Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Angol Officehoz magyar helyesírás ellenőrzés
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Irodai, ügyviteli programok
patakyzs
Sziasztok,

Körülnéztem, de nem találtam erre vonatkozóan semmit.
A kérdésem, hogy hogyan lehet (kell) megcsinálni azt, hogy egy angol office-hoz legyen magyar nyelvű helyesírás ellenőrzés?

Köszi
Zso
Halasi Miklós
El kell menni a Morphologichoz és megvenni a helyes-e csomagot, és akkor lesz magyar helyesírás ellenőrző az officeban. ani_wink.gif
Bencce
Hú ez nagyon jó! Én már régóta szenvedek de semmi.... sad.gif
Megnézem mit tud ez a Morfolódzsik:)
Drága? smile.gif
Bencce
VÁáááá! Ez 20.000 ft, ennyiért én magamtól bepötyögöm a saját szótárba smile.gif Hát milyen rablás ez kérem szépen, egy bolti 2 nyelvű szótár az 1/3adába kerül, és itt még papaír sincs, csak egy 200ft-os korong...

És ha van magyar meg angol office is, akkor nem lehet valahogy kicsalni, vagy összehozni a kettőt? Vagy az angol úgyis elterjedtebb, és akkor magyar office-hoz angol helyesírás ellenőrző biztos van nem?
Bencce
Találtam egy gyanús oldalt...
Halasi Miklós
Gyanús volt, ezért töröltem a hivatkozást... cool.gif
Bencce
Kár pedig igen jó Multi language helyesírásellenörző volt:)
Halasi Miklós
Azok a magyar verzióból kiszedett fájlok voltak...
Bencce
Csak tudnám, hogy hogy lehet, hogy a spanyol fájlok akkor ezek szerint 4X akkorák mint a magyar!
Halasi Miklós
Passz, spanyol modulra nem volt szükségem. smile.gif
atzs
Kérdezted már a Microsoftot, hogy lehet-e Multi Language Packot venni a meglévő licenchez?
Halasi Miklós
Azt csak cégeknek lehet, x darabszám után tudtommal...
Spányik Balázs
IDÉZET(Bencce @ 2005. augusztus 24., 8:25 - szerda)
VÁáááá! Ez 20.000 ft, ennyiért én magamtól bepötyögöm a saját szótárba smile.gif Hát milyen rablás ez kérem szépen, egy bolti 2 nyelvű szótár az 1/3adába kerül, és itt még papaír sincs, csak egy 200ft-os korong...

A helyesírás-ellenőrző nem egy szótár! Annál egy picit több. Ismernie kell a szavak toldalékolását, az igék összes alakját és idejét, továbbá a nyelvtani ellenőrzőjének még elemezni is kell tudnia a mondatokat.
Bencce
Jó tudom:) De akkor is sok. Az Office ha megvan jogtisztán, (azt hiszem angol is magyar is, bár nem ugyanabban a verzióban) akkor jó lenne ha lehetne kombinálni a helyesírásellenőrzést. No mindegy.
cascadis
Sziasztok!
Én hasonló problémára kerestem a választ, és ekkor bukkantam erre az oldalra:
Link
Ez kicsit olcsóbb, mint 20.000HUF, talán megéri kipróbálni...

Spányik Balázs
Ez ugyanaz, amiről korábban beszéltünk, csak a MorphoLogic racionalizálta az árát. Ennyiért remélem, már nem sok! smile.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.