Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: CRT-monitor-vásárlás
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Monitorok
Oldalak: 1, 2, 3
ProFiler
CRT monitorok vásárlásával kapcsolatos kérdések.

A régi fórumban megkezdett topic
Machado
Belinea 106055 Flat 19" monitort néztem ki és 49000Ft-ért tudnám nálunk megvenni. Jó ez a monitor szerintetek? Várok más ajánlatot is! smile.gif
ProFiler
Nem jó monitor. Ezek sorra romlanak el, sípolnak és fárasztó nézni hosszabb ideig a képüket. Sokkal inkább ajánlanék egy iiyamát.

Továbbá ennyiért (sőt! olcsóbban) már ugyanekkora látható képméretű TFT monitort is kaphatsz >> itt <<.

Ciao.
Machado
Érdekes, pedig a PC World is ajánlotta anno biggrin.gif , na mindegy. TFT-t nem igazán akarok venni, mert játékra is kéne azért, meg ez az Auchan vagy mi nincs igazán a közelben. Másrészről nem találok azon az oldalon monitort, amit belinkeltél, hiába kerestem.
sirfrancisd
A TFT- k már játékra is jók! ani_wink.gif
ProFiler
Annak a lapnak kattints a második oldalára. Ott van egy 12 ms-os LG! Teljesen megfelelő játékra.

Ciao.
Machado
Ok, megvan. Az a baj, hogy csak 17"-es, én pedig 19"-est szeretnék venni. Jó tudom, jó a TFT, de a mostani monitorom is 17"-es, így nagyobbat szeretnék inkább venni, mint jobbat. A mostani LG monitorommal sincs problémám (eltekintve a ritka sípolásától biggrin.gif és hogy csak 17"-es).
ProFiler
Mondom, hogy ugyanakkora! Egy 17"-os TFT ugyanakkora, mint egy 19"-os CRT!

Ciao.
Athos
Vagyis majdnem ugyanakkora. ani_wink.gif A TFT egy picikét kissebb a 19''-os CRT-nél, de nem sokkal. Munkahelyemen 19''-os CRT-ek cseréltünk le 17''-os TFT-re. Egy valamit nem szabad elfelejteni, mielőtt rábeszélnek a TFT-re. Méghozzá azt, hogyha játékra kell, akkor már nagyon izmos gépre van szükség. Ugyanis 1280*1024-es (natív) felbontásban kell használni, mert ez adja a legszebb képet, és ahhoz, hogy ilyen felbontásban egy mai játék elfusson már kell gép. unsure.gif Szóval ha úgy érzed, hogy ez nem fog menni, akkor nem biztos, hogy TFT a nyerő. Viszont egy nagyon nagy előnye van a lapos monitornak: nagyon kevés helyet igényel. smile.gif
Machado
Jó is lenne nekem az a TFT, amit ProFiler ajánlott, csak Auchan nincs Miskolc közelében és ugye monitort, főleg TFT-t, ajánlatos személyesen megnézni, szóval ez a monitor már nem lesz az enyém sad.gif
Machado
Valaki tudna nekem ajánlani eseteleg még valamit? A lényeg, hogy 50000Ft legyen max és vagy 19" Flat CRT vagy 17" TFT.
ProFiler
Mondjuk elég jól leszűkíted a kört. Egyátalán miből tudnál választani?

Ciao.
Painkiller
Szerintem meg vegyél LG-t. Mondjuk nekem 17"-es van (F700B), de ennek a 19"-es változata (F900b) is van. Eddig nagyon jól működik!
Athos
@Painkiller
Nekem az említett LG F900B monitorral csak rossz tapasztalataim vannak. Munkahelyemen vettünk belőle néhányat majd küldtük vissza. Észrevehetően homálysos volt a kép a két szélső harmadban, és sajnos a geometriát sem lehetett beállítani normálisan. Itt most nem arra gondolok, hogy az egyik sarokban picit görbül a kép, hanem az Excel olyan volt mint a Balaton egy szelesebb időben. weep.gif Aztán jöttek a 900P-sek és hasonlóan gyengék voltak. Lehet pechesek voltunk de azóta nem tudom ajánlani az LG monitorokat.
Akkor inkább Samsung házatáján kéne körülnézni.
ProFiler
Sajnos ezek az LG-k 1-2 év átlagos használat után kezdenek elromlani. Először olyan jelekkel, hogy romlik a széleken a képélesség és a kontraszt, majd folyamatosan halad a kép közepe felé.

Ciao.
Painkiller
blink.gif Hát ez most egy kicsit szíven ütött.
Gereby
Én olyat ajánlok ami kicsit drágább ám nagyon jó.
Mekem samsung syncMaster 957MB-m van. Lassan egy éve már hogy megvan. Nagyon jó a 19"-os crt-t 1280X1024-en küldöm 100Hz-en.
elég távol ülök tőle (kicsit több mint 1 méter) a betűtípusokat fölvettem hogy lássak is valamit. és így hosszú órákat tudok előtte ülni pihenés nélkül. (nagyon érzékeny a szemem) ennél még sose fájdult meg. Szép élénk színeket ad magas frissítés semmi torzítás nagyon jó finomhangolási dolgok minden ablaknak van hely rajta nagyon jó használni ajánlom mindenkinek. Ha filmet nézel vagy játszol ott van rajta a magicBright
tudja a higlight zone-t tehát ha kicsibe megy a TV tunered ott ki tudja emelni. Szóval gyönyörű. Csak egy gond van vele hogy kb 62000HUF.
De ha ezt veszed biztos nem csalódsz.
Egyébként erre a gépigényre rácáfolnék mert nagyon sokáig 1,2Ghz-es duron(1500-ra húzva) GF2 512 ram volt a konfigom és tudtam vele normálisan játszani nem volt pixeles meg ilyenek. most még a proci ugyan az jött egy 256MB-os 9600XT + 1GB ram
most pedig nagyfölbontáson se szaggat
Kicsi Sims
Monitort szeretnék venni a következő Monitorra gondoltam: LG 710 B Flat.
Szerintetek jó, mert a mostani géphez egy LG 700B Flat van ( ez közös gép), a sajátomhoz szeretném venni.
ProFiler
Mennyiért tudnád megvenni? Mert inkább lebeszélnélek az LG-ről. Jobban járnál egy Samsunggal.

Ciao.
Kicsi Sims
IDÉZET(ProFiler @ 2005. Jun 03., Fri 17:32)
Mennyiért tudnád megvenni?

Az LG monitort 30 100 Ft-ért.
Gereby
Samsung az jobb amit már mondtam is. Szetintem vegyél olyat 17"osban ami nekem van. kb olyan 36rugó körül forog a frissebb verzió.
Kicsi Sims
IDÉZET(Gereby @ 2005. Jun 03., Fri 17:37)
Samsung.... Szetintem vegyél olyat 17"osban.

A Samsung 795 Mb gondoltál?
ProFiler
Belefér árban. roll.gif

Ciao.
Kicsi Sims
Nos akkor melyiket vegyem az LG-t vagy a Samsung-ot? Sorljatok fel melletük érveket, ellenérveket. Amúgy az LG-hez húz a szívem.
ProFiler
A megbízhatóság miatt a Samsung. Egyébként közel egyforma jók képileg.

Ciao.
Gereby
Arra gondoltam
Samsung melleti érveim: MagicBright; megbízhatóság; a szememet nagyon kíméli; magas képfrissítés; nagy felbontás magyar menü jó hangolási lehetőségek highlight zone.
LG melletti érveim: szép forma mást én személy szerint nem tudok.
LG ellen: Állítólag 2 év és tönkremennek
Samsung ellen: Nem a legszebb a megjelenése
ProFiler
IDÉZET(Gereby @ 2005. Jun 03., Fri 19:49)
LG ellen: Állítólag 2 év és tönkremennek

Úgy veszem észre, hogy az új típusok képélessége valóban nem bírja két évnél tovább, 4 év alatt pedig teljesen elromlanak.

Ciao.
Kicsi Sims
Szóval Samsungot vegyek?
Gereby
Ha rám halgatsz akkor igen.
Én nagyon meg vagyok elégedve az enyémmel.
Ulala
Nézd meg saját magad is, hogy milyennek ítéled a két monitort.

Ciao. <PF>
Dózsi
Hát több rossz Samsung monitort láttam már mint LG-t! Garanciaidő pedig mindegyiknél 3 év!
Pjotr
Én is meg vagyok elégedve az enyémmel:
Samsung Syncmaster 765MB biggrin.gif
Painkiller
Én is az enyémmel: LG F700B. Már egyszer az asztalomról is leesett! Hát nem meggyőző? rotflmao.gif
Adri
Nekem, a családomnak és a barátaimnak, na meg a munkatársaimnak nincs jó véleménye e két betűs márkáról.

bocsika ani_wink.gif
nascar
Na már megint a szokásos szterotípiák! mad.gif
Volt már neked LG monitorod, vagy bármi más terméked?
Ha igen mi volt vele a probléma? Konkrétumokat! Mert annyira, de annyira unalmas, hogy emberek hallomás alapján döntenek dolgokról! Olvasol szaksajtót? Teszteket? Miért van az, hogy ezek a "lesajnált" márkák, szépen csendben tönkreverik márkás társaikat!?!
Néztél mostanában monitort, elfogultság nélkül question.gif
Nyugodtan menj be egy nagyáruházba, és nézd meg a monitorokat messziről, melyiknek szebb a képe, szebbek a színei, stb., stb.!
Aztán menj közelebb, hogy lásd a márkát, és nagyon-nagyon meg fogsz lepődni!
Dózsi
Nekem LG monitorom van, LG T710B és teljesen meg vagyok vele elégedve, igaz még csak két hónapos de a képminősége ennek a legjobb eddíg, pedig elég sok monitor előtt ültem már. Volt GABA, Samsung, de ez teljesen más, talán azért van mert flatron. Mindenesetre sokkal szebb és élesebb a képe mint az általam eddíg látott monitoroknak. az LG-vel pedig semmi bajom, az LG termékek nálam is és az ismerőseimnél is tökéletesen működnek. A monitoron kívül van még egy LG CD-íróm, ami lassan 3 éve kitünően működik.
Adri
Igen volt már ilyen termékem blink.gif

Monotor, CD olvasó, ismerősnek: kamera, asztali DVD stb.

Jól működtek, csak mindet vissza kellett vinni még garanciásan roll.gif blink.gif

Csak ennyi, szóval én elvből nem veszek ilyet. Nyugodtan lehordhattok, nem zavar, mindenkinek más a tapasztalata. tongue.gif
nascar
Kicsit OFF leszek:
Nekem az elmúlt időben nem volt szerencsém a műszaki dolgokkal, csak egy rövid felsorolás:
Samsung MiniDV kamera >> vadiúj, gyári hibás 1 nap után csere!
Hordozható mini TV >> vadiúj, tunerhibás 2 nap után csere!
AMD64 3200+ Venice proci >> vadiúj, hibás, 3 nap után csere!
Hynix 512 MB @400 DDR RAM >> vadiúj, hibás, 3 nap után csere!
HIS X800 Turbo VGA >> vadiúj, kb. 1 hónap után ventillátora megállt, csere!

Szóval nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ez, vagy az a gyártó silány, vagy kakát árul. A nagyszámok törvénye alapján ez előfordul! De dőreség ebből messzemenő következtetéseket levonni, mert nekem a kicserélt termékeim azóta hiba nélkül működnek!
Nem kell divatból szídni!

ON exclamat.gif
Adri
Ne mondd ezt, hogy divatból szidok valamit, ezért nagyon harapok evil.gif . Ha van valaki aki nem szereti a "divatból""bármit csinálni"-t, akkor az én vagyok. Ezért most szépen kérlek, hogy ne sértegess, hiszen nem ismersz. Elmondtam a rossz tapasztalataimat, tudtommal ezért van a fórum. Nem kell leszedni a fejemet egyből, csak mert ez a szokás és mert például rosz napod van. roll.gif

Különben is kár lenne elrontani ezt a topicot!

Nyugodtan szólj, ha nem értesz egyet.....
Várom válaszod! cool.gif
nascar
Nem rontunk el semmit! tongue.gif Nincs rossz napom!

Egyébként Te mit szeretnél vásárolni? CRT-t, vagy TFT-t?
Painkiller
Szerintem veszekedjetek e-mailben, és ne bolygassátok a fórumot annoyed.gif
nascar
Senki nem veszekszik! Vélemény különbséget beszéltünk meg kultúrált módon! ani_wink.gif
És szeretnénk mindenkinek segíteni egy jó monitor kiválasztásában úgy, hogy eloszlatjuk az esetleges tévhiteket!
Ez nem bolygatás, és mindenfajta személyeskedésektől mentes volt a vita! ani_wink.gif
Nekem pl. Samsung SyncMaster 753 DFX CRT monitorom van, hibátlan képpel, a munkahelyemen pedig sok LG-t használnak, minden hiba nélkül. Ezek tapasztalati tények, és ha az árakat is figyelembe vesszük, akkor e két márka nagyon esélyes a legjobb vétel címre.
Neked mi a véleményed? roll.gif ani_wink.gif
Adri
IDÉZET
Egyébként Te mit szeretnél vásárolni? CRT-t, vagy TFT-t?

Ha ezt tőlem kérded, semmiképp sem vennék TFT-t!

Netezőkben sokat játszottam CS-t előtte és tudom milyen zavaró tud lenni egy apró piros pontocska a képernyőn. ani_wink.gif

A képéről meg ne is beszéljünk. Szerintem ez a technika később jó lesz, de még nincs kiforrva.
Amúgy is a CRT-ben legalább van anyag! laughing.gif
Adri
Ja és szerintetek MAG vagy Belinea? Vagy valami más? smile.gif
chipmix
Hát nekem már konkrétan monitor vásárlási gondom, lesz kb. másfél hónap múlva.
Kölcsön van itt az asztalomon egy LG563-as 15"-os monitor.

Nagyon vacilálolok én is egyrészt a CRT és a TFT között más részt meg a márkák miatt.

Nem mondhatok semmi rosszat erre sem, ami most itt áll, de én is gondoltam, hogy nagyon szeretném megnézni már egy MAG vagy Belinea képét, hogy mennyivel jobb. Árban igaz úgy tudom ezek drágábbak, de ha sikerül nem pár hétre veszem.

A 15"-tól viszont szeretnék végleg búcsút venni.

Az igaz, hogy külsőre, a TFT-k nálam a nyerők, na meg súlyra is. De a minőség még talán mindig a CRT-ket igazolja.

Hát nekem ez most igazán nagy dilemma, nem szeretném elbukni ezt a dolgot.
eremit
@chipmix

Ha veszel egy 15"-es TFT monitort, majdnem akkora lesz a képe, mint egy 17"-es CRT monitoré!
Adri
Egy cipőben járunk!
Remélem van valaki aki ismeri ezt a két márkát... roll.gif
chipmix
@ Eremit

És a Tied milyen márka? Egyébként elég jó hír számomra, hogy az már 15" colosan is üti 17-sek méretét. Ez mondjuk egy pozítivum, de lehet hogy a FLAT
CRT-ék is valóban azok, mint aminek leírják.
Annak idején én egy nagyot csalódtam egy Samtron 55E-ben semmi másért, mint a képernyő nagysága miatt. Előtte vettem búcsút a 14"-tól és ez sem lett nagyobb
a fekete keret miatt.

@ Adri

Igen én is reménykedem, hogy valakinek vannak konkrét tapasztalatai a két márkát illetően.
Adri
A Belinea egyes darabjai tudtommal elég jó MHz-et produkál nagyobb felbontásban is és nincs az árral elszaladva.
Elég szimpatikusnak találom....
hmm.gif
eremit
@chipmix

Nekem Flatron L1730s típusú van. Nagyon szép a képe, 1280x1024-es felbontásban fut. Egyébként google fórumtársunknak is ilyen van. Ha jól emlékszem.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.