Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Pioneer topik
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Adattárolás
gp56
Üdv. Mindenkinek! smile.gif A fenti DVD íróm van. Probléma: evil.gif Olvassa, lejátsza a megírt lemezt (CD-DVD), de a megírásra váró CD, -DVD lemezt nem érzékeli egyáltalán, így írni-égetni sem tudok sad.gif Próbáltam firmware frissítéssel, 1.05-ről 1.08-ra, az sem segített! sad.gif Előre is köszönöm!
Chabi
Ezt mióta csinálja ?
Garanciás az író ?
gp56
2 éve megvan, de még sohasem használtam-írásra! weep.gif
mizsi
Két éve nem írtál vele? Ez kicsit hihetetlen. blink.gif
Chabi
@gp56

Milyen író programot használsz ?
Hányas verziószámút ?

És ne idézz be közvetlen elötted lévő teljes hozzászólást.

@mizsi

Én sem orrba szájba írom a CD/DVD-ket mióta megvettem a DVD írómat. roll.gif

Fél év alatt kb 10 lemez laughing.gif
mizsi
@gp56 Mit ír ki a program, amivel égetni akarsz?
@Chabi: én a CD-írómmal is annyit írok félévente, igaz én egy nap alatt biggrin.gif
tomyboy06
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy a fent említett íróm nem látja a DVD+RW lemezeket. Vagyis egy fajtát igen (Yamada 4.7Gb). Van nálam most vadonat új Sony meg TDK DVD+RW lemez és egyszerűen nem észlel lemezt az író!
Fogalmam sincs mi lehet a hiba segítsen valaki.
Oke
Szerintem frissíts frimware-t! ani_wink.gif
tomyboy06
Köszi az ötletet jó lett! biggrin.gif
ProFiler
IDÉZET(gp56 @ 2005. július 25., 20:15 - hétfő)
a megírásra váró CD,-DVD lemezt nem érzékeli egyáltalán,így írni-égetni sem tudok

Lassabban írható lemezeket tegyél be neki, mert az újakkal problémái vannak! Itt találsz leírást a sebességekről.

Ciao.
cybercorp0821
IDÉZET(Oke @ 2005. szeptember 16., 12:50 - péntek)
Szerintem frissíts frimware-t! ani_wink.gif

Üdv! Pete vagyok! Nekem is a fenti íróm van! 1.07 -es Firmware verziójú, de lehet, nem ártana neki egy kis update. Megpróbáltam felrakni az 1.08-ast, de azt írta ki, hogy nem jó ehhez az íróhoz. Pedig a driver.hu-n szedtem le.
Tudnál esetleg egy biztosan működőt küldeni?
fanta
Sziasztok!

Egy kis segítség kellene! Pioneer 109-es íróm van, és az vele a gond, hogy a gép bekapcsolásakor ki-be nyitogatja a tálcát. Ez nem minden indításnál történik. De, ha előfordul, a rendszer már be sem indul. angry.gif Vagy egyszerüen nem találja meg az írót. Mi lehet a probléma? Valamivel nem fér meg a Pio, vagy belevállasztottam egy hibás termékbe?

Előre is kösz!
ProFiler
Van még valami arra a kébelre kötve, amin ez az író van? Milyen alaplapod van?

Ciao.
PPeter
Milyen kábel (40 vagy 80 eres, szalag vagy hangerelt, szabályos hosszúságú) és milyen vezérlőre (normáls ATA/IDE vagy RAID) van kötve?
toogyer
IDÉZET(gp56 @ 2005. július 25., 19:15 - hétfő)
Üdv. Mindenkinek! smile.gif A fenti DVD íróm van. Probléma: evil.gif Olvassa, lejátsza a megírt lemezt (CD-DVD), de a megírásra váró CD, -DVD lemezt nem érzékeli egyáltalán, így írni-égetni sem tudok sad.gif Próbáltam firmware frissítéssel, 1.05-ről 1.08-ra, az sem segített! sad.gif Előre is köszönöm!

Hagyd a francba. Vegyél újat. Nem éri meg a javítattás.
ProFiler
@ cybercorp0821:
A gyártó oldalán lenne jobb, ha megnéznéd. bulb.gif

Ciao.
paprix
Helló mindenkinek!
Már egy éve vásároltam egy Pioneer DVD-RW DVR-109 írót.
Tökéletessen működött kezdetek óta, és most is folytatja hibátlan tevékenységét, vagyis a DVD írást
A napokban fel akartam telepíteni az UHULinuxot is a gépre, és ekkor kiderült, hogy nem lehet vele bootolni.
A gépen van egy régebbi Sony CD-író is, abba átrakva a telepítő CD-t, gond nélkül bootolt.
Kiváncsiságból beraktam az WinXP telepítő CDjét is és azzal sem bootolt.
Az történik, hogy a gép bekapcsolása után (átálítva CDboot-ra) lefut a szokásos szöveg,
majd a végén felirat:
CD boot:... _ vagyis villogó kurzor, és a gép itt leáll, tovább semerre. kénytelen vagyok resetelni.

A Sony CDíró is csak akkor bootol, ha a DVD-be beteszek egy NEM bootolós CDt, amit símán felismer, átugrik,
és bootol Sonyról. Ha üressen hagyom a DVDt, ugyanúgy "lefagy" ahogy leírtam
A DVDíró az elsődleges, a CDíró a másodlagos. Külön kábelen vannak telepítve
A BIOS mindkettőt felismeri helyesen.
Az alaplap: ABIT KV7
Hol lehet a hiba, DVDíró vagy esetleg alaplap?
PPeter
Nem tudom milyen alaplapod van, de ha a BIOS-ban találsz a CPU beállításoknál ilyet, hogy Spread Spectrum, akkor állítsd Disabled-re és próbáld úgy az XP telepítő lemezt. Alaplapi BIOS-frissítés is segíthet, ha valami kezdeti hiányosság okozza, illetve a meghajtó firmware-e is lehet bugos.
PánPanna
Helló!

Osztott partíciós gépem XP-s részében a Pioneer DVR 110-D DVD-írót látja a rendszer, még a lemezen levő file-okat is megmutatja, de valójában nem működik, nem tudok exe file-t elindítani, programot installálni róla. (A másik partíción 98 van, ott jól működik.)

A device manager szerint helyesen működik.
Próbáltam firmware-t frissíteni, de ezt írja ki rá:

The firmware of target drive is not correct F/W.
The firmware is not supported by this program.

Ha valaki tudna segíteni, köszönöm szépen. (A műszaki dolgokat alapszinten magyarázzátok, nem vagyok szakértő. smile.gif )

SkyNet
Hogyan kell firmware-t frissíteni?
Ha valaki tudna segíteni, köszönöm szépen. (A műszaki dolgokat alapszinten magyarázzátok, nem vagyok szakértő. smile.gif Ha ez sem segít?

Pioneer DVD-RW DVR-110D az íróm. Használtan vettem és igazából csak olvasásra használtam eddig. Mindent beolvas CD, DVD, zenét, filmet, adatot is. Nem olyan régen viszont biztonsági adatmentés végett írtam 2db DVD-t. Az egyik adatlemez, fényképekkel van teli, a másik filmet tartalmaz. Ezt a kettő lemezt nem tudja olvasni, pedig az írás után rögtön ellenőriztem ezt és akkor nem volt gond vele, de azóta nem működik. Ismerősöm LG DVD-RWje viszont gond nélkül olvasta ezen lemezeimet. Mi lehet a probléma? Cseréljem le a DVD írómat másikra?
ProFiler
Ha olvasnál... roll.gif

Ciao.
wrxsti29
Sziasztok! Az íróm nem ismerte fel a Memorex DVD-t. Csináltam egy firmware frissítést és a helyzet változatlan.
KGigi
Próbáld ki egy másikban, könnyen lehet, hogy a lemez a rossz.
lohasonlat
Hali! Emberek az lenne a problémám, hogy a gépem néha érzékeli a dvd meghajtót, de még ritkábban hajlandó a meghajtó lemezt is érzékelni. Xp-vel tökéletesen ment , win7-tel meg az imént leírtakat műveli sad.gif . Hozzáteszem dvr110-es fajtájú meghajtóm van. Előre is köszi a megoldási lehetőségeket. cool.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.