Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Konfabulator
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Windows-szépítés
Oldalak: 1, 2
Darcy Tucker
Sziasztok!

Jól látom, hogy a Konfabulator ingyenes lett, vagy csak a hőgutától vízióim vannak? Konfabulator
eremit
Bizony, bizony!

Innen is letölthető:
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_15184920.html

Ab dieser Version 2.1 ist Konfabulator Freeware. A 2.1 után már ingyenes.
Darcy Tucker
Nahát. Ez nagyon remek! biggrin.gif Bár, sosem rajongtam nagyon az ilyesmiért, csak a FreewareFiles.com-on akadt meg rajta a szemem és hirtelen el sem akartam hinni. De most jól ki fogom próbálni, mert ez viszont tetszik. Meg tudnád mondani mennyire eszi a memóriát, processzort?
eremit
Én a világon semmit nem tudok róla, de most letöltöttem. Engem csak az érdekel, hogy ha megunnám, el lehet-e távolítani maradéktalanul?
Úgy tudom, chipmix használja, de biztos mások is.

Kriminális ez a hőség.
Kicsi Sims
Bocsi, hogy így értetlenkedek! blush.gif
De mire való ez a program? roll.gif
eremit
Ez a program naptárt, időjárásjelentést, miegymást rak az asztalodra. Netes.
Kicsi Sims
Ezen nem lehet magyarországi időjárást behozni? blink.gif
eremit
Magyarországi időjárásjelentést kapsz a Firefox ForecastFox kiterjesztésével! A megyeszékhelyek benne vannak.
Kicsi Sims
De én nem használok Firefoxt.
Kicsi Sims
Ahhoz,hogy magyarországi időjárást lássak fel kell raknom a Firefoxot? roll.gif
Amúgy mi az a What To Do? roll.gif
eremit
A Firefoxban van egy olyan bővítmény, hogy ForecastFox. Ezen be tudom állítani Nyíregyházát (igaz, hogy Nyiregyhaza néven, de sebaj). Ugyanis a környékén lakom. Nos a Konfabulatorban nem tudom, hogy van-e magyarországi előrejelzés, a Ff-ot csak mint egy alternatívát írtam. Nem hiszem, hogy kapcsolat/csatolás lenne a Ff és a Konfabulator között.

What To Do = Sto gyéláty. lol2.gif Mi a teendő. De hol van ez?
chipmix
Hát nekem, nagyon tetszik az biztos, egyrészt nagyon jól hozzáigazítható a háttérhez,
sok változtatási lehetőséget ad, csak Budapest hőmérsékleti jellemzőit tudja megadni. Naptár, holdfogyatkozás, kisképek: elárulom Eremit volt avatarjai váltják egymást, mert annyira tetszettek a gyerekeknek. Eremit tiltakozhatsz! Levesszük!

Tedd fel egy próbát megér!!! ani_wink.gif
eremit
Áá! Köszi! De hol vannak Nálad ezek az avatar-képek? Persze, hogy maradhatnak!
chipmix
A képeknél, készítettem egy mappát és amikor kéri, hogy mit szeretnék nézegetni a képernyőmőn, akkor ezt a mappát jelőltem be. De belehet az összes képet is. Az is állítható mennyi időnként váltsa a képeket.
Csak azt ne mondjátok, hogy vegyem le a Konfabulátort, hogy mennyire lehet eltávolítani! laughing.gif
B@L!NT
IDÉZET(chipmix @ 2005. július 30., 10:07 - szombat)
csak Budapest hőmérsékleti jellemzőit tudja megadni

Nemcsak Budapestet lehet beállítani! Nekem pl. Veszprémre van állítva. tongue.gif

Szerintem nagyon jó és egyszerűen használható program, nekem eddig semmi bajom nem volt vele.
chipmix
Remélem, lecseréled az aláírásod, ha másnak írsz, mert magadat minősíted vele.blush.gif
eremit
Telepítés után szépen be tudtam állítani a közeli megyeszékhelyt. Szépen mutatja! Jó kis program!

Egyetértek, Chipmix.
chipmix
Akkor megpróbálom én is a legújabbat feltelepíteni, lehet, hogy azon már sikerülni fog, mert az enyém még régebbi roll.gif
Kicsi Sims
@eremit:

Hogyan?
Én Szekszárdot szeretném.
eremit
'Widget Preferences...' helyi menü az időjárásjelentésen. General --> Location. Szerintem írd be, hogy Szekszard. Ékezet nélkül. Nekem Nyiregyhazat megtalálta.
chipmix
Most már az enyém is működik, megyeszékhelyileg! Kb. ilyen magyarázatot várna
el az ember, ha már valaki felteszi a fórumra a lábát, akarom mondani a hozzászólását! Köszi Eremit! biggrin.gif
eremit
Kipróbáltam Szekszárdot, de sajnos nem ismeri!
Kicsi Sims
Nálam sem ismerte. Még Paksot sem, igaz nem megye székhely. sad.gif
eremit
Állítsd be Pécset! Nincs túl messze.
Kicsi Sims
Székesfehérvárat állítottam be, de Pécset is felismerte.
Ez aprogi,amúgy nagyon jó. smile.gif
Kár, hogy nem tud magyarul. sad.gif
Shia-ko
Kár, hogy relatíve sok gépet eszik.
eremit
És kár, hogy nem tudja a naptárat!
B@L!NT
IDÉZET(chipmix @ 2005. július 30., 11:53 - szombat)
megpróbálom én is a legújabbat feltelepíteni

Ha a 2.1-re gongolsz szerintem ne tedd! Nekem a 2.0-val szinte minden nagyváros bejön ami már a 2.1-ről nem mondható el sajnos.

Kipróbáltam az előttem hozzászólók által említett városokat nekem mindegyiket behozta.
chipmix
@ B@L!NT

Nálam is csak az ékezetek kirakása, jelentette a gondot, egyébként olyan települést írok
be és jelenítek meg, amilyet szeretnék. Persze az már más, hogy a nagyobb település adatait adja meg, amelyekre egyébként is programozva van. A második sorba kell beírni, annak a településnek a nevét, amit látni akarsz, ez lehet egy falu is.
Egyébként köszi, még nem cseréltem le a verziókat.

@ Shiako

Sajnos igazad van, de egyenlőre annyira tetszik, hogy még hagyom érvényesülni.

@ Eremit

még az enyém sem tudja, de ma próbálkozom vele még, mert töltöttek le, hozzá kiegészítéseket a dokumentumok mappába, és mintha az egyik tudná kezelni, legalább is jelezni, ha valamelyik napra valamit beírok, de ez még csak felületes így, ki is kell próbálnom.
eremit
Ezen a weblapon van egy kép, amin szerepel a naptár: http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_15184920.html.

És ezt írja a kép alatt:
"Konfabulator zeigt Ihnen Wetter, Kalender und vieles mehr auf dem Desktop an."

Szóval, ebből gondoltam.
Kicsi Sims
Azt nem értem amokor bekapcsolom a gépet, akkor ugye bejön ez a program, de az időjárást csak úgy jeleníti meg, hogy település neve és ott mennyi fok van. Csak ennyit. Azt hogyan lehet beállítani, hogy az előrejelzés is ott legyen az első elniditáskor, és ne akkor kelljen beállítanom? roll.gif
chipmix
Miért nem tudod ki rakni a naptárat a desktopra? hát azt ugyanúgy kell, mint a többi elemet.
Ha tényleg nem megy, a dokumentumok mappában van a naptárja is, rákattintasz és már kint van, így még egyszerűbb. Utána már csak be kell állítgatnod.
Mindig arra a napra kattints amelyik a mai napot mutatja, mert ott jelenik meg a beállítása is közvetlenül.
Kicsi Sims
Hova kell kicsomagolni a kiegészítéseket? blush.gif

U.i.: Már meg van! smile.gif

Én is behoztam már a naptárt! biggrin.gif
eremit
@Chipmix
Hogy ez milyen egyszerű! Köszi szépen!

@Kicsi Sims
Az időjárásnál egyből bejön, hogy Today, Mon, Tue, Wed, Thu. A következő napok várható időjárása, ha ma Sun van.
chipmix
Hát igen, az ember mindig az egyszerűbb dolgokat bukja el, mint én például az ékezeteket. biggrin.gif
Jester
Honnanl lehetne az órájához skineket letölteni?

Utólag: megtaláltam. Csak a programon egy jobb egeret kellet nyomnom, és kiválasztanom a menüpontot. laughing.gif
eremit
Van neki két órája is: egy analóg meg egy digitális (ugyanazt az időt mutatják smile.gif ).

Most a Werewolf Monitor.widget-tel szórakozom. A Holdunkat mutatja. ("A Földnek egyetlen holdja van, a Hold.") Érdekes neve van: farkasember.
benkovics
Chipmix engem kért meg, hogy tegyek fel egy képet, amit megígért nektek!

IPB kép
kattints a kis képre!

Kicsit megkésve ugyan, de itt van! blush.gif
Szóval, itt be van állítva minden! (Valóban ért hozzá!) cool.gif
chipmix
Mível elég sok időt töktöttünk, a konfabulátor megtanulgatásával, azért szerettem volna,
ha egy elkészült képünk is lett volna róla, a képet már akkoriban elkészítettem, de csak most tudtam ide feltenni közvetve. Sajnos még mindig nincs saját tárhelyem. így aztán
csak mindig valaki közreműködésével tudom odavarázsolni.
Elnézést a késlekedésért. ani_wink.gif
Timer
Chipmix! A bal felső sarkadban (hmm, ez rosszul hangzik) van egy időjárásmodul. Ezt a widget-et hogy nevezik? Szépnek tűnik.
warynski
The Weather widget.
Pige
Szerintem nagyon király ez a program, szerencsére Pesten lakom így a beállításokkal sem volt problémám.

@benkovics

Nagyon tetszik a google keresőd! Hol találtad?
benkovics
Az nem az enyém, hanem Chipmix kérésére tettem be!
De ha nem feletem el, megkeresem neked! ani_wink.gif

Meg is van!
http://www.widgetgallery.com/?search=google&x=0&y=0
Pige
Köszi a segítséget, de pont azt nem találtam meg ott.
Ruzsa Dániel
Nincs esetleg magyarítás ehhez a progihoz?Vagy valmi kisebb leírás? blush.gif
Bencce
Nincs de szerintem csak annyit kell hozzá megtanulni, hogy a widget az eszköztt jelent amiket kipakolsz az asztalra. Ártani nem tudsz vele, szóval nyugodtan kattintgathatsz vele ide oda, hogy kipróbáld mi mire jó. De ha valamit nem tudsz akkor kérdezz! smile.gif
Ruzsa Dániel
Nagyon tetszik, kellemes hasznos és ismeri GYŐRT! Annyi lenne a kérdésem, hogy nincs olyan widget, ami a netes forgalmat mutatja? Esetleg benne van már a programba vagy külön kell hozzá letölteni :?:Esetleg a kis lomtár ikont nem tudom eltünteni, mert kiraktam a nagyot a widgettel question.gif biggrin.gif
focus puller
@gyoridanee

A Lomtárat a legegyszerűbben a TweakUI-val tudod eltüntetni:
nyisd meg a Tweak UI-t>Asztal>Asztal ikonjai>a Lomtár elől kivszed a pipát

vagy a Registryben:
futtatás>regedit>megnyitod a: HKEY_CLASSES_ROOT / CLSID / {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} / ShellFolder nevű kulcsot>majd változtasd meg az Attributes nevű, binary típusú bejegyzést, értékként 60 01 00 20-t megadva

Ha az utóbbi módszer szerint tünteted el, a következőképpen tudod a későbbiekben visszaállítani:
futtatás>regedit>megnyitod a: HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / Desktop / NameSpace nevű kulcsot>majd hozd létre a: {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} nevű kulcsot

Csau-csau!®
Ruzsa Dániel
És esetleg netes forgalom mérés a konfabulatorban question.gif És nagy köszönet focus puller exclamat.gif
focus puller
@gyoridanee

Hirtelen ez a kettő ugrott be (lehet ha jobban szétnézel, találsz még...):
- miniNetStat
- Network Bandwidth Widget

Csau-csau!®
-----
Későb...

Itt van még egy: ADSL status
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.