vodás
2010. március 27. 21:07
Ausztrál nagydíj, időmérő edzés: dögunalom, csak az volt érdekes, hogy gallyrament Hamilton autója. Holnap lesz a verseny, nézi még valaki?
solties
2010. március 27. 21:52
Háááát, ha el nem alszom vasárnap reggel....
De szerintem nem lesz sokkal izgisebb a Bahrein-i futamnál..
die nadel
2010. március 28. 11:54
IDÉZET(solties @ 2010. március 27. 22:52)

De szerintem nem lesz sokkal izgisebb a Bahrein-i futamnál..
Tévedtél! Jósnak ne menj.
Adani
2010. március 28. 12:32
Ez most tényleg jó futam volt, most verseny is volt a pályán, Hamilton pl. nagyon jól nyomta, sokat előzött, kár, hogy végén Webber nekiment. Vettelnek zsinórban a második műszaki hibája, ezért fejeknek kéne hullani a Red Bullnál, sima győzelem lett volna mindkét idei futam neki ha az autó nem hagyja cserben.
solties
2010. március 28. 14:54
@die nadel:
Elismerem, tényleg jó futam volt! Azért tegyük fel csendben a kérdést magunknak, hogy minek köszönhető ez..vajon a szabályok, vagy az eső miatt volt jó a verseny...
Mindenesetre látvány az volt, de aki tehette, (leszámítva az kényszerű esőgumi/intermediate miatti kiállást) most is megoldotta egy cserével.....
Hamilton helyében megpofoznám Webbert!
Adani
2010. március 28. 14:58
Lehet Webber is Gyulát hallgatta 2 körrel előbb mondta Gyula, hogy neki kéne mennie Hamiltonnak.
Az esőre nem lehet fogni, mert csak az elején esett, a verseny nagy része száraz pályán ment és az eső sem volt komoly.
Majd a Maláj futamon kiderül, nagy esély van rá, hogy ott lesz zuhé, nagyon sok esős verseny volt már ott arrafelé sűrűn esik.
SkyBird
2010. március 28. 15:05
A futam most tényleg jó és változatos volt.
Nem akarnék túlzottan ünneprontó lenni, de csatlakozva némiképpen solties pedzegetéséhez, jó kérdés, hogy ezt most mi okozta. Mennyire marad így vagy hasonlóan.
Benne volt az eső, a pálya, meg hogy az előző futammal ellentétben Alonso olyan bűn lassan rajtolt, hogy meglökték és hátraesett. Utána meg kénytelen volt igyekezni előre.
Schumacher is, de neki kevesebb látványos előzése maradt. Alonso jött fel egy ideig, de végül oda jutott, mint később Hamilton a frissebb gumikkal pont őt utolérve, hogy egyszer csak vége. Hiába volt előtte még majd 2 másodperccel gyorsabb, ha 2-3 kört ment szélárnyékban, kinyírta a gumiját, és előzni már nem tudott.
Ez meg mégiscsak ugyanaz, mint az első futamon is volt.
Voltak azért érdekességek, forrófejűségek, hibák, próbálkoztak előzéssel többen, sikerrel is. No meg kiderült, hogy néha 1 készlet lágy gumival is lehet menni rengeteg kört. Szokni kell az új taktikákat.
die nadel
2010. március 28. 15:07
Csatlakozom Adanihoz. Valóban nem lehet az esőre fogni, hiszen csak az elején esett és már az időmérő alatt is lehetett rá számítani. A futam is már úgy indult, nem meglepetésként szakadt rájuk az ég menet közben.
Adani
2010. március 28. 15:16
Ráadásul nem volt komoly eső csak szemerkélt. Mikor Button gumit cserélt akkor is 1 körön belül bemelegedett és tudott vele menni. Az viszont meglepő volt ,hogy több mint 50 kört kibírtak a lágy gumik.
ProFiler
2010. március 28. 19:09
Az ausztrál pálya általában izgalmas szokott lenni, mert sok hely van előzésre. Ilyen egyszerű.
Ciao.
mizsi
2010. március 29. 7:45
De hová tűnt Palik László?
Adani
2010. március 29. 8:41
Jó kérdés, most hiányzott, hiszen most lett volna mit kommentálnia. Reméljük Malajziában lesz, vélhetően az se lesz unalmas, a pálya jó széles lehet előzni rajta, valamint kb. 90%, hogy eső is lesz.
SkyBird
2010. március 29. 18:55
Állítólag ő is versenyzett most valahol.
bill
2010. március 29. 21:36
Szegény Vettel .
Hamiltonnal jól ki....... a csapata minek hozták ki 2 szer?
Massa
A kis japcsi öcsit hogy híják? Apám! A Gridben egy ilyen drift legalább 20 000 pont. Teccik!
Sumit a fiatal suttyók jól meggyötörték, de szépen ment azért mutatott nekik pár trükköt ő is.
Sebi
2010. március 29. 22:06
Hát igen, szegény Vettelt veri a sors. Nagyon jó verseny volt, de az Ausztrál futam mindig izgalmas szokott lenni. Majd kíváncsi leszek a Maláj futamra, hogy ott is folytatódik-e ez az izgalom. Remélem igen.
Adani
2010. március 30. 18:17
Én is adott hozzá minden, ott jó széles a pálya, lehet előzni mert több ideális ív is van.
Hamiltonnál megpróbálhatták volna második kerékcsere nélkül, dupla vagy semmi játék lett volna, mert nagyon gyilkolta a gumit a sok előzéssel nem biztos, hogy kibírta volna.
bill
2010. március 31. 15:26
bill
2010. április 2. 15:16
Újra KERS?
JövőreEzek szerint ők nem számítanak a továbbiakban előzéses, izgi versenyekre.
Adani
2010. április 3. 11:19
Az időmérő egész jóra sikerült, eső majdnem végig nem papírforma szerinti rajtsorrend. Minden adott egy jó versenyhez.
Viszont a malájok minta kicsit fosósak lennének, elég hamar leállították az edzést, máskor pedig régebben ennél rosszabb körülmények között is megrendezték a versenyt pl. 2003 Braziliába, vagy 1991 Adelaide ( ott konkrétan térdig érő víz volt mégis elrajtolt a mezőny és 16 körig ment is a verseny). Esetleg 1998 Spa ahol végig is zavarták a versenyt nem volt apelláta. Most is mehetett volna szerintem még pár percig biztos, ráadásul ez edzés volt nem verseny. Tavaly nagyobb eső volt akkor tényleg le kellett lőni, bár akkor is mehetett volna még SC mögött pár körig lassú tempóban.
vodás
2010. április 3. 22:40
Most aztán mondhatják a nagy csapatok jelentős részénél (pl. Ferrari, MClearen), ti elkúrtátok,ők elkúrták, mi elkúrtuk. Indulhatnak a 20-22 helyről, ha ez nem gáz, hát... Ilyen balfék csapatvezetéseket!
Sebi
2010. április 3. 22:46
Viszont valószínűleg sokkal izgalmasabb versenyt szereztek nekünk.
ProFiler
2010. április 4. 8:54
Szerintem a vége most hamar elkezdi előzni a mezőnyt, de pont ezért lesz érdekes az eleje.
Ciao.
Sebi
2010. április 4. 11:02
Jó verseny volt. Vettel megérdemelte a győzelmet. Sajnos Schumachert megtréfálta az autó.
Utólag: A kerékcsavar okozta Schumacher vesztét Malajziában.
Klikk
bill
2010. április 5. 20:02
Minden elismerésem Alonsoé.

Övé a pálma nálam. Küzdelemből 5*. De ha el kezd most megint panaszkodni, -ahogy szokott -megint lehúzza magát előttem.
Adani
2010. április 6. 7:31
Hamilton is jól jött fel ,de az a cikázás Petrov előtt az tényleg nem volt szép, és örülhet, hogy most megúszta. Igaz máskor ennél jóval kevesebbért büntették meg, pl. 2008-ban Japánban vagy Spaban, de ha most ezért büntit kap az jogos lett volna szerintem.
Dávid Csaba
2010. április 7. 7:54
Alonso nálam is sokat nőtt.

Vettel meg már nagyon megérdemelte. Ha Sutil alá egy jobb gépet raknának, ő is arathatna.
bill
2010. április 7. 21:18
Figyeljétek a srácot, érdemes.
Magyar reménységekNagyon szurkolok neki,

így pénznélkül kizárólag a tehetségével persze nehéz dolga lesz, de ha tényleg ilyen elszánt .....
A képeket nézve ha sok HELL-t iszunk akkor jót teszünk neki (vele).
vodás
2010. április 9. 18:10
Schumi sehol sem volt, állitólag az autó romlott el alatta. Lehet, hogy Európában már sokkal jobb lesz? Ez így igazán nem méltó hozzá. Ugyanakkor Rosberg kiválóan ment.
vodás
2010. április 16. 19:31
Vasárnap kínai nagydíj. Ki fog ott nyerni? Én Vettelre tippelek.
die nadel
2010. április 16. 20:01
Na ez nem semmi:
VIDEÓIDÉZET
Mint ismert, a svájci versenyző autójáról a sanghaji pálya hátsó egyenesében, nagy tempónál szakadt ki a két első kerék, melynek következtében az STR5-ös versenygép a kavicságyba csúszott.
Miután az autót visszaszállították a bokszba, a csapat megállapította, hogy a jobb első felfüggesztés mondta fel a szolgálatot, így amikor az eltört, az autó bal oldalára túl nagy terhelés hatott, melynek következtében a másik kerék is kitört.
A csapat egyébként egy új fejlesztésű felfüggesztéssel gurult pályára a 90 perces tréningen, ám a balesetet követően úgy döntöttek, hogy a helyi idő szerint délutáni szabadedzésen a régi változattal szerelik fel autóikat.
Buemi szerencsére nem sérült meg a balesetben, noha a pálya orvosi központjában rövid kivizsgáláson esett át.
Adani
2010. április 17. 17:37
Ijesztő volt a baleset, de tényleg nem volt komoly. A falnak nem is csapódott neki a sóderágy megfogta és teljesen megállt még a fal előtt ha jól láttam.
Hogy ki fog nyerni? Az nehéz ügy az első ötös nagyon együtt van ha még eső is lesz ( nagy esély van rá) akkor bármi lehet. Vettel és Hamilton jól mennek esőben, Schumi is, ők akkor felzárkózhatnak kicsit avagy épp ők csúsznak ki a pályáról ha nagy zuhé lesz, ahogy 2003-ban Braziliában is történt a nagy esőmenők sorban kiestek ugyanabban a kanyarban, hiszen ők többet mertek kockáztatni.
Adani
2010. április 17. 17:43
Most nézem az időjárást a versenyre esőt mond 80%-os biztonsággal az érdekes a holnap estére jósolt idő Shanghai-ban:
Overnight Low
14°C
Precip
50%
Vagyis 50%-os esély van arra, hogy könnyű eső lesz. Valóban vagy az lesz vagy nem.

Ezt mindenki meg tudja így mondani.
Sebi
2010. április 18. 10:35
Nagyon izgalmas verseny volt. Button megérdemelte a győzelmet. Hamiltont pedig már ideje lenne helyretenni egy kis büntetéssel. Mostanában sokat enged meg magának.
Adani
2010. április 18. 11:21
Nagyon jó verseny volt és Vettel és Hamilton nagyon nagy csatát vívtak az ilyenekért érdemes F1-et nézni. A Végén még Buttont is megszorongatta, de ugye érthető okokból rászóltak, hogy ne csinálja, csúnya lett volna ha egymást ütik ki a végén.
Hamilton és Vettel esetét vizsgálják már mikor a boxutcában versenyeztek, de szerintem nem volt semmi gond vele, elvégre meccsben voltak és Vettel is szorította azért ki Hamiltont rendesen. Webber előzését pedig nem is vizsgálják, hiszen Webber nem tartózkodott a pályán így megelőzhette. Tavaly hasonló eset volt mikor Trulli sodródott le előtte és ő megelőzte majd félve a büntetésből visszaengedte. Most nem engedte vissza. Nem lenne jó ha ezért megbüntetnék bármelyiküket is, hiszen akkor ilyen csatákat nem látunk majd és hát erről kéne a Forma1-nek szólnia, oda-vissza támadás kerék a kerék elleni csatákról.
Alonso és Massa esete se volt semmi a boxnál, bár szabálytalan vélhetően nem volt, mert nem vizsgálták, de hogy unfer az biztos. És elég sokat nyert vele, 4-5 pozíciót biztosan.
SkyBird
2010. április 18. 11:48
IDÉZET(Adani @ 2010. április 18. 11:21)

Webber előzését pedig nem is vizsgálják, hiszen Webber nem tartózkodott a pályán így megelőzhette.
Pont ezt néztem én is. Ahogy elment mellette, már nem volt a pályán.
Talán kicsit más kérdés, hogy hogyan és ki miatt került négy kerékkel bőven a pálya mellé. Egyszerűen így alakult a verseny.
Az első helyen Button nagyon belassított a safety car után, a többi meg feltorlódott.
IDÉZET
Alonso és Massa esete se volt semmi a boxnál, bár szabálytalan vélhetően nem volt, mert nem vizsgálták, de hogy unfer az biztos.
Pláne csapaton belül még neccesebb, de anélkül sem semmi. Van itt annyi fehér vonal, a jó ég nem tudja már, hogy mikor melyiken nem szabad áthajtani.
Az mindenesetre elég szép jelenet volt, ahogy Hamilton és Button is láthatóan folyamatosan és őszintének tűnve együtt örültek. Mint tényleg egy csapat.
Webbernek már néha kicsit kényszeredettebb a mosolya, de a Massa-Alonso rivalizálás, pláne ezután más hangulatú lehet.
Adani
2010. április 18. 14:25
Webber mosolya épp annyira őszinte mint a vasúti sínekre kötözött embere.

Viszont Button és Hamilton szerintem megjátszották magukat tényleg örültek a kettős győzelemnek és meg is beszélték a végén, hogy alig tudtam a pályán maradni annyira nem volt már tapadás a gumin. Meg ugye, hogy Button döntött jól, hogy az elején nem cserélt kereket.
Azt meg általában a versenyzői eligazításon szokták tisztázni és megbeszélni ,hogy mikor hol mennyire lehet áthajtani meg elhagyni a pályát, és honnan jár büntetés meg meddig szabályos.
SkyBird
2010. április 18. 15:29
Tudom, felejtsük a mi lett volna ha kezdetű szövegeket, de azért a 2. biztonsági autó jó pár emberkének került egy vagy néhány helyezésébe és pontjába.
Kezdve akár Rosbergtől a Renault pilótákon át, de Hamilton se lett volna második különben. Ilyen az élet és a verseny.
Végül is örülhettek, hogy azzal a sík gumival beértek a célba, és valószínűleg tényleg nem valami aktuális csapatsorrend miatt nem fogott Hamilton további előzésbe.
Adani
2010. április 18. 18:43
Nem csapatsorrend volt az hanem a józan ész. A McLaren helyében mindenki ezt tette volna, hiszen könnyen lehetett volna olyan vége, hogy egymást ütik ki és akkor biztos kettős győzelem helyett lesz nulla pont. Pláne úgy, hogy alig volt tapadása a tükörradiálra kopott gumiknak ha elekzdenek izmozni akkor kiesés lehetett volna a vége, biztos Buttonre is rászóltak, hogy nyugi nincs baj, csak óvatosan döcögjetek be a célba.
Szerintem ha nem ez történik akkor tuti Hamilton megpróbálkozik emiatt Button is rákapcsol és mivel egyiküknek sem kell a szomszédba mennie ha extrém körülmények közötti hajtásról van szó könnyen lehet, hogy egyikük vagy mindketten elszámítják magukat és ha csak egy kicsit gyorsabban mennek be egy kanyarba totál kopott gumival akkor kicsúszás vagy kiesés a vége. Esetleg ha túl agresszíven támadnak vagy védekeznek akkor mind a ketten mennek a sóderágyba. Ismerve őket 90% esély lett volna, hogy ez történik ha egymásnak esnek.
bill
2010. április 20. 11:04
Kivételesen meg kell védjem Alonsót.

Massa el..... azt a kanyart Alonsó meg szépen betette az orrát. Előbbre is volt simán megelőzhette. Jó kis verseny volt.
Ez a Sumi már nem az a Sumi.

Még most jönnek az európai pályák ha itt sem tud felmutatni valamit, le kellene cserélni mert egyrészt sok a tehetséges fiatal, másrészt kezd már gáz lenni.
ProFiler
2010. április 20. 19:32
IDÉZET(bill @ 2010. április 20. 12:04)

Egyelőre még az autó sem az igazi alatta. Egyenesben a McLaren sokkal jobban el tud húzni, nem csak Schumi tudásán múlik.
Ciao.
die nadel
2010. április 20. 19:37

Ha ez a Shumi is egy McLarenben ült volna, akkor Hamilton az életben nem tudja megelőzni. Így is megszenvedett vele.
solties
2010. április 20. 19:46
Ugyan már!
Mercedes ide, Mclaren oda, Schumacher már járókerettel száll be az autóba!
Sosem lesz a régi, ne is várja senki! Viszont sokkal érdekesebb, amit Petrov művel a "zsigulival"!!
Ebből a srácból még lehet valaki!
KGigi
2010. április 20. 21:30
Nem tudom, miről beszéltek. Soha nem szerettem Sumit, de zseniálisan csinálja, amit csinál. Öröm volt nézni, ahogy védekezett.
Adani
2010. április 20. 21:35
IDÉZET(solties @ 2010. április 20. 20:46)

Ugyan már!
Mercedes ide, Mclaren oda, Schumacher már járókerettel száll be az autóba!
Sosem lesz a régi, ne is várja senki! Viszont sokkal érdekesebb, amit Petrov művel a "zsigulival"!!
Ebből a srácból még lehet valaki!
Az tényleg szép volt. A hátsókerekes Zsigával szépen tartotta a tempót.
vodás
2010. április 20. 22:25
Schumi ugyanazzal a Mercivel megy a pályán, mint Rosberg, az pedig állandóan megcélozza a dobogót. Nem hiszem, hogy Schumira versenyzőként számítottak a Mercedes csapatnál, inkább azért, mert nála jobban senki sem ért a technikához. Ő próbálja ki az újdonságokat, kísérletezi ki a beállításokat, Egy kis meccs persze ettől még belefér, Hamiltonnal például. De valójában Schumi nem versenyez, inkább tesztel. 41 éves és nem 20. Viszont Petrov sokra viheti, mert tehetséges, sokkal jobb, mint a sztárolt Hülkenberg.
Predakator
2010. április 21. 15:02
Én azért nem írnám le Schumit azzal, hogy tesztpilóta. Egyrészt arra meg van a megfelelő ember, másrészt, hogy is volt Hamiltonnak az a cikázása az előző versenyen, hogy védje a pozicióját?

Ezzel szemben Schuminál semmi ilyesmit nem láttunk. Itt arról van szó, hogy a pilóták egyszer válthatnak irányt Hamilton legaláb 4-szer váltott irányt. Schuminál azt láttuk, nagyszerűen védte a pozicióját irányváltás nélkül, pedig Schumi is megtehette volna az irányváltást.

Szerintem Hamilton viselkedett úgy, mint egy járókeretes tesztpilóta, amikor cikázott.
solties
2010. április 21. 15:47
Nem akarom Hamiltont védeni, senki ne értse félre! De mivel felvettem, most újra megnéztem azt a bizonyos cikázós jelenetet. Ajánlom mindenkinek, aki teheti nézze meg újra, és újra. Én nem azt vettem észre rajta, hogy Petrov Hamilton mögött elindul jobbra és Hamilton kvázi ráhúzza a kormányt, hanem éppen ellenkezőleg!
Hamilton elindul az egyik,- másik irányba, és csak utána követi Petrov!! Nem csodálkozom, hogy nem büntették meg! Magyarul Petrov követte Hamiltont, és nem Hamilton követte Petrov manővereit!
Érdemes megnézni aki teheti, észre fogja venni!!
Dávid Csaba
2010. április 21. 16:10
Igen, Petrov követte Hamiltont, mert az előzés előtt általában ezt szokták tenni a pilóták az előttük haladóval. Hamilton el akarta kerülni, hogy Petrov egyenes vonalban húzathassa vele magát szélárnyékban. Mivel Hamilton ment elől, nem Petrov az, aki hibázott, mikor az angol cikázni kezdett.
Adani
2010. április 21. 21:00
Az tényleg necces dolog volt ,de Barichello ugyanezt tette 2003-ban az Ausztrál nagydíjon Ralf Schumival és a végén össze is ütköztek. Ő háromszor váltott irányt és nem büntették meg. Ralf nyilatkozta is utána, hogy egyszer szabad ő háromszor tette. Barichello meg azt mondta szerinte háromszor szabad hozzátéve, hogy Ralf a hibás mert mikor belement már régen fékezni kellett volna ha el akar fordulni. Erre Ralf úgy vágott vissza, hogy igen az ő tudásával fékezni kellett volna.
De azért tényleg kijárt volna Hamiltonnak egy büntetés. De a Vettel-el csatázásért szerintem nem ilyen máskor is volt már és hát végül is elfértek a boxutcában. És hát Vettel is húzta azért rá a kormányt. De hát erről szól az autóverseny végre igazi versenyt láttunk és ha most büntetéseket szórtak volna akkor később nem merne senki belemenni ilyen csatákba, és az nekünk volna rossz, hogy azt látnánk, hogy megy a vonat másfél órán keresztül akár a Körös Intercity Budapestől Békéscsabára, hiszen kocsi nem cserélne benne helyet.
bill
2010. április 22. 15:48
IDÉZET(ProFiler @ 2010. április 20. 20:32)

Egyelőre még az autó sem az igazi alatta. Egyenesben a McLaren sokkal jobban el tud húzni, nem csak Schumi tudásán múlik.
Ciao.
Értem én de a csapattárs is abban az autóban ül! És eddig 4:0 versenyen, edzésen egyaránt.

Olyan mintha fordult volna a kocka és ő lenne az egykori Barichello meg a többi 2. számú versenyző aki pályafutása alatt alá kényszerült. Azért kellett a csapatnak mert ő "ahova leszerződik az a csapat szárnyakat kap". Tudása, tapasztalata, meg a "Schumaher effektus" alapján.
Továbbra is fentartom hogy az általa jól ismert európai pályákon sem tud (legalább) Rosbergel egy szinten teljesíteni, akkor benne van a hiba nem az autóban.
Cikázás. Igen Petrov akart Hamilton szélárnyékába bújni. Hamilton ezt nem engedte azzal hogy balra jobbra mozgott Petrov meg próbálta követni hogy rácuppanjon. No de, Hamiltonnak akkor sem szabadott volna ezt tennie ha csak az volt ezzel a szándéka hogy ne tudjon Petrov a ő szélárnyékában menni, nem pedig azért hogy elévágjon védve a saját pozícióját. Tehát Hamilton volt a "nem sportszerű". Húúú de leírtam

érted?!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.