi tételsor. De lett volna más megoldás.
Chabi
2005. május 12. 17:58
Hát eléggé elgondolkodtató volt.
cereal180
2005. május 12. 19:51
Itt szerintem nem a médiáról van szó. Ehhez a magatartáshoz már rég hozzászoktam a média részéről, ezért nem is szoktam rá hagyatkozni teljes mértékben. Leginkább arra tudok következtetni, hogy a nagyobbik kormánypárt egy ilyen trükkel akarja lemondásra kényszeríteni az oktatási minisztert, mivel nem titkoltan tele van vele a hócipőjük. Ha meg nem mondd le hasonló helyzet alakulhat ki, mint az augusztusi kormányváltás előtt. Egyébként a beszámolók alapján egy elsős is simán megírná a matek érettségit, a töriről nem beszélve!!!! Ez annak a jele, hogy fent azt akarják, hogy leghülyébb is átmennyen. Egy szó mint száz, megy a totális népbutítás.
Adani
2005. május 13. 8:20
A matek a beszámolók szerint tényleg könnyű volt, de ez már tavaly is így volt, és igazából nem tudni pontosan hányan tudták előre a tételeket, de már tavaly is voltak "biztos forrásból vett" utalások rá, hogy mire lehet számítani. Az egy dolog, hogy egy biztos tipp se jött be, de mégis mindenki leérettségizett magyarból (pedig volt aki csak Madáchot tanulta meg :-) )
Shia-ko
2005. május 13. 9:01
Szvsz, az érettségi mindig is könnyű volt.
Adani
2005. május 13. 9:08
Végülis nagyon kevesek szoktak megbukni, nálunk sem volt túl sok bukás tavaly. A 2es szintet szerintem szinte mindenki el tudja érni még 0 tanulással, megaztán ez nem fősulis vizsga itt arra törekednek, hogy átmenjél nem szívatnak ahol tudnak. Nálunk legalábbis így volt. Volt aki 2x is húzott póttételt (sőt szinte mindenből húzott mondta is az elnök utána, hogy ezzel rekordot döntött)és mégis átrugdosták, a mi osztályunkban egy bukás volt töriből ő 3x húzott másik tételt (elvileg csak egyszer lehet)
Athos
2005. május 13. 11:12
Chabi
2005. május 13. 11:45
Érdekes

Már csak azért is mert PowerPC processzor van benne és a másik nagy konkurencia a Playstation3-ban is az IBM által fejlesztett Cell proci van.
Tehát saját konkurencia.
Athos
2005. május 13. 13:02
NVIDIA helyett most ATI grafikuschip lesz benne. Kíváncsi leszek rá, hogy milyen teljesítményt nyújt majd a játékokhoz.
Greene
2005. május 13. 13:30
Az egyetlen hátránya az lesz a PS3-al szemben, hogy az utóbbi beépített blu-ray olvasóval érkezik, míg az XBOX2 csak DVD olvasóval. Persze a későbbiekben nem egy nagy cucc lecserélni a meghajtókat.
Az itt a kérdés, hogy a Cell megveri-e a 3 magos PowerPC-t.
Egyébként a PS3-ra sokkal több játék lesz mint a XBOX2-re, mert a nagy távolkeleti játékfejlesztők nem fognak a Microsoftnak játékot csinálni.
Habár az is lehet, hogy egy kisebb cég elfogadja a MS ajánlatát, jól lenyúlja pénzzel, lead neki egy gagyi változatot, miközben a pénzből PS-re kifejleszt egy fullos verziót. Erre már volt példa...
Chabi
2005. május 13. 16:24
IDÉZET(Athos @ 2005. May 13., Fri 14:02)
IDÉZET
NVIDIA helyett most ATI grafikuschip lesz benne. Kíváncsi leszek rá, hogy milyen teljesítményt nyújt majd a játékokhoz.

Grafikáról az ATI 500 MHz-en futó, 10 MB beágyazott DRAM-mal ellátott grafikus processzora gondoskodik másodpercenként félmilliárd háromszög koordinátáit számítva ki. A GPU-ban 48 párhuzamos shader futószalag található.
Ez egy spéci ATI GPU, az a 10MB intergrált DRAM biztos hogy sokat dob majd a teljesítményen.
48 Shader ?
Ez már nem hangzik olyan jól.
Bár más a felhasználási területe, de megint csak a 3Dlabs Realizm800 kártyával tudok jönni példaként.
Tudni illik, hogy dual-GPU van a kártyán. A P20-as mag 16db pixel, 16db vertex és 48db fragment shadert tartalmaz, és mint mondtam dual

tehát összesen:
32 pixel, 32 vertex és 96 fragment shaderrel rendelkezik, mellé 512bit +128bit-es memória sávszélességgel.
Azért biztos érdekes az ATI chip, kíváncsi lennék a pontos specifikációkra.
Utonium
2005. május 14. 1:45
ABIT μGuru panelSzerintem borzalmasan néz ki, de megvan a maga feelingje. Viszont amit tud
Hogy lehet hogy eddig ez még senkinek nem jutott eszébe?
GoodSpeed
2005. május 14. 2:35
áááá ez nagyon csúnya
sirfrancisd
2005. május 14. 3:05
Tiszta kínai csicsa.
ProFiler
2005. május 14. 5:48
Tényleg tud valamit ez az Abit - sőt, ez élőben szebben is néz ki (elég rossz képet tettek be róla), de akkor is a megszokott silány Abit minőség.
Ciao.
eremit
2005. május 14. 6:15
@ProFiler
Most akkor jónak tartod ("tud valamit ez az Abit") vagy nem ("a megszokott silány Abit minőség")?
Első pillantrásra szupernek néz ki ez a panel.
ProFiler
2005. május 14. 8:13
A panelt tudásra jónak tartom, csak kár, hogy Abit.
Ciao.
Athos
2005. május 14. 11:38
Attól még lehet jó a panel, hogy ABIT? Használtál már ilyet? Mert ha nem, akkor szerintem ne döngöld a földbe.
ProFiler
2005. május 14. 11:42
Nem használtam, csak bemutatón találkoztam vele.
Ciao.
Adani
2005. május 14. 11:47
Azért így a cikk alapján nem tűnik rossznak. A silány abit minőségen mit értesz?
Nekem még semmi bajom nem volt vele. Ebben a gépben, amiről most szövegelek is Abit alaplap van már több mint 4 éve.
eremit
2005. május 14. 11:49
Az én alaplapom is Abit. Van vagy négy éves. Elavult, de minőség! (kg7 lite)
ProFiler
2005. május 14. 11:57

Ciao.
Chabi
2005. május 14. 16:42
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 14., Sat 12:42)
Nem használtam, csak bemutatón találkoztam vele.
Mikor láttad ezt a fajta panelt bemutatón ?
Mondj egy dátumot
ProFiler
2005. május 14. 17:56
2005.05.12. Bécs, stadlau-i Saturn. A földszinten szemben a bejárattal a Logitech cuccok mellett volt az Abit standja.
Ciao.
GoodSpeed
2005. május 14. 22:58
benkovics
2005. május 14. 23:24
És elérhető magyarul is!
Athos
2005. május 15. 10:41
GoodSpeed
2005. május 15. 11:36
Megjelent az első(?) 64 bites operációs rendszerNa most az index riportere vagy lamer, vagy csak szenzációt akart megint vadászni a lamereknek vagy ...
ProFiler
2005. május 15. 13:09
Már megjelent rég a első 64 bites op.rendszer

(Linux), de a Microsoft is már pár hete hivatalosan is kiadta a Windows Server 2003 x64 és XP x64 Professionalt. Mindkét operációs rendszer kizárólag OEM változatként lesz forgalomban. Tehát valamilyen hardverrel együtt vásárolhatjuk meg.
Ciao.
Greene
2005. május 15. 13:09
Az Index-től ez nem is meglepő...bulvárújságírás...
Adani
2005. május 15. 15:53
Nem csodálkozom. Az index nagyjából ugyanaz onlineban, mint a blikk.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.