Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Coppermine Photo Gallery
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > PHP
miklosme
Hy exclamat.gif
Sok oldalon láttam Coppermine online photo album-mot de nem tudom hogy hogyan is kéne berakni saját oldalra question.gif
http://coppermine.sourceforge.net/ arrow.gif ezen az oldalon le is lehet tölteni egy ilyet.

Ha valaki ért hozzá akkor help me.
Priby
Letöltöd, kicsomagolod, feltöltöd a honlapodra futtatod az install.php-t és követed a telepítőt. Előtte jogosultságokat is kell állítani, amit úgy tudsz megtenni: TC-ben ráálsz fájlra, Fájl, Attríbutumok módosítása: 777. Minden könyvtárra megcsinálod ugyanezt.
miklosme
Köszi meg is csináltam biggrin.gif
eremit
És? Hogy működik? Beszámolhatnál a tapasztalataidról, hátha más is haznosnak találja.
miklosme
Ezt csak tesznek csináltam az uw. De majd elfog készulni a portálom és ott lesz fenn. ani_wink.gif
saccka
Segítség!
Valaki lenne olyan szíves és segítene nekem? a fájl feltöltése után kiírta hogy sikeres volt a feltöltés, és aztán ugye van egy tovább gomb ami egy másik oldalra visz h ezt-azt beállítsak a képen(hova kerüljön, stb.). És szóval nem ez az oldal jött be, hanem kaptam egy hibaüzenetet:

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 8128 bytes) in /sparebig/userstore/s/z/szdrecsapat/web/wwwroot/cpg1.4.3/cpg143/include/picmgmt.inc.php on line 259

és ezt nem értem remélem tud valaki segíteni! köszi (és a tárhelyem szerintem nem telt be, ez tuti mert ez lett volna az első kép amit feltöltök)
Mezofi
Meg kell nézni mi a 259.sor hova mutat. Elérhető e? Stb.
biggrin.gif
KeLa
A coppermine beállításainál a feltölthető fájl mérete megfelelőre van állítva? A feltöltési könyvtár cm 777?
Ez is okozhatja a hibajelzést.
saccka
Köszi mindenkinek, de már megoldottam a problémát! A képekkel volt gond. ani_wink.gif
BabyGirl
Sziasztok!
Elmagyarázná nekem valaki teljesen kezdő blush.gif szinten, hogy hogyan kell ezt a galériát feltölteni a tárhelyre?
Hogyan hozzak létre egy másik könyvtárat, ha kell? Hogyan kell a php fájlokat föltenni, és a mappákat hogy lehet fölrakni?
Kösz.
Priby
Total Commanderrel kapcsolódsz FTP-re és ugyanúgy csinálod mintha gépen csinálnád
BabyGirl
Hát ez elég szűk válasz volt.
A mappákban levő fájlokat hogyan kell feltölteni? Egyesével kell minden fájlt? Ha mappát kell felrakni, milyen nevet adjak, milyen kiterjesztésű legyen, mert ugye ez nem html?
Priby
Mondtam hogy ugyanúgy! smile.gif

Sikerült FTP-n kapcsolódni?
Ha sikerült akkor úgy kéne kinéznie neki, mint egyik meghajtódnak kb. Szóval az egyik oldalon ott vagy a másik oldalon meg a letöltött galériának a zipjében. Ha a zip fájlban közvetlenül vannak a fájlok, nincs benne egy mappa, akkor az ftp-n csinálj egy új könyvárat (F7), jelöld ki az öszes fájlt és húzd bele a mappába.
Ha találhgató egy mappa a zip-ben, akkor azt töltsd fel.

Aztán innéttől meg lehet installálni
BabyGirl
Jó lett! Nagyon köszi a segítséget!
Azt hogy lehet megoldani, hogy egy Főalbumon belül több kategória/album legyen?

....már meg van oldva.
dtommy79
weep.gif
eve
Helló!!! exclamat.gif Nagyon nagy problémám van sad.gif . Megcsináltam a galériát, sikerült is feltölteni egy pár képet, de másnap amikor megint fel szerettem volna tölteni azt írta ki hogy 0 db feltöltés sikeres és h. a képet nem lehet mozgatni, majd valami hirtelen csoda folyamán megint sikerült feltölteni és most ismét semmi. weep.gif Már kb. két hete nem akarja feltölteni a képeket. Mi lehet a baj question.gif
Sajnos emiatt megállt az élet a galériám körül.

Ha valaki tudja az okát és tud segíteni akkor légyszi írja meg roll.gif
aniqa
Nekem is lenne 1 kis problémám, méghozzá, hogy feltettem az oldalra a gelériát, és próbálnám installálni, de nem engedi. Rákattintok és semmi. Már módosítottam az összes mappának az attribútját vagy mijét 777-re. nem tudom, a külön fájloknak is kell módosítani? Az install.php-t is 77re módosítottam. Nem kellett volna?
Segítsetek, légyszí
mravi
Sziasztok

Telepítetem a Coppermine Photo Gallery-t ezt a hibaürenetet kapom: hogy nincs telepítve az
/no_FTP-uploads_into_this_foldrer/ a képtár ezen kivül működik vagy legalábbis nem találok más hibát
pedig a attribútumok nem lettek beállítva csak 755 re ez lehet gond és utólag lehet ezen változatni?
question.gif
zsoltchelsea
Hi! A piros szín a modiké. Ne használd.
Valami feltöltés közben bejött, így nem tudta felrakni/nem volt közben normális kapcsolat. Milyen tárhelyre rakod fel? Valahol korlátozzák a feltöltést.
A 755 jó, de csak mappáknál. Én mindenhol átállítom őket. A fájlokat 644-re. Attribútomokat TC-ben tudod váltani. Kijelölöd őket, aztán Fájl->Attribútumok módosítása.

@aniqa:
A 77 szerintem nem jó. 644-re írd át. A fájlokat. Te miért módosítottad 777-re, amikor az az alap. Nem? 755-re állítsd a mappákat, 644-re a fájlokat.
mravi
Bocsánat már ki is szedtem a pirosat.

Hogyan lehet frissíteni és melyik programmal?
A beállításokban mi a beépülő modulok és kell innen használni valamelyiket?
zsoltchelsea
Ez kinek szól? Az egészet próbáld meg felrakni újra...
aniqa
Megint adódott egy kis problémám...sad.gif
Extra.hu-s a címem és végül is sikerült felrakni a gallériát és most éppen installálnám, de a database name-et nem fogadja el...már kb mindent próbáltam amit csak az oldalon(extra.hu) írnak. Most nem tudom már mit csináljak. Ja és felülre ez van írva(a coppermine install.php-jében)

Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(../../modules) is not within the allowed path(s): (/nfs/extra/a/al/alexisbledel_gallery:/nfs/extra/admin/prepend:/nfs/sessions) in /nfs/extra/a/al/alexisbledel_gallery/wwwroot/install.php on line 21
zsoltchelsea
Elnézést mindenkitől, de tudatnám, hogy az Extra szervere a MySQL-lel jelenleg bajban van. Nem jó a szerverük...
mravi
A cpg 1.3.1 sql mennyire megbizható. A cpg 1.4.9 olyan 5-6 nap után nem enged belépni ennek mi lehet az oka. A mozilla firefoxon ugyanez csak 10 nap eltérés. Ez most a program hibája vagy a böngészöké.
Már egy párszor újra lett telepítve, de mindig ez történik:
A belépés után a üdvözlőszöveg megjelenik, de visszaáll a kezdőlapra mintha be sem léptem volna. question.gif

Köszi
nobert
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
Én is Coppermine képgalérát használok, de most megszűnőben van a tárhelyem, már csak 5 napom van, és költöznöm kell. Már minden fájlt,mappát átmásoltam, meg az adatbázist is, de azt a fájlt nem találtam meg, amiben az adatbázisról van szó. Az hogy mi az adatbázis név, jelszó, felhasználónév, host. Egyszerűen nem találom. Végignéztem az adatbázist is, de ott sincs.

Segítsetek légyszi, emrt sűrgős volna!
Előre is köszönöm!
lukacsdani
Valaki légyszi segítsen nagyon sürgős lenne!!
A coppermine-omat Nem tudom , hogy hogyan frissítsem , kérlek segítsetek!
Buby
Sziasztok!
Segítséget szeretné kérni blush.gif
Szóval én már nagyon régen szeretnék coppermine galleryt csinálni, de valamit nagyon elronthattam:S :
Total Commanderbe kapcsolódtam, feltöltöttem a galériát, és utána felmentem a www.ca_gallery.extra.hu/galeria/install.php-ra ahol egy telepítési doboz van. Mindent kitöltöttem úgy ahogy leírták:
USERNAME - FELHASZNÁLÓNÉV ezt te adod meg, ezzel tudsz majd bejelentkezni
PASSWORD - JELSZÓ ezt is te adod meg, szintén szükséges a bejelntkezéshez
E-MAIL ADRESS - Ide írd be az email címed
MySQL - Ide az lesz beírva hogy localhost. EZT TÖRÖLD KI mert ide majd a szolgáltatód által megadott HOST kerül.
MySQL Databese Name - Az oldalad címe
MySQL username - Az oldalad címe
MySQL password - Az oldalad jelszava, amit az FTP kapcsolódásnál is beírtál
MySQL table prefix - Ide az lesz beírva hogy cpg143_ EZT HAGYD ÍGY!

Biztos h helyesen követtem az utasításokat :
ezerszer átnéztem. Rákattintottam a Let's go, gombra, utána pedig a let's continu-ra, és nem a galéria jött be, hanem ezt írta ki: Fatal Error sad.gif sad.gif sad.gif
Nem tudnátok segíteni? Lehet esetleg h az utasítások nem jók??
Előre is köszi!!
juhaszbala
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne a Coppermine galériával kapcsolatban:

Csináltam egy galériát, és azt szeretném, ha a felhasználók, akik regisztráltak, akár egyszerre több száz képet is fel tudjanak tölteni, FTP hozzáférés nélkül. Ezt hogy lehet megoldani?

Választokat köszönöm!
Üdv,
B.
Victoryus
Valaki el tudná magyarázni, hogyan tartja nyilván a belépett felhasználókat? Szeretném vele kiegészíteni jelenlegi oldalamat, de én sessionökkel tartaom nyílván a belépett felhasználók adatait. Mivel kell kiegészítenem a saját oldalaimat, hogy működjön velük a Coppermine felhasználó ellenőrzése???
Remélem tud valaki segíteni!
zsoltchelsea
Vagy tedd regisztrációtól függővé a belépést, vagy a gyanús IP címeket ved fel az ellenőrző progidba. Azt hiszem lehet figyeltetni az IP címet.
Halasi Miklós
IDÉZET(lukacsdani @ 2007. január 11. 15:39) *
Valaki légyszi segítsen nagyon sürgős lenne!!
A coppermine-omat Nem tudom , hogy hogyan frissítsem , kérlek segítsetek!

Itt le van írva minden a frissítésről. ani_wink.gif
EXrider
Sziasztok!

Nekem olyan problémám adódott a galériával, hogy a regisztrált felhasználók csak a saját albumukba tudnak feltölteni. A többibe meg csak az administratorok.

Hol lehet beállítani, hogy minden kategóriába tölthessen bárki aki regisztrált?
Halasi Miklós
Belépsz a galériába, mint admin, aztán az albumok mellett megjelenik a Módosítás gomb. Ott bekapcsoloda Vendégek is feltölthetnek opciót.
Ha jól adtad meg a jogosultságokat, akkor úgyis csak a regisztráltak tudnak majd feltölteni, külső vendégek nem. ani_wink.gif
EXrider
Köszi! Sikerült.
kongomorgo
VALAKI SEGITENE NEKEM IS?
már legalább 1 éve van ilyne galériám de most nemtudom mi baja van....
ezt irja ki:
IPB kép

hogy lehetne ezt az egészet kiküszöbölni?
nagyon fontos lenne, mert nagyon sok kép van rajta és kellenének... ha valaki tud irjon e-mailt kongomorgo@freemail.hu
megadomnám a fnevemet és a jelszavamat is, csak segitsen valaki!!!!!!!!! weep.gif
Spányik Balázs
Szemlátomást nem tud hozzáférni a MySQL adatbázishoz. Kérdezd meg az extrát, hogy miért.
---
Speciel nálam működik, úgyhogy valószínűleg csak átmeneti MySQL-karbantartást tartott az extra.
kongomorgo
Elnézést mindenkitől, de tudatnám, hogy az Extra szervere a MySQL-lel jelenleg bajban van. Nem jó a szerverük...
Lehet, hogy ezért. Én már irtam nekik de még nem írtak vissza.

Khm, nem otthon vagy!
Szili0
Valaki pls segítsen!
Fölraktam egy extra.hu-s tárhelyre egy képtárat, kiírja, hogy a telepítés siker, majd hogy kattintson tovább, ez a hivatkozás a login.php-re mutat. Ekkor kapok egy fatal error hibaüzenetet, semmiféle magyarázat nélkül. sad.gif
Egyszer már telepítettem extrás honlapra ugyanilyen képtárat, nem tudom, mi lehet a baj. sad.gif
Előre is köszönöm: Szili0
kongomorgo
Szerintem az mint nekem... Nekem sem jó, bár nem pont ezt írja ki. Gyengélkedik az extra.hu tárhelye.
lalaman72
Sziasztok
nálam Működik a coppermine mazdatali 323F 2008 viszont lenne egy problémám melynek orvoslásában kérném a segitséget a hozzáértöktöl videok is vannak feltöltve az oldalra nézhetöek is viszont nem tudom hogy lehetne megoldani hogy a felhasználok le is tölthessék a videokat tudna ebben nekem valaki segiteni?
elöre is köszönöm
Üdv:lalaman
-------------------------------------
Az életed csak egyszer élheted
ZOOM-ZOOM
XwX
Eddig teljesen jól működött a galéria, de most egy hiba tűnt fel:
Amikor jóvá kell hagynom a képfeltöltéseket, bekattingatom egyenként, h kép jóváhagyása,és a végén azt, hogy módosítások elfogadása...Ezután minden kép el lesz fogadva, de most egy ezt írja ki (Opera böngészővel):

----
http://songafanart.extra.hu/cpg1418/editpi...upload_approval cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető.
Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újratölteni a lapot.

Ellenőrizze, hogy az internetkapcsolata aktív, és nézze meg, hogy más alkalmazások működnek-e, melyek ugyanezt a kapcsolatot használják.

-----
(Internet Explorer böngészővel)

Ha IE7-tel próbálkozom, akkor nem ír ki semmit,hanem csak egy teljesen fehér képrenyő jön be...

Továbbá az az érdekes, hogy voltak képek,amiket tegnap engedett feltölteni... De ma már egyiket sem engedi..
A galéria amúgy itt van: www.songafanart.extra.hu
cabzedo45
Sziasztok!

Feltelepítettem a coppermine galériát a szerverre, csodásan működik, de a kérdésem, hogy miként lehetne reklámokat beleimportálni? Melyik php kódba kell beleírni?
Hamupipöke
Sziasztok!

Telepítettem a Coppermine 1.5.4 verziót. A problémám az, hogy a feltöltött ikonok nem mozognak.
http://drusilla.fw.hu/gallery/
Hogy lehetne ezt orvosolni? Mit és hol állítsak át? weep.gif

Köszönöm a segítséget.
kléni
Ő, hol, és milyen ikonnak kellene megjelenni? Így gyorsan átfutva a forrást nekem mind megjelenik.
Hamupipöke
Igen megjelelnek, de ezek gif-ek animált ikonok, mozogni kéne nekik. De egyik se mozog, ha rájuk kattintok sad.gif
kléni
Pl a kereső ikon elérése: images/icons/search.png
Vagyis rossz lehet az elérés. bár images/icons/search.gif-re 404-et kaptam. Van egyáltalán gif kép a tárhelyen?
Hamupipöke
Mind gif kép.

Van egy másik galériám korábbi coppermine verzióval, ott mozognak.
Olyan sokáig tatott ezt felvarázsolni, hogy nem szivesen törölném és kezdeném előlről. Ha nincs más megoldás, akkor ez lesz sad.gif
kléni
Hát pedig ha megnézed a képeket, nem gif képek.
Van ennek sablonja, amit tudsz szerkeszteni?
Hamupipöke
Látom, épp ez a gond. Azért is töltöttem fel többet, hátha valamelyik mozog majd. Hozzáadtam csoportosan is, meg egyesével a képeket.
Köszönöm a segítséget, de megpróbálom a korábbi, már bevált verziót. Ez amúgy is angol, hiába nézegetem a beállításokat. Nem boldogulok vele. no.gif
Hamupipöke
Létrehoztam az új galériát, na itt már mozognak a képek smile.gif
http://www.drusilla81.atw.hu/gallery/
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.