madosino
2009. július 6. 22:45

Mindíg ezt írja ki de folyamatosan (eltűnik, és tíz mp múlva újra) + Elszállt a hangkártyám is, egyszerűen nem érzékeli hogy be van dugva a gépbe. Pedig bennt van, átdugtam másik helyre (eggyel alá is, mint ahol eddig volt), de semmi.
Remélem tudtok segíteni nekem, már nagyon aggódok érte.
Pjotr
2009. július 7. 9:54
Ubuntu Live
madosino
2009. július 7. 13:20
Én nem lementeni akarom a dolgaimat hanem megszüntetni a problémát, mivel nem a merevlemezzel van gondom, így nem kell lementeni a dolgokat.
Ha másra is jó a lemez kérlek közöld.
Pjotr
2009. július 7. 13:21
Hát, nem is tudom.

Talán tesztelni, hogy szoftveres vagy hardveres a gubanc.
geri005
2009. július 7. 14:15
IDÉZET
Ha másra is jó a lemez kérlek közöld.
Általában egy operációs rendszert nem "csupán" dolgok lementésére fejlesztenek ki.
madosino
2009. július 7. 17:37
Öhm, szerintem biztosan hardveres gond, mert xp újratelepítés sem segített (mindent úgy csináltam mint régebben).
Csaba_#
2009. július 9. 6:08
A legújabb alaplapi chipset driver-ek is fent vannak?
Victoryus
2009. július 25. 10:32
Én nem akartam új témát nyitni, ezért írok ide.
Van egy Corsair flash voyager pendrivom. Felismeri a gépem, de nem tudok róla se adatokat másolni, se megnyitni, kivéve amit ezen a gépen tettem rá. A másik gépemen mindent meg tudok nyitni, másolni! Vírust nem találtam rajta. Ez valami jogosultság miatt lehet??? Mindkét gépen rendszergazda felhasználó vagyok, ugyanazzal a névvel ráadásul.
SkyBird
2009. július 25. 11:01
Fájl jogosultság akkor játszik, ha NTFS-re lenne formázva a pendrive FAT32 helyett.
A két gépen lévő, de azonos nevű user különbözik. Így ha korlátozás van beállítva, nem férsz hozzá.
Ha NTFS, saját tulajdonba tudod venni a másik gépen is, és hozzáadni az ottani önmagad teljes joggal.
Vagy lehet még titkosító programmal kezelve az a pendrive.
geri005
2009. július 25. 11:08
Ha tudod formázni, akkor másold le a másik gépről az adatokat, majd formázd FAT32-re, mehet minden vissza, és talán így működni fog.
Victoryus
2009. július 25. 11:28
Hát, fogalmam sincs mi ez, szerintem vírus, mert mostmár semmilyen adat nincs meg rajta. A quick recovery for pendrive megtalálta rajta az adatok nagy részét, estére kész a mentés róla... Az Avast! nem jelzett semmit...
SkyBird
2009. július 25. 11:33
Victoryus
2009. július 25. 12:31
Megnézem, köszönöm!
sirhardcore
2009. november 28. 12:05
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni!
Van egy régi P2-esem (hobbi miatt), de sikerült lezárlatoznom mindkét usb-jét
nagyon zavar a dolog, de lehetőség szerint pci kártya nélkül szeretném megoldani a dolgot.
mit lehet tenni, hogy újra mennyen a cucc?
Pjotr
2009. november 28. 12:10
Semmit.
RPisti
2009. november 30. 21:31
Sziasztok!
Nekem is hasonló a problémám mint Victoryusnak.A dolog azzal kezdődött,hogy egy barátomnál akinek a gépén nincs viruskereső összeszedtem néhány virust a pendrive-ra (Kingston Data Traveler).Amikor otthon bedugtam az én gépembe a Nod riasztott és törölt.Ennek ellenére az adthordozóra nem birtam irni (a fájl nem található,ellenőrizze,hogy a helyes elérési utat adta-e meg) sőt eltüntek róla az adatok.Mivel alig két hetes visszavittem a boltba(számitógépes szaküzlet) ahol további virusokat találtak rajta.Mikor visszakaptam azt mondták hogy ha a virus még a gépen van továbbra sem birom használni az adthordozót.Azonnal elmentem egy barátomhoz akinél kipróbáltuk és minden OK,megpakoltuk adatokkal de nállam üresnek látszik.Amikor irni akarok rá hibaüzenet : a fájl......Nod le Avast fel Boot viruskeresés Semmi,Panda semmi Mc affe semmi Spy hunter semmi,Super anti spyware semmi.A helyzet továbbra is változatlan.Később rájöttem,ha csatlakoztatom az adathordozót és csak utána kapcsolom be a számitógépet akkor olvasható ami rajta van és irni is birok rá.Mielőtt újratelepitem szeretném megtalálni a hiba okát,előre is köszönöm a segitségeteket.
Soma01
2009. december 1. 8:19
Format volt már?
RPisti
2009. december 1. 13:29
IDÉZET
rájöttem,ha csatlakoztatom az adathordozót és csak utána kapcsolom be a számitógépet akkor olvasható ami rajta van és irni is birok rá
egyébként igen FAT 32,szerintem a hozzáférési jogok körül kellene turkálni esetleg valami a háttérben csatlakoztatáskor tiltja az eszközt.Ellenőriztem a Sysinternals Autoruns program viewerrel semmi gyanús.Próbálkoztam flash drive repair eszközökkel ADATHORDOZÓ NINCS CSATLAKOZTATVA hibaüzenet pedig a sajátgépben ott van és meg is birom nyitni csak üresnek látszik

.
Csaba_#
2009. december 1. 14:20
Szerintem ne a haldokló Windows-oson keresztül próbáld megoldani a problémát. Boot-olj be Egy Linux Live CD-ről (vagy esetleg a Windows telepítő lemez "recovery consol" -jával) és formázd meg a meghajtót.
RPisti
2009. december 2. 13:59
Eltávolítottam az USB portok illesztőprogramjait az eszközkezelőben, újraindítás, új hardver észlelve telepítve és

. Bírok rá írni bírom olvasni, újraindítás adathordozó csatlakoztatás üres és nem írható. Tiszteletben tartom hozzáértéseteket de nem értem miért a formázással vagytok felakadva
IDÉZET
elmentem egy barátomhoz akinél kipróbáltuk és minden OK
,azóta több helyen is kipróbáltam mindenhol működik csak nállam nem.Nállam is működik ha csatlakoztatom a géphez bekapcsolás előtt.
IDÉZET
ha csatlakoztatom az adathordozót és csak utána kapcsolom be a számítógépet akkor olvasható ami rajta van és irni is birok rá
CoreyTaylor
2010. január 13. 16:36
Hali!
Lenne egy számomra igen idegromboló kérdésem. Internet: T-home-os, kábel. Van két gépem és szeretném mindkettőre telepíteni a netet. Ez már egyszer sikerült is, de a másik gépen újra kellett rakni az op-rendszert. Na a gond ezután kezdődött: vagy nem ismeri fel az USB eszközt, vagy ha olyanja van felismeri, de ír egy 10-es hibakódot esetleg ismeretlenként kezeli. A másik gépen (majdnem) hibátlan a net, kábelen. A másik gép USB csatlakozójával sincs gond (próbáltam egyéb eszközökkel). Próbáltam a hivatalos telepítő cd-t és vagy az a válasz, hogy "ennél frissebb illesztőprogi nem kell" (saját megfogalmazás) vagy semmit sem csinál..... Mit kezdhetek ezzel a problémával?
Előre is köszi: Zsolt
stabipapi
2010. február 19. 17:15
Sziasztok!
Már több témában is próbáltam itt a fórumon segítséget kérni egy Kingston 8GB pendrive problémájával kapcsolatban. Ez a pendrive minden más pc-n jól működik, csak az enyémben nem.Vagyis a más gépén ráírt adatokat tudom törölni,nagy ritkán írni is tudok rá. De általában olyat produkál mintha lefagyna az eszköz, vagyis csak áll és számolja a fájlokat és úgy is marad.Esetleg ami még súlyosabb hogy egy ablakban közli velem: Az elem nem található.
Többé már nincs a helyén:számítógép.
Ellenőrizze az elem helyét és próbálja újra.
Cserélhető lemez
Ezek után tényleg nem látszik a sajátgépben sem.Pedig ez az eszköz gyönyörűen működött kb.fél éve már a win7-tel.Most a probléma előtt lett a rendszer 2 nappal újra telepítve.Mellesleg másik két pendrive-om,meg az ismerőseimé is kitűnően működnek a gépben, illetve az usb-s kártyaolvasó is.
Mi lehet a gond? Talán az hogy előtte írás közben ki lett húzva? De akkor másnál sem működne!
Csaba_#
2010. február 20. 8:23
Lehet, hogy egyszerűen ez a pen drive nem fér össze, az alaplapi USB vezérlőddel. Frissítsd a chipsetdriver-eket, vagy próbálj ki egy PCI-is USB kártyát.
Előtte meg lehetne próbálni törölni a partíciót arról a pen drive-ról, majd ismét létrehozni Windows 7 alatt majd megformázni, hátha..
stabipapi
2010. február 20. 13:06
Az igaz hogy előtte az a fél éves működés másik alaplappal volt. Egy Gigabyte GA-M57 SLI S4 típussal.
A win7 csak formázni engedi, törölni nem a partíciót. Esetleg olyan boot cd-ről töröljem a partíciót amelyről nem beszélhetek?
Csaba_#
2010. február 20. 17:32
Igen, arról tényleg nem beszélhetsz. De van olyan amiről igen:
Gparted. És szintén boot-olható
stabipapi
2010. február 20. 22:28
Az alaplapi drive-kat frissítettem,semmi változás.
Nos,Gparted letölt, bootol, pendrive partició törlés. Pc indít,Win7 kezelés és látja az eszközt, de ismeretlen kapacitás. Gondoltam nem valami biztató. Jó,formázzuk meg fat32-re amit el is kezdett,de pár pillanat múlva megáll és közli nem tudja.Ezt kétszer eljátszotta velem. Gondoltam vissza a gparted és megformáztatom vele.Sikerült is és újraindítás után szépen látja a win7. Eljött a kipróbálás ideje. Megpróbáltam rá másolni,de 1pillanat alatt behalt, mintha lefagyna az eszköz.Eszméletlen!! Egyébként így utólag feltűnt hogy ha Vista vagy Win7 rendszer alatt dugjuk be akkor rögtön vizsgálni vagy javítani akarja a pendive-ot . Ezek más számítógépek nem csak az enyém.Azt gondolom nem szenvedek vele többet,mert ennek az eszköznek biztosan van valami baja.Amúgy még garanciális.Az üzletben már kipróbálták és ott működött, így visszahoztam.Persze lehet XP volt a gépen és ugye az nem akarja javítani mert nem tudja azt a funkciót.Különben másnál is működik csak hát az a fránya javítási javaslat. Az nem véletlen.Több pendrive is kipróbálásra került a gépemben,mind működött és egyet sem akart közülük javítani.Csak ezt??
Csaba_#
2010. február 21. 11:40
+ Pen drive.
stabipapi
2010. február 21. 12:41
???Nem értem!
Csaba_#
2010. február 21. 13:07
Ja bocs, temettem a pen drive -odat. A + a fejfát aktra jelenteni.
stabipapi
2010. február 21. 13:37
Semmi baj, lehet én voltam érthetetlen.
Garancia? Még van 4 év!!!
Csaba_#
2010. február 21. 17:00
Igen, az nem lenne hülyeség. Ok, a boltban kipróbálták, és elvileg működik. De ettől még jogod van komolyabb tesztelést kérni a hivatalos szemvíz által (ez része a szavatossági jognak). Persze, ha bebizonyosodik, hogy hibátlan, te állod a költségeket.
Dávid Csaba
2010. március 12. 10:06
Nem akartam újat nyitni, s végül is USB-s eszköz.
Van egy régi A4Tech egerem (WOP-49). Az a gond vele, hogy mostanában sokszor nem ismeri fel a Windows indítás után (se az XP se a 7). Van hogy működik a kattintás és a görgő is, de hiába mozgatom; van hogy egyáltalán nem reagál.
Ha ilyenkor kihúzom az USB portból és pár másodperc múlva visszadugom, észhez tér. Ha nem foglalkozom vele, s a rádiós egeret veszem kézbe, egy idő után azt tapasztalom, hogy a mutató táncolni kezd, nem egy pontra mutat. Innen tudom, hogy ismét működőképes a régi egerem. Jelenleg nincs fenn hozzá driver, de amikor volt, akkor is ugyanígy viselkedett. Az sem lényeges, hogy működik-e a rádiós egér, mert ha kiveszem belőle az elemeket, akkor sem változik semmi.
KGigi
2010. március 12. 17:55
Egyszerű a dolog. Nézd meg, másik gépen produkálja-e. Ha nem, akkor tedd újra az USB-vezérlőt. Van egy kis esélye, hogy ez sem segít, akkor kénytelen leszel újratelepíteni.
Dávid Csaba
2010. március 12. 20:13
Egyik operációs rendszer sem kezeli jól az USB vezérlőt, teljesen egy időben szálltak el és csak ennél a hardvernél van gond???

Megnézem másik gépen is, amint lehet.
Pjotr
2010. március 13. 8:09
Nem foglalkoznék vele, ha már egyszer mindkét rendszer sz.r. Ennyit bírt, lepel rá, búcsúztatás.
adam06
2011. május 16. 22:11
Bocsánat, hogy ide írom, de keresés után sem találkoztam hasonló problémával és új témát nem akartam emiatt nyitni.
A problémám, hogy mikor bedugom a Starcam mini+ webkamerát, lelöki a wireless usb adaptert (TL-WN322G). Már az is sok problémát okozott, hogy egyáltalán összejöjjön a net wireless módban. A gépen Win7 64 bites operációs rendszer van. A driverek frissek, de ha minden igaz a kamerához nincs win7-es driver, viszont a kompatibilitási módban átállítva más rendszerre sem oldja meg a problémát.
Esetleg van valami ötlet a javításhoz, mert jó lenne skype-olni.
anubisz
2011. június 12. 14:24
Szia mindenki. Egy nálam okosabb embert szeretnék megkérdezni, mi lehet a hiba oka. Laptop, USB kapuk mind elszálltak.semmit nem ismer fel. Már mindenen túl vagyok,Win7 32/64 újra telepítés, Bios újra telepítés,laptop csavarokra szétszedése,alaplap kiszedése, nagyítóval átnézése, sem friss nyers rendszeren,sem pedig friss illesztők telepítésével sem ismer fel semmit a 4 kapuból egyiken se.
Ezen kívül minden tökéletesen fut,és hibátlanul működik. SD kártyát kezeli,( gyári beépített SD kártya foglalat ) PCMCIA foglalatot kezeli,az működik.
A hibás USB kap áramot,mert usb kulcs világit, merevlemez USB-ről bedugva pörög a lemez, csak azt írja ki mindig, USB eszközt nem lehet felismerni Hibakód: 43.
Gép nem az enyém, hiba előzménye, valamik rá voltak dugva,USB tehát működés közben állítólag kattant egyet,és azóta nem Működik.
Alaplap tiszta,megolvadás,szakadás nem látszik.
Jól gondolom, hogy elszállt az USB vezérlő? vagy hogy hívják. Lehet ezt javítani?
Ötletem az lenne PCMCIA USB 2.0 Adapter vesz egyet,bedug, és már van 2,vagy 4 USB kapu. mert ugye az működik,kipróbáltam,raktam be Compact Flash PC Card Adaptert 2 GB kártyával,az megy . Gondolom kezelni fogja az USB bővítő kártyát is, nem?
Van valakinek valami tippje? Elszállt a Déli híd? létezik hogy csak a 4 USB kaput lövi ki,és minden más megy?
Előre is köszönöm,ha van valakinek valami tippje.
KGigi
2011. június 12. 15:06
A chip biztosan jó, különben a HDD-t sem ismerné fel. Az eszközkezelőben látsz USB vezérlőket?
anubisz
2011. június 12. 15:37
Igen,csak mikor csatlakoztatok egy USB akkor megjelenik egy sárga háromszög az adott vezérlő mellett.
Unknow Device azt írje ki mellé
Minden megy,csak az USB re dugok rá bármit,külső hdd, usb,egér,bármi, működik, világit,hdd pörög csak azt írja ki a USB eszközben hiba lépett fel,és nem ismeri fel. Sárga háromszög,az eszközkezelőben,és ennyi. Csak hát ha nem a chip ment el,mitől száll el 4 usb kapu. Ezt nem értem. Legalább ne menne még más. De minden tökéletesen fut,még ilyet. Csak az USB mivel használhatatlan, mit ér a gép. Épp kapcsolatot nem lehet vele teremteni,max lemezen,vagy SD kártyán. Természetesen ACER gépről van szó Aspire AMD, nem mai darab és a Biosba se lehet ennél még letiltani az USB kapukat. Nincs is ilyen bios beállítás. Azt néztem meg legelőszőr.
KGigi
2011. június 12. 15:51
Valószínűleg tényleg meghalt a vezérlő, illetve mind a két vezérlő.
anubisz
2011. június 12. 16:05
PCMCIA USB 2.0 Adaptert vesznek bele azzal menni fog az USB nem? a foglalat müködik,kipróbáltam. Komolyan költeni nem éri meg már,így meg ha 2,3 kapus adapterrel elfut amíg elfut. Jobb mint a laptop bontó.
KGigi
2011. június 12. 16:38
Mennie kell.
anubisz
2011. június 12. 16:45
Köszönöm a segítséget. Nem szenvedek vele tovább, főleg, hogy nem is az enyém.
fitneebee
2011. október 13. 12:08
Kedves Fórumozók!
Elkövettem egy PC World által javasolt tisztítóval (Eusing Free Registry Cleaner) egy szintén a PC World által javasolt registry tisztítást, és azóta az Intéző nem jelzi ki nekem a portable HDD-met, sőt az internetes letöltéskor sem tudom ezt céleszközként kijelölni, mert a célválasztó ablakban akkor sem látni.
Az XP-s SP3-as rendszerem ugyanakkor mégis tud róla, a Rendszertulajdonságoknál (Pl. a Rendszer visszaállítása fülön) jelzi a portable HDD-t egy F: meghajtójellel.
A Total Commanderem is látja a port.HDD-t, és fel is veszi rendesen a betújeles meghajtók közé. Az Intéző viszont ezt nem teszi.
Megváltozott - nyilván azonos ok miatt - a fényképezőgépem kezelése is. A Reg tisztítás előtt a Total Commander még meghajtóként látta a fényképezőgépet, de azt követően már sehogyan sem, de az Intézőben sem meghajtóként jelent meg már, hanem fényképezőgépként. Ezt - szerencsére - sikerült már visszaállítanom azzal, hogy a fényképezőgépemen az USB menüpontnál átállítottam "Számítógép"-ről "Nyomtató"-ra (amit a gép azzal hálát meg, hogy azonnal elindított egy varázslót, a fényképezőgépen lévő állományok mentéséhez, másolásához, megjelenítéséhez, stb.), majd ezen túljutva visszaállítottam a fényképezőgépet ismét "Számítógép"-re, és azóta a fényképezőgép a TC-ben ismét megjelenik meghajtóként, de az Intézőben sem a fényképezőgép sem a portable HDD továbbra sem.
Tudna valaki abban segíteni, hogy a két USB-es egységet ismét lássa az Intéző?
Szerencsére - köszönhetően a Total Commandernek - tudok élni így is, csak annyi a kellemetlenség, hogy a netről letölteni kívánt programot először a belső HDD-re lehet csak kijelölni, aztán letöltés után a TC-vel lehet a portable HDD-re áttenni.
Előre is köszönöm annak, aki segít.
fitneebee
Sikerült a beírásom óta a TweakUI-val rendbehozni a dolgot, így a kérésem már nem aktuális.
KGigi
2011. október 13. 13:38
Remélem, ez elég tapasztalat volt ahhoz, hogy ezeket a rendszerbuzeráló programokat egy életre elfelejtsd

A problémát valószínűleg megoldja, ha az eszközkezelőben eltávolítod az érintett eszközöket, majd lehúzod és újra bedugod őket.
Laczy75
2012. május 17. 8:12
Üdv!
Próbáltam telepíteni egy Win7-es gépre egy HP LJ 1020 nyomtatót, de amikor azt kéri telepítéskor a szoftver csatlakoztassam a nyomtatót nem megy tovább, a win feldob egy üzenetet, hogy nem ismeri fel az USB eszközt, próbáltam másik portba dugni de ott sem megy, ugyanakkor az EPSON SX110 nyomtató működik és látja is ugyan ezzel a kábellel és portban.
Lehetséges lenne, hogy a nyomtatónak van valami baja?
Előre is köszönöm.
Temporary
2012. május 17. 17:14
Például előfordulhat olyan, hogy kényes az 1,5 méternél hosszabb kábelre.
Laczy75
2012. május 18. 13:32
IDÉZET(Temporary @ 2012. május 17. 18:14)

Például előfordulhat olyan, hogy kényes az 1,5 méternél hosszabb kábelre.
Köszi a tippet, de a kábel az 1,5 m-es
Temporary
2012. május 18. 16:04
Csak a pontosság miatt: Ugye
innen töltötted le a megfelelő Win7 drivert és amikor elindítottad a telepítőjét, nem volt rácsatlakoztatva még a nyomtató?
Laczy75
2012. május 22. 7:24
IDÉZET(Temporary @ 2012. május 18. 17:04)

Csak a pontosság miatt: Ugye
innen töltötted le a megfelelő Win7 drivert és amikor elindítottad a telepítőjét, nem volt rácsatlakoztatva még a nyomtató?
Üdv!
Persze, a HP oldaláról töltöttem, és csak akkor csatlakoztattam amikor kérte.