Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: PHP kérdésem van
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > PHP
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
tzoli
Játékszabályok:

Amint egy problémára van megoldás kiszedjük a beszélgetést ebből a topicból, hogy ne duzzadjon túl nagyra és kereshetetlenre, átláthataltlanra.

Egy hozzászólás lehetőleg egy kérdést tartalmazzon, vagy egy témához kapcsolódjon.

Helytelen:

IDÉZET
A megoldás a problémádra ez: ....
Ja és nekem is van egy kérdésem: ...

vagy

IDÉZET
Két kérdésem van: ...

vagy

IDÉZET
Az a kérdésem, hogy ... . Ja és még azt meg tudná valaki mondani, hogy ... ?
Mezofi
Sziasztok!
Szeretném megszámoltatni a linkekre kattintásokat.
Nem külön-külön, hanem úgy amblokk az egészet.
Az adatbázisban létrehozok egy oszlopot neki, de nem tudom hogyan számoltassam meg.
Nem a leprogramozását nem értem, hanem az algoritmusát. Vagy esetleg van erre valamilyen php függvény?
ocsi
Az nem működik, hogy minden link egy php file, ami egyszerűen növeli a 'számlálót' az adatbázisban???
arpsoft
Szerintem kell hozzá egy köztes oldal, aminek átadod, ahová a link mutat.
A köztes php oldalad megnyitja a linket, számol egyet, és eltűnik.
Mezofi
Egy kis nehézség, hogy mindegyik link amit számoltatni szeretnék egy zip fájlt nyít meg!
Az oldalankénti számolás az menne, de szeretném, ha az oldal nem csukodna be.
Mondjuk végső esetben, lehet azt kellene csinálnom, hogy a link egy kisméretű új ablakot nyít meg (persze ez már egy másik php-fájl, de csak 20*20 pixeles) és annak adja át a zip-fájl címét, és növeli a számláló értékét eggyel. Ezáltal a régi ablakom nyítva marad.

Most látom, hogy arpsoft, ugyanezt javasolta, már nagyon késő van, alig látok ki a fejemből.

@arpsoft

A megnyítás az megy, de mi a parancsa az eltüntetésnek? Van php parancs is, vagy csak java script?
arpsoft
A számláló oldalad valahogy így fog kinézni:

KÓD
<?php
// ide jön a számláló és megnyitó script
?>

<html>
<body onLoad="window.close()">
</body>
</html>

Szóval java script. Más nagyon nincs.
Mezofi
Köszi.
Kipróbáltam, működik.
smile.gif
benkovics
Nekem más kérdésem lenne!
A régi fórumon próbálkoztunk már, hogy hogyan lehet olyat csinálni, hogy feliratkozás hírlevélre! Sajnos kielégítő, egyszerűen megoldható válasz nem született erre..... weep.gif Most viszont elég fontos lenne nekem, hogy a desktopverseny ( a google-ban a második helyezet kereséskor.... smile.gif ) rendszeres résztvevőit el tudjam látni információkkal!
Tudtok erre valami kész scrip-tet? Amit csak be kell illesztenem. Ha lehet , a form-ok is legyenek meg, illetve még jobb lenne, ha css-sel lehetne a kinézetét igazítani!!! blush.gif blush.gif blush.gif Más kérésem egyelőre nincs! blush.gif blush.gif blush.gif
ocsi
Én nem tudok ilyen scriptet, de ha még néhán óra múlva is szükség lesz rá akkor megírom neked! ( Most ugyanis nem érek rá)

A feladat nagyon egyszerű:
Kell egy űrlap, ahol meg lehet adni az e-mail címet ( feliratkozás),
Kell egy script amivel le lehet iratkozni a listáról,
Illetve kell egy levélküldő ürlap neked amin el tudod küldeni a hírlevelet!

Ezen bármit lehet majd változtatni, mert a felhasználók számára igazából egy input mező és egy küldés gomb lenne látható!
benkovics
Ha elkészítenéd, nagyon megköszönném! Ugyanis még asp-ben vagy jsp-ben találtam ilyet, de az UW-n nem akar működni.... vagy csak én vagyok béna?
ocsi
Délután meglesz! ha addíg valaki meg nem csinálja előttem twisted.gif
benkovics
Köszi! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ocsi
NA vicces helyzet állt elő.. mad.gif A hírlevél küldő rendszer kész..., de csak elméletben tökéletes..
Már az egész kész van és minden működik.. csupán a levélküldés részénél van probléma... azért vagyok pillanatnyilag tanácstalan, mert megnéztem if függvénnyel és a mail() true -t ad vissza... azonban a teszt levelek még nem érkeztek meg... Lehet hogy az SRV-vel van a baj? (az e-mail cím jó, és a többi mező is ki van töltve...)

Itt lehet megtekinteni ami eddig kész van:
http://ocsi.srv.hu/lev_lista.zip

FIGYELEM! Minden php file-ban át kell írni a mysql connect-et és a databese select-et!!!
google
Nézd meg a srv szabályzatát, mert pl. a freeweben titltják a mail-függvény használatát. roll.gif
Nekem is volt már ilyen gondom, hányszor és hányszor... annyit tudok mondani, hogy az UW-n rendesen működik a mail().

A connect és selectet nem lett volna egyszerűbb include-olni? blush.gif ani_wink.gif
ocsi
include: nekem nem.. twisted.gif én mindenhol Ctrl+c Ctrl+V zek....

Megnéztem a FAQ ban és engedélyezik, sőt az egészet egy régi levélküldő scriptemről másoltam, és az működött (kb egy éve...)
google
Akkor várj vele. Én is nyitottam már olyan témát, hogy "Nem jönnek meg a levelek" még a régi fórumon. Azt mondom, ha a mail true-val jön vissza, gond nincs, részedről legalábbis nincs, és úgy sem tehetsz semmit a levélforgalommal. sad.gif
ocsi
Jó ez igaz.. emlékszem, hogy amikor a regisztrációvisszaigazolást teszteltem, akor is néha fél-egy órás késéssel jötttek a levelek... blush.gif annoyed.gif angry.gif
google
Hírlevélnél annyira sem számít... cool.gif
ocsi
DE a tesztelésnél igen... levél még mindig nem jött! Valaki kipróbálhatná UW-n.... nekem ott nincs tárhelyem!
google
Jó, mindjárt felteszem.
google
mad.gif Meghal, amikor kapcsolódni akar az adatbázishoz (a feliratkozásnál, név-jelszó jó pedig). Ez így nem jött össze.
Még próbálkozom.
ocsi
A zip ben van egy sql.txt azt le kell előbb futtatni a phpmyadmin ban....( vagy akárhogy máshogy..de az hozza létre a táblát..)
google
A táblát megcsináltam már, nem az a gond.
ocsi
UW ha jól emlékszem nem localhost van... de ez nem biztos!!!
apacs
Igen az uw-n már régóta nem localhost van. roll.gif
google
Megvan a hiba: több szervere van az UW-nek, amin az adatbázisokat tárolják. Egy másik tárhelyemen a 3-mashoz kellett kapcsolódni, ezen meg a ketteshez. A kódot onnan másoltam ki végül, csak nem gondoltam volna, hogy nem a 3-mashoz kell csatlakozni. ani_wink.gif

Most más miatt nem megy. biggrin.gif
(mert már megint elnéztem egy változót. tongue.gif Javíthatatlan vagyok. laughing.gif )
ocsi
Google szereti tépni az idegeket.. twisted.gif A sajátját meg az enyémet.... blush.gif
No de végül megoldottuk a problémát... nem a scriptel volt a hiba, hanem a figyelmetlenséggel!
Az SRV ről továbbra sem jöttek meg a levelek.... azonban google-nek sikerült mailt küldenie magának. biggrin.gif ( az én freemail-em valamiért nem adja meg magát ilyen könnyen!)
benkovics
IDÉZET(google @ 2005. augusztus 25., 20:24 - csütörtök)
A táblát megcsináltam már, nem az a gond.

hmm.gif
Nekem gond! blush.gif
Hogyan telepítsem? Mit kell vele csinállni? Mert ezért nem megy az egész.... weep.gif weep.gif weep.gif
ocsi
1. lépés:
Lépjél be a phpmyadmin-ba.
(EZt uw-n az admin felületen, a MySQL menüpontban találod)
A phpmyadminban válaszd ki az adatbázisodat(bal oldalt...)
Fönt klikk az SQL fül re.
Ekkor megjelenik egy szövegmező, amibe beírhatsz SQL parancsot. Ide másold be az SQL.txt tartalmát, majd futtatsd le.
2. lépés:
A többi file elején, ahol adatbázishoz csatlakozik írád át a "név" rész a felhasználiói nevedre(2 helyen van ilyen minden file ban), a "jelszó" részt a saját jelszavadra(az adatbázishoz), És szükség esetén a "localhost" ot arra amit a szolgáltató megadot, mint adatbázisszerver...
3.lépés:
Tölts föl mindent egy mappába.

felir.php: ezel lehet feliratkozni a listára
admin.php: ezzel tudod megnézni hogy ki van a listában, és tudsz törölni
levelkuldes.html:itt tudod megírni, és elküldeni a hírlevelet...
benkovics
De nekem a vendégkönyvhöz, van már egy adatbázisom, guestbook néven!
Azt nem írja akkor felül? blush.gif
benkovics
Látom, nem írta fölül!
Ellenben, még sem jó! sad.gif sad.gif sad.gif
ocsi
Mit ír ki hibának?!
benkovics
KÓD
Access denied for user 'desktopverseny'@'%' to database 'név'

Ezt akkor írja ki, ha be akarok lépni az admin oldalra....
Amúgy regisztrálás után, 404-es oldal...... weep.gif

De próbáld ki:
http://desktopverseny.uw.hu/hirlevel.php
ocsi
igen... A php kódban van egy olyan, hogy database_select És utána, hogy "név".
Ezt neked át kell írni a felhasználói nevedre: "desktopverseny"
google
IDÉZET(benkovics @ 2005. augusztus 28., 1:47 - vasárnap)
Amúgy regisztrálás után, 404-es oldal...... weep.gif

Semmi gond. A minap én is szenvedtem vele egy sort, és nekem sem akart bejönni egy ideig. Próbáld meg úgy, hogy beírod a teljes elérési utat, kiterjesztéssel együtt. ani_wink.gif
benkovics
Köszi!
Sikerült!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
google
Azt szeretném megtudni, hogyan tudnék egy adatbázisból tárolt szövegnek csupán mondjuk az első száz karakterét kiíratni.
Agyon kerestem már ilyet a neten, de nem találtam. sad.gif
ocsi
Megoldások:

fread()
Két változót vár: a file elérést, és a beolvasanó bájtok számát.
Ide kapcsolódik még az fseek() is ami a file-on belüli pozicionálást segíti!

Az fgets() segítségével sorokat olvashatunk be.
Az fgetc() segítségével meg bájtokat. ( ezt egy while vagy for függvénnyel kombinálva megkapjuk a kívánt eredményt)
Mezofi
Te mindig olyan feladatokat adsz amiknél egy változóban tárolt szöveg adott részét szeretnéd kiíratni.
Gondolom itt is működik, amit már kétszer is írtam, az adatbázis általad meghatározott részét betöltöd egy változóba, és onnan kezdve úgy kezeled mint egy tömböt. A tömb adott karakter sorszámától kezdve kiíratod adott sorszámú karakterig.

KÓD
$szoveg ="Ide az adatbázisból vett tartalom"
for ($i =1; $i<100; $i=$i+1) {
echo $szoveg[$i];
}

Gondolom így működni fog. cool.gif

@ocsi
google egy adatbázisból szeretne adatot és nem egy fájlból. Vagy ez mindegy? question.gif
google
Nem mindegy. ani_wink.gif
Köszönöm, valami ilyesmire gondoltam. (És vajon ez magamtól miért nem ment? annoyed.gif Csupán költői kérdés. biggrin.gif roll.gif )

Köszönöm, remekül működik, csak az i=1-et átcseréltem i=0-ra, mert lemaradt az első karakter. smile.gif

u.i.: talán azért nem jutott ez eszembe, mert állandóan valami függvényt kerestem...
ocsi
hopsz... tényleg nem a kérdésre válaszoltam... Most viszont találtam valamit. Ez egy sql parncs:

select subsrting('MYSQL' 2 , 3);

és az eredmény:
YSQ
(a második karaktertől 3 karaktert irat ki...) még nem egésszen tudom, hogy ezt hogy tudod használni..
arpsoft
De ugyan ez a függvény létezik a php-ben is:

KÓD
print substr($ezastring,0,100);
google
Köszönöm, ez is remek.
Csak sajnos a manual nem adta ki a stringre a keresőben... sad.gif
arpsoft
Javaslom a PHP 4 kézikönyv beszerzését, vagy esetleg a PHP fekete könyvet!
döke
Azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet Regisztrációs felületet hogyan lehet csinélni??
Mezofi
Össze kell írnod milyen adatokat szeretnél bekérni, hol szeretnéd tárolni, el szeretnéd e küldeni magadnak esetleg az adatokat. Ezután php fájl, ezen belül form, a formon belül input boxok, és elküldő gomb. A form küldheti az adatokat post vagy get metódussal.
Úgy az egyszerűbb ha egy másik php fájlnak küldi és ott lesznek feldolgozva az adatok.
reg.php
KÓD
<body>
<form name="form1" method="post" action="ellenor.php">
 <table width="353" height="112" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
   <tr>
     <th colspan="2" scope="col">Regisztr&aacute;ci&oacute;</th>
   </tr>
   <tr>
     <td width="171" height="27"><div align="center">N&eacute;v</div></td>
     <td width="182"><div align="center">
       <input name="nev" type="text" id="nev">
     </div></td>
   </tr>
   <tr>
     <td height="30"><div align="center">E-mail</div></td>
     <td><div align="center">
       <input name="email" type="text" id="email">
</div></td>
   </tr>
   <tr>
     <td><div align="center">password</div></td>
     <td><div align="center">
       <input name="password" type="password" id="password">
     </div></td>
   </tr>
   <tr>
     <td><div align="center">
       <input type="submit" name="Submit" value="Küld">
       </div></td>
     <td><div align="center">
     </div></td>
   </tr>
 </table>
</form>
</body>

ellenor.php
KÓD
<?php
$nev=$_POST["nev"];
$email=$_POST["email"];
$password=$_POST["password"];
print ($nev."<br>".$email."<br>".$password);
exit;

?>
google
Azt kérdezném, hogy tudom egy hosszabb stringet megtisztítani az aposztrofoktól? Vagy átalakítani őket karakterkódra, mert bevitelnél az ilyen szövegeket hibát jeleznek és nem kerülnek bele az adatbázis text típusú mezőjébe.
arpsoft
KÓD
$javitott=str_replace("'"," ",$eredeti);
google
Köszönöm! thumbsup.gif Hiába, tényleg muszáj lesz beszereznem egy ilyen könyvet, mert a php.neten semmit nem találok meg. blush.gif
Priby
olyan php scriptet keresek (azt hiszem az felene meg leginkább), ami kiírja, h az adott fájlt hányszor tölötték le... jha és még az jó lenne, ha több fájlra is lehetne alkalmazni... roll.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.