Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Bittorrent kezdőknek
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Fájlcserélők
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5
diaz
Hello Mindenki!

Én eddig DC++-t használtam, de sajna az a tapasztalat, hogy soxor majd' beleőszültem, mire letöltött egy mp3 albumot. (Nagy ritkán jött össze a 44-56 ksec, de ez már tényleg fehér holló volt.) Filmekkel vagy kisebb klippekkel nem is próbálkozom.
Épp ezért kezdtem el informálódni a bittorrentről. A Bittornadot ajánlották a legtöbben, így letöltöttem. Találtam is pár oldalt, ahonnan le lehet tölteni a .torrent fileokat, de mindegyik őrületes várakozási időket szabályoz be, hacsak fel nem töltök én is az adott oldalra.
Az a bajom, hogy sajnos még mindig nagyon magas nekem ez az egész rendszer.
Kérlek, aki ugyanezen progit használja, ossza meg velem a titkokat! Hogyan kezdjem? Miket állítsak be? A PAV tűzfalát használom, hol tudok rajta portot nyitni?

Helpeket előre is köszi! roll.gif
Halasi Miklós
Van itt egy Azureus topic is, keresd meg! Az is torrent progi, és talán könnyebb lesz a kezelése.
Spányik Balázs
Nehogy elhidd neki! biggrin.gif A Bittornadónál nincs egyszerűbb Torrent-kliens! Viszont rögtön az elején ki kell ábrándítsalak: a BitTorrent nem lesz gyorsabb a DC++-nál.

Nézd, amikor a DC-vel töltesz le, egy emberhez csatlakozol, és tőle közvetlenül töltesz le (persze ehhez is jól kell beállítani a tűzfalat, különben passzív módban valóban lassabb lesz), de alapvetően az ő és a te kapcsolatod közötti "útvonal" befolyásolja a sebességet.

A BitTorrent úgy működik, hogy egyszerre néhány ember töltögeti egymástól ugyanannak a fájlnak a különböző darabjait. Ha mázlid van, néhányukhoz vezethet jó "útvonal", de biztos lesz néhány, amelyhez pokoli rossz lesz, alig néhány K. Átlagban tehát nem jársz jobban a Torrettel, mint a DC-vel.

Nem tudom, milyen tűzfal van a Pandában (ha az a PAV), de ahhoz, hogy a Bittornado átmenjen rajta, előbb be kell állítani a Bittornadoban azokat a kommunikációs kapukat (portokat), amit használni akarsz, majd azokat ki kell engedni a tűzfalon. Ezt a Prefs feliratra kattintva tudod megtenni. Nálam a From: 4990 a To: 4995-re van állítva, ezen az 6 porton "garázdálkodhat". Természetesen ezeket ki is engedtem a tűzfalamon, és az útválasztómon is.
apacs
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. július 27., 7:15 - szerda)
Van itt egy Azureus topic is, keresd meg! Az is torrent progi, és talán könnyebb lesz a kezelése.

thumbsup.gif Én is ezt használom.
Spányik Balázs
Ti tudjátok. Az én gépemre ugyan nem mászik Sun Java kliens, az tutker!
Kovács Dávid ( Davs )
@TRf
A BitTornádónak outgoing, vagy incoming portot nyissak? Incoming az biztos kel, de kell outgoing is? TCP portok kellenek?
Spányik Balázs
Nyissál neki mindkettőből mindkettőt (outgoing, incoming, tcp, udp).
Greene
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. július 27., 19:07 - szerda)
Az én gépemre ugyan nem mászik Sun Java kliens, az tutker!

Inkább a Sun Java mint a MS féle... roll.gif
Spányik Balázs
Egyik se, ha egy mód van rá! laughing.gif
diaz
Időközben sikerült rájönnöm az alapokra BitTornado ügyben, és sajna úgy lett, ahogy megírtátok: lassú. Vártam 10 percet, fél órát, hogy össze szedje magát, de 10-15-nél feljebb nem akaródzott menni a sebi.
Talán maradok a DC++-nál. Bár abban ott a rizikó, hogy a forrás user bármikor leléphet én meg kereshetem az alternatívákat.. blush.gif smile.gif

Balázs:
PAV nálam a Panda (ezt a rövidítést még talán az újságban olvastam ani_wink.gif )
Egyébként a tűzfalbeállításban a DC++-nál Bemenő és kimenő forgalmat kell engedélyezni, ugye? Alapértelmezetten csak Kimenő volt beállítva.

Tényleg, van érdemi különbség a Sun és a MS féle java között? roll.gif question.gif
Adani
Esetleg próbáld ki a BitComet-et. A legjobb torrent progi szerintem.
Blueeight
Hello!

Én is BitComettel töltök. A legjobb. Az azureus indításával megszünt a neten. Azt nem szerettem.
A torrentes téma szerintem azért jobb a DC++-nál mert olyan ritkaságokat is be lehet szerezni, mint például tévéből felvett koncertek vagy képgyűjtemények.
Ezeket csak elindítom és majd lejön valamikor. Szabályozhatom a feltöltés sebességét és senki nem szól érte.

Blue8
cölöp
IDÉZET(diaz @ 2005. július 28., 23:19 - csütörtök)
....lassú. Vártam 10 percet, fél órát, hogy össze szedje magát, de 10-15-nél feljebb nem akaródzott menni a sebi...

Lassú question.gif
Ez nálam -- így-- rendszeres , de inkább több ennél. Szerencsétlen eset ha kevés a peer, akihez csatlakozni tudsz, vagy eleve kevesen seedelik a dolgot amit töltesz.
diaz
Az pazar, ha ekkora a letöltésed.
Egyenlőre kísérletezgetek, különböző torrent oldalakról töltök, keresem a "népszerűbb" file-okat, de pl egy top 100-as lista elején szereplő állomány is csak 3-6-ttal jött. mad.gif mad.gif

Esetleg kipróbálom a netlimitert...vagy egyéb beállításokat eszközölök.

Letöltés szempontjából, mindegy, melyik kliens progit használom? Mostmár téyleg netom, melyik lenne a legjobb... roll.gif question.gif
fapuma
Akkor próbálj ki egy másik klienst. Nekem most 1024-es letöltésem van, és egy olyan torrentet töltök le, amin 20 peer van, a letöltési sebességem pedig átlag 130(!) KB/sec.

A várakozási idők elkerülése érdekében pedig töltsd vissza a letöltött dolgokat szorgosan, hiszen erről szól a rendszer.

@SB
Nem lassú ez. Valószínűleg Nálad volt a bibi amikor próbáltad, mert egy átlag torrent 30 peeres, és az már képes kihasználni a teljes sávszélességet. roll.gif

Utólag: most még egyszer elolvastam a hozzászólásaidat, és már értem hogy mit akarsz mondani. Én továbbra is azt tartom, hogy 20 peerhez csatlakozni előnyösebb, mint 1-hez. ani_wink.gif
cölöp
IDÉZET(diaz @ 2005. augusztus 01., 22:23 - hétfő)
Mostmár téyleg netom, melyik lenne a legjobb... roll.gif  question.gif

Próbálj ki többet, és döntsd el magad.
Én először az Azureust használtam, jobbanmondva próbáltam használni de nem nagyon jött be.
Azután Bittornádó. Ez már jó volt, csak valami miatt lefogta a gépet.
Most BitComet, ez bejött .
fapuma
Én is BitComet-et használok. cool.gif
cölöp
Emlékezz vissza, nekem is te ajánlottad még a régi fórumon smile.gif
Adani
Akinek még mindig lassú a torrent, hadd kérdezzem meg, hogy ADSL kapcsolatotok van? Ha igen, akkor az lehet a baj, hogy a sok feltöltés visszafogja. Limitáljátok a feltöltést a maximum 80%-ra az segíteni fog, ha mégsem használjatok Cfos-t.
mouse
cool.gif nekem egy giga film kb. fél nap alatt megérkezik, és utána viszik mint a cukrot
próbáld ki ezt:

http://pingpong-abc.sourceforge.net/
alakulat
HI!
Nekem lenne egy problémám. BitCometet használok és a feltöltésem lassú(10-15k) miért van ez mert a feltöltési sebességem 130k/sec??????????????
cölöp
Először is milyen neted van? Ettől függ a feltöltési sebesség.
Másodszor a progiban tudod állítani a preferences fül alatt.
fapuma
IDÉZET(alakulat @ 2005. augusztus 06., 17:31 - szombat)
HI!
Nekem lenne egy problémám. BitCometet használok és a feltöltésem lassú(10-15k) miért van ez mert a feltöltési sebességem 130k/sec??????????????

130kilobit, vagy kilobájt?

Mert ha kilobit(a netszolgáltatók ebben szokták megadni), akkor érthető, hiszen 130/8=16, és az megfelel a 10-15-nek.
alakulat
IDÉZET(cölöp @ 2005. augusztus 06., 17:39 - szombat)
Először is milyen neted van? Ettől függ a feltöltési sebesség.
Másodszor a progiban tudod állítani a preferences fül alatt.

Enternet-ADSL a netem 1024/130 Kb/sec.
már probáltam beállitgatni.
fapuma
Akkor nincs semmi gond. 130k-s net 16kbájtank felel meg, és a letöltés önkéntelenül feltöltést generál, összességében normális a 10-15 átlag.
alakulat
Ok!
Köszi.
smile.gif
cölöp
Így igaz , ez így a jó.
Improve
Hello!

Én is csak ismerkedek a bittorrenttel és a Bitlord-ot használom. Ezt ismeri valaki?
fapuma
Ha jól tudom, ugyanaz mint a BitComet, csak van benne ad/spyware is. hmm.gif
Wackor
Hello !

Én eddig Azureus -t használtam,de itt annyira reklámoztátok itt a BitComet-et, gondoltam kipróbálom. Tetszik is ,használnám is de a probléma az ,hogy az a torrent ,amit 120-130 kB-tal töltöttem Azureus-sal, az itt alig csorog 10-15 kB-tal. sad.gif A netem 1024/128 ADSL. Természetesen tűzfalon kiengedtem. Ja és a 0.59est használom. Hm. Most éppen 6 kB-tal tölt blink.gif blink.gif blink.gif Mi lehet a gond ?
eremit
Hol van olyan speciális torrent kereső, amivel szavakra lehet keresni?
Adani
A két magyar torrentoldalon van kereső, amivel szavakra is lehet keresni.
fapuma
@Wackor
Taulajdonképp ezért is maradt fenn ilyen sokféle kliens: kinek ez működik jól, kinek az. Én is már kipróbáltam a Tornadot, Azureust, G3-at, és a BitComet az egyedüli, ami kifogástalanul és hatékonyan dolgozik a gépemen. Nem tudok mit csinálni.

@Eremit
Ha külföldi oldal is jó, akkor IsoHunt, MiniNova, TorrentSearch, Pirate Bay...ezekre nem kell regisztrálni.
URL-t nem írok, biztos vagyok benne hogy megtalálod. ani_wink.gif
eremit
Köszi!
Jocomaster
IDÉZET
(persze ehhez is jól kell beállítani a tűzfalat, különben passzív módban valóban lassabb lesz)

Szerintem attól, hogy DCben passzív vagy attól nem lesznek lassabbak a letöltéseid esetleg csak nem találsz olyan sok LAN-os ügyfelet mint aktívban.

Amúgy az említett torrent oldalakon mennyire jók a torrentek? Mert amit eddig töltöttem az vagy nagyon lassú volt vagy FAKE. sad.gif
fapuma
Hát, ha nem regisztrálós oldalon keresel, akkor bizony néha szenvedni kell a dologgal, de fake dolgot eddig sosem találtam. blink.gif (amúgy mindenhol jelzik, hogy épp hány embertől tudod tölteni, ebből következtethetsz a várható sebességre.)

Ha viszont reges oldalról töltesz le, akkor garantált a minőség és a legalább tűrhető sebesség.

És ez abban is különbözik a DC-től, hogy nem rúgnak ki hipp-hopp a regisztrálós oldalakról sem.
Jocomaster
Nem akarom a témát DC vs. Bittorrent felé elterelni, de egy Hubról is csak akkor repülsz ha Valami szabálytalanságot követsz el vagy a cseten nem odaillően viselkedsz.
De előbb-utóbb (normális hubon inkább előbb biggrin.gif ) visszamehetsz. Amúgy ha LANostól töltesz akkor meglehetősen gyors a DC is. (nekem sokkal gyorsabb mint a bittorrrent)
Adani
Igen, ha olyan lanosrol, aki nem korlátoz, mert sajnos vannak ott is, akik korlátoznak. A kirúgásról meg annyit, hogy nem egyszer dobtak ki engem is ok nélkül, vagy mondvacsinált okokkal. ( fájl lista letöltése sikertelen, miközben minden slotom ki volt használva, és 100%-osan a feltöltési sávszélességem is). Megaztán miért van az, hogy sok HUB kirúg csak azért, mert Strongdc-t használsz? Mert az képes többszálon letölteni, így talán valami sebességet is el lehet érni.
nakos
Én már régóta nem használok DC-t, állandóan korlátoznak a userek (undorító), alig lehet tölteni, napokig fent kellene maradni, hogy lejöjjön a cucc. Én az Azureus bittorenttel meg vagyok elégedve. Itt is korlátozhatnak, de minél több user-nek van meg egy adott fájl, akkor annál gyorsabban lehet tölteni. Hogy biztosan jobban kihasználjam a letöltési sávszélességemet, ált. beadok jó pár letölteni valót, így mindig van amit viszonylag gyorsan, valamit viszonylag lassan tölt.
Shia-ko
Ezeket a DCn is lehet. roll.gif
Adani
Mind a kettő másban erős. Ritkaságokat jobb DC-ről szedni, de ha olyan dolgot keresel, ami valószínűleg sok embert fog érdekelni, akkor jobb a torrent. Ott ugye minél több embert érdekel annál gyorsabban terjed. Dc-nél ez nem így van, az elejénél még nem. Torrentnél gyorsabban terjed szét az első embertől, aki felteszi a netre, dc-nél pedig meg kell várni még egyvalaki legalább teljesen letölti, hogy továbbterjedhessen. És ha sokan megrohamozzák, azt a bizonyos első embert, akkor igen lassan fog ez bekövetkezni.
Greene
A BitTorrent nagy előnye, hogy sok külföldi cucc van, amit esetleg magyar HUB-okon nem találnál meg. A DC-n viszont tényleg ritkaságokat lehet fellelni yes.gif
Most újra beizzítottam az Azureust... cool.gif

A DC-t nem szerettem sose. Lassú, és minden apró dologért kirúgnak... annoyed.gif
Meg nekem 40 Gigás vinyóm van, és nem fogok belőle 30-at megosztani, de még 10-et se. tongue.gif
Adani
De magyar cuccból is egyre több van a torrenteken, főleg a két magyar trackeren.
eremit
IDÉZET
Tökmindegy, hogy mekkora a letöltési sebbeséged, a feltöltést állítsd limitre, mondjuk 1 vagy 5, és rakjál fel egy ( http://cfosspeed.uni.hu )-et, hogy ha feltöltesz, az ne lassítsa a letöltésedet.

Bit Torrentről van szó. Ezt nem értettem meg. Most telepítem (nagyon lassan megy, közben jön le egy file), és mi az az 1 vagy 5? kbit/sec?
Kovács Dávid ( Davs )
Csak egy kérdés...A nagy bittorrent oldalakat, mint pl. a torrentr**ctor, miért nem tudják bezáratni?
fapuma
Be tudnák, de túl nagy macera. Csak a legeslegnagyobb hubokat, trackereket éri meg bezáratni, amikor nagy botrányt lehet kavarni. Ilyen volt pl. a Mátrix hub(Mo.-n), vagy a STAR WARS 3-láz idején az egyik külföldi tracker(nem emlékszem a nevére).
Kovács Dávid ( Davs )
De pl. a torrentreactor, meg a mybittorrent nagyon nagyok!
Spányik Balázs
Ott vannak a svédek a kalózöböllel. Már jó pár levelet kaptak Amerikából, hogy azonnal szüntessék meg az oldalt. Általában hihetetlen ordenáré paraszt stílusban visszaírnak a feladónak, hogy ha észrevenné, Svédország nem Amerika része, és mivel így azok a törvények itt nem érvényesek, lehet lecsúszni a hátukon, köszönik. Ezeket régen közzétették, nem tudom, még elérhetők-e. És még mindig működnek. Döbb.
fapuma
Ha jól emlékszem, májusban vagy júniusban is volt egy ilyen levélváltásuk, amit közzétettek, de nagyon odavert... laughing.gif
Adani
Teljesne igazuk is van. Miért állítsák le a trackert, ha egyszer ottnai törvénykeet nem sért, a RIAA, az MPAA meg a többi okoskodó jogvédő, meg elmehet a francba, inkább gondolkodjanak el rajta, ha olcsóbbak lennének a filmek/zenék talán nem töltené le annyi ember.

Mellesleg a Mátrix Hub bezárásával is mit értek? 1 hét múlva már ugyanúgy működött, ahogy teszi ezt most is. Amikor tavaly házkutattak a BME egyik koleszában, azt sem verték nagy dobra, hogy pár nappal később feljelentette őket az egyetem, és a rend őrei sűrű bocsánatkérések közepette szüntették meg az eljárást, és pakolták vissza az elvitt gépeket.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.