Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Ápoltak
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Babó22
Nekünk a múlt informatika órán egy osztálytársunk elkezdett netezni, az volt a feladat, hogy mentsük le azt az iskolának a honlapját, amelyikbe tovább szeretnénk tanulni. Erre az egyik iksolának van egy flashes intrója, ami akadozott. Azt hitte az osztálytársam, hogy lefagyot, és nem a szokásos billentyűkombinációval, hanem ki akarta kapcsolni a gépet. Megnyomta a kikapcsolás gombot. Nem reaált, mivel ahhoz, hogy kikapcsoljon 5 másodpercig kell nyomni a gombot. Erre mit csinál? Kihúzza a konnektorból a gépet. Aztán visszadugja. Az infó tanár ezalatt az idő alatt nem volt bent. laughing.gif
mizsi
IDÉZET(dumai)
Sziasztok!

Egy apro problémám lenne , ugyanis vettem egy jó ikermagos gépet , így játékra hokizgatásra és filmezgetésre meghágyhotazért elismerjenek a faluban a srácok...az a problémám hogy nemtudom bekapcsolni!

remélem valaki tud segteni!
előre is köszi
cső laughing.gif

Ez most komoly?
kori
Azt hiszem ez lesz a hónap legnagyobb és legtöbb fejtörést okozó problémája itt a fórumon. laughing.gif
Alex99
Nem hiszem, hogy komoly lenne. 1. Ha nem tudná bekapcsolni, akkor nem írt volna ide hajnal 2:18-kor, pláne ebben a stílusban. 2. Ha meg nem lehetne bekapcsolni a gépet, akkor nem vette volna meg.
kori
IDÉZET(dumai @ 2008. január 23. 2:18) *
Sziasztok!

meghágyhotazért elismerjenek a faluban a srácok...

remélem valaki tud segteni!
előre is köszi
cső laughing.gif

Nem semmi, ahogy manapság mondanák.
ProFiler
IDÉZET(dumai @ 2008. január 23. 14:00) *
Hát igen!Komoly...Ugyanis Édesanyám itt a faluban a kultúrházi személyzet,aki a 4db gépért felel,amit még anno annak idején a falu megpályázott a @-pont keretein belül...elloptam a kulcsát és ilyen módon tuttam bejelentkezni és segitséget kérni tőletek...de úgylátom nemigazán kedvelitek az ilyen pandákat errefelé...azt hittem még tegnap este válaszol nekem valamelyik IT-zseni hogy tudja folytatni amit Sky Lopezzel meg a WMP-vel elkezdődött izgató kéjelgésemet!Kérlek seitsetek...lehet hogy a táppal van valami,egyébként a gép:Asus Crosshair,2gb Kingston ddr2@800mhz,Nvidia gef8800gts320as,C2De6400,160GBsamsung vinyó,350w coolink táp... no.gif roll.gif

A kérdés nagyon komoly, ezért áthoztuk ide, megfelelőbb helynek találjuk a kitárgyalására. cool.gif

Ciao.
kori
Igen a panda maci akit csak Kínában kedvelnek találkozik az IT- zseni Sky Lopezzel és talán kéjelegtek is, ha jól értelmezem. roll.gif blink.gif
@ ProFiler
Az utóbbi néhány hozzászólás a vicces topikba is megállná a helyét.. eznemigaz.gif
fapuma
Hát ez hihetetlen! Kész vagyok. rotflmao.gif
zsoltchelsea
Ha a zsenialitás is olyan mértékű lenne, mint a hülyeség, már rég nem lenne globális felmelegedés. biggrin.gif
Fujitsu
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ha a hülyeségből áramot lehetne fejleszteni, akkor néhányan képesek volnának évekig ellátni Közép-Európa teljes villamosenergia-szükségletét. ani_wink.gif
TheSaurus
Ha meg mindenki mindent tudna, mit csinálnánk itt a fórumon?
Fujitsu
Ugyan már. ani_wink.gif Itt nem a tudatlanságról volt szó, hanem a hülyeségről. A kettő különbözik. ani_wink.gif
Amúgy meg nem marha az ember, hogy mindent tudjon. ani_wink.gif
Adani
Régi beszólás volt nálunk, hogy ha hülyeség hajtaná a biciklijét, kontrázva menne fel a Himalájára. Van benne igazság sok esetben.
TheSaurus
Vagy a tudatlanságnak van egy olyan szintje, amit már hülyeségnek minősítünk, de ez szubjektív. Nálam jóval magasabb (alacsonyabb?) a tűréshatár.

@Adani: ezt még nem hallottam, de nem rossz.
Adani
Ez se semmi:
Klikk!

Ezek a pesti kolisok kreatívak az már biztos.
zsoltchelsea
Szépen összerakták a mátrixot a fotóval. smile.gif
Fujitsu
Ez igen! yikies.gif
mike22
Király volt! Elég gyorsan kellett kapcsolgatni a villanyt... smile.gif
zsoltchelsea
Nekem furcsa, hogy az épület körül a környezet nem változik. Persze amúgy a videó jó, de kíváncsi lennék, hogy készült el a videó.
greenstone
Van rá egy program. A neve Blinken Paint. Próbáltam már, egész jókat lehet vele csinálni. ani_wink.gif Persze nem biztos, hogy ezt is azzal csinálták. roll.gif
Adani
A Youtube-on az egyik kommentben írták, hogy lámpákat tettek az ablakba és Ethernet hálón vezérelték egy programmal.
Red Boy
MSN-en a következő beszélgetés zajlott le egy évfolyamtársammal (azt hittem leesek a székről laughing.gif ) :
IDÉZET
ketrec üzenete: te
ketrec üzenete: őőő
ketrec üzenete: ha egy vinyóm másik videokártyára hallgat
ketrec üzenete: de szétcsesztem a tápot
ketrec üzenete: viszont kell róla adat
ketrec üzenete: és bekötöm ehez
ketrec üzenete: menni fog?
Bandita üzenete: ööööööö
Bandita üzenete: hogy mi? XD
Nem egyszerű... huh.gif
mike22
@Adani: Gondoltam, hogy valamilyen programmal készítették. Anélkül tényleg elég összehangolt csapatnak kellett volna lenniük.. smile.gif A Youtube-on volt egy hasonló, csak karácsonyi égőkkel csinálták, családi háznál!
Adani
Igen, azt is én linkeltem be. Ütemre villogott a kivilágítás a házon.
Crocket
Nekem jobban tetszene egy összehangolt csapatmunka, ahol az agyunkat is kéne használni és odafigyelni a másikra a közös cél érdekében. Ugyanis MEG LEHET CSINÁLNI! biggrin.gif
zsoltchelsea
Akkor vegyél Walkie-Talkie-t és próbáld ki az airsoftot. ani_wink.gif
Stephan
laughing.gif
mike22
@Crocket: És hogy csinálnák pontosan?
zsoltchelsea
Időt, pénzt, energiát nem spórolva. laughing.gif
Gereby
IDÉZET
A két termék közül melyik a jobb választás, a fent leírt célra? http://www.edigital.hu/comparison.php

Sokak barátja a POST metódus. ani_wink.gif
Crocket
Nem azt mondtam, hogy egyszerű, hanem, hogy meg lehet csinálni. Ahány ablak, annyi ember. Csak az óráikat kellene összehangolni, aztán már csak gyakorlás kérdése. smile.gif tongue.gif
Adani
Hát igen, de akkor nagyon össze kell hangolniuk a dolgot, főleg ha ilyen összetett és hosszú animációt terveznek.
mike22
Az a baj, hogy pesszimistán állunk a dolgokhoz! Meg tudják csinálni és kész... biggrin.gif
Fujitsu
Ja, csak éppen nem tudjuk, hogyan. smile.gif Mert a legprofibb csapatban is lehet a reakcióidők között pár tizedmásodpercnyi eltérés, ami ebbe a projektbe már nem férne bele... roll.gif
zsoltchelsea
Plusz az információ továbbítása is lassít.
h.arpad
Topic címe: aut... Csak így, szimplán... tongue.gif
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2008. február 25. 16:03) *
Mi az az aut...?

És a válasz:
IDÉZET(fórumozó @ 2008. február 25. 16:12)
Automatikus gmail értesítő.A tálca jobb alsó sarkában egy boríték van és az ki írja ha jött leveled. blink.gif

Na, aki ezt kitalálta volna...
Alex99
aut = Automatikus gmail értesítő a tálca jobb alsó sarkában. laughing.gif

Hát nem nyílvánvaló? laughing.gif
Fujitsu
Automatikus gmail értesítő.A tálca jobb alsó sarkában egy boríték van és az ki írja ha jött leveled. blink.gif

És még csodálkozik is valamin! laughing.gif biggrin.gif Hihetetlen figura! rotflmao.gif
Sebi
IDÉZET
Délután 3 óra körül. Molyolok a számítógépem előtt. Csöng a telefon, felveszem, bemutatkozom, ahogy szoktam:
- ... Bt., Bonyolult István, jó napot kívánok.
A túloldalon egy - a hangjából ítélve - komoly, érett férfihang:
- Jó napot kívánok, én XY vagyok a ... Kft-től. Ma reggel küldtünk Önöknek egy árajánlat-kérést. Érdeklődnék, hogy megkapták-e, mert még nem jött visszaigazolás.
- Uram, mindjárt megnézem! - mondtam, és lekérdeztem a postafiókomat. Az említett üzenet még nem jött meg. Ezt közlöm a túloldallal is.
- Akkor elküldenénk még egyszer, és kérném, hogy mielőbb válaszoljon rá, mert sürgős lenne a munka.
Elbúcsúzás mindkét oldalról. Eltelik fél óra, megnézem a mailboxot, semmi. Egy negyed óra múlva megint megnézem, még mindig semmi. Telefon csöng, megint ő az. Megállapítjuk, hogy a
levél még mindig nem jött meg. Majd hallom a telefonban:
- De hát itt van a sikertelen küldések között, nem csoda, hogy nem ment el - majd a telefontól eltávolodva kiabál:
- Andika! Húzza már ki egy pillanatra annak a kurva ROUTER-nek a tápját!
Halkan hallom Andikát:
- Melyik az, főnök?
- Az a kis fekete doboz, a számítógépasztal mellett, a földön. Az van ráírva, hogy: R-O-U-T-E-R.
- Ezt a fekete konnektort, amin piros szalag van, azt húzzam ki?
- NEEEEM!!! AZ A SZERVER!!! Mondom, hogy egy kis fekete doboz, abba megy egy fekete zsinór, azt tessék kihúzni, majd 10 másodperc múlva visszadugni!
- Na de főnök, nekem nincsen stopperórám, elég, ha mobilomon nézem?
- Elég ha lassan elszámol 10-ig, de húzza már ki, hogy végre rendbe jöjjön a hálózat. Reggel óta kb. 40-50 e-mailünk nem ment el.
- Főnök, találtam egy szürke dobozt a falon, ezt most kikapcsoljam?
- NEEEEM!!!!! AZ A RIASZTÓÓÓ!!!! HOZZÁ NE NYÚLJON!!!! Mondom, hogy egy kis fekete doboz, a számítógépasztal mellett, a földön.
- Ja, főnök! Most jut eszembe, hogy arra ma véletlenül ráöntöttem a müzlis joghurtomat, és elmosogattam. Ott van a szárítórácson.
Egy csendes, lakonikusan beletörődő hang a túloldalról:
- Jézusom.
ProFiler
IDÉZET(Fujitsu @ 2008. február 25. 23:35) *

És még csodálkozik is valamin! laughing.gif biggrin.gif Hihetetlen figura! rotflmao.gif

Én meg azon filózok, hogy hol fér el a tálca jobb alsó sarkába bármi is... blink.gif Még az órától is jobbra lefelé?

Ciao.
h.arpad
Hát úgy, hogy elvileg az órát el lehet rejteni. tongue.gif Bár nem tudom, abból kinek mi haszna van.
ezermester
IDÉZET( @ 2008. május 18. 12:23) *
Sziasztok!
ATI Tray Tools..... Mire jó (egy picit sejtem)?
pls.... smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif

IDÉZET( @ 2008. május 19. 20:12) *
Feszültségi értek: ki van írva pl.: +5 volt,akkor annak az érttéknek nagyobb kell lennie mint, 5 volt?

Nos mindkettőt, egy személy írta kb. 32 óra elteltével.
Én is így vagyok ezzel, csak pont fordítva.
Pontosan tudom, mit jelent a feszültség + jele, de nem sejtem mi az a Tray Tools.
Ettől még, teljesen jól érzem magam. biggrin.gif
mike22
Lehet, hogy nem is feszültség, lehet, hogy az AMD-nek van ehhez is köze. Lehet, hogy mostmár rövidítik az 5000+-os procikat, így +5. A "+" jel, az ő stílusuk. biggrin.gif
Sun
Az öcsémnek feltettek egy régi nagy kérdést: Melyik nehezebb, 1 kg. vas, vagy 1 kg. libatoll? Ő azt válaszolta, hogy 1 kg. vas. laughing.gif Sehogy nem jött rá a megoldásra. Ha nem vagyok ott, el se hiszem mekkora hülye. Azt tudni kell, hogy 25 éves. laughing.gif
TheSaurus
Ha az a kérdés, melyiket ejtsék a fejemre mondjuk két méter magasról, könnyű válaszolni. Nem, nem érdekel, hogy egyforma nehezek.
mike22
Igen, attól függ honnan nézzük biggrin.gif .
TheSaurus
Itt van egy másik végrendeletes-kitalálós: az öreg juhász két fia közül arra hagyja az egész nyájat, amelyiknek a szamara lassúbb (egen, ezek vénségükre mind megbugyannak kicsinyég). A fiúk ki jelölnek egy pár száz méteres pályát a falu végén, beállnak a rajtba a szamarukkal, és állnak. Ha a szamár mozdul, visszafogják. Ez megy egész nap, meleg van, éhesek, szomjasak, miegyéb, de hát a nyáj...! Estefelé arra téved az okos vándor, megkérdezi, mi a franc ez, aztán súg valamit a fiúknak. Pár perc múlva mindkét fiú vadul sarkantyúz a cél felé, és az örökség sorsa rögvest el is dől. Mit súgott a vándor?
Garono
Vagy azt, hogy ha egyszerre érnek célba közös lesz a nyáj, vagy azt, hogy a vándor jópénzért megveszi az egész nyájat, ha mindketten gyorsan végigmennek a kijelölt pályán. biggrin.gif
greenstone
Lopják a bárányokat. tongue.gif
eremit
Cseréljenek szamarat! huh.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.