Tomhud
2005. május 6. 20:58
Hello!
Ezt a topicot a Leadtek TV-tunereknek nyitottam, amelyek szeintem elég népszerűek külföldön és itthon is. Itt megoszthatnánk tapasztalatainkat, megoldást találhatnánk a hibajelenségekre, stb...
Nekem rögtön van is egy kérdésem:
Leadtek WinFast TV2000 XP Expert Stereo kártám van, de eddig csak rövidebb műsorok felvételére használtam (sorozatok, hírműsorok, stb.), szóval 1 óránál többet egybe nem vettem fel. MPEG1/2-n kívül semmivel nem tudok rögzíteni, mert másban kódolva (pl. DivX) a hang és a kép már pár másodperc után szétcsúszott. Az MPEG-nél korábban nem tapasztaltam ilyet, de most, hogy hosszabb filmet vettem fel, úgy 2 óra után a kép és a hang között kb. 1 másodperc elcsúszás volt. Mi lehet az oka? Tudom, hogy nem hardveresen kódol, de a gépem elég erős (2,6 GHz-es CELERON, de 3 GHz-en járatom) és memóriából is nagyon sok van.
Van avalkinek ötlete, esteleg tapsztalt hasonlót? Előre is köszi!
Adani
2005. május 6. 21:59
Ez egyértelműen a felvevőszoftver bűne. Próbálj ki másik szoftvert. pl: Nero Vision Express, PowerVCR Avi-ra pedig Virtualdub, AVI_IO.
BáGyu
2005. május 7. 8:58
Nekem is egy WinFast DV2000 tuner kártyám van ez elméletileg, és gyakorlatilag MPEG4-ben is tud kódolni, bár a kodek gyárilag nincs benne.
Én a néróval próbáltam tehát tudja, igaz lehet hogy a magasra vett felbontás miatt erősen szaggatott!
Azóta nem próbálkoztam, mivel nem éreztem a szükségét újra használni az MPEG4-et.
Viszont van egy problémám, ha a beállításoknál a file darabolást választom a második
vagy a harmadik csomag hangja szaggat és így a hibás file-t nem is játsza le rendesen! Mi lehet ennek az oka, mert egyébként nagyon elégedett vagyok a kártyával.
A gép: Prescott P4. 3GH. 1GB. memória, háttér 160GB SATA.
Tomhud
2005. május 7. 16:00
Nem tudom miért szaggat be. Próbáltad ellenőrizeteni valami MPEG elemzővel? Egyébként mire jó a fájl darabolása? DVD-hez kell?
BáGyu
2005. május 7. 16:46
Tomhud!
Még nem próbáltam de jó ötletnek hangzik!
A file darabolás meg talán a jobb kezelhetőség miatt hasznos, és a hang elcsúszást is könnyebb elkerülni.
Így akár egy 5-8-10GB-os felvétel kisebbekre osztható!
Ez igazából AVI-nál jó, mert ez mint a tenger önti tele a merevlemezt adattal.
Sanzi
2005. augusztus 10. 15:03
Lenne egy problémám, ami lehet, h nem is probléma, csak nekem tünik annak. Van egy WinFast TV 200 XP tunerem. És ilyen képet rögzít:
<Klikk>Ez a max? Mert ha az, akkor bocsánat a szóért, de Kellemetlen. Kipróbáltam a gyári progit is, meg a Vision Express-t. Mintha Vision Expressben egy kicsit jobb lenne a kép. Jah a fotó a Vision Expressből van. Akkor képzelhetitek, h milyen a gyári progi...
Halasi Miklós
2005. augusztus 10. 15:50
Hát,nem akarlak kiábrándítani, de ez a tuner ilyen. Aztán cáfoljon meg valaki, ha nincs igazam!
Ezért használok Pinnacle-t!
Doenee
2005. augusztus 25. 19:28
Sanzi!
A TV csatornát nézd meg lehet, hogy nem jó területet állítottál be.
Nálam a Hungarian PAL D beállításnál volt ilyen a kép kábeltvnél.
Próbáld meg Germani, vagy Hungarian PAL B/D beálításokon, gyári progival.
Honnan kapod a jelet kábeltvn, vagy antennán?
Szerintem gyenge jelet kap a kártyád.
Doenee
Sanzi
2005. augusztus 25. 21:34
Az egy dolog, hogy az antennán jövő jel gyenge, mert ez elismerem, meg tudom is. De ugyan ilyen a kép, ha RCA-n vagy S-VIDEO-n jön a jel. Ami ugye nem lehet gyenge.
Doenee
2005. augusztus 29. 18:20
Sanzi!
Ha gyenge a jel akkor szerintem mindegy hogyan csatlakoztathatod, erősebb nem lesz a jel csak nem romlik tovább.
Próbálj ki egy antenna erősítőt, közvetlenül az antennánál.
Sanzi
2005. augusztus 29. 20:26
Bocsánat rosszul fogalmaztam. Az RCA-n és SVIDEO-n jövő jel alatt nem az antennára gondoltam. Pl. Egy DV Cammal próbáltam ki. De azzal is ugyan ez a hiba. De valójában a kazettán lévő kép minősége tökéletes... Tehát a tunerrel van a probléma...
BáGyu
2005. augusztus 30. 10:01
Sanzi!
A gépházadban nincs valami erős zavaró forrás, esetleg rakd egy másik PCI aljzatba!
Vagy vidd vissza a boltba mert ez nem lehet ilyen sz….!
mikemyers13
2005. október 15. 11:16
Sziasztok!
A problemam a kovetkezo: egy winfast tv 2000 xp tunerrrel rendelkezem, s nem tudom istallalni. Ha xp alatt fut a telepites,a telepites befejeztevel ezt irja ki:
-video device not found
-audio device not found
Az elozo rendszerem w.millenium volt,azon tokeletesen mukodott.
Probaltam masik pci-ban is,de sikertelenul.
A csatlakozasok kifogastalanok,lehet csak egyszeruen nem tamogatja az xp

?
koszi a helpet.
mike
Légyszíves máskor használj ékezeteket! A kérdésedet pedig áttettem a megfelelő helyre. <PF>
Chabi
2005. október 15. 19:17
XP-s driverrel próbáltad feltenni vagy azzal amit Millenium alatt használtál ?
Pötyi23
2005. október 16. 11:21
Sziasztok!
Azt meg tudnátok mondani, hogy a CVBS csati, milyen, hogy néz ki, és egyáltalán: hol találok? A Leadtek Winfast TV2000XP FM kártya mellé nem kaptam, így viszont nem tudom kihasználni (videoról DVD-re írás, saját gyűjteményemet) teljesen, és ez bosszant! A segítséget előre is köszi!
ProFiler
2005. október 16. 12:01
Pötyi23
2005. október 16. 12:57
Köszi a segítséget Prof, már csak 1 kérdés: ez szerinted hazánkban beszerezhető valahol? Eddig néztem Vp-ben, Tapolcán és Keszthelyen, de még csak hallani sem nagyon hallottak róla.... ?
ProFiler
2005. október 16. 13:49
Biztos. Talán
a Conradban.Ciao.
pampalini
2005. október 16. 14:20
A kép alapján ez egy sima antannakábel koax kábelből, mindkét végén dugóval. Ez akár házilag is elkészíthető fillérekért.
Pötyi23
2005. október 16. 18:14
Azért annál egy kicsit bonyolultabb a dolog......

Leginkább az S-Videora hasonlít, ami azért nem egy koax.....
Gallac
2005. október 17. 19:21
Sziasztok már több mint fél éve vásároltam a fent említett hulladékot, de nem jutottam vele semmire, sokan próbáltak tanácsot adni, de semmi eredményre nem jutottam, a probléma az hogy ennek az istenverte szarnak bezavar valami és idegesítően hullámzik a képben valamiféle zavar, apám szerint aki műszerész a hang látszik a képben...és azt tanácsolta kukába a kártyával mert gyárilag egy nagy kalap ....
Sok dologgal próbálkoztam, tápcsere, slotokban csere, isolator, galvanikus csoda,
de igazából nem segített semmi.
Softveresen is próbáltam de a Dscaler sem hozott sok eredményt, valakinek van ötlete? vagy pedig igaz lehet az erre a problémára amit egy másik fórumon egy emberke már felvetett, hogy nem segit rajta más csak ha bemegyek a Tescoba és veszek egy kisbaltát?

))
ha valakinek mégis volt hasonló tapasztalata és tud írni a problémámra valamit azt köszönettel venném
üdvözlettel
BáGyu
2005. október 17. 20:35
Garancia nem van, há?
Na komolyan, próbáld visszavinni oda ahol vetted, nézzék meg!
De!
Ha van lehetőséged, rakd bele egy másik pc-be, illetve másik PCI slot-ba, ha ott is ezt a hibát hozza elő, akkor tuti rossz.
Még valami, a monitorod és a csatlakozói jók?
Esetleg még mágneses zavar, pl. egy venti!
Gallac
2005. október 21. 20:48
Szia
Próbáltam másik gépbe, kettőbe is harmadikhoz nem volt erőm, sőt a srác adott is egy másik full ilyen karit, meg egy Haupauget is hasonló árfekvésűt az még ótvarabb képet adott, van isolatorom igaz az lehet nem jó helyen, bár nem hiszem hogy ér valamit is szóval tuti zavarta a táp is mivel egyikkel nagyon gáz volt a mostanival jobb, de a híres Enermax-szal sem volt jobb.
Nem tudom van rá garim, de apám azt mondta felesleges erőlködni szedi a zajt és kuka....meg többen i irták más fórumon ha ez ilyen másik is ilyen lesz, marad a kisbalta.
Jah ahol vettem srác csodálkozott másnak nem volt gondja vele.
magellan4
2005. október 24. 19:00
Csá nekem is ilyen Leadtek kártyám van ilyesmi problémával ugyanígy
vacak 
volt az egész tv-s dolog de nem érdekelt, mert csak digitalizálásra használtam aztán jött az internetbekötös bácsi, és valami hiperszuper nagyon nagyon árnyékolt kábellel kötötte össze a modemet. Szépen megkértem, hogy kösse be nekem a tunerkártyát is ilyen
jó 
kábellel. És meglepetésemre full király kép volt a tunerkártyán. Ennyi.
BáGyu
2005. október 24. 19:18
Hát igen, egy PC-n nem nehéz összeszedni néhány zavart.
Aztán törheted a fejed -hol a galiba
Akár egy régebbi Tv is bezavarhat amivel párban van a tunerkártya.
Giru
2005. november 13. 17:27
Sziasztok!
Néhány napja vettem egy Leadtek Tv2000Xp Expert tunerkártyát, és bár meg vagyok elégedve vele, egyvalamiben a segítségeteket szeretném kérni. Mi az a Time Shifting, és mire lehet használni, valamint hogyan kell használni. A kártyához sajnos nem volt magyar nyelvű tájékoztató, így eddig még nem tudtam magamtól rájönni. Ha valaki tudna segíteni, kérem tegye meg. előre is köszi. Giru
E-mail címem: E-mailben nem kérünk segítséget! Ezért van a fórum!
BáGyu
2005. november 14. 8:59
Megpróbálok érthető lenni, a TIME SHIFTING az egy időeltolásos felvételi lehetőség, ha ezt használod bármikor bele tudsz nézni a felvételedbe, egy úgynevezett PIP. kép a képben módszerrel.
Ehhez viszonylag erős gép kell!
Szerintem a telepítő CD-n kell lennie a magyarnyelvű kézikönyvnek, én is ott találtam meg.
WeghA2
2005. december 2. 16:54
Hello
Nekem a WinFast TV 2000 XP Expert típusú Tv tunerem van és s-vhs csatlakozáson, keresztül szeretnék rögzíteni de, nagyon rossz képminőséget készít.
Kérdésem az lenne, ezen lehet e valamit állítani valahogy?
titusz
2005. december 2. 19:03
NTSC-ben vagy PAL-ban van?
Próbálj meg más kódolást beállítani.
WeghA2
2005. december 2. 22:09
Sajnos nem segít rajta
titusz
2005. december 2. 22:11
Miről szeretnél rögzíteni?
WeghA2
2005. december 2. 23:24
VHS video-ról.
titusz
2005. december 2. 23:31
Akkor sajnos ezen nem tudsz javítani.
Tudsz küldeni egy képet hogy néz ki a kép?
WeghA2
2005. december 3. 9:05
Arra gondoltam, hogy a vezeték lehet rossz esetleg?
ProFiler
2005. december 3. 9:31
Milyen vezeték? És valóban, én is kérdezném, hogy mennyire rosz a képminőség?
Ciao.
WeghA2
2005. december 3. 16:48
Amivel összekötöm a videót és a TV kártyát. S-VHS "hosszabító" kábel.
Képet hogyan tudok küldeni ide?
egy linket kell ide raknom valahogy?
Chabi
2005. december 3. 17:53
Egy tárhelyre kell feltöltened és onnét belinkelned.
http://www.kepfeltoltes.hu
donathl
2005. december 3. 21:02
Sziasztok!
Végig olvasva az üziket nem is tudom eldönteni hogy merjek-e tv2000 xp expert kártyát venni vagy sem, ezért inkább a másik kiszemeltemről kérdeznélek benneteket! Szóval a Leadtek Winfast PVR 2000-ről mi a véleményetek? Jót, rosszat mindent írjatok legyetek kedvesek! Előre is köszike!
WeghA2
2005. december 3. 22:42
http://www.kepfeltoltes.hu/view/051203/DSC...ltoltes.hu_.jpgIlyet izét tudtam készíteni hírtelen. Képlopó programmal nem sikerült csak nagy fekete keret lett.
ProFiler
2005. december 4. 9:23
Na ez valóban brutálisan rossz minőség. Tényleg érdemes lenne kicserélni egy jobb minőségűre és vastagabbra azt a kábelt.
Ciao.
WeghA2
2005. december 4. 9:30
Az segíthet?
ProFiler
2005. december 4. 9:32
Nekem úgy tűnik, hogy ott a probléma. Nem látszik ez szoftveres gondnak, továbbá ha a szalag biztos, hogy jó (tehát a TV-n lejátszva jó a képe), akkor csak a kettő között lehet a galiba.
Ciao.
titusz
2005. december 4. 10:08
Próbáltad meg koax kábellel összekötni.
A vezeték toldva van?
WeghA2
2005. december 4. 11:50
Úgy van, hogy euro-scart csatlakozó, ami átalakítja s-vhs aljzattá meg rca aljzattá, és úgy dugom rá a 2m hosszú (lehet ez a baj) s-vhs hosszabítót. Pedig aranyozottak a dugók meg minden.
Koax-on már próbáltam meg is van a csatorna, de azt hittem, hogy s-vhs-en mégjobb lesz a kép.
Tévedtem.
titusz
2005. december 4. 18:53
Az aranyozott dugó nem jelenet semmit.

És koaxal elfogadható a kép?
Próbáld meg a 2m-es hosszabbító nélkül. Csak az érdekesség kedvéért, hogy kiderüljön az volt-e a probléma.
WeghA2
2005. december 4. 20:20
Próbálkozom
csabau
2005. december 9. 7:29
PVR 2000, hardveres felvételnél 2 gigánál megáll és kilép a rec program. Ha beállítok splitet, pölö 500 megát, 499.5 megánál lép ki. Szoftveres- nél nem csinálja, és a beállított splitnél darabol is, igaz, egy pillanatra megakad a nézett tévé csat. képe. De a hw-s mpeg2 miatt vettem, úgyhogy azt sztném hasznélni. - [ xp,sp2,3000+amd,1024ddr,80,120,250hdd (mind NTFS ! ) mi a túró lehet a bibi,légy szíves segítsetek,
köszi, csaby.
( ja, driver friss leszedve gyártó honlapjáról és telepítve)
Chabi
2005. december 9. 16:31
Valószínű hogy hardveresen nem tud többet egyidőben rögzíteni.
Tar
2005. december 15. 12:57
A problémám a következő: nemtudok a kártyával hangot rögzíteni. A képet felveszi a hangot nem. Ha valakinek van ötlete az jó lenne, mert én már kifogytam belőlle.
BáGyu
2005. december 15. 13:25
Be van kötve a kártya audió kimenete, illetve a felvétel hangereje nincs minimumra állítva?
A Capture Audio előtt ott a pipa?
Egyenlőre ennyi!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.