Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: VI. Fórumtalálkozó
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6
ProFiler
Greene nyerte a főnyereményt! Megfejtés a piszoár felett: All in. laughing.gif

Ciao.
KGigi
Jahogy az. biggrin.gif
Giraffe
Néhány kompromittáló fotó arról, hogy a találkozó fő célja tulajdonképpen nem volt más, mint hogy kajáljunk egy jót. biggrin.gif Ja és az, hogy Balázs és Ulala eldöntse ki tudja gyorsabban a golyót átküldeni egy labirintuson. tongue.gif
KGigi
Köszi. biggrin.gif
ProFiler
Egész jó képek lettek!

Giraffe! Erre céloztam a teszttel. Szerinted mitől lehet ez?

Közben megtaláltam a bekapcsolási és a gombnyomástól exponálásig eltelt időt a G10 (1,7 s, 0,41 s), a 30D (1 s, 0,4 s) és az 50D (0,4 s, 0,3 s) esetén. A sorozatfelvételnél valóban végképp nem érdekes a dolog, de amit mondtam, azt a kioldásra értettem. Sorozatnál sorban: 1,3 kép/s, 5 kép/s, 6,7 kép/s. Persze, hallottuk is ezt a különbséget. smile.gif

Rövidesen én is felteszem a képeket.

Ciao.
Ulala
Nagyon jók a képek! biggrin.gif Köszönjük Giraffe!

A labirintus bajnokságot végül én nyertem. biggrin.gif
Köszönöm szépen a remek versenyt, Balázs!

Tényleg nagyon családias volt a hangulat, csak azt sajnálom, hogy találkozóról találkozóra egyre kevesebben vagyunk.
kléni
Kaphatnék egy kis segítséget, hogy ki ki? blush.gif
ProFiler
Balra én, jobbra Ulala
KGigi
Balázs
Greene

A gép mögött pedig Giraffe. Ő majd az én képeimen fog felbukkanni, de általában szintén a gép mögött lesz... biggrin.gif

Ciao.
Greene
Giraffe-ról is rakjatok fel képet, mert nehogy már csak mi legyünk kompromittálva. tongue.gif
Amúgy jók lettek a képek. ani_wink.gif
KGigi
Jók a képek. Le lehet majd valahonnan szedni normális minőségben?
ProFiler
Már a felével kész vagyok, holnap felteszem.

Ciao.
kléni
http://picasaweb.google.com/giraffew/Forum...963092132467138
Mennyiért adjátok az eredeti képet? ani_wink.gif
Spányik Balázs
Na-na! Nyilván megfizethetetlen... tongue.gif

IDÉZET(ProFiler @ 2010. január 31. 23:53) *

Nyilván melyiket rakja be... biggrin.gif
Greene
A kép címe: csont nélkül. (Balázs ugyanis hihetetlen mozdulatsorral irányította a golyót a lyukba. A játék célja amúgy a lyukak elkerülésével végiggörgetni a golyót a pályán.) biggrin.gif
Spányik Balázs
Ha valakit érdekel, Labyrinth Lite néven találja a játékot az ovi.com-on, azt hiszem, csak Nokia N97-re.
KGigi
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2010. február 1. 0:12) *
Na-na! Nyilván megfizethetetlen... tongue.gif

Nyilván ezt. biggrin.gif
Greene
Amúgy meg nagy-nagy riszpekt Giraffe-nak aki magával cipelte 10 kilónyi objektumkészletét és digitális csodamasináját. worship.gif

No és egy találós kérdés: Miért nem vesz Balázs mosógépet? smile.gif
geri005
Van iPhone-ra is...
Ha nem győri lennék megvertelek volna benne biggrin.gif ani_wink.gif
Spányik Balázs
Egyrészt ProFiler messzebbről jött. smile.gif Másrészt, végül Ulala is megvert (2 másodperccel). De mennyi is a rekordod a harmadik pályán? Merthogy ezen folyt a verseny... tongue.gif
geri005
Ez jogos... blush.gif
Minekutána tönkrement az iPhone-om(digitizer, és mivel az Apple úgy alkotá meg az iPhone-t, hogy a kijelző, a digitizer és az üveglap egyben van, elég drága lenne a szervizelés)... mad.gif nem tudom megmondani, hogy mennyi a rekordom, de a rutin talán még megvan biggrin.gif
Giraffe
Örülök, hogy az érintettek meg vannak elégedve a képekkel. smile.gif (Vagy legalábbis, amelyekkel nem, azt nem említitek. tongue.gif) Az érdem egyébként nem az enyém, én csak az exponálógombot nyomom, a lehetőségeket a megjelentek adták. cool.gif Arról nem beszélve, hogy a "Balázs fejtanulmányok" különben el sem készülhettek vonna. twisted.gif (Pár hónapra legalább van képanyagom a cikkekhez. cool.gif)
(A 10 kg az csak kb. 4, és eredetileg úgy készültem, hogy ProFiler hoz egy vázat, ezért volt velem ennyi objektív.)
Amúgy a képek fel vannak címkézve, de valamiért azt csak bejelentkezés után látom. Nem tudom hogyan lehetne beállítani, hogy ez bárki számára megjelenjen. roll.gif
A fotók mindegyike 1800×1200 pixel méretben letölthető, ha valakinek nagyobban kell, úgy azt - az érintett személy(ek) beleegyezésével - külön el tudom küldeni.

@ProFiler
A táblázat körülbelül ott veszítette el komolyságát, hogy az 500D 100%-ot kapott képminőségre, miközben az ugyanazzal a CMOS-szal és ugyanazzal a képfeldolgozó processzorral felszerelt 50D 91-et. Egyelőre maradok a DP Review eredményeinél.
TheSaurus
IDÉZET(Greene @ 2010. február 1. 0:13) *
A kép címe: csont nélkül. (Balázs ugyanis hihetetlen mozdulatsorral irányította a golyót a lyukba. A játék célja amúgy a lyukak elkerülésével végiggörgetni a golyót a pályán.) biggrin.gif

Na és? Anno atyám büszkén mutatta, hogy 5 másodpercen belül megtalálja az aknát. Az Aknakeresőben, persze.
Greene
Végülis igaza volt. Nem "aknajelölőnek" hívják a játékot. biggrin.gif Amúgy én is teljesen ráizgultam erre a programra. cool.gif
KGigi
IDÉZET(Giraffe @ 2010. február 1. 13:26) *
A fotók mindegyike 1800×1200 pixel méretben letölthető

Ja hogy van letöltés gomb. biggrin.gif Én csak simán a képet mentettem. blush.gif
ProFiler
IDÉZET(Giraffe @ 2010. február 1. 13:26) *
@ProFiler
A táblázat körülbelül ott veszítette el komolyságát, hogy az 500D 100%-ot kapott képminőségre, miközben az ugyanazzal a CMOS-szal és ugyanazzal a képfeldolgozó processzorral felszerelt 50D 91-et. Egyelőre maradok a DP Review eredményeinél.

Csak erre még azt sem tudom ráfogni, hogy a gyártó többet fizetett nekik, mint egy másik, mert egyről van szó. laughing.gif

IDÉZET(Spányik Balázs @ 2010. február 1. 0:12) *

Annyira jól sikerült... ani_wink.gif

IDÉZET(Greene @ 2010. február 1. 19:10) *
Végülis igaza volt. Nem "aknajelölőnek" hívják a játékot. biggrin.gif Amúgy én is teljesen ráizgultam erre a programra. cool.gif

Az oviban megtalálod. biggrin.gif

Íme a képeim.

Sajnos ez csak egy pici, vacak kompakttal készült, ami a zsebemben is elfér... tongue.gif

Ciao.
kléni
Balázs, valld be, hogy színész vagy tongue.gif
ProFiler
Nagyon profin csinálja... cool.gif

@ Giraffe:
A játék, amiről a Saturnban beszéltünk:
Trackmania Nations Forever (Értelem szerűen a free változat.)

Ciao.
Spányik Balázs
Színész vagyok. biggrin.gif

Szerintem az utolsót azért levehetnéd. smile.gif Az egy kicsit túl agyba fényképezett Balázs lett, annyira nem jó a nagy fejemmel meg az ultrarövid hajammal. tongue.gif

Különben is, ezeknek a képeknek egy részét én csináltam (lehet látni, mikor változik a látószög), és tegyük hozzá, hogy az a "pici, vacak" egy Canon G10 -- nagyjából sírva fakadnék a boldogságtól, ha volna egy olyanom. smile.gif Picinek pici, vacaknak egyáltalán nem vacak. Kompakt kategóriában az a gép üt. yes.gif
Giraffe
Jajjj, nagyon felpörgött a topic. blink.gif

@KGigi
Igen van, és akkor már kicsit nagyobban jön le a kép. De úgy hiszem, keveseknek kell az eredeti 6-8 MP-es kép. De ha valaki szeretne Balázs válogatás háttérkép gyűjteményt készíteni, annak természetesen összeszedem az eredetieket. twisted.gif

@ProFiler
Nagyon szépen köszönöm a linket, szerintem a nagyoknak nagyon fog tetszeni. A találkozó elején megjelent "ifjoncnak" pedig még egy darabig úgyis mindegy. roll.gif
A G10 pedig kicsi, de nem vacak. Az más kérdés, hogy zárt helyen ezek a gépek "meghalnak", vagy legalábbis valamivel gyengébb képeket készítenek. De ha van elég fény, akkor nagyon szép képeket lehet vele készíteni. És azért a többség inkább indul egy ilyennel kirándulni, várost nézni, mint az én kis tatyómmal. (Mondjuk kirándulásra átpakolnék a hátizsákba, de attól még nem lesz könnyebb a cók-mók.)

@Balázs
De még milyen. tongue.gif
ProFiler
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2010. február 1. 23:26) *
Szerintem az utolsót azért levehetnéd. smile.gif Az egy kicsit túl agyba fényképezett Balázs lett, annyira nem jó a nagy fejemmel meg az ultrarövid hajammal. tongue.gif

Előtte az volt a baj, hogy hosszú. laughing.gif Természetesen kérésedet teljesítettem. ani_wink.gif

IDÉZET(Giraffe @ 2010. február 1. 23:37) *
És azért a többség inkább indul egy ilyennel kirándulni, várost nézni, mint az én kis tatyómmal.

Arra már pont a DSLR-t vinném. smile.gif

Amúgy direkt írtam előtte, hogy most kivételesen nem cipelném el a vázat, de ha szóltál volna, emiatt szívesen betettem volna. Majd következőre. Talán már mással... smile.gif
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2010. február 1. 23:26) *
Különben is, ezeknek a képeknek egy részét én csináltam (lehet látni, mikor változik a látószög)

Valóban, akkor módosítom: a G10-zel készített képek. tongue.gif

Ciao.
Spányik Balázs
thumbsup.gif (Ennyire azért nem vagyok önérzetes. tongue.gif)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.