Spányik Balázs
2011. augusztus 25. 11:47
Képzeljétek, odabent a drága emberek tervezgetni kezdték a szokásos nagy őszi előfizetési akciót. Ennek kapcsán felmerült, hogy elmondhatnátok, mit látnátok szívesen benne.
Két dolgot tisztázzunk: nyilván 3ds Maxot, Photoshop CS 5.5-öt és hasonlókat felesleges írni, maradjunk a realitásoknál. A másik, hogy attól, hogy valaki leírja, hogy ő a Mukákó cég Bindzsi Ultra 2012-es termékét látná szívesen, egyáltalán nem biztos, hogy a Mukákó cég szóba áll velünk, mi több sikerül vele megállapodni a Bindzsi Ultráról, szóval senki ne kezelje csalódásként, ha a szuper ötlete nem valósul meg...
Ennek fényében tessenek fáradni a mikrofonhoz.
Dávid Csaba
2011. augusztus 25. 12:13
Abbyy Finereader
Abbyy PDF Transformer
Total Commander
WinRAR
Win7 HP
Spányik Balázs
2011. augusztus 25. 12:16
Nekem van megvett WinRAR licencem, de már egy éve 7zipet használok helyette. 1:1-ben kiváltja, és ingyenes, bónuszban viszi (nyilván) a saját formátumát (.7z)

A TC-t nem adja Ghisler. Most olvastam vele egy interjút valahol, és teljesen merevnek tűnt a fickó.
SkyBird
2011. augusztus 25. 13:12
Dávid Csaba
2011. augusztus 25. 13:14
Nekem is 7zip van fent, de még régebben szerettem volna egy WinRAR licencet. Tudom, hogy kiváltja, de az álom akkor is álom.

Egyébként a múltkor amiatt kellett telepítenem pár percre, hogy egy sérült tömörített fájlt meggyógyítsak vele.
scht
2011. augusztus 25. 17:16
Szavaznék én is az Aida64-re és a HD Sentinel-re.
Garono
2011. augusztus 25. 17:22
Spányik Balázs
2011. augusztus 25. 17:58
És ha nemcsak szoftverben gondolkodtok? Valami jó kis kütyü?
Garono
2011. augusztus 25. 17:59
16 GB-os pendrive?
Fujitsu
2011. augusztus 25. 19:50
IDÉZET(Dávid Csaba @ 2011. augusztus 25. 13:13)

Abbyy Finereader
Nekem van egy Professionalom, és nem vagyok elájulva tőle. Tudom, hogy az optikai karakterfelismerésnek is vannak korlátai, de ennél azért lényegesen többet vártam. Például ha egy kinyomtatott A4-es oldalt beszkennelve – igaz, némileg lekicsinyítve – fel akarok vele ismertetni, az sem megy neki hibátlanul.

És semmi extra nincs benne, sima szöveg, Times New Roman betűtípussal. Bonyolultabb betűtípusoknál egészen tragikus a helyzet.
A WinRAR, a TC és a HD Sentinel nem hagyja abba a működést 30 nap után, de lehet, hogy ezzel most olyasmit osztottam meg, amit nem lenne szabad.
Garono
2011. augusztus 25. 20:39
IDÉZET(Garono @ 2011. augusztus 25. 18:59)

16 GB-os pendrive?

Hmm, egy értelmesebb: USB-s DVB-T vevő?
SkyBird
2011. augusztus 25. 21:29
IDÉZET(Fujitsu @ 2011. augusztus 25. 19:50)

IDÉZET(Dávid Csaba @ 2011. augusztus 25. 13:13)

Abbyy Finereader
Nekem van egy Professionalom, és nem vagyok elájulva tőle. Tudom, hogy az optikai karakterfelismerésnek is vannak korlátai, de ennél azért lényegesen többet vártam. Például ha egy kinyomtatott A4-es oldalt beszkennelve – igaz, némileg lekicsinyítve – fel akarok vele ismertetni, az sem megy neki hibátlanul.

És semmi extra nincs benne, sima szöveg, Times New Roman betűtípussal.
Az Abbyyt én is hanyagolnám. OCR-ben szerintem verhetetlen a Recognita alapokkal rendelkező OmniPage Pro 18.
Hardverben tényleg általánosan legkézenfekvőbb egy USB 3.0 pendrive. Bár nem különösebben érdekes, ha ez szempont. Az említett DVB-T stick talán kevesebbeket érdekel, vagy akinek van már, annak nem kell kettő. A pendrive esetleg elmegy többediknek is.
Gondolom a hardveres kütyük nem tök ingyen lennének, hanem plusz kedvezményes felárért.
Esetleg lehetne többféle közül választani, de a cégnek talán macerásabb így, melyikből mennyit kössön le.
Fujitsu
2011. augusztus 25. 21:51
Esetleg egy FHP-jeladó? Vagy az nem vág az újság profiljába?
Dávid Csaba
2011. augusztus 26. 5:40
Lehet Omnipage Pro 18 is, ha az jobb, nem ragaszkodom az Abbyy-hoz. Egyszerűen csak ez jutott először eszembe, mint OCR.

Kütyü: egy ismertebb webshopba vásárlási utalvány?
Sebi
2011. augusztus 26. 6:31
Az attól függ, hogy mit bír a költségvetés.

Valamilyen PCW lógós tárgy. Pld.: póló, sapka, egérpad, CD/DVD tartó táska ...
Esetleg egy képeskönyv a PCW történetéről, különös tekintettel az alkalmazottakról és a vezetőkről, sok sok képpel.
Greene
2011. augusztus 26. 10:13
Szoftvert, mert azt olcsóbb nagy tételben licenszelni, mint minden példányhoz valami hardvert adni. OCR nem kell, kb. minden századik ember használja. Valami videószerkesztő, vagy képszerkesztő, esetleg filemenedzser, ilyesmi lenne ésszerű.
Dávid Csaba
2011. augusztus 26. 12:20
Én pont az a századik ember vagyok, akinek kéne egy minőségi OCR szoftver. Nekem bőven megfelel az ingyenes videoszerkesztők, képmanipulálók hada, amikkel tele az internet.
SkyBird
2011. augusztus 26. 13:00
OmniPage Pro biztosan nem lesz, tekintve hogy 500 $.
Én csak arra írtam, hogy ha jót akartok OCR-ben ez legyen, és ne tököljünk Abbyyval.
Greennek egyébként igaza van, keveseknek kell OCR.
Nyilván nem egyes előfizetők speciális és etxra/extrém igényének a kielégítéséről szól egy ilyen akció.
Szerintem jeladó sem lesz.
Fujitsu
2011. augusztus 26. 14:23
Azt mindjárt gondoltam, mint ahogy nyilván lambdaszonda sem lesz. Egyébként az Abbyy Finereader is csak álom, mert a szoftver majdnem 200 dollár; ennyiből két előfizetést is lazán lehet venni.
Hülyeségeket félretéve, nyilván valami populáris és mindenki számára hasznos dologgal kellene előrukkolni. A pendrive nem rossz ötlet; de a póló, a sapka és az egéralátét sem (mondom ezt úgy, hogy én személy szerint rosszul vagyok az ilyen típusú ajándékoktól; de hát nem én vagyok a célközönség). Szoftverből szerintem nem rossz gondolat a kép- vagy videoszerkesztő; ezen a téren az ingyenes megoldások elég szarok, biztos sokan örülnének valami jól használható cuccnak. De lehetne valami rendszerközeli program; vagy akár játék is (bár akkor abból többfélét is lehetne). Az utalványt sem tartom ördögtől valónak.
Dávid Csaba
2011. augusztus 26. 14:32
Balázs azt kérte, mondjuk el, minek örülnénk az előfizetői csomagban. Leírtam a saját extra verziómat. Az, hogy ez nem cseng egybe a többségi jóval, szinte törvényszerű, de nem is ez volt a kérdése tárgya.

Speciel az utalványt nagyon tudnám értékelni, mellé pedig PCWorld-ös hátizsákot!
Fujitsu
2011. augusztus 26. 15:42
Mondjuk az utalvánnyal az a baj, hogy nem lehet kedvezményesen adni; ellentétben egy szoftverrel, esetleg egy-egy kisebb hardverrel.
Dreaman
2011. augusztus 26. 16:45
Szoftver: az első ötletem nekem is a TC lett volna, de az már ugye nem játszik. A második ami eszembe jutott (és "szinte mindenki" használ): vírusirtó! NOD/KIS/AVG mondjuk 1 éves előfizetés VAGY kedvezmény a teljes árból.
Hardver: pendrive (de valami olcsó, "dizájn"/különleges darab, hogy érdemes legyen figyelni rá, hiszen pendrive-ja mindenkinek van).
Spányik Balázs
2011. augusztus 26. 19:05
IDÉZET(Greene @ 2011. augusztus 26. 11:13)

mint minden példányhoz valami hardvert adni
Miért minden példányhoz? Az ajándék kiszállítása, átadása lehet egyszeri alkalom, még az sem feltétlenül kötelező, hogy valamelyik lapszámhoz kötődjön.
Jay
2011. augusztus 28. 9:47
Digitális GameStar előfizetés?
Viking
2011. augusztus 28. 20:12
Sziasztok,
Tárhely?
Garono
2011. augusztus 28. 20:25
Nem rossz ötlet, de akkor már inkább Dropbox kupon? +1 GB tárhely?
Greene
2011. szeptember 1. 14:16
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2011. augusztus 26. 20:05)

IDÉZET(Greene @ 2011. augusztus 26. 11:13)

mint minden példányhoz valami hardvert adni
Miért minden példányhoz? Az ajándék kiszállítása, átadása lehet egyszeri alkalom, még az sem feltétlenül kötelező, hogy valamelyik lapszámhoz kötődjön.

Közben rájöttem, hogy baromságot írtam.
Kérdés: Ezt az ajándékot azok is megkapják akik a DiMag-nál veszik meg az egy éves előfizetést (vagy 12 számot)?
Spányik Balázs
2011. szeptember 1. 14:32
Az kapja meg, aki a novemberi, decemberi nagy előfizetési akcióban részt vesz. Hogy ennek kereteibe beletartozik-e majd a dimag, arról fogalmam nincs...
Dávid Csaba
2011. szeptember 1. 14:57
Tekintve, hogy a DVD tartalmára sem vagyunk jogosultak, nagy reményeim nincsenek a dimag-os előfizetéssel kapcsolatban.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.