Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Nem játsza le a PC Studiot az asztali DVD-lejátszó
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > PC STUDIO, PC World TV
Charles
Hello stáb!

A mostani júliusi és a júniusi számmal is ugyan az a helyzet: az asztali lejátszóm nem játsza le (Onkyo 535S).

Beraktva a lemezt elvileg elindul, de az erősítőn nagyon sűrűn váltogat a Dolby Digital és a Dolby Surround között. Mintha a hanggal lenne baja...

Volt már másnak is ilyen gondja?

Hozzátenném, hogy a májusi számtól visszamenőleg mindig lejátszotta mindegyiket, és gyári DVD-ket mást hibátlanul lejátszik.

Mind kettő DVD számítógépen megnézve (PowerDVD 5 és Pio 108D) jó!

Tehát nem visszacserélni akarom, csak szólni miatta...

Üdv!
eremit
Ami engem illet, nálam mentek szépen. Yamada 6700-zal.
Spányik Balázs
Elvileg júniustól változtattunk a gyártástechnológián, tehát lehet, hogy ez az oka, de egy rakás asztali lejátszón kipróbáltuk, mielőtt áttértünk volna az új módszerre. sad.gif
Charles
Kár sad.gif

Eddig olyan kényelmes volt a tv-n nézni.
Igaz az én lejátszóm sem mai darab (nem támogat tudtommal még mp3-at és jpg-et sem), de eddig vitte.

Üdv!
Charles
Természetesen az augusztusi DVD-t sem játsza le... sad.gif

Másnál jó?
Esetleg valami lista, hogy kinek milyen lejátszója van és azon megy-e?

Amúgy a régi formátum mennyiben volt más mint ez?

Üdv!
Adani
Nálam minden gond nélkül megeszi a Yamada6600, de majd kipróbálom máshol is. Valamikor az év elején az egyiket még az egyik haveormnál fellelhető ősrégi lejátszó is szó nélkül beolvasta, pedig az elég finnyás már, írható lemezt egyáltalán nem, de a gyáriakat sem mindig olvas be.
Charles
Az év elején még nekem is, csak júniustól áttértek valamilyen más gyártásra a PCW-nél, és azóta nem jó.. mad.gif

Üdv!
takix
Az utolsó két számnál a hanggal van baj. Hangosan súg-zúg, s nem lehet érteni a műsort.
Charles
Én már a szeptember - októbert nem is próbáltam... weep.gif

Kaptam egyébként megírt eskövői dvd-t, azokat is ugyan így játsza le!
Kép van, de a hang nem szól, csak váltogat az erősítő D Pro Logic és DD között...

DVD-Rommal PC-n jó a cucc. banghead.gif

Üdv!
arpsoft
Nem lehet, hogy az 5.1-et át kéne állítani stereo mixdownra a lejátszó menüjében?
Charles
Júliusig miért ment bármiféle beállítás nélkül?

Üdv!
arpsoft
Kipróbáltad vagy csak felindultságból válaszoltál? ani_wink.gif
Charles
IDÉZET(arpsoft @ 2005. október 13., 11:29 - csütörtök)
Kipróbáltad vagy csak felindultságból válaszoltál? ani_wink.gif

azt hiszem a szeptemberit még próbáltam, az októberit nem.

De megteszem. A DVD lejátszóm magától nem upgradelődött, és hacsak a PCW nem változtatott a "gyártási eljáráson", akkor a DVD sem változott...

Üdv!
PistiApu
Halihó!

Talán másutt már ki volt tárgyalva, de nem találok rá, ezért itt jelezném, hogy egy ideje nem megy a PCStúdó lejátszása asztali készülékkel, talán az áprilisit tudtam a DVD-lejátszón lejátszani. Egy Philips DVP5140/5142 DivX-es készülékről van szó. Az első pár másodpercben valamit kiír, azután hang van, kép csak szaggatottan.
Mit lehet ilyenkor tenni? A lejátszó elvileg "tanítható", legalábbis az üzletben ezt mondták. Csak tudnám, hogy ez mit jelent ... mármint a tanítható kifejezés.

Üdv, és köszönet a segítőnek előre is: PistiApu
RePlay!
Hello Mindenkinek!
A mi háztartásunkban 2 db DivX-es asztali DVD lejátszó is van. Egy Orion ami elvileg a pizzát is lejátssza (nem tudom ki szembesült már azzal a ténnyel, hogy a kisebb márkák hamarabb megbírkóznak bizonyos lemezekkel, mint a nagy nevek), és egy Panasonic is. Az Orion néha nem látja a videót a lemezen. A képeket megtalálja amiket a mellékleten található programok szemléltetésére szántak, meg a "Netidők" adások is lejátszhatók, csak a videók nem. A Panasonic mindent lát, azonban a hirtelen kameramozdulatoknál a kép kockás lesz, méghozzá igen zavaróan. Nagy ritkán az Orion is megbírkózik 1-2 lemezzel (úgy értem, hogy amiket egyszer nem játszott le, azokat nem is fogja, azonban van néhány, pl. a novemberi amiket meg lejátszik). Érdekes módon ezen is ugyanaz a kockás probléma áll fenn. A - már régen ugyan - említett "gyártástechnológia váltás" óta ilyen. Azóta normálisan csak a gépen lejátszható Flash Videó formátumot tudom megnézni. Jó lenne ha visszajönne a DVD minőségű verzió, max. a játékdemókat szerintem be lehetne áldozni ennek oltárán. De ha ez mégsem kivitelezhető legalább térjenek vissza a régi gyártástechnológiához, mert az legalább működött a Panasonic lejátszón hibátlanul és mikor az Orion is beolvasta, akkor azon is.
bnagy618
V.mi hiba van ez tény és való. Nekem sem megy, nem normál DVD szabványnak megfelelő a lemez, innentől kezdev szerintem 1 millió megy mellé csatlakozhat egymillió nem megy. Kicsit drasztikusan írtam de tényleg ez van. Valami jó régi kódolás kéne, vagy szabvány dvd, hátha azt mindenkié viszi, de akkor jön a méret és minőség probléma. Én megnézem a számítógépen és ennyi, mivel ott gond és probléma nélkül lejátszható meg vagyok vele elégedve.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.