Shia-ko
2006. október 27. 16:00
Az amerikaiak ezekkel a filmekkel, és a sokak által imádott dorozatokkal image-et építenek a különböző foglalkozásoknak. Ott kissé nagyobb a társadalmi megbecsülése emmiatt a rendőrnek/tűzoltónak/mentősnek stb.
zsoltchelsea
2006. október 28. 14:19
Ez is igaz, teljes mértékben.
Szerdahelyi Gergely
2006. október 29. 0:42
Egy 2005-ös filmet ajánlanék:
Az eltakarítónő (Keeping mum)
Nagyon jó krimi-vígjáték, nem az a szokásos amerikai-film borzadály, aminek már az elején tudni a végét..
Link
sirfrancisd
2006. október 29. 7:05
Sziasztok!
Nem fogok politizálni, de ha már itt tartunk az amcsik "dédelgetésénél" (jogosan), elmondanám, mit mondott a sokat szidott iráni elnök!
Amúgy akit érdekel a történelem igaz

oldala, annak ajánlom, regisztrálja be magát a MEMRI-re, mely egy hiteles, non-profit közel-keleti kutató intézet. Majd minden nap küldenek a megadott e-mail címre egy szöveges és/vagy videós üzenetet, melyben angolra fordítva olvashatók/láthatók a különböző arab hírek. Érdemes odafigyelni, mert sokszor a CNN-en vagy egyéb adókon bemutatott "arab" hírek át vannak szinkronizálva, és hírértékük kb. annyira nulla, mint annak a bizonyos műsornak az ATV-n, melyben egy vén amcsi osztja a süketségeket. Különben is ismeritek a mondást:" A világ a CNN-t nézi, a CNN meg minket"-idézet az Al Jazeera-tól.
Visszatérve az iráni sztorira; Bush azzal gyanúsítja az iráni elnököt, hogy az náci (arab náci

, nem is tudtam, hogy ilyen is létezhet), mert szerinte Izrael ellen úszít beszédeiben, és azzal indokolja-Bush- a palesztin földek izreali okkupációját, hogy ott anno több ezer éve éltek zsidó telepesek is. Erre az iráni elnök frappánsan rávágta, hogyha ezt a szabályt alkalmaznánk, akkor a nagy Amerikában vissza kellene adni a földet és vele az ország kormányzási jogát az indián őslakosoknak. Valahogy erre mondják, hogy öngól
Shia-ko
2006. október 29. 8:36
Ezekről a dolgokról érdemes annyit fejben tartani, hogy mindenkinek maga felé hajlik a keze, és hogy független hírügynökség/újságíró nem létezik, valamint hogy az ameriakiak viszonyát egy néphez mindig a saját gazdasági/biztonsági érdekük szabta meg, semmi más.
zsoltchelsea
2006. október 29. 11:49
Lásd Irak megtámadása.
Aneurysm
2006. október 29. 12:12
Amióta ott vannak tízszer annyian halnak meg mint azelőtt, és az egész ország romokban hever. Demokráciát akarnak megvalósítani egy iszlám országban, te jó ég! Ez olyan mint Angliában eltörölni a focit és baseball-t adni helyette.
zsoltchelsea
2006. október 29. 13:34
"Minden ország a saját érdekeit próbálja érvényesíteni, ehhez felhasználhatja a hadsereget is." Ez igaz (töriből tanultuk), csak a kérdés, meddig mehetnek...
fapuma
2006. október 29. 14:31
Ameddig bírnak.
ProFiler
2006. október 29. 14:37

Ciao.
zsoltchelsea
2006. október 29. 21:55
Valaki törölte az itteni hsz-omat. Vagy csak én nem küldtem el? Hmm.... Amúgy éppen most néztem meg a Jószomszédi iszony című filmet, és nagy csalódás volt. Semmi befejezés, lógva maradt, mint a lóláb.
ProFiler
2006. október 29. 22:02
A törlést én végeztem, de jobb lett volna, ha nem is említed. Ezért már büntetés járna, ha moderátori figyelmeztetésre beszólsz!
Ciao.
zsoltchelsea
2006. október 30. 11:39
Elnézést, nem akartam. Csak jelezni szerettem volna, hogy befejeztük.
Aneurysm
2006. november 24. 21:30
Úgy veszem észre hogy a magyar filmekben sokkal többet szoktak énekelni a megszokottnál. Ez miért van? Lásd Zimmer Feri, Valami Amerika, Magyar Vándor, Csinibaba, meg csomó másban is csak most ennyi jutott eszembe.
zsoltchelsea
2006. november 25. 10:03
Mert a legtöbb színésznek van minimális hangja is. Így szerintem sokkal élvezhetőbb egy film, és olcsóbb is, mintha külön kéne ezért embereket fizetni.
Aneurysm
2007. január 8. 18:02
Ma megnéztem a fűrész3-at. Szerintem jól sikerült, több benne a játék mint az előző részekben, ötletesebbek is és többet mutatnak belőle (feltéve ha nem a cenzúrázott verziót nézed).
kori
2007. január 8. 18:18
Vasárnap néztem meg a moziban a Tégla című filmet a családommal. A kiváló szereposztásnak és a rendezésnek köszöhetően nekem csak a film vége felé esett le, hogy már láttam ezt a sztorit. A szigorúan piszkos ügyek címü kínai vagy hong-kongi filmet DVD-s verzióban kb egy éve. Akkor közepesnek itéltem a filmet. Ezekkel a szinészekkel viszont nagyon jónak. Milyen kicsi a világ.
warynski
2007. január 8. 18:22
Ma este lesz a Film+ -on 21:25-kor egy nagyon jó film: A remény rabjai. (Showshank Redemption az eredeti címe.)
Aki teheti, okvetlen nézze meg!
Scorpion Spyke
2007. január 8. 18:32
Az tényleg nagy film!
IMDB toplistán második!
Klikk
Aneurysm
2007. január 8. 18:59
Régen láttam a Remény rabjait és akkor eléggé el volt szúrva a szinkron: a környező zajok és a filmzene szinte teljesen elnyomták a beszédet.
Scorpion Spyke
2007. január 8. 19:06
Nem lehet, hogy mozis felvétel volt?
Aneurysm
2007. január 8. 19:31
Tudtommal az m1 nem ad mozis kalózfelvételeket.
Greene
2007. január 8. 23:17
Shawshank Redemption.
Amúgy szerintem a legjobb Stephen King filmes adaptáció. A novella alig 100 oldal. Szenzációs film, és nagyon nagy a csattanója. A szinkronja is teljesen jó. Nem véletlenül toplistás. De nem mondanám azért, hogy a 2. legjobb film a világon.
Az első tízbe-húszba belefér. Nálam azért a Rain Man, a Truman Show, a Forrest Gump, és a Schindler Listája is megelőzi.
Mostanában láttam egy olyan fimet amiről nem is hallottam azelött. A címe: Rádió (Radio). Aki teheti nézze meg, valós történeten alapul, és nagyon megható.
Aneurysm
2007. január 8. 23:18
Nekem a Halálsoron jobban bejön mint a Remény rabjai. Filmben is és könyvben is.
Greene
2007. január 8. 23:24
Az is remek film volt, de a Remény rabjaiban az tetszett, hogy teljesen hihető a sztori, és kerek a történet. A Halálsoron viszont jobban passzol Stephen King stílusához.
zsoltchelsea
2007. január 9. 16:06
Én még tavaly láttam a Negyedik emelet című filmet (Planta 4). sajnos nagyon kevés infó van róla. Érdekessége, hogy az egyik karakterben (Izan) a rendező saját élete elevenedik meg, ugyanis teljesen magáról mintázta a szerepet.
Itt olvashattok a filmről egy keveset.
Silent Psycho
2007. január 19. 19:41
Ma megnéztem a
Pokoli Lecke (Sleepers) című filmet. Szerintem nagyon jó film, aki még nem látta annak csak ajánlani tudom.
Silent Psycho
2007. január 24. 17:14
warynski
2007. január 24. 18:41
Ma este a Viasaton 22:05-kor megy a K-Pax, Kevin Spacey-vel a főszerepben. Nagyon jó kis film, érdemes megnézni. Amúgy meg Kevin Spacey az egyik kedvenc színészem, ebben is nagyon jó!
Scorpion Spyke
2007. január 24. 19:52
Valaki nem tudja annak a filmnek a címét, amelyben Bill Murray játszott, és arról szólt, hogy mindennap ugyanazt a napot élte át(azthiszem február 2)? Amikor öngyilkos lett, másnap feltámadt és ismét átkellett élnie ugyanazt a napot.
Silent Psycho
2007. január 24. 20:02
Idétlen időkig.
Scorpion Spyke
2007. január 24. 20:13
Köszi.

Közben végigmentem a teszteken amit belinkeltél. Elég gyenge eredménnyel. Viszont volt pár film, amit azért hagytam ki, mert nem tudtam, vagy nem ugrott be az eredeti címe.
Silent Psycho
2007. január 24. 20:35
Nincs mit. Egy párnak én se tudtam kapásból az eredeti címét, azoknak utánna néztem.
Blazkowicz
2007. január 26. 14:51
Köszönöm a filmes tesztet Silent Psycho.
Kicsit többet vártam magamtól (főleg az utolsóban), de azért így sem lett olyan rossz.
Ahol nem tudtam az angol címet, ott én is megnéztem.
I. 21/ 30
II. 26/ 30
III. 19 / 28
IV. 21 / 30
JOINT72
2007. február 6. 10:06
Fehérvári Metróban
200 Ft-ért leárazva DVD filmeket lehet venni. Tegnap vettem az U-571 címü filmet 200Ft-ért

. Szerintem az egyik legjobb film volt amit moziban láttam.
Meg még 6 filmet bespájzoltam. Ennyiért a hülyének is megéri.
kori
2007. február 6. 10:25
A T. gazdaságos áruházakban is nagy halomban állnak a 250Ft-os filmek. Válogatni kell, mert jó filmekre is lelhet a vásárló.

Nagyon leértékelődtek a közelmúlt filmjei.
zsoltchelsea
2007. február 6. 18:46
Én is sokat találtam már, csak még nincs DVD lejátszóm sem. De ami késik, nem múlik!
fapuma
2007. február 6. 20:39
IDÉZET(JOINT72 @ 2007. február 6. 11:06)

Fehérvári Metróban
200 Ft-ért leárazva DVD filmeket lehet venni. Tegnap vettem az U-571 címü filmet 200Ft-ért

.
Azt mi is megvettük a kecskeméti Metroban. Olcsóbb mint egy írható DVD jogdíjjal együtt. Nagyon durva.
Aneurysm
2007. február 25. 18:34
TV2 elkezdi adni a Heroes sorozatot. Azt hallottam szinkronizálni fogják a japánul beszélő részeket is. Meg kiváncsi vagyok hogy a durvább részekből mennyit fognak kivágni. Majd valaki számoljon be, hadd röhögjek egy jót

Én amcsi vetítéssel együtt haladok, ott a 16. résznél tartanak, szerintem nagyon király sorozat.
Gergoagore
2007. február 26. 20:32
@Anersyum
Szerintem is a legjobb, és a statisztikák szerint is az! Ver minden mást, prison break, 24...
Az év legjobbja nálam 2.ként a Dexter!
Neo
2007. február 26. 20:59
A kétszáz éves ember c. filmet keresem DVD-n (The Bicentennial Man). Ha valaki tud üzlet címet adni, ahol kapható, légyszi írjátok meg! Köszi.
ProFiler
2007. február 26. 21:25
Filmzóna XPress (Őket ajánlom, már többször is rendeltem tőlük és mindent be tudtak szerezni.)
Ciao.
Aneurysm
2007. február 26. 22:31
IDÉZET(Gergoagore @ 2007. február 26. 20:32)

@Anersyum
Szerintem is a legjobb, és a statisztikák szerint is az! Ver minden mást, prison break, 24...
Az év legjobbja nálam 2.ként a Dexter!

Szerintem prison break a legjobb. Annyira lebilincselő és az tetszik hogy szinte nincsis benne unalmas rész (ezért is tudtam 2 nap alatt eljutni s01e01-től s02e13-ig), Heroes-nál azért néha elásítom magam némely résznél.
Matvác
2007. február 27. 22:16
Prison Break nekem is a mostani sorozatok közül a kedvencem...
Hétvégén moziban voltam pesten, megnézni a
Téglát... --> Eszméletlenül jó film, nekem nagyon, nagyon tetszett, s beraktam fejemben a Mátrix mellé(kedvenc filmem,a sok közül).
Aki teheti néze meg mert nem véletlen zsebelt be 4oscart
JOINT72
2007. február 27. 22:43
Nagyon várom a Levelek Ivo Dzsimából filmet. Remélem DVD-n is kijön. Előzetes alapján színvonalas háborús film lesz, nem a szokásos Amcsi magasztalás.
A Mátrix-ot DVD-n 500 Ft-ért láttam a Metróban.
Shia-ko
2007. február 28. 7:37
IDÉZET(Matvác @ 2007. február 27. 22:16)

Prison Break nekem is a mostani sorozatok közül a kedvencem...
Hétvégén moziban voltam pesten, megnézni a
Téglát... --> Eszméletlenül jó film, nekem nagyon, nagyon tetszett, s beraktam fejemben a Mátrix mellé(kedvenc filmem,a sok közül).
Aki teheti néze meg mert nem véletlen zsebelt be 4oscart

Ha tetszett, akkor nézd meg a Szigorúan Piszkos Ügyek 1-3-at. Az eredeti ebben az esetben is jobb.
Aneurysm
2007. február 28. 16:01
Az Oscar nem arról szól hogy ki termelt nagyobb hasznot?
Shia-ko
2007. február 28. 16:05
MInt minden világverseny, az Oscar is gyakorlatilag a pénzről szól.
JOINT72
2007. február 28. 16:47
Attól még lehet jó film, hogy bevételt kell termelnie. Bár kicsi az esély rá. Majd meglátom ha megnézem. Úgy se tudom megállni, hogy ne nézzem meg.
Gergoagore
2007. március 21. 19:56
Prison Break: Már hivatalos a 3. évad. Nem örülök neki, mert szerintem le lehet zárni a történetet a maradék 2 részbe. (lsd:
Sorozatjunkie)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.