Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Problémás megjelenés Opera-ban
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > HTML
bvoneki
A www.cptplusz.hu oldalt szerkesztem, és az a nagy gondom vele, hogy Operával nézve nem jelenik meg a felső rész, ahol három kép van összemosódva. Pedig Firefox-szal és IE-vel is tökéletesen működik, csak Operával nem. Nálatok is megjelenik ez a hiba? És ha igen van rá tippetek hogyan lehet megoldani ezt?
Bencce
Nekem jó firefoxxal, Operát nem használok:(
Mivel csináltad az oldalt? Hogy hogy nem lehet azt a képet lementeni? egyébként az 1-kép? (mármint 1 file)
(Lehet, h hülyeségket kérdezek, de nem vagyok otthon html-ben, most akarom elkezdeni tanulni, php-vel együtt)
bvoneki
Igen, épp ez az, hogy IEvel és Firefox-szal is jó. Egyedül az Operával van probléma. Az a kép egy kép, igen, de ennek most nincs köze a problémámhoz. Lehetne ott akármi más kép is a fejlécben.
benkovics
Az Opera kicsit hülyén kezeli a táblázatokat!
Próbáld meg azt, hogy a táblázat fölé teszel egy
KÓD
<p>&nbsp;</p>

tagot!
bvoneki
Táblázat sincs a frame-ben. Az a frame, ahol az a kép nem jelenik meg Operában, tartalma a következő:

KÓD
<html>
<head>
<title></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<style type="text/css">

body
{
    background-image: url(topleft5.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: right bottom;
    background-color: #FFFFFF;
}
</style>
</head>

<body>
</body>
</html>

Tehát a lényeg, hogy a kép (topleft5.jpg) jobbalulra van rendezve (right bottom), és nincs ismétlés (no-repeat). Nemigaz, hogy ezt nem tudja az opera értelmezni. mad.gif
google
Az Opera biztosan értelmezi, nem azzal van gond.
Egyébként én is megnéztem vele, hát érdekes, amit csinál, megnéztem a kódot is, egyelőre tanácstalan vagyok. De néha egészen apró nüanszokon múlik ilyesmi. annoyed.gif

Amit biztosan nem értelmez az Opera, az a body-ba beírt margin: 0px tulajdonság, illetve ezt csinálja localhoston, szerveren már néha nem. blink.gif

De mivel ezzel elvileg nem lehet baja... question.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Így próbáld meg:
KÓD
{background: url(topleft5.jpg) no-repeat right bottom;}
bvoneki
Ez a kód se segített az Operának. roll.gif
benkovics
Szerintem tedd be táblázatba, a celláknak add ezeket a háttereket... és úgy működni fog!
google
Vagy legalább div-be, bekezdésbe.
bvoneki
Direkt azért osztottam fel sok frame-re az oldalt, hogy ha a menüben rákattintok valahova, akkor csak az adott oldal frissüljön, a többi maradjon meg. Másrészt meg, ha egy frame-ben egy hátteret igazítok valahova (pl itt a right bottom), akkor ez tökéletesen pontosan a frame jobbalsó sarkához rakja a képet. Ha meg a frame-ben egy táblázatot csinálnék, és oda a képeket, akkor nem pont a sarokhoz igazítaná, mintha valami "margó-hatás" volna, annak ellenére, hogy margót be sem állítottam.
google
Igen, a margót pont ezért kell nullára állítani. bulb.gif ani_wink.gif
bvoneki
Ez a táblázatos+margós tipp jól jött. Sikerült ilyen módon átfaragnom a weblap felső részét. Bár először nem füllött a fogam hozzá, de beláttam, hogy jelenleg nincs más alternatíva. Köszönöm! biggrin.gif Íme most már operával is kompatibilis: www.cptplusz.hu Juhé! tongue.gif
ocsi
IDÉZET(bvoneki @ 2005. Jun 26., Sun 13:39)
Direkt azért osztottam fel sok frame-re az oldalt, hogy ha a menüben rákattintok valahova, akkor csak az adott oldal frissüljön, a többi maradjon meg.

A forráskódot nézegetve... nem fölösleges egy kicsit ennyi frame? Én simán csinálnék egy html lapot ami így néz ki ( táblázatok segítségével) és a mostani main frame-t egy iframe re cserélném...
bvoneki
Lehet, hogy fölösleges, de én csak így tudtam megcsinálni. Ocsi, tudnál valami referenciát adni arról, hogy mi a te elképzelésed? Mert ahogy leírtad, nem tudom elképzelni. blush.gif
ocsi
http://mitglied.lycos.de/thomaswebmuhely/t...j42.php?#iframe

A lényeg hogy az egész lapod 1 egy egész (tehát nincs benne egy keret sem) csak 1 iframe a változó tartalom megjelenítésére. (csak az iframe töltődik újra.)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.