Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Ápoltak
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Adani
Ezt a cikket nemrég olvastam egy blogban, arra a sztorira jött válaszul mikor a csaj az egyetemen "másképpen" próbálta elintézni a tanárral a vizsgát, és végül mikor megkapta az indexét volt benne 5000 ft meg egy nagy karó. Állítólag a mi sulinkban a GAMF-on történt a cikk írója szerint, ami érdekes, mert ezt még nem hallottam, pedig szinte minden pletyka eljut hozzám, és itt a Gamfon sem hallotta még senki:

IDÉZET
Az alapszitu hasonló, valami félévi vizsga írásához készülõdtek. Szivárognak be a jómunkásemberek a terembe, mindenki parázik. Belép a tanár, lassan elhelyezkednek, és már épp a nevüket írják a lapokra, mikor belép egy figura, kicsit nagy mellénnyel, merthogy õ a "gazdag", neki lehet. Odasétál a tanárhoz, és elõhúz valamit a zsebébõl, a diákok elõl testével takarva, és halkan odasúgja a tanárnak (utólag rekonstruálva):

- Ez egy vadonatúj 320-as BMW kulcsa, kint parkol a suli elõtt. Ha jó eredménnyel sikerül a vizsgám, a magáé.

Tanár elveszi a kulcsot, megszemléli, és csodálkozva felpillant a srácra, aki mosolyogva bólint. A tanár kicsit meghökken, gondolkodik, majd felderül az arca, és a következõt teszi. Benyúl õ is a zsebébe, kivesz egy másik kulcsot, és leteszi az asztalra a BMW kulcsa mellé, majd válaszol a srácnak (hangosan):

- Ez itt a saját 120-as Skodám kulcsa, ami szintén kint parkol az iskola elõtt. Fiam, ha maga átmegy, a magáé...!

Nem ment át.
ocsi
IDÉZET(Gereby @ 2006. May 05., Fri 17:09) *

Annyira nem értek még hozzá... De ha jól vágom, KI NULLÁZZA??? Majd utána nézi meg??? laughing.gif

nem.. laughing.gif
KÓD
AUX_RGBImageRec *LoadBMP(char *Filename)                    // Loads A Bitmap Image
{
    FILE *File=NULL;    
    if (!Filename)                                // Make Sure A Filename Was Given
    {
        return NULL;                            // If Not Return NULL
    }

Ez egyfüggvény részlet. A függvény argumentuma a filename változó, amit a meghíváskor kap meg. Ez nem ugyanaz mint a file változó...
Gereby
Értem... laughing.gif
ProFiler
IDÉZET(http://www.kiscsapo.szm.com/text/hule.htm)
"Először nyissa ki a zacskót, s csak utána egye meg, ami benne van" - felhívás az egyik amerikai légitársaság sós mogyoróinak csomagolásán olvasható, s egyben az egyik gyöngyszeme a New Scientist című brit tudományos magazin év végi összeállításának, amely azt igyekszik bemutatni: a fogyasztói társadalomban a gyártók mennyire rettegnek a fogyasztótól, s főleg az elégtelennek ítélt tájékoztatás esetén általa indított, gombamódra szaporodó, milliós kártérítési perektől.
Ennek egyik legszemléletesebb példája a Rowenta figyelmeztetése, amely az egyik új vasalótípus használati utasításában olvasható, s amely szerint "a ruhát a vasalás előtt ajánlatos levetni". A brit Marks & Spencer áruházlánc ugyancsak a forró meglepetésektől kivánta óvni vásárlóit, amikor az egyik süteményféleség csomagolására ráírta: "vigyázat, a termék melegítés után meleg lesz".
Hasonlóan hasznos felhívás olvasható az autókhoz és kerékpárokhoz kapható visszapillantó tükrökön az Egyesült Államokban: a matrica arra emlékezteti a vezetőket, hogy : "a tükörben látott tárgyak ön mögött vannak".
A Nytol nevű brit altató dobozára, a gyártó minden eshetőségre készen ráírta, hogy : "a szer szedése után álmosság léphet fel".
a Boots nevű brit illatszer- és gyógyszerforgalmazó hálózat pedig azt találta szükségesnek feltüntetni az 5 évesnél fiatalabb gyermekeknek szánt köhögés elleni szirup csomagolásán, hogy a kanalas orvosság szedése alatt "tartózkodni kell a járművezetéstől, egyéb gépek üzemeltetésétől és az alkoholfogyasztástól".
Az összképet nemritkán fordítási nehézségek is tarkítják, mint pl. annak a dél-koreai gyártmányú konyhakésnek az esetében, amelynek az angol nyelvű használati utasítása szerint "keep out of children" - vagyis a vásárló lehetőleg ne döfje a gyermekeibe. Ez is megszívlelendő tanács, de az eredetileg szánt szöveg -"keep out of reach of children" - helyesen arra intene, hogy a kés nem gyerek kezébe való.

blink.gif weep.gif laughing.gif huh.gif

Ciao.
Adani
Igen, mert a gyártók óvatosak lettek. Mióta Amerikában pert nyertek olyan ügyekben, ahol pl: macskát szárított az asszony a mikróban, mire az persze megpusztult. És kártérítési pert nyert a gyártó ellen, mert nem volt leírva, hogy élő állat szárítására alkalmatlan. Vagy pedig mikor a lakókocsiban a user, hátrament kávét főzni és karambolozott. Nem volt leírva, hogy nem lehet elhagyni a vezetőülést menet közben, és szintén pert nyert. Azóta a mikrók leírásában benne van, hogy: Élő állat szárítására ne használja. Ugyenezért van ráírva az egyik amerikai kávéházláncban a kávéscsészére, hogy vigyázat forró. Ugyanis pert nyert eleneük valaki, aki leöntötte magát kávéval, és megégette magát. És néha bizony vannak érdekes dolgok. Egy régi Akai videó leírásában ( kb. 10 éves) ez olvasható: Ne távolítsa el a burkolatot. Nincs a videóban semmi, amihez ön ért. ( Kösz, ez kedves. biggrin.gif), sőt azt is külön kihangsúlyozza, hogy a kazettanyílásba csak és kizárólag videokazetta tehető. Egy karácsonyfaégő leírása meg ezt írja: Csak kültéri és beltéri használatra. Egy láncfűrész leírásában meg ez:
Ne próbálja meg végtagjaival vagy külső nemi szervével megállítani a fűrészt. ( Volt erre példa? biggrin.gif )
A régi ( már elromlott) elektromos fűnyírónkon meg a fűgyüjtő tartályra volt ráírva:
"Vigyázat, ha a motor jár, a kések forognak."
mizsi
IDÉZET
"Először nyissa ki a zacskót, s csak utána egye meg, ami benne van"

Pedig a zacskónak is jó íze van.
IDÉZET
"a ruhát a vasalás előtt ajánlatos levetni".

Pedig mennyi időt megspórolhatnánk!
IDÉZET
"vigyázat, a termék melegítés után meleg lesz".

Csak azok kedvéért, akik hiányoztak a fizikaórákról.
IDÉZET
"a tükörben látott tárgyak ön mögött vannak"

És ha tükörne nézek, akkor Én magam mögött vagyok?
IDÉZET
"a szer szedése után álmosság léphet fel".

Tényleg csak a gyengébbek kedvéért,
IDÉZET
a Boots nevű brit illatszer- és gyógyszerforgalmazó hálózat pedig azt találta szükségesnek feltüntetni az 5 évesnél fiatalabb gyermekeknek szánt köhögés elleni szirup csomagolásán, hogy a kanalas orvosság szedése alatt "tartózkodni kell a járművezetéstől, egyéb gépek üzemeltetésétől és az alkoholfogyasztástól".

Mennyivel könnyebb lenne az élet, ha a náthás, 5 éves kölykök nem ródeoznának a markológéppel
IDÉZET
Az összképet nemritkán fordítási nehézségek is tarkítják, mint pl. annak a dél-koreai gyártmányú konyhakésnek az esetében, amelynek az angol nyelvű használati utasítása szerint "keep out of children" - vagyis a vásárló lehetőleg ne döfje a gyermekeibe.

Azért a macskával sem érdemes próbálkozni.
Adani
Kólásdoboz alján:
Itt nem nyílik.

Sütisdoboz alján:
-Ne fordítsa meg a dobozt! ( Késő. biggrin.gif )

Chipses dobozon:
-Nyereményjáték, még vásárolnia sem kell, részletek a zacskóban. ( Áruházi tolvajok részére laughing.gif ).

Hotdog sütőn:
-A másik célra ne használja.
Greene
Fantás üvegen: "A rostot a magas gyümölcstartalom miatt láthatod".

Csak a tisztánlátás kedvéért. A Fantában kb 5% narancslésűritmény van, ami alapból rost nélküli, ráadásul még mennyiségileg is a nullához konvergál. Ezen mindig megdöbbenek.
Adani
Miért kelll ezen megdöbbenni? A citromlében citrompótló van, a mosogatószerben meg valódi citrom.
Crocket
Igen, ez a híres Stella díj. De eszerint csak a fele igaz a történeteknek. Hülye emberből viszont van bőven tehát a storyk igazak is lehetnek...
Adani
A mikrósütőben állatot szárítós sztori igaz, onnan indult ki az egész. A lakókocsist már megkérdőjelezték, meg azt is, mikor egy ember a szomszédját jelentette fel, mert áthajtott a kocsijával a kezén, miközben a dísztárcsáit próbálta lelopni.
arpsoft
IDÉZET(ocsi @ 2006. May 05., Fri 15:09) *
Erre a mondatra egy angol openGL tutorial-okat tartalmazó oldalon találtam:
KÓD
AUX_RGBImageRec *LoadBMP(char *Filename)                    // Loads A Bitmap Image
{
    FILE *File=NULL;    
    if (!Filename)                                // Make Sure A Filename Was Given
    {
        return NULL;                            // If Not Return NULL
    }
IDÉZET
Next we check to make sure that a filename was actually given. The person may have use LoadBMP() without specifying the file to load, so we have to check for this. We don't want to try loading nothing smile.gif
Szabadfordításom a szövegre:
És most leellenőrizzük, hogy megadtak-e file nevet. Van aki használja a loadBMP()-t anélkül, hogy megadná, a megnyitandó filet, tehát ezt is le kell ellenőriznünk. Nem szeretnénk megnyitni a semmit! smile.gif
Nem értem, mi ebben az ápolás. Teljesen rendben lévő kódról beszélgettek. A függvénynek átadott paramétert leellenőrzi, hogy létezik-e. Ha nem, akkor visszatér NULL értékkel, különben nyilván megpróbálja megnyitni.
Amennyiben pedig a hozzáfűzött jegyzetben érzel problémát, akkor felhívom figyelmedet a 'may' szócskára, ami a -hat/-het angol megfelelője, tehát igazából arról van szó, hogy esetleg meghívhatták a függvényt fájlnév nélkül is, márpedig akkor nem próbálkozunk fájlnyitással.
ocsi
Amit ennyire kell magyarázni az ezek szerint csak nekem vicces. A kóddal semmi baj nincs. A kommentárral sincs.... Azzal a ténnyel van ( ami a részletből nem derült ki), hogy létezik olyan ember aki openGL programozás közben mikor textúrát akar beállíteni meghívja a függvényt úgy, hogy nem adja meg a beállítandó textúra helyét...
No mindegy.. legalább én nevettem rajta... roll.gif
mizsi
Huhh no.gif
ocsi
Hát.. a srác több és idegesítőbb rövidítést használ mint egy átlagos 16 éves lány chatelés közben, és több gépelési hibája van mint nekem, ha nem figyelek hajnali 2 kor... roll.gif Rossz kombináció... annoyed.gif twisted.gif laughing.gif
Baludada
Azt az állat laughing.gif Én háromszor olvastam el egymás után, de még most is nézek a döbbenettől.
ProFiler
Én is nézek a döbbenettől, de én azon vagyok ledöbbenve, hogy el tudtad olvasni. laughing.gif

Ciao.
Baludada
Azért kellett háromszor: az első után azt kérdeztem "Mi van?" a második után "Azt a k****! a harmadiknál pedig végre tudtam nevetni biggrin.gif
Adani
Mikor megláttam első gondolatom az volt, hogy adok még kb. fél órát a topiknak és megy a süllyesztőbe. Ebbne tévedtem, de valóban: Elrettentő példának ideális.
ocsi
höhö.. azért szerintem mi is valahogy így kezdtük... twisted.gif ( najó azért nem ennyire ani_wink.gif )
Scorpion Spyke
Azt nem tudom, hogy ezek az emberek nem nézik meg a hozzászólásukat, amikor gépelik? Mielőtt rányom a küldés gombra, átfuthatná a szöveget. Régi nevemmel én is így kezdtem, de azért ennyire! annoyed.gif
Chabi
IDÉZET(ocsi @ 2006. May 11., Thu 20:10) *

a srác több és idegesítőbb rövidítést használ...

Szerintem ezt már direkt csinálta. roll.gif
TheSaurus
Tiszteletre méltó próbálkozás a beszélt és az írott nyelv közötti különbségek minimalizálására.
Aki csak hangosan (noch dazu: szótagolva) tud olvasni, simán megérti.
nagygabor
Ez!...., ez basszus überel mindent. rotflmao.gif
ocsi
Hogy miért nem képesek emberek a google-t használni... szent meggyőződésem, hogy hamarabb megtalálja a kérdéseire a választ, ha rákeres a neten.... persze feltételezve, hogy tudja alap szinten használni a keresőt....

De végülis reménytelen... akkor nem került volna be az ápoltak topic-ba... twisted.gif
arpsoft
Tegnap néztem a Miami helyszínelőket. Sajnos nincs screenshotom róla, de láttam egy olyan ip címet a filmben, ami 310-el kezdődött. Jót derültem rajta.
Shia-ko
Én a firefly egyik részében láttam a szemétszállító konténer kijelzőjén egy win asztalt driver telepítése ablakkal a közepén. :Đ
Gereby
Van egy játék UP-Link (egy ilyen hacker játék.. én szeretem). Ott is szinte minden IP 300-as. Gondolom, hogy nehogy aztán elkezdjen valaki tényleg hackelgetni... smile.gif

Szerk.:
Multkori LAN partyn meg haverom 10.0.0.666-os IP-t akart magának... Hát nem sikerült neki... tongue.gif
Scorpion Spyke
Na de azért kérem! laughing.gif laughing.gif
nagygabor
Uh!
És milyen csövek mennek oda?? Nem semmi. laughing.gif
ProFiler
Ez nagyon jó! biggrin.gif Adattárolásra minden szabad helyet kihasználnak. A csövekben meg a kábelek vannak. Az adat és a táp külön kábelen megy, a harmadik csak kamu. eznemigaz.gif

Ciao.
Chabi
És ezt még egy filmbe bele is tették. laughing.gif rotflmao.gif
Adani
Ez igen, egy sima mobil rack, de az átlagember talán észre sem veszi. A Gagyi Lovag filmben meg magyar zászló van, és az is véletlenül került bele. A rendező válogatott össze különböző zászlókat, és nem tudta, hogy ez a magyar zászló.
mizsi
Jaaj, a magyar zászló. Ha a São Tomé és Príncipe-it rakják oda, az nem tűnik fel senkinek? twisted.gif ani_wink.gif
mizsi
Őszintén szólva, ez az ápoltság csúcsa:
IDÉZET
Britney fél a medencéjében úszkáló cápáktól

Cápák úszkálnak Britney Spears és férje, Kevin Federline házában lévő medencében.
Az énekesnő bevallotta, nem igazán rajong férje "állatszeretetéért”.
Britney a Glamour című magazinnak adott interjúban elmondta: "Kevin cápái már most olyan nagyok mint a karom. Tonnányi garnélával eteti őket és egyre csak nőnek".
A 24 éves sztár második gyermekét várja férjétől, akinek a cápák iránti vonzalma odáig vezetett, hogy felesége már fél a "pancsolóban” úszkáló állatoktól.
Adani
LOL!!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
nagygabor
Az ilyen usert helyben agyon kellene lőni.
KLIKK brucelee.gif
web
Egyetértek!
Fölöslegesen nyittani topikot kérdés nélkül.
Greene
Elnéző voltam, hátha pozitív lesz a változás. ani_wink.gif
ProFiler
blink.gif Azt megnézném! laughing.gif De várjunk vele.

Ciao.
eremit
De mi a fene ez?
ocsi
Én valamilyen programozásra tippelek, de nem sikerült kitalálnom, hogy mit akarhat... question.gif question.gif sad.gif
arpsoft
Ejnye-bejnye: h ttp://rst.void.ru/r57ipbinc.txt
Ez van benne elrejtve.
ProFiler
Ez honnan jött ki? laughing.gif Vagy kiszedted?

Ciao.
eremit
Vagy két szóközt beilleszthetnétek, hogy ne legyen akkora hosszú! De nem olyan fontos.

A zenében ezt libizárénak hívják. Vagy nem. blush.gif
kolimi
Az előbb dobtam egy hátast... doh.gif
Ezt nektek is el kell olvasni!

Fater egyébként építőipari vállalkozó, nekik is vannak érdekes történetei. Egyszer, még a hetvenes évek végén, amikor vidéken divatosak voltak a falakra hengerelt sorminták (fentről lefele kis rombuszok, meg ilyesmi), egy gödöllői házikót hengerelt egy korrektül mocsolyarészeg szobafestő. Ahogy haladt balra, egyszercsak eljutott az ablakig, és persze annak rendje és módja szerint ki is esett rajta. Földszint lévén ez nem nagyon viselte meg, inkább aludt egy kicsit a kertben. Később fölébredt, és elkezdett bebootolni. Beindult a periféria-felismerés: "Hö! Mi ez itt a kezemben? Né, egy henger! Akkor én most bizonyára hengerelek!" És boldogan folytatta a sormintát - a fal külső oldalán...
cheers3.gif

http://blog.tomcatpolo.hu/index.html?loadp...z/20050315.html
Adani
Ez ismerős, a Droidzóna magazinban is volt. Eszméletlen.

De ha már építkezés, mintha ugynaitt olvastam volna valahol egy építészről is, akinek a terve elég gyanúsvolt már akkor is mikor megmutatta. Mikor rákérdezett meg dühösen leugatta, hogy mit képzel? amit ő tervez az jó, és különbne is a kivitelező e szóljon bele. A vállalkozó meg elküldte egy statikai vizsgálatra, hogy ugyna nézzék már meg. Egyébként is kötelező. Később mikor am egrendelővel egyezkedtek árajánlat meg hasonlókban, ott is felvetette ezt a dolgot, az építész meg szintén előadta az előbbi műsort. Ekkor került elő a statikai vizsgálat eredménye. Történetesen valóban instabil volt a dolog, és a statikai vizsgálat eredményén meg ott állt fehéren-feketén, hogy életveszélyes. Jó nagy hülyét csinált magából az építész úr.

ui: De a legjobb a talicska oldalát olajozó jómunkásember, de úgy rémlik, ezt már leírtam ide.
marthazoli
Hotdog.hu-ról:
IDÉZET
Enyhén megillyedtem mikor a NE KATTINCS IDE!!!!!! címűfeliratra rákantittotam, de szerintem nagyon zsír , gratula a profilodhoz!

laughing.gif laughing.gif laughing.gif twisted.gif
Adani
Egy baráti társaságban elterjedt, hogy a villanykörte úgy van kialakítva, hogy a szádba még csak-csak beveszed, de már nem tudod kihúzni. Kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása után fellángolt a felfedezni vágyás szelleme, és csakhamar rá kellett jönniük, hogy tényleg nem lehet kihúzni a villanykörtét. Ez először még viccesnek hatott, de miután negyedórás próbálkozás után se sikerült kihúzni a srác szájából a körtét, fogtak gyorsan egy taxit és beszáguklottak vele a legközelebbi klinikára. A taxis is csak röhögött rajtuk, és nem bírta elképzelni, hogy nem sikerül kiszedni a villanykörtét. Fél óra múlva a taxist hozták be társai a klinikára, egy villanykörtével a szájában...
Bencce
Milyen gyorsan terjed. Egyik ismerősöm jelen volt az esetnél smile.gif smile.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.