Adani
2012. január 5. 20:18
Ez hülye, legalább várta volna meg ameddig megáll a vili.
UI: A híradóban is mutatták a gyereket. Ráadásul a miskolci polgármester fia.
mohitoka
2012. január 7. 18:56
Miskolci polgármester fia?

nem semmi. -.-" X)
mizsi
2012. február 7. 19:42
kléni
2012. február 7. 21:16
Még ha be is szakad alatta a jég, ilyen mély vízben ilyen kocsival miért nem tudott kimászni egyedül?
Garono
2012. február 7. 21:36
Mert nem kétéltűek.
kléni
2012. február 7. 21:39
Tudtommal az ablak egy méter felett van rajta, annyira nagy hőség nem lehetett, hogy lehúzzák az ablakot, ajtót meg minek nyitná ki. Bár nem lenne meglepő, az igaz
KGigi
2012. február 7. 21:50
Nem vagyok gépész, de amennyire én tudom, ha a kipufogó víz alá kerül, elég nehézkes a dolog.
SkyBird
2012. február 7. 22:22
IDÉZET(Garono @ 2012. február 7. 21:36)

Mert nem kétéltűek.
Vagy inkább jégtörő kellett volna.

Az lett volna szép, ha nem a parttól 30 méterre, hanem a tó közepén szakad bele.
Csak 20 ezerre büntethetik a tóra hajtás miatt. Ez neki smafu.
Plusz jön a szlovák rendszám miatt az eljárás.
Remélem a mentőakció költségeit is behajtják rajtuk.
Adani
2012. február 8. 14:39
A nagy és drága autó nem kompenzálja az agy hiányát, mint a mellékelt ábra mutatja.
ProFiler
2012. február 8. 18:24
De, épp a nagy és drága autóval kompenzálják az agy hiányát!
Ciao.
mike22
2012. február 8. 19:07
Én visszalöktem volna őket a vízbe, aztán hadd érezzék a hideget, hamár gondolatokat nem éreznek...
[OP]Destroy-man
2012. február 8. 19:49
Egy régi Land Rover Defenderrel simán kijöttek volna a vízből. Igaz, nyakig úsztak volna, de az autó bírja. Csak arra kell figyelni, hogy ne fullasszák le az autót, mert a motorindító nem bírja a vizet. A többi alkatrész szigetelve van. Ráadásul azokon kettő kipufogó van, ha a hátsó vizet kap lezár, és a tetőn lévőt használja. Ezekkel a mostani terepjárókkal az a baj, hogy semmi köze a terepjárókhoz. Ezek már városiasítva vannak. Terepen megadják magukat.
TheSaurida
2012. február 9. 10:23
IDÉZET(mike22 @ 2012. február 8. 19:07)

Én visszalöktem volna őket a vízbe...

Hogyisne, hogy Keszthelyig kipusztuljanak a halak a szennyeződéstől?
mike22
2012. február 10. 19:35
Már a srácok szennyeződésétől?.......
Adani
2012. február 11. 18:12
Az első hírek arról szóltak, hogy az egyik hülye menőzni akart, hogy majd ő rámegy jégre és átmegy Siófokra, beszakadt, hívta a másik Hummerest ,hogy húzza ki. A víz csak egy méter mély volt amúgy. A másik mit gondolt? Ezt nem értem csak, miből hitte, hogy ha egy Hummert nem bírt el akkor egy másikat majd el fog?
Sebi
2012. február 12. 9:55
Született is egyszerre egy új csajozós szöveg 2012-re. -> Beléd estem, mint a Hummer a Balatonba.

Egy másik jó dumát is olvastam. -> Kezdetben nem kedveltem a Hummereket, de aztán megtört a jég ...
Garono
2012. február 12. 11:10
Sebi
2012. február 12. 23:58
- Hova mész kisfiam?
- A strandra.
- De hát február van.
- Tudom. Sapka, sál, Hummer ...
Adani
2012. február 13. 13:21
[OP]Destroy-man
2012. február 13. 23:35
Dávid Csaba
2012. február 20. 7:29
Adani
2012. február 20. 8:25
Érdekes.
Viszont Szia Kati-t már nem Hello Kitty-re fordítja.
A Sztaki szótárban viszont még mindig ott van a bukta=fuckup sőt a please-re is kiadja a please, please me találatot (nézze meg mindenki mit jelent).
Viszont a miért nem kifejezésre már nem adja ki a miért nem .... ...... a kutyát kifejezést.
KGigi
2012. február 20. 16:12
Ezek nem véletlenül vannak benne, így lehet pl. kiszűrni, ha valaki az engedélyük nélkül az ő adatbázisukat használja.
[OP]Destroy-man
2012. február 20. 16:36
A google adatbázisa szabadon bővíthető, emiatt lehet benne baromság.
kléni
2012. február 23. 0:20
Adani
2012. február 23. 12:00
A hülyeség ragadós.
Vagy 30 évvel ezelőtt meg valaki Trabanttal játszotta el ugyanezt, ugye akkor még Hummer nem volt.
Spányik Balázs
2012. február 25. 9:44
Állok ma hajnalban 1 körül a Blahán, erős a gyanúm, hogy kimaradhatott egy 907-es, mert jön be a 973, és a fél környék fel akar rá szállni. 30 perc múlva jönne a következő, nincs kedvem megvárni, úgyhogy tolongok, nagy nehezen felférek rá (állok a küszöbön).
Busz elmegy a Hungáriáig, itt-ott leszállnak róla néhányan, a Hungáriánál többen, de még mindig feltűnően sokan vannak rajta. Busz elkanyarodik a Mexikói úton. Riadt tekintetek kezdenek forgolódni, hogy mi van, hol vagyunk?
Ez nem a Bosnyák tér felé megy? Nem.
Ez nem áll meg a Róna utcánál? De, csak az Erzsébet királyé utca felőli végén. Amikor ráfordulunk az Erzsébet-királynéra, a fél busz pánikszerűen leszáll.
Ennek aztán marha sok értelme volt. Egyrészt gyalogolhatnak vissza a Mexikóin a Hungáriáig. (Ha már, akkor a Nagy Lajoson gyalogoltam volna volna a Bosnyákig; ott még busz is jár, ami esetleg összeszed.) Másrészt majdnem nem tudtam hazajönni a sok birka miatt.

Még sosem jártam így. Valami lehetett a levegőben.
Pjotr
2012. február 25. 11:49
Tömegközlekedés varázsa.

Egy reggel ülök a 13-ason mint egy álmos ember, mindenki csendben, csak a busz motorja ordít. Egyszer megszólal egy hang: "Ez a 12-es?"
Érezni lehetett a feszültséget, egy másik hang megszólal: "Nem."
Erre 5°C-ot hűlt a busz utastere, hősünk azonnal le akart szállni, de a nagy lendülettel csak a jelzőgombig jutott. Miután megálltunk a következő megállónál, 12-es ügynök fondorlatosan megtévesztésül nem szállt le.
Greene
2012. február 25. 16:01
Balázs: Még amikor zuglóban laktam egyszer azt hiszem én is benéztem (úgy gondoltam csak a Thökölyn mehet végig az összes busz). Aztán a Nagy Lajos - Erzsébet királynénál leszálltam.

Nagy gond nem volt, mert eredeti tervem szerint a Bosnyákról hazasétáltam volna, de ami jött a 32-es vonalán azzal tovább tudtam menni.
Most már nem fordulhat elő ilyen. Éjszaka autóval pillanatok alatt ott vagyok bárhol. Persze havonta a BKV bérlet árának kétszeresét költöm benzinre (hasonló távolságot megyek naponta mint te)...
Spányik Balázs
2012. február 25. 19:40
Nekem ez a történet valahol arról is szól, hogy a BKV tömegtájékoztatási rendszere nagyjából 0. Sötétben alig látható, nem kivilágított, összefirkált táblák, az éjszakai járatok hosszú útvonalának köszönhetően áttekinthetetlen mennyiségű megálló. Indulási idők, amiket erős közelítéssel (nem) tartanak be a vezetők (a tegnapi például egy percet nem várt a Hungárián, pedig ki van adva nekik, hogy ott meg kell várniuk valamit).
Ja, meg arról, hogy ha jön egy busz a Blahára hajnali 1-kor, akkor szemből nem lehet megmondani, mi az, mert a kijelző tök sötét, nincs kivilágítva, így jó esetben az oldaláról derül csak ki, ha ott működik. Ha egyiket sem látod, így jártál. Belülről is durván lepusztultak ezek a buszok. Ezek az állapotok 2012-ben -- hihetetlen.
Az éjszakai járatok rendje valószínűleg jó, mert azt nem a BKV, hanem a VEKE találta ki, csak ki kellett volna találni valami korrekt utastájékoztatást is.
Tehát nem azt mondom, hogy mindenki hülye, aki 973-asra száll a 907 helyett. Ja, és akkor beszéljünk arról, hogy hol volt a 907? Kellett volna jönnie egynek hamarabb...
KGigi
2012. február 25. 20:19
Normális országokban ez úgy működik, hogy a megállókban látni lehet, hogy hol tart a busz, és nagyságrendileg mikor ér oda. Nálunk is kipróbáltak valami ilyesmit a 86-os busz vonalán, imádta is mindenki, amíg egy éjjel szét nem verték a megállókat. Magyarország... Az külön vicc, hogy a Google Maps jobban használható tájékozódásra, mint a BKV honlapja. Pl. rákattintasz egy csomópontra, látod, hogy milyen járatok közlekednek ott, és hogy a menetrend szerint mikor érkezik a következő.
Garono
2012. február 25. 20:26
Ez utóbbit a BKV rendelte meg a Google-től...
KGigi
2012. február 25. 20:34
Ez komoly?
Garono
2012. február 25. 21:35
Egy időben minden hírportál megírta, illetve a 4-6-oson reklámozták is, hogy a Google és a BKK közös projektjében jött létre a dolog.
jagdtigger
2012. február 25. 22:03
IDÉZET(KGigi @ 2012. február 25. 20:19)

Normális országokban ez úgy működik, hogy a megállókban látni lehet, hogy hol tart a busz, és nagyságrendileg mikor ér oda. Nálunk is kipróbáltak valami ilyesmit a 86-os busz vonalán, imádta is mindenki, amíg egy éjjel szét nem verték a megállókat. Magyarország... Az külön vicc, hogy a Google Maps jobban használható tájékozódásra, mint a BKV honlapja. Pl. rákattintasz egy csomópontra, látod, hogy milyen járatok közlekednek ott, és hogy a menetrend szerint mikor érkezik a következő.
Itt győrben is. Akkor tudtam meg amikor az ikarus megállt és nekiállt beszélni

, csak tudnám melyik nagyokos találta ki ezt, inkább új buszokat vettek volna ebből a pénzből. Ami meg a megállókat illeti még egyben vannak, kérdés az az hogy meddig...
KGigi
2012. február 25. 22:35
Szerintem ez valami EU-s pénz lehetett, nem hiszem, hogy a BKV magától valami előremutatót csinálna.
SkyBird
2012. február 26. 6:05
A MÁV-Startnál van hasonló, és nagyon jó.
VonatinfoValós időben lehet látni, hogy melyik vonat hol tart, mennyit késik.
Munkatársmnak mutattam, azóta reggel ezt nézi, mikor induljon és melyik vonathoz. (Időnként szokott lenni keveredés azon a vonalon.)
Egyelőre mobilon sajnos nem működik, csak asztali op. rendszereken és böngészővel, pedig mintha év végére ígérték volna, hogy talán lesz mobilos megjelenítés is.
Az lenne csak jó utazás közben is, de egyelőre így csak laptopon megy.
Garono
2012. február 26. 10:00
Mobilon bekapcsolod a GPS-t, és megnézed hol vagy.
SkyBird
2012. február 26. 10:36
Persze, azzal nincs gond.

Automatikusan bekapcsol, ha kell.
Szerintem kisebb félreértésben leledzel.

Attól, hogy én bekapcsolom a saját vonatomon a GPS-t, attól fogalmam se lesz, hogy mondjuk a csatlakozó vonat, ha van ilyen, késik-e vagy éppen hol tart.
Vagy az említett munkatársam még otthon látja, mi újság. Kétségtelen, ezt megteheti asztali gépről is. De sokkal rugalmasabb lenne, ha bárhol, bármikor ez megnézhető volna.
Erre "bárhol, bármikorra" ma már inkább egy okostelefon, tablet az eszköz, mint egy laptop. Nem beszélve a PC-ről.
+ Ráadásul rémlik ígéret, hogy ez esetleg megoldódik Androidon is.
Adani
2012. február 26. 21:12
Vonatinfó megy mobilon is, Androidos telefonra le kell tölteni a VonatDroid progit, én szoktam használni. GPS alapján belövi hol vagy és már mutatja is a térképen hol jársz. Ráadásul a Start RSS csatornáját is letölti így ha vágányzár/késés/baleset stb. van és ott írnak róla nem maradsz le az infóról.
Egyébként ha nincs Androidod akkor az Elvira is segíthet, okostelefonnal lehet ugye mobilnettel nézni az Elvirát a késéseket ott is írja ,de nem olyan naprakész mint a Vonatinfó. Azt mindenesetre látod, hogy elindult-e már az előző állomásról. 4-5 perc laggolás azért van, de olyan már volt, hogy Mezőberényben én mondtam meg az ott dolgozó forgalmista/pénztáros szolgálatnak ,hogy még Békéscsabáról nem indult el a vonat, tuti késni fog, akár mondhatják is be. Nekik nincs netük, csak számítógépük ,az is csak 2010 januárja óta, előtte kéreg meg kutyanyelv jegyeket tudtak adni (ollóval levágós fajta) és az egyetlen technikai segítség az otthonról behozott számológép volt. Üdülési csekkre meg csúnyán néztek ,mert egy Révai lexikon nagyságú könyvből kellett nekik sorszám alapján kikeresni, hogy nincs-e letiltva. A gépbe meg csak beütik és kész.
Sőt a MÁV azért ha lassan, de halad a 21. század felé, lehet már neten bankkártyával jegyet venni, sőt mostmár otthon is ki tudod nyomtatni, és a kaller a "fedélzeten" tudja ellenőrizni okostelefonnal QR kódot olvasva. De már jóval korábban szétszórtak a kallerek között Psion gépeket (a kallerek Nintendónak hívják), amivel ugye tudnak helyben jegyet nyomtatni, nem kell percekig papírozni egy vonaton adott jeggyel, tud vele utasleadásit is nyomtatni ,ha büntetni kell valamiért stb.
A BKV-nál meg kritikán aluli a tájékoztatás ez tuti, én is sokszor vártam a Blahán éjszakaira, nekem az a mázlim, hogy majdnem mindegyik busz jó, az Örsön pl. megáll a 931,907,908, ráadásul a 907/908 Rákosfalváig is elmegy, nem mintha gondot okozna az a kb. 10 perc séta az Örstől (még erősen alkoholos befolyásoltságnál is max. 15 perc)
Múltkor az utolsó metróval jöttem haza a Blaháról, az Örs felé még volt metró a Déli felé már nem, néhányan be is álltak a Déli felé menő peronhoz, és vagy 2-3 perc után szólt be valaki a hangosba, hogy az a vonat már elment.
Tavaly nyáron valamikor volt hasonló, déli felé menő peronon két ember, valószínűleg külföldiek, mert 2x is bemondta a forgalmista, hogy elment már az a vonat, végül benyögte, hogy menjen már oda valaki szólni annak a két szerencsétlennek, hogy ott aztán reggelig ácsoroghatnak.
Egyszer meg majdnem bezártak az Örsön szintén utolsó metró, legutolsó kocsiban voltam megyek szép nyugodt tempóban, hová siessek, elment már minden jármű, úgyis gyalogolni kell, még javában mennek ki az emberek mikor elkezdik engedni a rolót lefelé. Mire odaérek már félig le is van engedve, guggolva mentem át alatta. Ha bezárják meg mászhattam volna kerítést.
SkyBird
2012. február 27. 6:21
Ezt a VonatDroidot eddig nem ismertem. Köszi.

Elsőre nagyon jónak tűnik, és pont azt tudja, és ahogy írod, még az RSS-ekkel több is.
Az Elvira is tökéletesen tudja a késéseket, és az megy Androidon is a böngészőjével. Ott kiírja az egyes állomásoknál, hogy mikor kellett volna indulnia, és helyette mikor történt a valóságban, és a késést is persze.
Végül is a Vonatinfo térkép ennek a valós idejű és szerintem elegáns megvalósítása. Ennyiben talán felesleges volt a paláver tőlem, mert az Elvirában eddig is nézegetettem a késéseket, és azzal is megvalósítható, amit írtam.
BKV. Nemrég a Blahán indulás előtt szóltak a metrón, hogy nem megy tovább a kocsi műszaki ok miatt. Szálljon ki mindenki.
De hogy csak ez a kocsi nem megy, mert hibás és jön a másik, vagy semmi se megy, az nem jött le azonnal.
Sokan ott toporogtak, azután persze felmentem a buszhoz, a másodikra csodaként fel is fértem a csomagokkal. Ma sem értem, hogy. Pár perc híján nem késtem le a vonatom.
Azután kiderült, hogy a Keleti aluljáróban, valahol messzebb a hajléktalanok tüzet raktak, és ennek füstje leszivárgott a metróba is, és vagy 20 percig pótlóbuszok mentek, míg eldöntötték, hogy ez veszélyezteti-e a metrót. Így szerencsém volt.
KGigi
2012. február 27. 14:49
Greene
2012. február 27. 23:03
Voltam kint párszor Bukarestben. Szinte mindenhol csak új Mercedes Citaro buszok jártak (amerre én közlekedtem arra csak az volt). Gondolom kaptak rá elég nagy mennyiségi kedvezményt.
Az utazóközönség és az utastájékoztatás hasonló mint nálunk (mondjuk láttam pár igen érdekes figurát). Ellenőrökkel is találkoztam, látták, hogy külföldi vagyok mutattam, hogy a két utazásos jegy kettőnknek szól, nem kötekedtek (nem is lett volna okuk rá).
Amiben jobb:
- Lehet mágnescsíkos bankkártya méretű jegyet venni (1.3 lej egy utazás, de a reptérről talán fizettünk vagy 5-7 lejt), és van a sima ronda csomagolópapír kinézetű ami még a miénknél is jóval gagyibb. A mágnescsíkos nagyon tetszett. Vehetsz akár feltölthetőset is ami műanyag és csak oda kell tartani a készülékhez.
- A havi "bérlet" 50 lejbe kerül.
- Alacsony padlós buszok járnak.
- Légkondicionált buszok. Mondjuk nyáron a nagy hőségben nem sokat ér, de ha éppen dugóban áll a busz akkor hasznos tud lenni.
- Egy monitoron mutatják folyamatosan térképen merre megyünk, és mi az útvonal a megállókkal.
A metrót külön cég üzemelteti. A két utazásos mágneskártyás jegy 4 lej, a 10 utazásos 9, a havi pedig 23 lej. 60-70 forint között mozog egy lej, ha valaki át akarná számolni. Van kombinált "bérlet" is. A megállók rondák, a szerelvények viszont relatíve jól néznek ki (itt is elég sok az új), átjárhatók a metrókocsik, nagy hellyel. Mindenhol forgókapu van 1db biztonsági őrrel.
Két dolog tetszett igazán az ottani tömegközlekedésben: olcsó volt, és biztonságos. Nem éreztem azt mint itthon, hogy bármelyik pillanatban lerohadhat alattam az Ikarus, vagy a szovjet troli. Utóbbinak nem az volt a baja szerintem, hogy rázott, mert engem 30 év alatt egyszer sem rázott meg, hanem, hogy durván szétrohadt.
Romániában amúgy ugyanúgy megy a mutyizás mint nálunk, de rejtélyes okokból kifolyólag a Bukaresti tömegközlekedés nekem jónak tűnt.
ui.: Dublinban 1.5 eurot fizettem egy villamos vonaljegyért, és 6 eurot egy napijegyért. Ez alig drágább mint a Budapesti vonal- és napijegy árak, de egy kicsit csalóka mert ez csak a villamos. Amúgy majdnem ugyanolyan volt belülről mint a nagykörúton járó villamosaink.
Szerintem nem baj az ha veszteséges egy adott városban a tömegközlekedés, ha a város tudja kompenzálni a hiányt, és ha ez a mínusz nem azért van mert tízmilliós végkielégítéseket kapnak a vezetők. Mindenkinek érdeke, hogy legyen rendesen működő közösségi közlekedés.
SkyBird
2012. február 28. 5:39
Még a VonatDroidról. Nem szokásom a Facebook nézegetés, de ennél ez volt adott.
http://www.facebook.com/vonatdroidValami olyat ír a fejlesztő, hogy lebutították volna a Vonatinfot a MÁV-nál és ezért nincsmár a Droidon irány, sebesség és egyéb adat.
Ezek szerint előtte volt, de azt még nem ismertem. Meg hogy a késéseket sem jól mutatná.
Nem tudom, nekem semmi olyan nem tűnt fel, ami a Vonatinfo térképen változott volna az utóbbi időben, és ott vannak nyilak, ráklikkelve egy vonatra behozza a részletes útvonalat. Azt meg nem hiszem, hogy fél óra késést 4-5 percesre jeleznének a MÁV-Startnál.
Valami nem gömbölyű.
De az oldalon látszik, hogy a németetek is foglalkoznak hasonlóval.
Mobil Radar
Adani
2012. február 28. 20:05
IDÉZET(SkyBird @ 2012. február 27. 6:21)

Azután kiderült, hogy a Keleti aluljáróban, valahol messzebb a hajléktalanok tüzet raktak, és ennek füstje leszivárgott a metróba is, és vagy 20 percig pótlóbuszok mentek, míg eldöntötték, hogy ez veszélyezteti-e a metrót. Így szerencsém volt.
Igen, a BKV-nál képtelenek gondolkodni. Két csöves meggyújt egy köteg újságot, keletkezik némi füst egy szinttel a metróállomás felett, erre leállítják a metrót és pótolnak. Nem ám megnézzük mi okozza a füstöt, vagy ha már para van akkor az állomást zárjuk le, a vonatok meg közlekednek tovább úgy, hogy itt áthaladnak.
Bezzeg a múlt héten az Ecseri útnál bombariadó volt az állomáson. Ott az állomást lezárták, ameddig keresték a bombát és közben a vonatok áthaladtak. Pedig ott indokolt lett volna a pótlás, mert ha épp akkor robban a bomba mikor vonat halad át akkor az kellemetlen.
Egyszer a vasútnál is ez volt Szolnokon. Már épp indították volna a pesti vonatot mikor közölték ,hogy bombariadó és mindenki takarodjon ki az állomás elé. Nem lett volna jobb ha az a vonat kimegy az állomásról és leközlekedik? Hiszen a lehető leggyorsabban úgy lehetett volna az állomásépülettől elvinni azt a sok száz embert, aki rajta volt.
Amúgy régen még tesztfázisban a belső IEMIG rendszer volt ebben ott volt minden, állomások, amiken a vonat áthalad, mozdony típus, sebesség, hőmérséklet stb. Minden, amit a GPS kiküld. Egyébként ez most is elérhető, de nem ez a hivatalos, vagyis itt menetrendi adat nincs, csak vonatszám alapján tudsz keresni.
http://iemig.mav-trakcio.hu
SkyBird
2012. február 28. 20:43
IDÉZET(Adani @ 2012. február 28. 20:05)

Wow. Kicsit megviágosodtam. Köszi.
Ez az oldal, amit most linkeltél, az a MÁV-Trakcióé, amit meg eddig ismertem, az a MÁV-Starté. Gyakorlatilag ugyanaz, de a Trakciónál érthetően a mozdonyra vonatkozó dolgok vannak, extra a sebesség, hőfok, miegymás, a Starnál meg az utazás, menetrend.
Azt nem értettem, és részben még mindig nem, hogy a VonatDroid alkotója miért panaszkodik, hogy a MÁV lebutította a Vonatinfót, nincsenek irányok, stb.
A MÁV-os oldalakon változatlanul van irány, a trakción a sebesség is. Nem változott itt semmi, vagy nem tudom, mivel lehetett több régen.
Az viszont teljesen elképzelhető, és le is van írva, hogy ezek az adatok a Trakció tulajdona, és csak úgy nem adják oda más honlapoknak, alkalmazásoknak.
Ez még rendben van. Viszont tényleg volt rá ígéret, hogy lesz hivatalos MÁV-os androidos alkalmazás. Az meg nem lett. Eddig.
Adani
2012. február 29. 20:17
Itt egy másik hasznos vonatos oldal:
VonatösszeállításMeg tudod nézni, hogy pl. melyik vonatot milyen kocsikból állítják ki terv szerint, pl. kereshetsz olyat, ami légkondis nyáron. Vagy csak simán megnézed mikor megy új piros Flirt motorvonat pl. Érdre és azzal mész.
TheSaurida
2012. március 1. 10:39
Jó néhányszor jöttem IC-vel Baranyából Bp-re, nyáron. Nem Pécsett szálltam fel a délutáni/kora esti járatra, hanem majd' egy órával később. Állítólag ment a légkondi, ezért csak 30-35 fok volt a kocsikban, ami Pestig 25-30-ra mérséklődött, főleg azért, mert közben lement a Nap. Ennyit a légkondis kocsik kereséséről.
Adani
2012. március 2. 10:20
Ha jól működik akkor nincs vele baj.
A Flirt vonatokon inkább az a zavaró, hogy bazi nagy nem lehúzható ablakok vannak amin betűz a nap és hiába megy a klíma akkor is meleged van.
KGigi
2012. március 8. 23:07
Február elején kaptam egy levelet a nyugdíjfolyósítótól, hogy amennyiben nem küldöm vissza a mellékelt igénybejelentő lapot, megszüntetik az árvaellátásom, mivel nem igazoltam, hogy még tanulok. Következő héten beballagtam vele a tanulmányi osztályra, hogy töltsék ki nekem az egyetemre vonatkozó részt, és pecsételjék le. Nem lehet, azzal az egyetem törvényt sértene. Ugyanis a regisztrációt a félév megkezdését követő egy hónapban vissza lehet vonni, ezért a március 1-ig visszaküldendő nyomtatványt jogszerűen csak március 1. után pecsételhetik le. Ma visszamentem, hogy csinálják meg. Újabb bökkenő. Ők olyat nem tudnak kitölteni, hogy hányadik évfolyamra járok, a bolognai rendszer 2003-as bevezetése óta ugyanis nem létezik ilyen. Sebaj, gyakorlottan áthúzták, odaírták, hogy hányadik félévem, és lepecsételték, hogy ők javították. Most írhatok fellebbezést, hogy 1) 9 évvel a rendszer bevezetése után még mindig hibás nyomtatványokat küldözgetnek (ezt egyébként az egyetem minden évben jelzi nekik

) 2) önhibámon kívül nem küldtem vissza, törvényt sértettem volna vele. A biztonság kedvéért megspékeltem egy jogszabályoknak megfelelő hallgatói jogviszony-igazolással is, biztos ami biztos. És ahogy ezt az országot ismerem, jövőre kezdődik ugyanez elölről...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.