Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Memóriacsere után nem indul a gép
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Alaplapok
aadaam
Új alaplapom van a gépben , eddig volt hozzá 1 db 256 MB-os és 1 db 512MB-os memória, de most lecseréltem a 256-ost is 512-re, de miután betettem sípolt a gép folyton és nem indult - visszatettem a régit , de azzal is sipolt - jelenleg csak úgy müködik hogy az 1 db 512es van benne.

Mi lehet a baj?

Köszönöm

ui: alaplapom abit is7 v2
ProFiler
Csinálj egy CMOS resetet és úgy próbáld meg elindítani. Azt valószínűsítem, hogy manuálisan volt a BIOS-ban a memória beállítva - ami viszont az új RAM-nak nem lehet megfelelő.

Ciao.
Shia-ko
Ha úgy sem jó, akkor írd be a beep code-ot.
Shia-ko
IDÉZET(Borzaszto)
Hali!

Most jutottam el csak oda, hogy rákényszerüljek a nézelődésre és a kérdések feltevésére...

Abit ST6-os alaplapocska van, Award BIOS-szal.
Eddig minden frappánsan ment....eddig.

Tettem egy másik memóriamodult a meglévő mellé...majd jött meglepi..
Csipogás. Valahogy nem szereti egymást a két 133MHz-es memória.
Kivettem, majd aztán jött meglepi!

Egyikkel sem indult.

kivettem mind a videokarcsit, mind a memória modulokat, CMOS reset, gombelem kivéve..
Ekkor 3x hangos sípolás, ezt követően "Né-Nó"-zás.
Bármit is tettem ezek után - vissza vidkarcsi, eredetileg benne lévő memória kártya - csak a néma csönd, még az a szükséges 1 csippantás sem jött..

Teljesen tanácstalan vagyok!? Mi lehet a gond!?

Tudnál segíteni!????
......A memória kártyákat megnéztem, az egyik 256-os ( ez volt benne eredetileg ) most már csak 128-nak ismeri fel egy másik gép......

Köszi előre is a fáradozásodat!!

Shia-ko
Ellenőrizném aprocit is, hogy nem-e mozdult el, ha az rendben van, akkor csak az eredetileg benn lévő memót raknám vissza, majd VGA, majd a többit egyenként. Ahol kihal, ott a bibi.
A 3 síp rövid, vagy hosszú?
A sziréna ált. túlmelegedést jelez.
Tuareg
Lehet, hogy nem jó helyen érdeklődök de azért megkérdem!
Mi van akkor ha gépindításkor megpróbálok a BIOS-ba belépni a del-el és a következő történik:

- 1 síp jó
- az alaplap "saját felülete" (K8N Neo2 Platinium) a tájékoztató szöveg del >>> BIOS
Setup
- a monitor bal felső sarkában villog a kurzol és nem történik semmi

Magam arra gondolok, hogy nem azonos márkajelzésű memoriák vannak az alaplapban, amelyek dual-ban működnek és ez lehet a baj.

A konfigom:
350W táp, K8N Neo2 Platinium, AMD Athlon64 3200+, 1db 512Mb DDR Ram-Bo -vagy mi
1db 512Mb DDR Samsung
A biost még nem frissítettem, a memóriákat pedig azért nem teszteltem még le, mert hátha van valami jó ötlet. A BIOS-t már lenulláztam, EVEREST-el megnéztem a memcsik duálba mennek, csak igazából ahhoz nem értek, hogy hogyan kellene menniük jól! Ezekkel a szorzókkal nem vagyok tisztába!

Ha Valaki tud kérem segítsen!!!

Előre is köszi!!!
blink.gif blink.gif blink.gif
ProFiler
A gép egyébként rendesen megy?

De a sorrenddel van a gond! Még a csippanás előtt nyomd meg a Delt!

Ciao.
Tuareg
Mire gondolsz amikor azt kérded, hogy egyébként rendesen megy?

Próbáltam a csippanás előtt is F1 F2 Alt+F2 F8 billentyűket de semmi.
Calyd
Gondolom úgy értette PF, hogy még ha Del-el tudsz belépni a BIOS-ba, akkor azt még a csippanás előtt tedd meg.

Azt, hogy egyébként rendesen megy-e, meg szerintem úgy, hogy ha nem próbálsz meg belépni a BIOS-ba, akkor szabályosan működik-e a gép.
Tuareg
A probléma megoldódott!!!

Szerencsére az volt a bajság amire gondoltam, hogy a nem egyforma márkajelzésű memcsik miatt vacakolt brush_01.gif .

A Samsungnak nem tetszett a DIMM1. Átraktam egy másikba úgy, hogy duálba menjenek továbbra is, és láss csodát minden működik!!!

Azért köszönöm a segítséget! Továbbra is figyelemmel követem a fórumot, mert itt mindig tanul az ember valamit!
Tuareg
Tévedtem egy-két ujraindítás és minden változatlanul rossz!!!
Lehetséges, hogy a két különböző memcsi lehet a hiba?
Chabi
Másnál is okoznak ilyen problémákat a különböző memória modulok. sad.gif
djfnz
Hát igen így van! Még nálam is előfordúlt! De kiderült hogy a kát memóri más frekvencián ment mint a másik(amúgy ez nem lenne olyan nagy baj), de a sajnos nekem se indult be a gépem csak ha kicseréltem a memóriát egyformára! Meg néhány alaplap nem támogatja a 400 MHz-et!Példa a régebbi 32 bites P4 es alaplapok amik csak 333 MHz-et bírták.
kfx
Sziasztok!
Vettem egy ASUS p5ld2 alaplapot. Memóriát most készülök bele venni. A használati útmutatót azért mondom csak elolvasom... Erre találom a QVL-et(Qualified Vendor List), amiben leírják, hogy melyik memóriát tesztelték le az alaplapban, és hogy ezek hol meg mint működnek...
Fantasztikus...
Az A-Data véletlenül sem fordul elő még a webes listában sem... Ettől függetlenül nyugodtan megvehetem, ha stimmel minden tulajdonsága?
Gereby
Elég nagy valószínűséggel menni fog. Csak nem garantálják. Vedd meg nyugodtan.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.