Pjotr
2010. március 4. 17:01
Szóljatok, vagy javítsátok, ha nem okés valami, én nem értek hozzá!
Sebi
2010. március 4. 19:48
Én az újoncok helyett (Petrov, Hülkenberg) ismertebb neveket tennék be (Kovalainen, Trulli vagy Glock). Nem mintha ők esélyesebbek lennének, mint az újoncok, viszont szerintem többen kedvelhetik (ismerhetik) őket, így esetleg rájuk is szavaznának.
ProFiler
2010. március 4. 20:58
Majdnem egyértelmű vagyok, csak most nem Ferrari, hanem életemben először a Mercedesnek szurkolok.
Ciao.
Sebi
2010. március 4. 23:26
Nekem is egyértelmű volt a szavazás és PF-hez hasonlóan a csapat voksomat a Mercedesre tettem és nem Rosberg miatt.
Gereby
2010. március 5. 6:22
Nehéz volt oda kattintani, de én is megtettem...
Amúgy tudtok valami jó netes helyet ahol lehet online nézni a közvetítéseket?
Adani
2010. március 5. 12:27
RTL Moston nézheted az RTL Klub adását így gondolom az F1-et is.
Gereby
2010. március 5. 13:52
Csak nem élőben....
Fujitsu
2010. március 5. 14:49
IDÉZET(ProFiler @ 2010. március 4. 20:58)

Majdnem egyértelmű vagyok, csak most nem Ferrari, hanem életemben először a Mercedesnek szurkolok.
Dettó. Bár én korábban is szerettem a stuttgarti céget, nem is értem, mit akartak a McLarennel.
die nadel
2010. március 5. 15:53
Személygépkocsiban BMW párti vagyok. A forma 1-ben Ferrari szurkoló vagyok, de Schumacher miatt most mégis a Mercedesre voksoltam.
Adani
2010. március 5. 16:25
Én McLarenes vagyok már régóta és ez most is így maradt, kíváncsi vagyok Button és Hamilton mit tudnak mutatni és ki lesz a jobb.
De Schumira is kíváncsi leszek, hogy ennyi év kihagyás után mire lesz képes.
bill
2010. március 5. 16:45
Üdv 2010-ben is!
Én meg nem szavazhatok.
Győzzön a jobb, gyorsabb, ügyesebb, de aki csal, sunyiskodik takarítsák el a pályáról azonnal!
Mindegy kilegyen az!
Nagy csatákat kívánok magunknak és izgalmas versenyeket. Ja, és ne a szerencse döntsön már, nem szeretném technikai hibák miatt verni az asztalt.
Apa, kezdődik??
vodás
2010. március 5. 19:42
Már folyik a Ferraritól megszokott sumákság: "szabálytalan a Mclaren légterelője"! Vagy nem. Ja és ha Schumi minden szabálytalanságát elnézően kezelik, vagy észre sem akarják venni?! Lesz A BAJNOK és lesznek a "futottak még" kategória?
Fujitsu
2010. március 6. 12:21
Reméljük, senkinek sem fogják elnézni a szabálytalanságot, még Hamiltonnak és a McLarennek sem.
Sebi
2010. március 6. 17:28
A Lada a Renault szponzora lett
A Renault megerősítette, hogy a Lada emblémái felkerülnek autóira az idei évben, miután megegyezett az orosz autógyártóval, melynek anyacégét egynegyed részben birtokolja.
Az együttműködést már a hét elején aláírták a felek, mikor a Renault vezetése Oroszországba látogatott, ahol a Lada anyacégének jövőjéről tárgyalt, és nem mellesleg találkozott a miniszterelnökkel, Vlagyimir Putyinnal.
A Renault az év elején szerződtette le Vitaly Petrovot, aki a sport történetének első orosz versenyzőjévé avanzsált, így nem csoda, hogy az orosz állam a helyi nagyvállalatokon keresztül mögötte áll.
Forrás: f1vilag.hu
Adani
2010. március 6. 18:08
IDÉZET(Fujitsu @ 2010. március 6. 12:21)

Reméljük, senkinek sem fogják elnézni a szabálytalanságot, még Hamiltonnak és a McLarennek sem.

Igen és a Ferrarinak se nézzenek el semmit.
vodás
2010. március 6. 19:12
Na persze, Jean Todt most nagyvezér lett. A Red Bull, a McLaren, a Ferrari, a Mercedes az igazán esélyesek.
Fujitsu
2010. március 6. 20:01
IDÉZET(Adani @ 2010. március 6. 18:08)

Igen és a Ferrarinak se nézzenek el semmit.
Ami írtam, abban ez is benne van...

Mellesleg nem azt írtam, hogy ne nézzenek el senkinek semmit, hanem azt, hogy a szabálytalanságokat ne nézzék el senkinek, még a tiszta szívű és tökéletesen ártatlan McLaren csapatnak sem.
Pjotr
2010. március 6. 20:10
Nem nézem el, ha összeverekedtek...
vodás
2010. március 6. 20:54
Virtuális boksz?! Engem inkább a bahreini bokszutca érdekelne már. Hogy lesznek meg tankolás nélkül, csak kerékcserével? Na és hogy bírja az iramot a sokkal fiatalabbakkal Schumi? Ha nincs eredmény, jövő nem lesz Merci csapat se, már bejelentették. Viszont ha a nagy sztárt nem fogja előzékenyen előreengedni előzésnél a kezdő pilóta, akkor pofozkodás lesz? Vagy a szokásos igen erőszakos stílusában fog vezetni pl. Hamilton? Az biztos, hogy a raliban Raikonnen folyamatopsan bukik, töri a kocsikat, nem megy neki.
solties
2010. március 9. 9:04
Nézem mindenhol a híreket, és az a véleményem, hogy ez a szezon az új és régi csapatok, között macska egér harc lesz. Már aki egyáltalán véres verítékkel képes rajthoz állni, az is az összes erejét, pénzét mindenét már ezzel feléli! Az USF1-től például nem is vártam mást. Az új csapatok aránya a "leggyengébb" régivel is így néz ki : Trabant Hycomat : Mercedes Benz 300 SL. Ez egy vicc.. Menet közben, meg majd megy a cirkusz, hogy egyik másik régi csapat szabálytalan, mert 20 kör alatt 6-7 et ver rá az újakra! Ha ha ha.
Adani
2010. március 9. 9:44
A 4 új csapatból 3 eljutott a rajtrácsra. Az USF1-nél meg hülyék voltak, a tipikus magyar közszféra betegségeinek áldozatai vagyis, h az igazgató meg a manager, aki síkhülye hozzá, de vannak kapcsolatai és oda ültetik jobban akarja tudni a tapasztalt mérnöknél ,hogy mit kell csinálni és mivel ő az igazgató ő mondja meg a munkások meg nem tudnak mást tenni mint csinálni azt, amiről tudják, hogy nem fog működni. Ezért nem is lett autó, nem működött, aztán csődbe is mentek.
Viszont ott van ugrásra készen még egy új csapat a Stefan GP, autóik is vannak, akár rajthoz is állhatnak így ha jövőre is kiesik pár csapat ők be tudnak állni azonnal. Most is mentek volna ha engedik.
Eleinte lehet, hogy lassabbak lesznek, majd kiderül mennyire. Régebben is általános volt, hogy Arrows meg a Minardi 3-5 kör hátrányt is kapott, nem lesz az akkora tragédia vagy tudnak fejlődni vagy nem.
Sebi
2010. március 9. 19:22
Mintha lefényezni sem lett volna időA Hispania Racing F1 Team az utolsó pillanatban szedte össze magát: az autónak neve nincs, a pilóták overallja sem készült el, de indul a kis Sennával és egy indiai reménységgel. Folytatás
itt.
Még nézni is rossz --->

...>
Fujitsu
2010. március 10. 0:25
Nem akarom dicsérni, de ilyen ocsmány összeállítást még én sem láttam. Ment volna inkább ő is ralizni...
vodás
2010. március 12. 15:09
Szabadedzés Bahreinben: Schumi a tizedik helyen. Most mondta be a rádió.
Pjotr
2010. március 12. 15:21
Sebi
2010. március 12. 18:05
Jay
2010. március 13. 9:08
IDÉZET(Gereby @ 2010. március 5. 6:22)

Amúgy tudtok valami jó netes helyet ahol lehet online nézni a közvetítéseket?
Ezen a spanyol oldalon HD minőségben adják. Most megy a szabadedzés.
vodás
2010. március 13. 14:13
RTLKLUB előkelően mellőzte a hivatalos edzést (spórolásból)? Állítólag adják a holnapi futamot, de ebben sem vagyok biztos. Oszták adóról nézev: első rajtkockából Vettel indul, aztán a két ferraris (Massa, Alonso), Hamilton, hetedik helyről Schumi.
KGigi
2010. március 13. 14:22
Hogy mi van? Az időmérő és a futam is műsoron volt/lesz. Ez eddig is így volt. Az edzéseket soha nem közvetítették.
solties
2010. március 13. 16:45
Nem hinném, hogy spórolásból nem közvetítik, hiszen ennyi erővel ha az RTL nem akarja sugározni, akkor miért nem teszik át a szabadedzéseket például a Sport Klub-ra? Az ismétlések úgyis ott vannak mindig.
Szerintem meg van határozva valahogy, mi az amit van joguk közvetíteni, mi az amit még, vagy már nem.
Én a leginkább mindig attól félek, hogy a sok kib..szott csúsztatott reklám, és idióta kvízkérdés miatt egyszer lecsúszunk a rajtról. Tavaly vagy tavalyelőtt, már volt olyan hogy éppen hogy be tudták adni a rajt pillanatát a reklámok miatt. Sőt olyan is volt, biztos emlékszik rá aki látta, hogy egy elhúzódott futam végét egész egyszerűen levágták, mert el kellett kezdeni a híradót! Aztán a híradóban bemondták a végeredményt! (kíváncsi vagyok, ha ezt egy foci döntővel csinálnák meg, meddig állna még az RTL székház...)
Adani
2010. március 13. 17:41
Nem értem én az RTL-t néztem és leadták az időmérőt, 11:35-kor kezdődött a műsor, ment az edzés, ott néztem. A műsorújság szerint a holnapi futam is megy majd.
Pjotr
2010. március 13. 17:46
Hagyjátok már, X-akta.
Adani
2010. március 13. 18:39
IDÉZET(solties @ 2010. március 13. 16:45)

Sőt olyan is volt, biztos emlékszik rá aki látta, hogy egy elhúzódott futam végét egész egyszerűen levágták, mert el kellett kezdeni a híradót! Aztán a híradóban bemondták a végeredményt! (kíváncsi vagyok, ha ezt egy foci döntővel csinálnák meg, meddig állna még az RTL székház...)
Igen volt ilyen aztán persze megmagyarázták. Írtam nekik anno mailt, hogy ezt meg hogy. Válaszoltak is, azt mondták ,hogy a médiatörvény kötelezi őket, hogy 18-20 között híradót kell adni és a sok SC miatt elhúzódott a futam, és utána rögtön adták volna a Foci VB-t, így a híradót nem tudták volna beadni. A FCI VB-t is élőben közvetítették.
Azt csak én fűzöm hozzá, hogy megtehették volna, hogy a foci VB-t időcsúsztatva közvetítik
A királyi régebben csinált olyat, hogy valami sportot felvételről adott, de a Telesportban bemondták az eredményt előtte azt i mondták ,hogy várunk egy kicsit vele, hogy aki meg akarja nézni halkítsa le a TV-t erre kiirták a képernyőre.
vodás
2010. március 13. 22:01
Bocs, a kábeltévé és a kábeltévés internet "gyönyörei". Nem töltötte be ezt az oldalt, aztán már semmit, nem jött be az RTLKLUB a tévén, sőt, egész délután ugyanez volt a helyzet, persze senkit sem értesített senki. Ha holnap is ez lesz, a neten fogom követni a futamot, vagy megyek a haverhoz, nála szobaantenna van és három adó jön be, de az legalább működik.
Jay
2010. március 14. 8:39
ProFiler
2010. március 14. 15:08
Sajnos ma nem jött össze, de így is szép teljesítménynek találom 3 év kihagyás után ilyen stabilan tartani a helyet.
Ciao.
Sebi
2010. március 14. 15:27
Nagyon jó szezonindító verseny volt. Schumacher jól ment három év kihagyás után. Wettelt sajnáltam a visszaesése miatt. A teljesítménye alapján nem ezt érdemelte, de hát ilyen az autósport. Massa is jól versenyzett.
Más. ->
Ecclestone húsz futamot akar 2011-től a Forma-1-ben
solties
2010. március 14. 16:22
Háááát szerintem elég gyík futam volt. De lehet hogy csak a pálya karakterisztikája miatt, de nekem dög uncsi volt.
KGigi
2010. március 14. 18:18
Ha a full tank ennyire belassítja az egészet, akkor nagyon unalmas versenyek lesznek. Nincs taktikai különbség, az akciózás lehetőségét pedig elveszi, hogy minden másodpercben azt kell figyelni, hogy mennyit bír még a gumi. Leszámítva a műszaki hibákat és a rajt utáni előzéseket, ugyanabban a sorrendben érkeznek be, mint amilyenben elindulnak.
solties
2010. március 14. 22:05
Igen, ettől félek én is, hogy tulajdonképpen a rajt pillanatában majd lehet tudni az elméleti végeredményt. Főleg majd Monaco-ban. Vagy ahol amúgy sem lehet előzni.
Jay
2010. március 15. 12:14
Mindig érdekesebbé akarják tenni a versenyeket, de valamiért soha nem sikerül nekik.
vodás
2010. március 15. 14:47
Schumi szerint unalmas futam volt, kivéve a start körüli tumultust. Neki van igaza.
Adani
2010. március 15. 21:35
Pár futamnak el kell tennie, hogy kialakuljanak a dolgok, ugye most még senki sem tudta hogyan írják élesben a gumik, hol lehet és mikor lehet támadni stb. Pár futam után biztosan lesznek bátrabbak, akik majd mernek kockáztatni.
SkyBird
2010. március 16. 15:50
Ez így nem van jól.

Jó, lesznek még gumigyilkosabb pályák, meg további tapasztalatok, meglátjuk. De egyelőre úgy néz ki, pont a kívánt célt nem érték el az új szabályokkal. Sőt ellenkezőleg.
Szélárnyékból jelenleg képtelenség előzni.
solties
2010. március 16. 16:55
Igen, és már megy a forrongás a csapatvezetők körében is, mindenféle javaslatok vannak a napirenden.
De már az első futam után kijelentette az FIA, hogy a forma 1-ben év közben is lehetnek szabálymódosítások.
Na szóval emlékezzünk a 2005-ös szezonra, mikor nem volt kerékcsere. A lényegében akkor is úgy kellett bánni a gumikkal mint a hímes tojással, és egy kiállásból elvileg azt is meg lehetett oldani. Lényeg a lényeg, az egy "balesetveszélyes" szabály volt, nem is volt hosszú életű. Szerintem valahogy meg kell oldani a többszöri kiállást a látvány érdekében is, vannak erre javaslatok, például a kötelező minimum két kerékcsere, vagy a "silányabb" gumik használata (balesetveszély)..
Szerintem ezek hülye ötletek, hisz eleve így is kevesebb gumival gazdálkodhatnak a tavalyihoz képest.
Megy a matek, meg az agyalás az biztos, de a tankolás megtiltásával sokat elvettek a forma 1-től.
Hiába mondják, hogy veszélyes így meg úgy, komoly baleset soha nem volt belőle. Kigyulladt a benzin, elvitték a csövet?! Na és? Egy két karcoláson kívül semmi nem történt soha. Az is csak ritkán!
4 éve egy Mclarenes (szakács) kiesett a Hyatt hotelből és meghalt! Ennyi.. Sajnálatos eset, de Benzin miatt semmi.............................
Nem jó ez így!!!Nagyon nem..
Adani
2010. március 17. 9:18
A tankolás betiltása alapvetően nem rossz, mert így lehetne rákényszeríteni a versenyzőket, hogy pályán előzzenek és ne a boxban taktikával. Egyenlőre nem jött be, mert nem akarnak vagy nem tudnak előzni. Jövőre nem lesz dupla diffúzor és akkor talán kevesebb leszorítóerő lesz. A szárnyakon kell változtatni, hogy könnyebb legyen előzni. Anno volt is olyan ötlet, hogy egy fura alakú szárnyat használjanak ,amivel elvileg már minimális sebességkülönbség mellett is lehet előzni, na azt kéne bevezetni.
A kötelező boxkiállást meg el is lehetne törölni, akkor vagy végigmegy valaki egy gumival vagy nem. A szárnyakat kellene jobban megvizsgálni, hogy minél könnyebb legyen előzni. Most azért nem volt szerintem ,mert nem mert senki komolyan támadni, nem tudták mennyit bír a gumi, kell még pár futam mire kitapasztalják és utána lehetnek bátrabbak egyesek.
Már a 107%-os szabályt is visszahoznák, pedig szerintem pont azt nem kéne. Nincs abból semmi baj ha valaki lassabb viszont új csapatok kellenek, ha most nem jöttek volna új csapatok akkor elég kevesen volnának, miután a nagy gyártók kivonultak. A kis csapatoknál meg természetes, hogy az elején lassabbak, idővel majd javulnak, ráadásul tesztelni sem lehet már és ha a versenyen se hagyják elindulni őket hogyan javuljanak? Egyáltalán nem okoz szerintem gondot az sem ha jóval lassabbak régen is volt ilyen a Minardi és Arrows hányszor volt olyan harmatgyenge, hogy 4-5 kört is kaptak az élmezőnytől? Akkor sem okozott gondot. Nem kell 107%-os szabály, ha valaki nagyon lassú hát nagyon lassú, meg kell előzni nehogy már gondot okozzon egy akár 10-12 mp-el lassabb autó megelőzése, elvégre ez autóverseny vagy a mi a fene.
Jay
2010. március 17. 17:41
Mikor lesznek itt normális szabályok?
solties
2010. március 17. 18:16
Az a szívás, hogy mire a nézőközönség, illetve a "játékosok" megszokják és alkalmazni is tudnák az új szabályokat, addigra az a köcsög FIA megint elkúrja az egészet!
Komolyan mondom, a tavalyi hókotró ocsmány autókat sem volt könnyű megszokni, de már inkább nézem a gp2-öt, ha tehetem. Azok legalább emlékeztetnek egy versenyautóra.
Kíváncsi vagyok, hogy meddig vannak befagyasztva például a motorfejlesztések, és nem fejlesztgetnek-e a találékonyabb gyártók ezt azt mégis valahol titokban egy trópusi szigeten. Amit alkalmazni jelenleg úgy sem tudnának, de talán a motorfejlesztések újra engedélyezésével felhasználható lépéselőnyhöz jutnak. Ez persze csak spekuláció, de én tuti megpróbálnám

Gondolom 2015 ben azért egy 2006-os motor már elég elavult lesz, úgyhogy ezt a korlátozást fel kell oldani előbb vagy utóbb...
Már most sem áll igazán messze egy f1 motor egy vérbeli ferrari, vagy porsche motortól. És most nem a köbcentire gondolok.
vodás
2010. március 17. 23:07
Azért arra kiváncsi lennék, mi lenne, ha futam közben három-négyszer kötelező lenne gumit cserélni. Vagy nem lenne ilyen keskeny és kanyargós egy pálya, mint a bahreini. Egyébként meglepően jól mentek a Force India pilótái, pl. Liuzzi.
Adani
2010. március 18. 14:29
@Solties
Ha nem is fejlesztenek titokban azt nem hiszem, hogy egy motorrészleg vezető visszasétál a Ferrari főnökhöz egy köteg bankjeggyel, hogy ezt nem tudtuk már mire elkölteni visszaadom. Úgyis elköltik a költségvetésre szánt pénzt valamire, ha motorra nem lehet akkor majd másra. A motorra szánt keretet is elköltik valahogy.
Pedig szerintem egyszerű lett volna a dolog. Idéntől be kellett volna tiltani a dupla diffúzorokat és a szárnyakból is visszavenni, hogy ne legyen akkora leszorítóerő és olyan szárnyakat kötelezővé tenni, hogy közel lehessen kerülni az előtted haladóhoz. Volt is erre kezdeményezés, azt kéne bevezetni. Akkor hangzott el, hogy jelenleg a biztos előzéshez 2 mp-el gyorsabbnak kell lenned, ott meg elég lesz pár tized mp is.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.