Tudom, hogy őrültség a mai világban ilyen témát indítani, mert már nem nagyon van rá szükség, de nekem még van ilyen meghajtóm, hozzá sok lemezem fontos adatokkal, és ha van akkor miért ne működne rendesen a driver, bízom benne, hogy másnak is van még a gépében, legalább a veteránoknak!
Írtam már ez ügyben az egyik Adminisztrátornak, de gondoltam csak indítok egy témát, hátha több megoldás is érkezik.
Kezdem az elején:
Néhány héttel ezelőtt tápot cseréltem, és mikor beszereltem, rácsatlakoztattam minden alkatrészt, így a floppy meghajtót is, ez utóbbi azóta érdekes módon nem működik, pedig jól csatlakoztattam, a tápkábel felől van a lapos kábelnek az a széle ami más színű (piros) a tápkábelt se lehet rosszul rácsatlakoztatni, esetleg a meghajtó táp csatlakozójánál lehet érintkezési hiba. Szóval a számítógép indításakor mikor a hardvereket ellenőrzi, a floppy meghajtó led lámpája nem villan fel, most kiszereltem a régi gépből a floppy meghajtót, és azt szereltem bele ebbe, gépindításkor ugyan ennek a ledje se villan fel, de ez legalább mikor be helyezek egy lemezt világít, de megjelenik ( totalcommanderben) egy ablak
, hogy nincs ilyen meghajtó; amikor a windows intézőben próbálom a lemezt olvasni ott meg azt írja ki, hogy "A meghajtóban (A:) található lemez nincs megformázva. Megformázza most? I/N", ahogy a képen is lehet látni:
, persze nem formázom meg, mert nem akarom. Beléptem a BIOS Boot részében ahol lehet a meghajtókat elsődlegessé tenni, hogy honnan töltsön be, természetesen nem akarom, hogy a floppy legyen az elsődleges meghajtó, csak kíváncsiságból néztem meg, de ott még a listában sincs benne, mint eddig, a BIOS beállításokban ott az 1,44 MB 3,5"-es fdd, de a feljebb említett listában nincs.Hát ennyi lenne az én problémám, bízom benne, hogy valaki(k)nek lesz rá ötlete, hogy mi lehet a baj.
Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát aki ír rá!
Üdv.:
Misi