KGigi
2010. június 30. 22:14
Wow. Itt majdnem 30 fok volt, és felhő sem járt a közelben.
Fujitsu
2010. június 30. 22:52
Dettó. Napok óta olyan meleg van, hogy azt hiszem, kifingok, mire hazaérek. Örülnék már egy kis esőnek. (Persze nem felhőszakadásra gondolok.)
kléni
2010. június 30. 23:05
Jó nyár lesz, végig az időjárásról lesz szó. Vagy leesik minden egyszerre, vagy megpörkölődünk

Nállunk most jött vissza a héten a nagy meleg. Kezdenek újra előjönni a kiütések. Vagy 3 hete volt talán itt egy hétig 30 fok folyamatosan, a körmömtől a hajszálam végéig kis kiütések jöttek ki
KGigi
2010. június 30. 23:19
Vigyázzunk az eső szóval, a végén még megint kapunk két méter vizet.
Fujitsu
2010. június 30. 23:29
Azért is írtam oda, hogy nem felhőszakadásra gondolok.

Egy egész napos, csöndes kis zápor jól jönne már.
KGigi
2010. július 1. 12:51
Itt fél órán keresztül szakadt az eső ebéd után.
Fujitsu
2010. július 1. 16:11
Itt még egy szem eső nem esett (bár reggel láttam felhőket, meg dörgött is az ég, de aztán nem lett semmi), és javarészt 39°C volt.
ProFiler
2010. július 1. 22:11
IDÉZET(Fujitsu @ 2010. június 30. 23:52)

Dettó. Napok óta olyan meleg van, hogy azt hiszem, kifingok, mire hazaérek. Örülnék már egy kis esőnek. (Persze nem felhőszakadásra gondolok.)
Könnyen vagy, én meg egész nap a szabadban sülök. Bár szerencsére most kaptam egy klímás gépet, egy fokkal kibírhatóbb. Az esővel viszont szívnék... Jobb, ha nincs. Már így is ártott eleget a mezőgazdaságnak.
Ciao.
MOSAIC
2010. július 2. 9:09
Tegnap voltam fent Budapesten... 35 fokot írt ki a tábla! Volt klímám, de az se egészséges. Mindig nem nyomatom magamra. A héten már másodszorra voltam Bp-n. A benzinkutas fogta a fejét mikor megemlítettem, hogy hova megyek!
Sebi
2010. augusztus 13. 23:34
Húú micsoda vihar volt (van) nálunk. Csak most kezd kicsit csillapodni, de még most is esik, dörög és villámlik. Eddig se telefon, se internet, se Sat TV nem volt. Most internet és telefon már van, de Sat TV még nincs.
Tiszta kőkorszak.
ProFiler
2010. augusztus 14. 20:53
Itt is hasonló volt a helyzet. Ráadásul a viharban épp úton voltam. Szerencsére gyorsan elmúlt, szép időnk lett mára.

Ciao.
Sebi
2010. augusztus 14. 22:04
Eddig, mert most ismét el kezdett esni az eső nálunk. Remélem nem vagy ismét úton?
Fujitsu
2010. augusztus 15. 16:01
Itt momentán szürke az egész ég, viszont még mindig igen meleg van.
jagdtigger
2010. augusztus 15. 16:39
Hét ágra süt a nap és marha meleg van

. Win alap widgetje meg 19 fokot és villámlást jelez

.
[OP]Destroy-man
2010. augusztus 15. 22:18
A Win widgetje amerikábol szedi az adatokat, műholdas elemzés alapján. Egyébként az MS mostanában kezd ébredezni, hogy külsős szolgáltatókkal tárgyaljon (pl. hazai EPG a Media Centerben).
kléni
2010. augusztus 22. 21:18
Épp Szombathelyen voltunk talán 18.-án. A lézeres koncertre foglaltunk helyet. Már épp elkezdődött volna, erre paff, el kezd esni az eső

Kár, pedig az elejébe kicsit belenéztünk, nagyon látványos volt, tekintve, hogy mivel az eső elmosta a füstöt, így az esőn csillogott a lézer, ami még látványosabbá tette
[OP]Destroy-man
2010. augusztus 23. 14:50
Hol volt lézeres koncert? Én nem hallottam róla, hogy lesz.
kléni
2010. augusztus 23. 16:30
[OP]Destroy-man
2010. augusztus 23. 17:21
Szimfonikusok alatt volt a lézershow? Ezt nem is tudtam. Én az MMIK-nál, késöbb meg a terasz kávézóban (de ott másképp

) áztam, ott 2 olasz banda játszott, meg a Halor lett volna, de az már elmaradt.
Dávid Csaba
2011. július 14. 21:54
"Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint a Pakson mért 37,9 fok a 20 éve, Örkényben regisztrált 37,2 fokot váltja a toplista élén."
Fujitsu
2011. július 14. 22:05
Azt tudnám, ezeket az értékeket honnan veszik. Tavaly egy júliusi délután nekem a fedélzeti számítógép 39 °C-ot is mutatott; de már néhány évvel ezelőtt, hagyományos hőmérővel is lazán méregettem 42-44 °C-okat nyári délelőttökön, ráadásul árnyékban. Vagy az OMSZ értékei a napi átlaghőmérsékletet mutatják?
Dávid Csaba
2011. július 15. 7:28
Úgy tudom, a meteorológiai állomásokat nem közvetlenül városokba telepítik, hanem a közelükbe. Pontosan azért, hogy a település egyedi mikroklímája (felhasznált anyagok, épületek elhelyezkedése...) ne befolyásolja a méréseket.
Ezért mérsz egy épület közelében, vagy az autóban mást, mint ami a jelentésben elhangzik. Ezért volt az is, amikor pár napja este bejelentették, hogy rekord dőlt meg és 35-36 fok környékén volt mittoménhol, addig mi épületben 37 fok felett mértünk.
A paksi állomás az erőmű közelében van, fákkal övezve. Aki gyakran jár arrafelé, tapasztalja, hogy ott mindig hűvösebb van, mint a városban, ahol többek között a rengeteg beton lehetetlenné teszi a meteorológiailag helyes mérést. Ergo: Pakson valójában ennél jóval melegebb volt.
Ettől persze még nem változik semmi, az emberek többsége a városban lakik, nem a mérőállomás mellett.
Fujitsu
2011. július 15. 15:24
Ja, így már érthető. Mondjuk tényleg nem reális, én városban és falun is lazán szoktam 40°C körül mérni; de így legalább tényleg nem másítja meg semmi számottevően a mérési eredményt.
Adani
2011. július 15. 18:57
Tegnap a Bosnyákon az utcai hőmérő állomás 19 fokot mutatott. Közben legalább 39 fok volt a villamosban meg volt legalább 45 fok, nyitott ablakoknál is.
Dávid Csaba
2011. július 20. 7:21
Vihar! Ki-be kapcsol a szünetmentesem.
KGigi
2011. július 20. 8:17
Errefelé nem látni ki az ablakon, úgy ömlik az eső.
Fujitsu
2011. július 20. 13:25
IDÉZET(Dávid Csaba @ 2011. július 20. 8:21)

Ki-be kapcsol a szünetmentesem.
Hm, ilyen kivételezett helyen laknék? Itt tombolhat akár orkán is, az áramszolgáltatást semmi sem zavarja. (Ha évente egyszer van is áramszünet pár órára, az is szélcsendben, nyugodt időben és az éjszaka közepén történik.) Nem emlékszem, hogy valaha is lett volna olyan vihar, aminek következtében elment volna az áram vagy az internet. (Így aztán egyelőre a szünetmentes is a beszerzési listám legvégén van.)
Reggel nem örültem a viharnak, mert a rövidnadrág + póló kombó még esernyővel sem az igazi a szakadó eső és a szél együttesével szemben; de mire hazaindultam, egészen szép idő kerekedett.
KGigi
2011. július 20. 17:47
A szünetmentes nem csak akkor kapcsol be, ha nincs áram, hanem ha a feszültség egy határérték alá vagy fölé megy. Itt nem szokott elmenni az áram, de egy közepes méretű viharban is többször bekapcsol a szünetmentes néhány másodpercre.
Fujitsu
2011. július 20. 18:09
Ja, értem. Azt hittem, hogy azért kapcsol be, mert elmegy az áram. Eddig úgy tudtam, hogy a kisebb feszültségingadozásokat némán, jelzés nélkül kezelik le (mint ahogy pl. egy jobb számítógépes tápegység).
KGigi
2011. július 20. 21:59
Nem is sípol vagy ilyesmi, mint áramszünetnél. De ha gépnél vagyok, hallom, ahogy egy kicsit berreg. A feszültségingadozásokat úgy kezelik le, hogy átváltanak akkura.
Adani
2011. július 21. 7:21
A jobbak ha esik a feszültség akkor csak rátáplálnak.
Ma reggel viszont szokatlanul jó idő volt. 30 fok helyett csak kb. 20, a dögmeleg után jól esik ez is. Nagyon hideg nincs, hiszen felöltözni nem kell jobban mint eddig, de már az van ,hogy éjszaka is 30 fok felett van és folyik rólad a víz. Átmeneti lehűlés lesz most azt mondta reggel a rádió kb. ezen a héten még ilyen idő lesz.
Burgonya
2011. július 21. 9:05
Csak az a gond ezzel, hogy pont most tudnék szórólapozni...
Fujitsu
2011. július 21. 13:18
Esőkabát?

Még mindig jobb, mint 40°C-ban pörkölődni...
Sebi
2011. augusztus 27. 20:36
Na, hozzánk már megérkezett a vihar. Szélvihar, égdörgés, villámlás és zuhogó eső kíséretében. Az asztali gépet már le is lőttem.
Fujitsu
2011. augusztus 27. 22:47
Itt volt egy kis szél, de még semmi egyéb; és még mindig nagyon meleg van.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.