diaz
2005. július 26. 15:28
Hello Mindenki!
Én eddig DC++-t használtam, de sajna az a tapasztalat, hogy soxor majd' beleőszültem, mire letöltött egy mp3 albumot. (Nagy ritkán jött össze a 44-56 ksec, de ez már tényleg fehér holló volt.) Filmekkel vagy kisebb klippekkel nem is próbálkozom.
Épp ezért kezdtem el informálódni a bittorrentről. A Bittornadot ajánlották a legtöbben, így letöltöttem. Találtam is pár oldalt, ahonnan le lehet tölteni a .torrent fileokat, de mindegyik őrületes várakozási időket szabályoz be, hacsak fel nem töltök én is az adott oldalra.
Az a bajom, hogy sajnos még mindig nagyon magas nekem ez az egész rendszer.
Kérlek, aki ugyanezen progit használja, ossza meg velem a titkokat! Hogyan kezdjem? Miket állítsak be? A PAV tűzfalát használom, hol tudok rajta portot nyitni?
Helpeket előre is köszi!
Halasi Miklós
2005. július 27. 6:15
Van itt egy Azureus topic is, keresd meg! Az is torrent progi, és talán könnyebb lesz a kezelése.
Spányik Balázs
2005. július 27. 17:14
Nehogy elhidd neki!

A Bittornadónál nincs egyszerűbb Torrent-kliens! Viszont rögtön az elején ki kell ábrándítsalak: a BitTorrent nem lesz gyorsabb a DC++-nál.
Nézd, amikor a DC-vel töltesz le, egy emberhez csatlakozol, és tőle közvetlenül töltesz le (persze ehhez is jól kell beállítani a tűzfalat, különben passzív módban valóban lassabb lesz), de alapvetően az ő és a te kapcsolatod közötti "útvonal" befolyásolja a sebességet.
A BitTorrent úgy működik, hogy egyszerre néhány ember töltögeti egymástól ugyanannak a fájlnak a különböző darabjait. Ha mázlid van, néhányukhoz vezethet jó "útvonal", de biztos lesz néhány, amelyhez pokoli rossz lesz, alig néhány K. Átlagban tehát nem jársz jobban a Torrettel, mint a DC-vel.
Nem tudom, milyen tűzfal van a Pandában (ha az a PAV), de ahhoz, hogy a Bittornado átmenjen rajta, előbb be kell állítani a Bittornadoban azokat a kommunikációs kapukat (portokat), amit használni akarsz, majd azokat ki kell engedni a tűzfalon. Ezt a
Prefs feliratra kattintva tudod megtenni. Nálam a From: 4990 a To: 4995-re van állítva, ezen az 6 porton "garázdálkodhat". Természetesen ezeket ki is engedtem a tűzfalamon, és az útválasztómon is.
apacs
2005. július 27. 17:46
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. július 27., 7:15 - szerda)
Van itt egy Azureus topic is, keresd meg! Az is torrent progi, és talán könnyebb lesz a kezelése.

Én is ezt használom.
Spányik Balázs
2005. július 27. 18:07
Ti tudjátok. Az én gépemre ugyan nem mászik Sun Java kliens, az tutker!
Kovács Dávid ( Davs )
2005. július 27. 19:17
@TRf
A BitTornádónak outgoing, vagy incoming portot nyissak? Incoming az biztos kel, de kell outgoing is? TCP portok kellenek?
Spányik Balázs
2005. július 27. 20:11
Nyissál neki mindkettőből mindkettőt (outgoing, incoming, tcp, udp).
Greene
2005. július 27. 20:13
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. július 27., 19:07 - szerda)
Az én gépemre ugyan nem mászik Sun Java kliens, az tutker!
Inkább a Sun Java mint a MS féle...
Spányik Balázs
2005. július 27. 20:17
Egyik se, ha egy mód van rá!
diaz
2005. július 28. 22:19
Időközben sikerült rájönnöm az alapokra BitTornado ügyben, és sajna úgy lett, ahogy megírtátok: lassú. Vártam 10 percet, fél órát, hogy össze szedje magát, de 10-15-nél feljebb nem akaródzott menni a sebi.
Talán maradok a DC++-nál. Bár abban ott a rizikó, hogy a forrás user bármikor leléphet én meg kereshetem az alternatívákat..
Balázs:
PAV nálam a Panda (ezt a rövidítést még talán az újságban olvastam

)
Egyébként a tűzfalbeállításban a DC++-nál Bemenő és kimenő forgalmat kell engedélyezni, ugye? Alapértelmezetten csak Kimenő volt beállítva.
Tényleg, van érdemi különbség a Sun és a MS féle java között?
Adani
2005. július 30. 21:05
Esetleg próbáld ki a BitComet-et. A legjobb torrent progi szerintem.
Blueeight
2005. július 31. 20:10
Hello!
Én is BitComettel töltök. A legjobb. Az azureus indításával megszünt a neten. Azt nem szerettem.
A torrentes téma szerintem azért jobb a DC++-nál mert olyan ritkaságokat is be lehet szerezni, mint például tévéből felvett koncertek vagy képgyűjtemények.
Ezeket csak elindítom és majd lejön valamikor. Szabályozhatom a feltöltés sebességét és senki nem szól érte.
Blue8
cölöp
2005. július 31. 20:36
IDÉZET(diaz @ 2005. július 28., 23:19 - csütörtök)
....lassú. Vártam 10 percet, fél órát, hogy össze szedje magát, de 10-15-nél feljebb nem akaródzott menni a sebi...
Lassú
Ez nálam
-- így-- rendszeres , de inkább több ennél. Szerencsétlen eset ha kevés a peer, akihez csatlakozni tudsz, vagy eleve kevesen seedelik a dolgot amit töltesz.
diaz
2005. augusztus 1. 21:23
Az pazar, ha ekkora a letöltésed.
Egyenlőre kísérletezgetek, különböző torrent oldalakról töltök, keresem a "népszerűbb" file-okat, de pl egy top 100-as lista elején szereplő állomány is csak 3-6-ttal jött.
Esetleg kipróbálom a netlimitert...vagy egyéb beállításokat eszközölök.
Letöltés szempontjából, mindegy, melyik kliens progit használom? Mostmár téyleg netom, melyik lenne a legjobb...
fapuma
2005. augusztus 1. 21:28
Akkor próbálj ki egy másik klienst. Nekem most 1024-es letöltésem van, és egy olyan torrentet töltök le, amin 20 peer van, a letöltési sebességem pedig átlag 130(!) KB/sec.
A várakozási idők elkerülése érdekében pedig töltsd vissza a letöltött dolgokat szorgosan, hiszen erről szól a rendszer.
@SB
Nem lassú ez. Valószínűleg Nálad volt a bibi amikor próbáltad, mert egy átlag torrent 30 peeres, és az már képes kihasználni a teljes sávszélességet.
Utólag: most még egyszer elolvastam a hozzászólásaidat, és már értem hogy mit akarsz mondani. Én továbbra is azt tartom, hogy 20 peerhez csatlakozni előnyösebb, mint 1-hez.
cölöp
2005. augusztus 1. 21:41
IDÉZET(diaz @ 2005. augusztus 01., 22:23 - hétfő)
Mostmár téyleg netom, melyik lenne a legjobb...

Próbálj ki többet, és döntsd el magad.
Én először az Azureust használtam, jobbanmondva próbáltam használni de nem nagyon jött be.
Azután Bittornádó. Ez már jó volt, csak valami miatt lefogta a gépet.
Most BitComet, ez bejött .
fapuma
2005. augusztus 1. 21:43
Én is BitComet-et használok.
cölöp
2005. augusztus 1. 21:57
Emlékezz vissza, nekem is te ajánlottad még a régi fórumon
Adani
2005. augusztus 1. 22:01
Akinek még mindig lassú a torrent, hadd kérdezzem meg, hogy ADSL kapcsolatotok van? Ha igen, akkor az lehet a baj, hogy a sok feltöltés visszafogja. Limitáljátok a feltöltést a maximum 80%-ra az segíteni fog, ha mégsem használjatok Cfos-t.
mouse
2005. augusztus 4. 15:57

nekem egy giga film kb. fél nap alatt megérkezik, és utána viszik mint a cukrot
próbáld ki ezt:
http://pingpong-abc.sourceforge.net/
alakulat
2005. augusztus 6. 16:31
HI!
Nekem lenne egy problémám. BitCometet használok és a feltöltésem lassú(10-15k) miért van ez mert a feltöltési sebességem 130k/sec??????????????
cölöp
2005. augusztus 6. 16:39
Először is milyen neted van? Ettől függ a feltöltési sebesség.
Másodszor a progiban tudod állítani a preferences fül alatt.
fapuma
2005. augusztus 6. 16:43
IDÉZET(alakulat @ 2005. augusztus 06., 17:31 - szombat)
HI!
Nekem lenne egy problémám. BitCometet használok és a feltöltésem lassú(10-15k) miért van ez mert a feltöltési sebességem 130k/sec??????????????
130kilobit, vagy kilobájt?
Mert ha kilobit(a netszolgáltatók ebben szokták megadni), akkor érthető, hiszen 130/8=16, és az megfelel a 10-15-nek.
alakulat
2005. augusztus 6. 16:43
IDÉZET(cölöp @ 2005. augusztus 06., 17:39 - szombat)
Először is milyen neted van? Ettől függ a feltöltési sebesség.
Másodszor a progiban tudod állítani a preferences fül alatt.
Enternet-ADSL a netem 1024/130 Kb/sec.
már probáltam beállitgatni.
fapuma
2005. augusztus 6. 16:50
Akkor nincs semmi gond. 130k-s net 16kbájtank felel meg, és a letöltés önkéntelenül feltöltést generál, összességében normális a 10-15 átlag.
alakulat
2005. augusztus 6. 16:55
Ok!
Köszi.
cölöp
2005. augusztus 6. 17:45
Így igaz , ez így a jó.
Improve
2005. augusztus 6. 20:53
Hello!
Én is csak ismerkedek a bittorrenttel és a Bitlord-ot használom. Ezt ismeri valaki?
fapuma
2005. augusztus 6. 20:56
Ha jól tudom, ugyanaz mint a BitComet, csak van benne ad/spyware is.
Wackor
2005. augusztus 6. 23:48
Hello !
Én eddig Azureus -t használtam,de itt annyira reklámoztátok itt a BitComet-et, gondoltam kipróbálom. Tetszik is ,használnám is de a probléma az ,hogy az a torrent ,amit 120-130 kB-tal töltöttem Azureus-sal, az itt alig csorog 10-15 kB-tal.

A netem 1024/128 ADSL. Természetesen tűzfalon kiengedtem. Ja és a 0.59est használom. Hm. Most éppen 6 kB-tal tölt

Mi lehet a gond ?
eremit
2005. augusztus 7. 5:12
Hol van olyan speciális torrent kereső, amivel szavakra lehet keresni?
Adani
2005. augusztus 7. 10:41
A két magyar torrentoldalon van kereső, amivel szavakra is lehet keresni.
fapuma
2005. augusztus 7. 10:48
@Wackor
Taulajdonképp ezért is maradt fenn ilyen sokféle kliens: kinek ez működik jól, kinek az. Én is már kipróbáltam a Tornadot, Azureust, G3-at, és a BitComet az egyedüli, ami kifogástalanul és hatékonyan dolgozik a gépemen. Nem tudok mit csinálni.
@Eremit
Ha külföldi oldal is jó, akkor IsoHunt, MiniNova, TorrentSearch, Pirate Bay...ezekre nem kell regisztrálni.
URL-t nem írok, biztos vagyok benne hogy megtalálod.
eremit
2005. augusztus 7. 10:59
Köszi!
Jocomaster
2005. augusztus 7. 12:02
IDÉZET
(persze ehhez is jól kell beállítani a tűzfalat, különben passzív módban valóban lassabb lesz)
Szerintem attól, hogy DCben passzív vagy attól nem lesznek lassabbak a letöltéseid esetleg csak nem találsz olyan sok LAN-os ügyfelet mint aktívban.
Amúgy az említett torrent oldalakon mennyire jók a torrentek? Mert amit eddig töltöttem az vagy nagyon lassú volt vagy FAKE.
fapuma
2005. augusztus 7. 12:21
Hát, ha nem regisztrálós oldalon keresel, akkor bizony néha szenvedni kell a dologgal, de fake dolgot eddig sosem találtam.

(amúgy mindenhol jelzik, hogy épp hány embertől tudod tölteni, ebből következtethetsz a várható sebességre.)
Ha viszont reges oldalról töltesz le, akkor garantált a minőség és a legalább tűrhető sebesség.
És ez abban is különbözik a DC-től, hogy nem rúgnak ki hipp-hopp a regisztrálós oldalakról sem.
Jocomaster
2005. augusztus 7. 12:44
Nem akarom a témát DC vs. Bittorrent felé elterelni, de egy Hubról is csak akkor repülsz ha Valami szabálytalanságot követsz el vagy a cseten nem odaillően viselkedsz.
De előbb-utóbb (normális hubon inkább előbb

) visszamehetsz. Amúgy ha LANostól töltesz akkor meglehetősen gyors a DC is. (nekem sokkal gyorsabb mint a bittorrrent)
Adani
2005. augusztus 7. 14:16
Igen, ha olyan lanosrol, aki nem korlátoz, mert sajnos vannak ott is, akik korlátoznak. A kirúgásról meg annyit, hogy nem egyszer dobtak ki engem is ok nélkül, vagy mondvacsinált okokkal. ( fájl lista letöltése sikertelen, miközben minden slotom ki volt használva, és 100%-osan a feltöltési sávszélességem is). Megaztán miért van az, hogy sok HUB kirúg csak azért, mert Strongdc-t használsz? Mert az képes többszálon letölteni, így talán valami sebességet is el lehet érni.
nakos
2005. augusztus 7. 15:17
Én már régóta nem használok DC-t, állandóan korlátoznak a userek (undorító), alig lehet tölteni, napokig fent kellene maradni, hogy lejöjjön a cucc. Én az Azureus bittorenttel meg vagyok elégedve. Itt is korlátozhatnak, de minél több user-nek van meg egy adott fájl, akkor annál gyorsabban lehet tölteni. Hogy biztosan jobban kihasználjam a letöltési sávszélességemet, ált. beadok jó pár letölteni valót, így mindig van amit viszonylag gyorsan, valamit viszonylag lassan tölt.
Shia-ko
2005. augusztus 7. 21:45
Ezeket a DCn is lehet.
Adani
2005. augusztus 7. 23:09
Mind a kettő másban erős. Ritkaságokat jobb DC-ről szedni, de ha olyan dolgot keresel, ami valószínűleg sok embert fog érdekelni, akkor jobb a torrent. Ott ugye minél több embert érdekel annál gyorsabban terjed. Dc-nél ez nem így van, az elejénél még nem. Torrentnél gyorsabban terjed szét az első embertől, aki felteszi a netre, dc-nél pedig meg kell várni még egyvalaki legalább teljesen letölti, hogy továbbterjedhessen. És ha sokan megrohamozzák, azt a bizonyos első embert, akkor igen lassan fog ez bekövetkezni.
Greene
2005. augusztus 8. 7:34
A BitTorrent nagy előnye, hogy sok külföldi cucc van, amit esetleg magyar HUB-okon nem találnál meg. A DC-n viszont tényleg ritkaságokat lehet fellelni

Most újra beizzítottam az Azureust...
A DC-t nem szerettem sose. Lassú, és minden apró dologért kirúgnak...
Meg nekem 40 Gigás vinyóm van, és nem fogok belőle 30-at megosztani, de még 10-et se.
Adani
2005. augusztus 8. 10:00
De magyar cuccból is egyre több van a torrenteken, főleg a két magyar trackeren.
eremit
2005. augusztus 8. 12:14
IDÉZET
Tökmindegy, hogy mekkora a letöltési sebbeséged, a feltöltést állítsd limitre, mondjuk 1 vagy 5, és rakjál fel egy (
http://cfosspeed.uni.hu )-et, hogy ha feltöltesz, az ne lassítsa a letöltésedet.
Bit Torrentről van szó. Ezt nem értettem meg. Most telepítem (nagyon lassan megy, közben jön le egy file), és mi az az 1 vagy 5? kbit/sec?
Kovács Dávid ( Davs )
2005. augusztus 8. 16:09
Csak egy kérdés...A nagy bittorrent oldalakat, mint pl. a torrentr**ctor, miért nem tudják bezáratni?
fapuma
2005. augusztus 8. 16:23
Be tudnák, de túl nagy macera. Csak a legeslegnagyobb hubokat, trackereket éri meg bezáratni, amikor nagy botrányt lehet kavarni. Ilyen volt pl. a Mátrix hub(Mo.-n), vagy a STAR WARS 3-láz idején az egyik külföldi tracker(nem emlékszem a nevére).
Kovács Dávid ( Davs )
2005. augusztus 8. 16:42
De pl. a torrentreactor, meg a mybittorrent nagyon nagyok!
Spányik Balázs
2005. augusztus 8. 17:01
Ott vannak a svédek a kalózöböllel. Már jó pár levelet kaptak Amerikából, hogy azonnal szüntessék meg az oldalt. Általában hihetetlen ordenáré paraszt stílusban visszaírnak a feladónak, hogy ha észrevenné, Svédország nem Amerika része, és mivel így azok a törvények itt nem érvényesek, lehet lecsúszni a hátukon, köszönik. Ezeket régen közzétették, nem tudom, még elérhetők-e. És még mindig működnek. Döbb.
fapuma
2005. augusztus 8. 17:09
Ha jól emlékszem, májusban vagy júniusban is volt egy ilyen levélváltásuk, amit közzétettek, de nagyon odavert...
Adani
2005. augusztus 8. 18:31
Teljesne igazuk is van. Miért állítsák le a trackert, ha egyszer ottnai törvénykeet nem sért, a RIAA, az MPAA meg a többi okoskodó jogvédő, meg elmehet a francba, inkább gondolkodjanak el rajta, ha olcsóbbak lennének a filmek/zenék talán nem töltené le annyi ember.
Mellesleg a Mátrix Hub bezárásával is mit értek? 1 hét múlva már ugyanúgy működött, ahogy teszi ezt most is. Amikor tavaly házkutattak a BME egyik koleszában, azt sem verték nagy dobra, hogy pár nappal később feljelentette őket az egyetem, és a rend őrei sűrű bocsánatkérések közepette szüntették meg az eljárást, és pakolták vissza az elvitt gépeket.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.