Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Logitech cordless billentyűzet probléma
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Beviteli eszközök
sarkan
Sziasztok!
Vásároltam egy Logitech cordless billentyűzetet egérrel.
A feltelepítés és a beüzemelés simán ment, de amikor újra akartam indítani a gépet a windows bejelentkező képernyő megjelenése előtt egy halk kattanás a gépből és a vinyó leáll, a képernyő sötét marad nem megy tovább.
A windows csökkentett módban elindul.
Ha indítás előtt kihúzom az usb-ből a billentyű és az egér adóját a windows feláll, bedugom az usb-t és működik minden.
Normális, vagy elrontottam valamit?

Köszi a segítséget előre is!

sarkan
zsomb1
Hello Sarkan. Nem vagyok nagy szakértője, de szerintem te nem ronthattál el semmit! Az USB Port pontosan arra van kitalálva, hogy bármikor csatlakoztatni és levenni lehessen egy eszközt, mindenféle biztonsági rizikó nélkül. Persze ha épp használat közben szakítod meg a kapcsolatot (pl pendrivera másolsz), előjöhet egy meghibásodás. Szóval szerintem a szett hibás, esetleg a programja inkompatibilis az op-rendszereddel (nagyon kis esély, főleg mert a Logitech profi cég). A halk kattanás szerintem a vinyódtól jött, egyébként nálom gyakran ad ilyen hangot, de ártalmatlan. Garanciád biztos van, ne habozz, vidd vissza (ha eddig nem tetted).
(Sokra biztos nem mész a szövegemmel). pááá
Zsomb1
- ProFiler -
Nem rontottál el semmit, csak lehet, hogy a tápegységed szállt el. Milyet használsz?

Ciao.
Calyd
Ha már van ilyen topic, akkor ide írom:
Végre sikerült beszereznem egy MX5000es Logitechet. Az első bajom vele - ami nem is olyan nagy baj - hogy ha már ennyire fullos a billentyűzet, akkor megajándékozhatták volna egy az lcd egy háttérvilágítással, na mindegy.
Az igazi bajom az vele, hogy nagyon lassan "tölt be" windows indításkor, és néha használat közben "megszakad". Ez lehet annak a következménye, hogy a bluetoothvevőt a hátsó usb-khez tettem be, vagy kezdejk aggódni, hogy esetleg kifogtam egy hibás darabot?

másik kérés: az egeret mikor lehet betenni a töltöjébe? Baj, ha minden este beteszem? Túltöltés ellen védett a dolog? Mert ilyen infókat nem találtam a helpben.
ProFiler
A driverét telepítetted? SP2 van a gépeden?

Az szerintem nem gond, ha a bluetooth vevőt hátra dugtad be.

Ciao.
Calyd
Teljesen leírás szerint jártam el: driver telepítve, sp2 van fent, igen. Direkt úgy csináltam mindent, ahogy az útmutató mondta. Szerintem sem kéne gond legyen az, hogy hátul van a vevő. De legalább fél-egy perc mire "betölt" a billentyűzet. És néztem, hogy a "szakadás" az egérnél is tapasztalható. Még nem volt vezeték nélüli bill.-em, sem egerem, de hugomnál soha nincs ilyen gond. Igaz, hogy ez komolyabb cucc, de hát pont ezért nem kellene ilyen legyen. Bár az igaz, hogy gépen most nincs net, és lehet, hogy kéne a szoftvernek egy frissítés, de szerintem anéklül is jól kéne működjön...
ProFiler
Akkor szerintem inkább vidd vissza. Én is Logitech készletet használok (LX700), de ilyen problémám nincs vele.

Ciao.
Calyd
Az lesz, szerintem. Bár tegnap sikerült tartós működésre bírnom, de még így is nagyon lassan "tölt be" bootolás után, és szerintem csak idő kérdése, hogy mikor kezd megint szakadozni. Volt, hogy nem is látta a vevő, csomószor próbáltam reconnectelni, és nem lehetett, elfelejtette a bluetooth jelszót, szóval...
wbtist
Sziasztok

Nekem nincs gondom a Logitech billemmel, mert még nincs. Jelenleg tervezem a megvételét.
Az MX3000-est szeretném, de eddig senki nem nyugtatott meg, hogy a bill azonnal reagál-e a leütésre.
Autós játékoknál - gondolok itt konkrétan a Trackmania Nations -ra - nagyon fontos lenne.

Lekötelezne, ha valaki kipróbálná. worship.gif
ProFiler
Azonnal reagál. cool.gif

Ciao.
wbtist
Kipróbáltad, vagy...?
ProFiler
LX700-am van. Az elv ugyanaz, azzal jó. Akkor tuti ezzel is.

Ciao.
wbtist
smile.gif Köszi az infót!
Skel91
Sziasztok!

Egy Logitech Cordless Desktop MX3000-em van pár éve, de az utóbbi időben érdekes dolgokat produkált:
nem minden billentyűleütést érzékelt, vagy "beragadt" (nem a gomb fizikailag, hanem folyamatosan ontotta magából az ékes magyar nyelv betűkészletét). Szétszed, dzsuvás, pucol, összerak, ugyanaz. Kicsit utánaolvasgattam és arra jutottam hátha a vevő túl messze van (max 30 cm), betettem hát a billentyűzet "szájába". Mit tesz isten, újra működött. Örültem mint majom a farkának, de mostanában az egeret "rántja fel" valami, mintha hirtelen porszem kerülne bele vagy ilyesmi. Egeret tisztít, egérpadot tisztít, asztalt tisztít, minden adott a hermetikusan lezárt környezethez, ám az egér csak rángat. Arra gondoltam hátha neki is gyenge a jele, közelebb tettem a vevőt (ami szintén max 30 cm-re volt eddig tőle) és hurrá, működött rendesen.
A "baj" az hogy a két eszközhöz csak egy vevő van úgyhogy most döntenem kell vagy az egeret, vagy a billentyűzetet akarom használni. Milyen zavaró tényezők befolyásolhatják a jel erősségét, illetve milyen más eszköz zavarhatja még? Kinek kell a mijét felgyújtani hogy az enyém működjön?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.