Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: DVD lemez kódok
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Adattárolás
Lex
Sziasztok!
Sokszor olvasom, hogy a G05 kódú DVD lemez jobb mint a … típusú. A CD-knél lévő Phthalocyanine, Cyanine, AZO és 97xxxx (pl. 973423) festék és réteg kódokat úgy ahogy értettem. De hogy van ez most a DVD-knél? Ha esetleg valakinek ez kínai, akkor amit én tudok: A DVD lemezt (persze a CD-t is) sok esetben nem az gyártja, aki rá van írva a lemezre vagy a dobozra. Még akkor sem, ha nagy gyártó az illető és ő maga is gyárt lemezt. Így fordul elő Verbatim címkés Mitsubishi CD, TDK/Philips címkés Ritek CD stb. blush.gif Ha tudni szeretnénk ki a gyártója a lemeznek és mi a kódja, akkor pl. a Nero CDSpeed programban az Extra/Lemez info menüben, vagy a meghajtó neve melletti gombra kattintva megkapjuk a lemez adatlapját. bulb.gif Ebben látszik még a használható írási sebesség is. Tehát a kérdésem mégegyszer: A DVD-knél hogyan értelmezhetjük a kód információt? (pl. MCC 002, MCC 01RG20, TDK 002)
Shia-ko
Sajna az semmit sem ér, mert nem kapsz adatot az alapanyagról.
A verbának nincs saját anyaga, ők mitsubushit használnak.
Lex
- Na és lehet valahogy adatot kapni az alapanyagról?
- Akkor is Mitsu, ha gyártónak a Verbatimot hozza a CDSpeed?
Shia-ko
Igazából, ha ismered, vagy van olyan ismerősöd, aki ismeri, hogy melyik lemez mennyire megbízható, akkor tudod, hogy a kiírt infó mennyire számít, mert akkor jó a párpsítás:
Kötelező olvasmány.
Lex
A "kötelező olvasmányból" azt szűrtem le, hogy célszerű attól a cégtől venni (cimke), aki a gyártója is egyben (kód). Az előbbi kérdésemre meg már tudom a választ, mert a Verbatim a Mitsubishihez tartozik, tehát ha Verbatim lemezt veszek Verbatim vagy Mitsubishi kóddal, akkor az valószínűleg jó lesz az írómmal megírva. Vagy a Ritek kódúakat Traxdata és Primedisc márkanév alatt, bár ez utóbbi márkáktól nem vagyok elájulva. Eddig Verbatim, Sony (CD) és TDK lemezekkel volt jobb tapasztalatom és ezeket is használom. Az ár annyira nem érint, mert nem nagyüzemben írok és 100 Ft árdiffinél többet ér, hogy vissza is tudom olvasni az anyagomat 1-2 év múlva is.
Greene
Én Gabira hallgattam, és most "+"-os Verbatim-ra írok. De van vagy 70db RiDisc-em is, és nagyon jók a tapasztalataim velük roll.gif .
Lex
Akkor értsem úgy, hogy a +-os a nyerő forma? RW-sben az a jobb amájusi PCW szerint.
Digital Silence
Hi!

Hogy mi is van a festék alatt?

CD és DVD lemezek szitázása és csomagolása professzionális minőségben, költséghatékonyan a FONYTON Kft. fonyódi üzemében!
Cégünk 1996-ban kezdte el az együttműködést az egykori PHILIPS PDO Media GmbH-val. A PHILIPS és a RITEK vegyes-vállalataként létrejött PrimeDisc GmbH. partnereként 2001. ősze óta, több mint 41.000.000 db lemezt szállítottunk, amiből közel 2.300.000 db volt DVD lemez. Ezt a jelentős mennyiséget partnerünk az alábbi vevők részére értékesítette: PHILIPS, PRIMEDISC, ULTRON, RIMAX, EDNET, CONMARK, FREECOM, PEARL, PRIMEON, AIPTEK, THAT’S WRITE, GECKWIN, MEDIAWIN, ELTA MEDIA, DIVISTAR.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.