Most értem haza a moziból! (STAR WARS III)
Szóval....... egy kalap ......
Bocs, hogy ezt írom, de sajnos az, amiért régen annyira szerettem a Star Wars-ot (szerintem kétszáznál többször láttam, a 4,5,6-ot! ) az utolsó, illetve az első három rész alatt fokozatosan elfogyott!
A harmadik rész sajnos már totálisan olyan lett, mint amit nem is gondoltam! Ostoba, és ....... Áh! Hagyjuk!
Szóval az én korosztályom talán meg fogja érteni, amit írni szeretnék, mert mi ezen nőttünk fel! A régi három résznek volt egy varázsa! Természetesen az is csak egy mese volt, de tele érzelemmel, és olyan dolgokkal, amit más műfaj megvalósítani nem tudott volna!
Ellenben ez a harmadik rész, az amerikai tanulatlan tízenévesek szintjére helyez minket! A dialógusok borzalmasak!
De egy kicsi dícséret! A látvány lenyűgöző lenne, ha más egyébb filmben ugyanezt, ha nem jobbat is megkaphatunk! Szánalmas az a rengeteg rajz és grafika, amit teljesen feleslegesen alkalmaztak a filmben! Szóval az nem zavarna, hogy az oriási hadsereg (igaz, hogy 20-30 alaknál szinte soha sem látszik több egyszerre...) természetesen... rajzolva van, de, hogy egy közeli felvételnél miért csak a katonatiszt feje az eredeti, a teste már rajz,

és ráadásul a kisfiam is kiszúrná mert zavaróan hat!
Ellenben a vívó jelenetek szépen kidolgozottak, és a város feletti repkedés, lélegzetelállító látvány!
Valószínű, hogy mi idősebbek csalódni fogunk, ám a fiatalok nem hiszem,.... mert ők szerintem el sem mennek! Megszámoltam! A Premier napján, az éjszakai előadáson 23-an voltunk, egy óriási teremben! Az átlagéletkor 27-30 év! De aki elmegy, ki fog minket nevetni, hogy nekünk ez a...., mitől lett mítosz és életérzés!
Sajnálom! Nekem óriási csalódás volt.