ocsi
2005. július 25. 19:22
A kérdésem arra irányul, hogy ki, mit tud a Microsoft Excelbe beépített Visual basic-ről?! Elvileg nekem a 6.3 as van benne, de ez tényleg felér egy pénzért vett VB 6 os fejlesztői környezettel??? Tudtok valami ingyenes fejlesztői környezetet??
arpsoft
2005. július 25. 20:20
A VBA (Visual Basic for Applications), ami az Excel-be, illetve egyéb programokba van beépítve nem tud önállóan futtatható állományt (exe, dll, ocx) készíteni.
Egyébként nyelvi szinten teljesen kompatibilis a VB-vel.
Ingyenes fejlesztő rendszerről, legalábbis VB-ről nem tudok.
ocsi
2005. július 25. 21:04
És olyanról ami egy VB projektet elment ( átkonverál) EXE be?
(szóval hogy az EXCEL féle változat 'teljes értékü' legyen...)
Athos
2005. július 26. 7:27
Erre van a Visual Basic vagy a komplett csomag, a Visual Studio.

Egyébként diákoknak elég kedvezményesen adják, ha jól tudom.
csutomi
2005. július 26. 10:35
Tudomásom szerint az XBasic ingyenes. Ugyan nem olyan, mint a VB -és nem is kompatibilis vele (sajnos) -, de szerintem azzal is lehet alkotni.
Egyébként, ha jól tudom, akkor az MS Excelt is pénzért adják, legutóbb még így volt.
ocsi
2005. július 26. 11:41
Minden MS terméket pénzért adnak... szerintem még a jegzettömböt is..

(Csak ez nálunk nem plussz kiadás mivel az Office már megvan...)
Athos
2005. november 11. 16:16
Kéne egy kis segítség. Létezik olyan ActiveX vezérlő, melyben úgy tudok kiadni parancsot, mint egy "DOS" ablakban? Nem a VB Command Line Applicationre gondolok, mert Excelben használnám fel.
Köszi!
arpsoft
2005. november 11. 16:29
? shell()
Athos
2005. november 11. 17:09
Az a baj, hogy ez külön ablakban nyitja meg.

Viszont az is segítség lenne, hogy addig megáll a program futása, amíg végre nem hajtja a parancsomat.
arpsoft
2005. november 12. 13:36
Keressél erre a neten:
waitforsingleobject
kdavid
2005. december 22. 19:19
Nekem az lenne a kérdésem ( én is excelből nyitom meg a VBS-t ),hogy "irtam"
egy kis "progit" de ha elmentem akarmi.vbs neven amikor megnyitom ezt a hibauzenetet kapom:Can't find script engine "VBScript for script"C\Windows\asztal\flood.vbs , mi lehet az oka ? egyebkent a program Így nez ki :
Set keres = CreateObject("Microsoft.xmlHttp")
For x = 1 To 1000 Step+1
keres.Open "Get", "www.azoldal.hu", False
keres.send ""
Next
Msgbox("A floodolás befejeződött")
\evvel a progival az oldalam strapabirásának hatarait feszegetem , és nem hasznalom ugymond rosz célokra\
Segítséged előre köszönöm!
Vagy ha esetleg valaki jobban ért hozzá,akkor légyszi tökéletesitsen rajta és irja be ide :] Légyszives,Kösz :]
<Használd a szerkeszt gombot! Köszi! arpsoft>
arpsoft
2005. december 22. 19:41
Az VBA és nem VBS. Ezért nem megy.
kdavid
2005. december 23. 10:04
Hmm.. akkor mit csináljak hogy mennyen ?

a Visual Basic -ben ez a kód?
kdavid
2005. december 23. 17:31
DE egy link is jol enne ahonnan a Visual Basic 6.0 Trial verziojat vagy vmit letudom
szedni..Ja és hol az a szerkeszt gomb ? :\
arpsoft
2005. december 23. 21:52
http://www.w3schools.com/vbscript/Itt találsz okosságokat a vb scriptről.
Letölteni az visual studio express-t lehet, amiben van Basic is.
A szerkeszt gomb a hozzászólásod jobb fölső sarkában van.
kdavid
2006. január 24. 18:08
Set keres = CreateObject("Microsoft.xmlHttp")
For x = 1 To 1000 Step+1
keres.Open "Get", "www.azoldal.hu", False
keres.send ""
Next
Msgbox("A floodolás befejeződött")
Szeretném ha valaki ezt megcsinálná nekem ,mert nem megy

Ha megvan akkor : kdaviddd@hotmail.com címen vegyél föl msn-re és segíts vagy csináld meg légyszíves! Thx.!
Athos
2006. január 25. 0:33
Naaaaaa!

Nem hiszem, hogy ilyenben itt segíteni fognak. Jóhogy nem vírusíráshoz kérsz segítséget.
Hybrid
2006. június 11. 10:03
Sziasztok! Már egy ideje foglalkozok Basickel. De most segítséget szeretnék kérni tőletek, mert a jelenlegi tudásom nem elég ehhez. A problémám a következő: meg szeretnék nyitni egy játékot, és mikor megnyílt, megadni egy logint és egy jelszót. Ezután ha már játszom, akkor utasításokat is szeretnék adni a játéknak. (Mint a botok esetében.)
Ha csak annyit tudtok esetleg segíteni, hogyan adjak utasítást külső programnak vagy hogy loginoljak ezzel a játékkal azt is nagyon megköszönném. MSN címem, ha valakit érdekel: hybrid_46@hotmail.com.
Előre is kösz, bye!
Spányik Balázs
2006. június 11. 19:49
Milyen játékról van szó? Ez a játék fel van készítve külső parancsok fogadására?
Change
2006. október 18. 10:28
Sziasztok!
Most vagyok először ezen az oldalon!
Az egyetemen most kezdtük a makroprogramozást word-ben!
Van egy-két rövid feladat, amiben a segítségeteket szeretném kérni!
1. olyan makró, ami megkeres egy szót a szövegben és az összes talált szót átjavítja egy másik szóra(amit én adok meg) pl.:megkeresi az összes alma szót a szövegben, és körtére javítja őket.
2. van egy táblázat: az első oszlopban nevek vannak, a másodikban születési évek, a harmadikban magasságok, a negyedik üres. A feladat: ha egy gyerek elmúlt 7 éves és 110 cm-nél magasabb, akkor írja ki a 4. oszlopba a neve mellé, hogy iskolaérett, ha még nincs 7 éves vagy 110cm, akkor azt írja, hogy nem iskolaérett
3. Van megint egy táblázat: az első oszlopban nevek, a másodikban házszámok, a harmadikban irányítószámok. a táblázat fölött ez a szöveg áll: "rendezendő oszlop:" a kettőspont mögé ha beírom valamelyik cellanevet pl:házszám, vagy név, akkor a makrónak a megadott cellanév alapján kell növekvő sorba(vagy név esetén betűrendbe) rendezni a megfelelő cellanév alatt álló tagokat.
Ha tudjátok a megoldásokat légyszi írjátok!
Elég sürgős lenne!
Előre is köszönöm!!
kemegabi
2007. február 6. 13:28
Tiszteletem tudna valaki segíteni , hogy honnan tudnám megszerezni vagy letölteni a Visual Basic 6.0-t a Sulibeli anyaghoz kellene!
Köszönettel
Edina
Calyd
2007. február 6. 14:40
Nem hiszem, hogy le lehetne tölteni, legalábbi nem ingyen. De nézz utána, hogy milyen suliba jársz. Ha felsőoktatásban vagy, és a suli része az MSDNAA programnak, akkor ingyenes regisztrációval le tudsz tölteni legálisan egy csomó Microsoft szoftvert (XP, Vista, Visual Studio stb). Ha ez nem tetszik, akkor a Tisztaszoftver oldaláról is le lehet tölteni, viszont csak iskolai géppel (tehát suliból, koliból). Ha középiskolás vagy, akkor viszont én csak a Tisztaszoftver-t tudom megoldásnak.
zidan
2007. október 2. 10:28
Hello Mindenki!
Mivel ez egy VB topic ezért írok ide.
Van egy vb-ben megírt kód és ez le van fordítva dll-re. Ezt szeretném visszaállítani vb kódba. Szeretnék benne változtatni egy két dolgot, aztán visszaállítani dll-re. Sajnos nem én csináltam ezt a dll-t, de nekem kellene átírni. Erre kérném a segítséget. Előre is köszi.
Zidan
AM2k
2007. október 13. 20:53
Ez forrás kód hiányában nem fog sikerülni...
Maximum asmbe bele lehet hackelni valahogy.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.