Herceg Attila
2005. augusztus 1. 23:52
Az alaplapi videokártyát lecseréltem erre az nvidiara. Gyönyörű képet kaptam a játékokhoz, fényképekhez. Gond nélkül futnak rajta a Star Wars játékok, Sybéria, Constantin, F1, Lego Star Wars. Viszont a FIFA 2005-ben a meccs indulásakor szürke sáv, sávok villognak a képernyőn, attól függően, hogy a képernyőfrissítést 60 ill. 85Hz-re állítom. A felbontás változtatásakor nem jelentkezik változás, maradnak a csíkok. Ugyanez a jelenség a Tomb Raider lV-nél is. A monitorom GABA, tip:GB-1556. Drivert nem találtam hozzá, gondoltam ez a hiba, mert a vga beállító panelen csak analóg monitorként szerepel, míg a windows eszközkezelőben szabványos plag&play monitorként jelentkezik. Mi lehet a villogások oka, és hogyan tudnám megszüntetni?
Utonium
2005. augusztus 1. 23:55
Milyen VGA driver van a gépeden? Szerintem azt kellene frissíteni.
- ProFiler -
2005. augusztus 2. 5:36
A régit pedig teljesen eltávolítani!
Ciao.
Herceg Attila
2005. augusztus 2. 21:32
IDÉZET(Utonium @ 2005. augusztus 02., 0:55 - kedd)
Milyen VGA driver van a gépeden? Szerintem azt kellene frissíteni.
A videokártyát az AGP foglalatba tettem, előtte az alaplapit letiltottam. A drivert a videokártya dobozában kapott lemezzel telepítettem. Újraindítás után nem volt semmilyen hibajelentés, tényleg szebb lett a minőség. Megnéztem a BIOS-t is, elsődlegesnek értelmezi az AGP foglalatban levő VGA-t.
Machado
2005. augusztus 2. 22:09
De ne a kártyához kapott drivert, hanem az újat használd
Herceg Attila
2005. augusztus 2. 23:03
Kettő problémám is van az új driverrel kapcsolatban:
1. Az Nvidia honlapján sem találtam kifejezetten ehhez a kártyához drivert.
2. Nincs otthoni internetes hozzáférésem.
Chabi
2005. augusztus 3. 6:07
Kifejezetten ehhez a kártyához nem is csinált az nVidia drivert. Kártya-családokat (pl: GF3, GF4, GF-FX, GF-6x, GF7) összefoglaló driverek léteznek.
Az alaplapi chipset driver se az alaplap cd-jéről legyen feltelepítve, hanem azt is próbálj meg újabbat letölteni.
Amíg nem volt nekem itthon internetem én egy várossal arrébb jártam egy internetkávézóba, ha kellett valami.
Szóval, ha a fórumba írni tudsz, akkor valahonnét internetezel. Így letölteni is tudsz.
Herceg Attila
2005. augusztus 3. 22:08
Kösz a tippet, a GeForce tipusokhoz már találtam is. Az alaplapit most vadászom, remélem sikerrel.
Molt@m
2005. augusztus 22. 16:53
Honnan lehet Ennyah gyártójú kártyámhoz video biost szerezni?
Chabi
2005. augusztus 22. 17:32
A gyártó weboldalán nincs BIOS letöltési lehetőség.
http://www.ennyah.com.twValószínű hogy nem is adtak ki hozzá külön BIOS-t.
De miért is akarnál a kártyádhoz BIOS-t "szerezni" ?
Herceg Attila
2005. augusztus 25. 23:57
IDÉZET(Chabi @ 2005. augusztus 03., 7:07 - szerda)
Kifejezetten ehhez a kártyához nem is csinált az nVidia drivert. Kártya-családokat (pl: GF3, GF4, GF-FX, GF-6x, GF7) összefoglaló driverek léteznek.
Annyit szeretnék kérdezni még a meghajtó driverekkel kapcsolatban,hogy amikor telepítettem a legújabb forceware verziót,- ezt töltöttem le legelőször-pl. a LegoStarWars fatális errora hivatkozott a videokartya drivere miatt. A korábbi verziók közül is akadtak olyanok, amelyek ugyan ilyen hibát jeleztek más programoknál is, mire találtam egyet, ami még nem okozott gondot.Hogyan lehetséges ez, mivel a fórumozók többsége a legújabb meghajtóprogramok telepítését javasolja?
pocok007Jani
2005. szeptember 19. 16:56
Nekem is csinál ilyen csikokat de "aszhittem" az monitorhiba!
Szóval drivercserével megjavul a kis kártya és a probléma megoldódik?
Chabi
2005. szeptember 19. 17:59
IDÉZET(Herceg Attila @ 2005. augusztus 26., 0:57 - péntek)
Hogyan lehetséges ez, mivel a fórumozók többsége a legújabb meghajtóprogramok telepítését javasolja?
A fórumozók többsége a WHQL (Microsoft által bevizsgált...) NVidia drivereket ajánlja

A legújabb nem biztos hogy WHQL minősítésű. Azokat csak saját felelőségre szabad telepíteni.
pocok007Jani
2005. szeptember 24. 18:45
Nekem a csík "elmúlik" ha a monitort kikapcsolom vagy kihúzom hátul azt be.
De meghajtó drvert nem találok az Nvidia oldalán nem találok!
Nincs valami linketek ahonnan Microsoft által engedéjezett meghajtókat le lehet tölteni?Mert azért idegesít hogy most vettem a kártyát és már rossz is!
Chabi
2005. szeptember 24. 19:20

Ott van az nVidia kezdőlapján a legelső:
Download driversBelemész

Graphics driver

GeForce and TNT

WindowsXP/2000

GO
és letöltheted a 78.01 WHQL (MS által bevizsgált) drivert
pocok007Jani
2005. szeptember 25. 12:06
És akkor elmúlnak ezek a villogó sávok?
Herceg Attila
2005. október 6. 1:10
IDÉZET(Chabi @ 2005. szeptember 19., 18:59 - hétfő)
A legújabb nem biztos hogy WHQL minősítésű. Azokat csak saját felelőségre szabad telepíteni.
A legújabb valóban nem WHQL minősítésű, -lábjegyzetben írják, hogy folyamatban van a tesztelése- nekem nem vált be.Viszont a 78.01-es kifogástalanul működik,és úgy található meg, ahogy leírtad!
jpsp
2005. október 14. 7:39
Üdv mindenkinek!
Hasonló problémával küzdök, mint az előttem szóló. A napokban vásároltam egy GeForce 6600 vga-t, 256 mb-os. A legfrissebb driver van fent a gépen, a 78.01-es. Néhány játéknál iszonyatosan szétesik a kép, tele van mindenféle csíkokkal, keresztbe-kasul. Az az érdekes, hogy nem minden játélnál produkálja ezt. Vajon mi lehet az oka?
Köszönettel várom a segítséget.
u.i: nyugtassatok meg, hogy ha a kártya lenne rossz, akkor minden játéknál ezt produkálná.
Chabi
2005. október 14. 8:54
@ jpsp
Az alaplapi chiset driver fel van telepítve ?
Milyen op.rendszert használsz ? XP vagy XP + SP2 ?
Az előző videokártyád drivereit eltávolítottad ?
Próbáltál a 78.01 elött más drivert is a GF6600 kártyával ?
Inno3D márkájú kártyát vettél ?
jpsp
2005. október 14. 9:41
Az alaplapi chipset drivere tudomásom szerint fent van.
XP SP2 - t használok.
Az előző drivert eltávolítottam (régi kártya GeForce Mx 440 volt), bár már azt is a 78.01 - es verzióval használtam. Eltávolítottam, újra felraktam. Régebbi driverrel nem próbáltam ki.
Igen, Inno3D kártyáról van szó és nem a GT, hanem a sima 6600.
Lehetséges, hogy a táp miatt van? Az enyém 300W noname - bár lassan két éve semmi baj vele - de mintha azt olvastam volna a kártya leírásában, hogy ajánlott a minimum 350W táp.
Ne idézz be előtted íródott hozzászólást! <PF>
ProFiler
2005. október 14. 9:55
Minmdenképpen cseréld le azt a tápot valami nagyobb teljesítményű márkás tápra!
Ciao.
jpsp
2005. október 14. 10:06
Köszönöm a tanácsot, úgy fogok tenni mindenképp, de valóban okozhatja ez a kártyahibát?
Ne idézz be előtted íródott hozzászólást! <PF>
ProFiler
2005. október 14. 10:17
Könnyen megeshet.
Ciao.
TimiTomi
2007. július 17. 13:23
Valaki tudna egy részeletes leírást adni erről a videókariról?????
nascar
2007. július 17. 16:37
TimiTomi
2007. július 17. 17:12
Nagyon köszi szépen mindent.
Mad Max
2007. december 22. 2:38
Hello mindenki!!
Nekem egy NVIDIA FX-5500 128Mb-os video kártyám van! Tudom

a legjobb, de ki lehet belőle hozni valami elfogadhatót?
Gereby
2007. december 22. 12:02
A Tuning topicban találsz hozzá anyagokat.
Mad Max
2007. december 22. 12:53
Köszi Szépen!
Gaborom
2008. január 3. 11:19
Nekem volt egy FX 5700-om 128 MB-tal, nagyon szerettem most cseréltem ki, 3 évig megvolt.
Most egy ATI 2600Pro-t nyüstölök 512 Mb-tal, de semmit nem tudok kezdeni vele valamiért nem működik megfelelően, és ezért még egy programmal sem tudtam kipróbálni. De a windows szép vele.
Kicsit sajnálom a régi kártyámat, nekem bejött.
Légy szíves írj egy picit rendesebben. Üdv.:Gereby
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.