Mezofi
2005. május 5. 21:47
Sziasztok!
Újra problémába ütköztem.
Gondoltam ha az ajánló kis képre kattintanak, akkor feltünik egy külön ablakban egy nagy kép. Ez sikerült de csak úgy, hogy a kép mellé egy szöveget raktam, és arra kattintva jön elő ( csak az első kalap képnél töltöttem fel)
http://www.mezofi.com/Templates/klap.phpHa a képre kattintok akkor a javasript elé rakja a
http://stb.-tEz a képnél a sorom:
<map name="Map">
<area shape="rect" coords="29,14,95,97" href="<?php echo "<a href=\"java script:openNewWindow('".$termek_tomb[$k][11]."',".$termek_tomb[$k][12].",".$termek_tomb[$k][13].")\"></a>"
?>
</map>
Hogyan lehetne beírni, hogy úgy jelenjen meg a hivatkozás alul, mint amikor a kép melletti szövegre viszem a kurzort?
:unsure:
Mezofi
2005. május 6. 7:34
A problémát megoldottam.
A helyes sorok:
<map name="Map">
<area shape="rect" coords="1,1,99,99" <?php echo "href=\"java script:openNewWindow('".$termek_tomb[$k][11]."',".$termek_tomb[$k][12].",".$termek_tomb[$k][13].")\" "; ?> ></map>
Mezofi
2005. május 6. 9:46
Ismét kérdésem lenne:
Ha Mozilla Firefox-al nézem a lapom müködik a képre kattintással való kép nagyobbítás:
http://www.mezofi.com/Templates/kalap.php (Csak az első van betöltva).
Ha viszont IE-vel akkor semmi sem történik még meg sem jeleni az alsó sorban a hivatkozás
Mit lehet csinálni?
Le kell elenőriztetnem milyen böngészővel érkezik a látogató? És ha IE-vel akkor kináljon linkeket, mert linkkel jól működik.
Ajnász
2005. május 6. 11:13
Miért nem rakod csak simán linkbe a képet?
Mezofi
2005. május 7. 9:51
Már müködik.
A hiba az volt, hogy nem így írtam: usemap="#
hanem így: usemap="
Ez miatt nem müködött, a link beszúrás nem nagyon tetszett, bár nem sok esztétikai érzékem van.
Mezofi
2005. május 7. 11:03
Adatbázis müvelettel vagyok bajban.
Hol kell megadnom, hogy a sort oda szurja be ahol username='$_SESSION['username']'
Ez a beszúrás scriptje:
if ((isset($_POST["MM_insert"])) && ($_POST["MM_insert"] == "form4")) {
$insertSQL = sprintf("INSERT INTO bolt (csomag_vez_nev, csomag_ker_nev, csomag_ir_szam, csomag_helyseg, csomag_utca, csomag_haz_szam) VALUES (%s, %s, %s, %s, %s, %s)",
GetSQLValueString($_POST['vez_nev'], "text"),
GetSQLValueString($_POST['ker_nev'], "text"),
GetSQLValueString($_POST['ir_szam'], "int"),
GetSQLValueString($_POST['helyseg_nev'], "text"),
GetSQLValueString($_POST['utca'], "text"),
GetSQLValueString($_POST['hazszam'], "text"));
$Result1 = mysql_query($insertSQL, $bolt) or die(mysql_error());
}
Mezofi
2005. május 7. 12:58
Miért nem lehet szerkeszteni a hozzászólásokat?
Akkor egy csomóval kevesebb lenne, mert eddig minden kérdésemet sikerült megoldanom,amit ebben az új fórumban feltettem. Az előzöt is.
De most megint van egy.
Hogyan tudom ezt sort helyesen beírni?
<?php print"value=\"$text["szla_nev"]\"";?>
Így hibát jelez.
A $text egy tömb, gondolom egyből rájötettek.
Nyilván így helyes lenne:
$akármi=$text["szla_nev"];
<?php print"value=\"$akármi\"";?>
De ez több sornál, mindig egy plusz sor.
Ajnász
2005. május 7. 13:16
A
manualban nézted?
KÓD
<?php print"value=\"".$text["szla_nev"]."\"";?>
Mezofi
2005. május 7. 19:36
@Ajnász
Köszi, így már ok4
Az e-bolt üzem kész.
Pár mondat róla.
Csak egy termék megjelenitő php-lap van, ez jelenit meg minden terméket, amelyeket adatbázisból nyer minden tulajdonsággal együtt.
Ha több mint tíz terméket talál az adott fajtából akkor egy talált lap sort megjelenít alul, amelyből válogathatunk, ha választottunk a 3. oldalról valamit és a kosárba raktuk a vásárlás-ra kattintva ugyanarra az aloldalra dob vissza.
Ha a kis képre kattintunk, egy nagy képet dob fel melyet nem kell bezárnunk, amint máshova kattintunk az új oldal bezárodik.
A menű ben felkinált termék oldalak feliratait is az adatbázisból nyeri, ezért ha feltöltök egy formon keresztül egy új termék fajtát az adatbázisba, automatikusan megjeleniti a menűben ha törlöm az adatbázisból, már nem jeleniti meg.
Három fajta árat kezel.
E-mailt küld a rendelésekről és a regisztrálásról mind nekem, mind az user-nak.
Azért mondjatok véleményt a boltról!
http://www.mezofi.com/Templates/index.phpAz e-mail küldést szeretném pofásítani!!
@bárki
Szép e-mailt hogyan tudok küldeni, grafikusat, nem csatolva.
Már feltettem ezt a kérdésemet máskor is, de sajnos nem érkezett rá válasz.
Nehogy azt mondjátok nem tudtok ilyet küldeni, vagy szerkeszteni.
Mezofi
2005. május 10. 21:25
Nem tud senki semmit erről a
MIME fejrészekről?
Néztem a
http://pear.php.net/manual-t Szinte érthetetlen.
Megvan a PHP haladóknak c. fekete könyv, egy épkézláb futtatható program nincs benne !
De szerintem jó felé tapogatozók, ha valami színes e-mailt akarok küldeni, nem?
Valaki van az éterben?
Ha valakinek van egy kis pár soros színes e-mail küldésre alkalmas kis programja, azt szívesen venném.
Ajnász
2005. május 10. 22:21
Html levél.
http://hu2.php.net/manual/hu/function.mail.php#AEN6417Amennyiben a levél mégis csak plain textként érkezik meg, akkor a fejléceket elválasztó karaktereknél érdemes szétnézni. A \r\n karaktersorozatot ajánlják, viszont nekem így állandóan csak sima szöveges üzenetként küldte el, ehelyett csupán a \n elég volt, így a levél tökéletesn jelent meg.
A fent mutatott minta alapján már könnyedén elkészítheted magad a html levelet.
Mezofi
2005. május 10. 22:49
Beírtam ezt a prg-t:
KÓD
<?php
$boundary = '-----='. md5( uniqid ( rand() ) ); ;
$theFile="ka_testor.jpg";
$message .= "Content-Type: application/msword; name=\"my inline\"\n";
$message .= "Content-Transfer-Encoding: 7bit\n";
$message .= "Content-Disposition: inline; filename=\"$theFile\"\n\n";
$path = "ka_testor.jpg";
$fp = fopen($path, 'rb');
do //we loop until there is no data left
{
$data = fread($fp, 8192);
if (strlen($data) == 0) break;
$content .= $data;
} while (true);
$content_encode = chunk_split(base64_encode($content));
$message .= $content_encode . "\n";
$message .= "--" . $boundary . "\n";
$headers = "From: \"Me\"<mezof@mezofi.com>\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
$headers .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"$boundary\"";
mail('mezofi@mezofi.com', 'Email with attachment from PHP', $message, $headers);
?>
Annyi betüt kaptam, hogy csak na,de képet azt nem.
Mi lehet a baj?
Sterintem ebben a sorban lehet a baj:
$message .= "Content-Type: application/msword; name=\"my inline\"\n";
De a helyes sort nem tudom.
Ajnász
2005. május 11. 10:02
Word dokuemntumot akarsz elküldeni?
Mezofi
2005. május 11. 10:54
Nem .
egy jpg kiterjesztésű képet.
$theFile="ka_testor.jpg";
probáltam ezt a sort is:
$message .= "Content-Type: image/jpg; name=\"inline\"\n";
Így pedig semmi sem jött át.
Mezofi
2005. május 13. 21:06
@Ajnász
Itt miért nem lehet szerkeszten a hozzászólásokat?
@mindenki
Csak most jöttem rá hogyan lehet szép levél formátumokat küldeni képpel stb.-vel, úgy hogy azonnal megnyiljon a fogadó levelező programján!
Ha egy szép kis e-mailt kaptok amiben képek is vannak stb, és jobb klick majd forrás megtekintése.
Akkor kitárul a világ, és szépen le van irva benne a css, és a html ami a Mime-ba van átküldve.
Ezt ki tudta?
De igazán!
Mert ha tudta, miért nem mondta.
Mezofi
2005. május 14. 13:06
Sziasztok.
Miért van az, hogy a saját othoni szerveremen lehet alkalmazni az
fopen("valami.txt","a");
utasítást, és létrehozza és olvassa a valami.txt-t.
Míg a bérelt szerveren kiírja, hogy" function fopen()"
, az srv-n pedig nem hozza létre az új txt-t.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. május 14. 15:53
Mert nem fopen-nal kell egy egy file-t készíteni, hanem ha jól emlékszem a touch() paranccsal...
Mezofi
2005. május 28. 7:07
Sajnos a touch()-al sem engedi a bérelt szerver a txt fájl létrehozását.
Ezt írja:
Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file ./touchme.txt because Permission denied in /home/mezofi/web/proba4.php on line 3
Ajnász
2005. május 28. 12:21
Jogosultság?
Mezofi
2005. május 30. 21:45
Hol lehet beállítani?
Fizetett tárhely csomagom van, php és mysql használattal.
Ajnász
2005. május 31. 15:06
FTP kliensedben valószínűleg be lehet állítani. Szükség van írási jogosultságra a fájlra vonatkozóan. Így legegyszerűbb, ha rw-rw-rw-, tehát 666 jogosultságot állítod be. (Amennyiben valamilyen linux rendszer a tárhely alapja).
Mezofi
2005. május 31. 21:19
Halvány lila gözöm nincs róla, hol tudom beállítani.
De rémlik valami, hogy a fórum feltöltésekor lehetett valamit állítani a total commanderen, de már nem emlékszek rá.
Ajnász
2005. május 31. 21:48
A fájl menüben van, ha jól tudom az attribútomok módosítása vagy hasonló menüpont alatt.
chmod 666 file_nev.kit
Mezofi
2005. május 31. 21:52
Köszi, meg is van.
Mezofi
2005. június 18. 13:10
Sziasztok,
Hogyan tudnám a látogatókat valamiképpen azonosítani, hogy következtetni tudjak arra ki hányszor járt az oldalamon és mi után érdeklödött.
(mert regisztrálni én sem szeretek)
Gondolok itt arra azonosítani lehet-e a gép ip címét.
A cooki elhelyezését nem egészen értem de gondolom ezt szokták erre a célra használni, de ezt sem tudom hogyan kell.
Van-e valami tipp?
Ajnász
2005. június 19. 9:38
Mezofi
2005. június 20. 13:52
Ez körülbelül anyit ért mintha azt mondtad volna :
Tanuljunk programozni, írta: Beteg Béla
Ajnász
2005. június 20. 19:25
Ezek szerint azt akarod, hogy legyek én a tanítóbácsi? Olyan dolgokat kérdeztél, amik a php-manualban vannak benne. Kíváncsi voltál a cookie kezelésére, ott a link, setcookie függvény, rengeteg példával, leírással. Továbbá kíváncsi voltál, hogy hogyan lehet lekérdezni a látogató ip címét. Megmutattam az irányt, ahol egy kicsit keresni kell. (Ctrl+F, ip address)
A dolog elméletét már Te magad leírtad, leírtad, hogy cookie segítségével kell megoldani. IP címre nincs szükség hozzá, de mostmár azt is tudod, hogy hogyan lehet megtudni, továbbá megtudhattad, ha elolvastad az oldalt, hogy milyen előre definiált változók vannak a php-ben, melyek ismerete elengedhetetlenné válhat a jövőben.
Esetleg kiegészíteném még azzal a módszered, hogy ha nem csak az érdekel, hogy volt-e már a látogató az oldalon vagy sem (cookie), akkor érdemes session-t használni, és abban letárolni a látogatott oldalakat, esetleg minden oldal letöltésekor írhatsz pl egy adatbázisba, akár az ip címét, hostnevét, azt, hogy melyik oldalról érkezett, böngészőtipusát, operációs rendszerét, stb. Rengeteg dolgot meg lehet tudni egy felhasználóról, rengeteg dolgot lehet ellenőrizni látogatása során, minden igénytől függ.
Elnézést kérek, hogy nem gondolkozok helyetted és tanulom meg azt, amire szükséged van.
Mezofi
2005. június 20. 20:33
Nyilván nem azt kérem, hogy tanuld meg helyettem.
A linkek amiket küldtél olyan oldalakra visznek, ahol a magyar szöveg ennyi "Megjegyzés",
Nyilván van annyi angol tudásom, hogy ha elég ídőmet rá szánom valamit ki fogok belőle okoskodni.
Egyébként, ha csak három sorban leírod azokat a fő gondolatok amiket az elöbbi hozzászólásodban írtál, nyilván utána nézek a házi könyvtáramban, mert bár lehet ezt nem nézed ki belőlem mégis csak rendelkezek ezekkel a könyvekkel.
Könnyebnek tartom ha nem kell az egész 7-800 oldalt átlapoznom hanem csak az adott utasítások leírását.
A fórumot azért használom hátha valaki segítséget ad mikre keressek rá a könyvben.
Sajnos az internet elérésem nem teszi lehetővé, hogy sokat időzzek a neten, ezért nem ált szándékomban, hogy böngésszem az adott linkeket.
Ui: Azt eddig is megoldottam, hogy az oldalak megnyitását külön-külön számlálja, továbbá dátum szerint is mutatja a látogatásokat.
Üdv
Mezofi
2005. július 4. 20:31
Most volt időm a linkeket átnézni, de sajnos nem sokat tudtam kihámozni belőle, föleg az idegen nyelv miatt, a könyvemben pedig a $HTTP_SERVER_VARS-ről semmi sincs.
Ezt megértettem:
IDÉZET
<?php$value = 'something from somewhere';setcookie("TestCookie", $value);setcookie("TestCookie", $value, time()+3600); /* expire in 1 hour */setcookie("TestCookie", $value, time()+3600, "/~rasmus/", ".example.com", 1);?>
Tehát ha valaki valami kézzelfogható segítséget tud adni arra, hogyan tudok egyedi azonosítot adni a látogatóimnak,esetleg megtudni mennyi időt töltött el a lapomon, vagy honnan jött,stb, az segítsen.
Köszönettel:
Mezőfi
ocsi
2005. július 4. 21:58
IDÉZET(Mezofi @ 2005. június 20., 21:33 - hétfő)
Sajnos az internet elérésem nem teszi lehetővé, hogy sokat időzzek a neten, ezért nem ált szándékomban, hogy böngésszem az adott linkeket.
[Egy picit OFF]
Ajánlom neked a php kézikönyv letöltését. Folyamatosan dolgoznak a magyarosításon, és le lehet tölteni az oldalukról ilyen windows-help formátumban.
[ON]
Igazából a problémádhoz nem tudok nagyon hozzászólni ( legalábbis olyat nem amit nem írtak már előttem)
Esetleg azt hogy, a felhasználókat megjelölhetnéd sütikkel. Tehát csinálsz egy azonosító sütit, és ha legközelebb találsz egy olyat akkor tudod, hogy ki az.
Az IP cím szerintem nem megbízható a dinamikus IP címek miadt... ( a süti sem tökéletes..)
Mezofi
2005. július 5. 7:01
Az még mindig nem világos hogyan rakom az user gépére a cookie-t, gondolom létre kell hozni úgy ahogy azt két hozzászólással ezelőtt leirtam, azután viszont elvesztem a fonalat, hogyan kerül a gépére, abba hogy kerül bele, hogy honnan jött az user, stb.
Nincs egy 8-10 soros péda script ahol meg lehetne nézni, és persze mellé írva mi-miért van?
Pl :
session_module_name("user");
session_set_save_handler();
session_start();
Ezt így beirom, és már a második és harmadik sorban hibát jelez!
Valami, nem stimmel , az le van irva külön-külön melyik mit jelent, és hogy egymás után ebben a sorrendben kell következni, de, hogy miért nem müködik az nincs.
Mezofi
2005. július 7. 21:09
Sziasztok!
A süti elhelyezést, és vissza ellenőrzést, adatbáziba való elmentését sikerült megoldanom.
Most a kérdésem az lenne:
Hogyan tudom megoldani az eltöltött idő kiszámitását?
A következőre gondoltam, mikor a user megérkezik eltárolom az időt - de melyik fügvénnye próbálkozzak microtime(), getdate(), time()? - majd amikor egy új lapra ugrik ott is meghivom az aktúális függvényt és ebből kivonom a régit.
A dolog szépséghibája, a két függfény értéke csak úgy simán gondolom nem vonható ki egymásból, továbbá ha nem úgrik a következő lapomra, nem tudom meg mennyi ídőt töltött az elöző oldalamon.
Hát ennyi lenne.
google
2005. július 8. 15:23
Az ilyesmit sessionváltozóból szokták számítani, ha jól tudom.
Mezofi
2005. július 8. 20:33
Gondolom nem túl jó, de egy megoldás amit csináltam:
A getdate() függvény tömbjének perc részét felszoroztam hatvannal és hozzáadtam a tömb másodperc részét, ezt elküldöm sessionban a lap kódjával együtt a következő lapra, és ott kivonom az éppen aktuális getdate() függvény ugyanazon szisztémával felbontott eredményéből, és betöltöm az adatbázisba, a kapott oldalhoz.
Vannak szépséghibái az eredménynek főleg éjfélkor volt érdekes minuszos eredmény!
Nigi
2005. július 14. 20:32
felejtsd el a cookiekat mert sokan tiltjak. a legegyszerubb nyomonkovetesre a session, persze ha csak a sajat oldaladon akarod kovetni
Mezofi
2005. július 17. 18:40
A SESSION-os nyomonkövetést megoldotam, és tudom számolni a megnyitott lapokat laponként összesítve.
De a cooki-val megoldottam a visszatérő látogatók azonosítását, persze csak azoknál akiknék ez nincs tiltva.
De gondolom SESSION-nal nincs mód arra hogy a visszatérő látogatókat azonosítsam?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.