Megint én vagyok Most két paraméterrel van bajom: NOWRAP - elméletileg megakadályozza sortörést, de nekem semmit se csinál, ugyanúgy megtöri a sort <BANNER>...</BANNER> - elvileg nem scrollozható szöveg lesz, de nekem ugyanúgy scrollozható maradt.
Légyszi segítsetek
google
2005. július 10. 21:02
Hát ezek nem a legalkalmasabb dolgok a szövegtördelésre, mondd el, mit szeretnél pontosan, és kitalálunk valami jobb megoldást.
Machado
2005. július 10. 21:08
Az a baj, hogy én még kezdő vagyok és amiből tanulok (3 online segédlet vagy mi) mind említi ezt a két paramétert és én ugye mindent szeretnék tudni meg az elején is van a témának, de nekem egyszerűen ezek nem csinálják azt, amit kéne
google
2005. július 10. 21:10
Én például soha nem használtam egyiket sem, mégis egész jól elboldogultam nélkülük, és a jövőben sem kívánom őket alkalmazni. Szóval mit szeretnél csinálni velük?
Machado
2005. július 10. 21:14
Mint írtam semmit egyenlőre (vagy, ha igen, akkor csak a távoli jövőben ), csak kiszerettem volna próbálni, mint eddig minden ilyesmit kipróbáltam egy példán, de ez a 2 egyszerűen nem működik vagy én nem látom, hogy működnek
benkovics
2005. július 11. 0:08
Én is most tanulom, de ez nem html kód... Szerintem! Legalábbis nekünk meg sem említették! Mintha valami programban láttam volna... valami webszerkesztőben..... Nem emlékszem pontosan..... De mintha programfüggő lett volna....
Amúgy kisbetűvel próbáltad?
Machado
2005. július 11. 8:02
Nem, de akkor most kiróbálom kisbetűvel is
Amúgy így kéne működnie: <HTML> <H1 NOWRAP> Ennek nem kéne megtörnie, de megtörik és nem tudom miért </H1> </HTML>
A másik: <HTML> <H1><BANNER>Ennek nem kéne scrollozhatónak lennie, de mégis az</BANNER></H1> </HTML>
benkovics
2005. július 11. 8:30
IDÉZET(Machado @ 2005. július 11., 9:02 - hétfő)
<HTML> <H1 NOWRAP> Ennek nem kéne megtörnie, de megtörik és nem tudom miért </H1> </HTML>
Értem én! De szerintem itt is működik az, hogy az "erősebb" kód, felülbírálja a "gyengébbet"! (ezt nem tudom másként leírni) Szóval, ha egy fix szélességű táblázatba írsz, akkor az úgy is megtöri a sorokat...... Mert ha nem ezt tenné, akkor kilógna a betű........
(és IE-vel is leellenőrizted? Vagy akár több böngészővel? )
Machado
2005. július 11. 8:41
Explorerben nem jó és csak ez van fent, ezt használom. Amiből tanulok az is Explorerre vonatkoztatja a html dolgot, ezért furcsa is még ez az egész
benkovics
2005. július 11. 8:57
Akkor tegyél fel egy Firefox-ot is! Szerintem csak úgy lehet ellenőrizni, ha valamit több szemszögből megnézel!
IDÉZET(benkovics @ 2005. július 11., 1:08 - hétfő)
Amúgy kisbetűvel próbáltad?
Az a HTML-nek mindegy, de szerintem sem mérföldkő-jelentőségűek ezek a tagek, például a bannerről még nem is hallottam. Szerintem lépjél túl rajtuk, nélkülük jól meg lehet lenni, és foglalkozz behatóan a css-sel is, mert anélkül a HTML semmit sem ér manapság.
benkovics
2005. július 11. 9:19
Priby
2005. július 11. 11:59
IDÉZET(Machado @ 2005. július 11., 9:02 - hétfő)
A másik: <HTML> <H1><BANNER>Ennek nem kéne scrollozhatónak lennie, de mégis az</BANNER></H1> </HTML>
Biztosíthatlak, hogy ilyen NINCS! Mármint a <banner> tag.
benkovics
2005. július 11. 12:07
Huh! Már féltem, hogy nem figyeltem eléggé!
Machado
2005. július 12. 17:18
IDÉZET(Machado @ 2005. július 10., 21:10 - vasárnap)
Megint én vagyok Most két paraméterrel van bajom: NOWRAP - elméletileg megakadályozza sortörést, de nekem semmit se csinál, ugyanúgy megtöri a sort <BANNER>...</BANNER> - elvileg nem scrollozható szöveg lesz, de nekem ugyanúgy scrollozható maradt.
Légyszi segítsetek
Rájöttem mi volt a baj . A NOWRAP-hez még oda kell írni, hogy NOWRAP="true"...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.