@Google

Óriásgyík bizony, és nagyon félelmetesen néz ki
A Világok harca egyébként szerintem "tanulságos" film, abból a szempontból, hogy a hollywoodi álomgyár, sőt, sajnos propagandagyár sok eszköze fel van sorakoztatva

. Csomó motívum utal pl. a szept.11-re (hamuval beszórt emberek rohangálnak, ahogy azt a híradókban láttuk; faliújság tele eltűnt hozzátartozók képeivel), ez számomra azért gusztustalan, mert ezekkel az amerikaiak számára zsigerekre ható eszközökkel csak a bevétel növelése a cél, nem tudom mennyire segíti ez az amerikaiakat a történtek feldolgozásában. Persze állítólag nagy siker a film USA-ban, úgyhogy, lehet, hogy nincs igazam, és az amerikaiak úgy érzik, hogy ez a film segít számukra fedolgozni a borzalmas emlékeket. Ha a film tényleg jó hatással van az amerikai emberekre, akkor ok., tényleg haszna van, akkor készült valamiért, nem csak a bevételért.
A film eleji és végi pátosszal teli narráció akkor is sok, és az egész üzenete (bárki megtámad minket, emberiséget, de nem győzhet le, valami ilyesmi), hát én azt hittem, hogy ekkora blőd dumát már senki nem mer elsütni, az meg még meglepőbb, hogy van aki ekkora blőd dumától meghatódik

, na jó, hagyjuk

Annak ellenére, hogy nem tetszett, érdemes megnézni mert végülis ez is egy reflexió a történtekre, és hát Spielberg így nyúlt a témához. Szóval jó mozizást,
(Az E.T. ujjak ismét, az nagyon vicces volt, mint visszatérő motívum a mesternél

)
Sin City