Adani
2009. április 6. 22:26
És megint jól taktikázott Brawn vagy csak megint mázlija volt, de Buttont épp addig tankolták, hogy még pont Glock elé jöjjön vissza és nem sokkal utána SC majd piros zászló. Nem lehet, hogy Brawn még erre is számolt, hogy úgyis SC lesz, mivel a körülmények olyanok, hogy alkalmatlan a pálya a versenyzésre? Szerintem simán. Nem egyszer csinált már hasonlókat, valahogy mindig képes követni a dolgokat akkor is mikor rajta kívül kb. senki.
Klikk!
SkyBird
2009. április 7. 7:48
Azért mindent elismerve a teljes képért tegyük még hozzá a következőket árnyalásképpen.
A Honda autó tavaly pocsék volt. Így mindent félretéve már év közben elkezdték a fejlesztést a következő évre az új szabályok ismeretében, és kizárólag erre koncentráltak, amikor a többiek még jórészt csak a következő futamokkal voltak elfoglalva, meg hogy ki lesz a világbajnok.
Lehet mondani, hogy a többiek miért nem, de nem, mert úgy tűnik annyi pénz és energia nincs.
Bejött a diffúzor húzás is, egyelőre. Ha emiatt végül nem kapnak semmilyen büntetést a "másodfoktól", és marad minden a régiben, úgy teljes mértékben bejött.
El kell ismerni, jól nyúltak a kasztnihoz, ami tavaly szinte vezethetetlen volt. A mostanihoz képest biztosan.
Ha a Honda nem száll ki, a szuper kasztniban is Honda motor lett volna, ami állítólag messze nem olyan jó, mint a mostani Mercedes. Valószínűleg az eredményen is meglátszott volna.
Tény, hogy jókor kell jó helyen lenni, meg felismerni dolgokat, de valószínűleg nekem nem adták volna el 1 euróért a csapatot, és nem is tudtam volna megszerezni a Mercedes motort sem.
Jay
2009. június 19. 19:19
Szétszakadó Forma-1. Szerintetek mi lesz?
Pjotr
2009. június 19. 20:08
Remélem, szétmegy, mert akkor újra nézni fogom az F1-et meg az új szériát is.
KGigi
2009. június 19. 20:15
Minden attól függ, hogy igaz-e az, hogy 2012-ig aláírtak. Ha így van, akkor ez csak egy újabb fenyegetés. Ha viszont nem, akkor anyagilag sokkal jobban megéri indítani egy új sorozatot. Jelenleg a szervezők lenyúlják a befolyó pénzek túlnyomó részét. Mondanom sem kell, nem pár dollárról van szó.
Adani
2009. június 19. 20:54
Szerintem vihar a biliben. Nem lesz itt szakadás.
Olvasmány:
Klikk!Sokak szerint össze-vissza beszél Dávid Sándor, de szerintem érdemes figyelni arra, amit mond sokszor jött be és sokszor lett igaza végül. Már 1994-ben megírta pl. hogy Coulthard sosem lesz világbajnok, mert nincs meg hozzá az a kitartás és motiváció, ami ehhez kell.
vodás
2009. június 19. 21:52
Egy biztos, az aggastyán Ecclestone-nak több dobása nincs, Mosley meg elmehet a fenébe. Állandó átszervezés, állandóan változó szabályok, nem egyenlő feltételek (KERS most akkor szabályos vagy sem), "robotpilóták" (csak tudjon egy kicsit vezetni, a többi az elektronika és a csapat dolga, bele lehet nyúlni verseny közben is a távolból). És rá lehet szólni a túl gyors 2. számú pilótára, hogy ácsi, te nem nyerhetsz! Hol marad az igazi verseny, az igazi sport?
KGigi
2009. június 19. 22:00
Miért ne lenne szabályos a KERS? Robotpilóták? Persze, ezért ver rá jó néhány pilóta a csapattársára tizedeket, vagy akár másodperceket.
kléni
2009. június 19. 22:50
Na és ha szétoszlik, melyiket fogjátok nézni?
Írj rendesen! <KGigi>
Adani
2009. június 20. 8:04
Na igen a Török nagydíjon is láthattuk, hogy azért számít az is, hogy ki ül az autóban. Mellesleg épp Dávid Sándor mondta mindig, hogy az emberi tényező mindig is nagyon fontos volt és fontos is lesz, bármilyen technika is van a pályán. 2002 körül mondogatták, hogy a pályán 30% a gumikon múlik 30% a motoron 30 az autón és a többi 10% meg az emberen, aki vezeti. Már akkor is azt mondta és szerintem igaza, hogy hülyeség az embernek legalább 51%-ot kell tudni a technikához képest, hogy uralni tudja. Nézzétek csak meg az előző futamot. Előtte Barichello mindig odamondogatott, hogy Buton a kis kedvenc és őt mindig olyan taktikára teszik, hogy ne tudjon nyerni. Most pedig miután a rajtnál hátracsúszott hiába ült a mezőny toronymagasan legerősebb autójában nem tudott feljönni és Button majdnem le is körözte. Vagyis hiába ül jó autóba valaki igen is számít, hogy ki hogy tudja azt vezetni. Button jó versenyző, most jó autót kapott és tudott vele élni. Aki nem tud az nem lesz világbajnok hiába ül olyan autóban, amivel VB-t lehet nyerni. Akkor sem ha tele van segédeszközökkel. Egy teljesen elektronizált autót is a pályán kell tartani másfél órán keresztül. Akkor is ha az ideális ívet kivetítik a sisakodra, ha kipörgésgátlód, ABS-ed, kétirányú telemetriád stb. van. Egyébként nme is újdonság, hogy egyesek a technika ellen szólnak, már 30 évvel ezelőtt is voltolyan versenyző ( a nevére nem emlékszem), aki kifakadt, hogy már majdnem a mérnök versenyzik helyette, ő dönti el milyen gumit tegyen fel, mennyi benzinnel induljon el, hogy állítsa be az autót stb. Pedig akkor még sehol nem voltak a ma már természetes dolgok. Mansell is mondott olyat, hogy a mai versenyzők kevesebbet dolgoznak és bizony a régi autókkal el sem tudnának indulni, mert a kézi váltót nem tudnák használni. Mansell volt az is, aki sokáig nem engedte, hogy beszereljék az autóba a félautomata váltót, a régi váltóval gyorsabb volt és jobban tudta használni. És igen, aki gokartban nő fel az már csak a gázt és a féket ismeri, a kuplungpedált nem. Viszont, ami nem változott, hogy ma is és régen is maximális koncentrációra van szükség a verseny alatt és ehhez emberfeletti teljesítmény kell. Fizikai munka kevesebb van ( kézi váltó, kuplungolás, szervó nélküli kormány stb.), de mentálisan sokkal több munkát kell végezni mint régen, mert sok dologra kell figyelni. Régen ugye a versenyzők figyelték az utat meg a zászlójelzéseket, esetleg a fordulatszámot és a sebességet, ma pedig állandóan beszél a fülébe rádión a mérnök, kezelnie kell a technikát, rengeteg gomb és kapcsoló.
A Kers pedig illegális és sosem volt az ( idéntől legalábbis). Egyszerűen sokan nem használják. Briatore mondja mindig, hogy csak pénzbe kerül és hasztalan. Egyszer megkérdezhetné Alonsot meg Piquet-t, hogy mit gondolnak erről, mikor egy Kerses autó hátulját kell bámulniuk körökön keresztül és hiába gyorsabbak nem tudják megelőzni, mert egyenesekben és kigyorsításkor nyomja a KERS-t. Gondolom Vettel is így gondolkodik Spanyolország óta, ahol Massa a KERS-nek köszönhetően maradt előtte, ameddig tudott küzdeni.
Mellesleg szerintem a Brawn GP jól döntött ha már most Buttont favorizálja, jól szervezett és erős csapat így tuti VB-k lesznek. Ha a Ferrari ezt tavaly meg tudja lépni tavaly, akkor világbajnokságot nyer. A legerősebb csapat volt, de sokat hibáztak és a versenyzők egymástól raboltak el pontokat. És látjuk milyen szoros volt a vége. Ha akár a szezonvégén kijelentik, hogy Massa a nyerő, akkor világbajnok lett volna nagy valószínűséggel. Sőt képzeljük el azt, hogy bevezetik amit akkor mondtak, hogy a győzelmek száma felülírja a pontokat, vagyis aki a legtöbb versenyt nyeri az VB a pontoktól függetlenül. Button már a szezon közepén VB lenne, sőt kiélezett mezőnyben lehet, hogy már most. Tegyük fel nem nyer többet, de több esélyes is van, akik képesek rá pl. a Red Bull. Viszont a versenyzői felváltva nyernek kinek éppen hogy jön ki a lépés. Esetleg beszállnak még páran a harcba, mert pl. feljavul a McLaren és a Ferrari is és a csillagok szerencsés állása valamint a többiek bakijai miatt nyerni tudnak ( önerőből jelenleg egyik sem képes rá). Button akkor is nyerne ha egy árva pontot sem szerez a továbbiakban.
devergo
2009. június 21. 10:37
Kíváncsi leszek, mit alakítanak ma a Forma-1 csapatok. Remélem végigmegy, és esőmentes futam lesz.
vodás
2009. június 22. 18:32
Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy a régebbi világbajnokok (Raikonnen, Alonso, Hamilton) elfelejtettek volna vezeti, ezért voltak tök utolsók Silverstone-ban! Minden az elektronika, a beállítások, jelen esetben a gumiválasztás, ez 80 %, a többi a pilóta gyorsasága, tapasztalata, tudása. Holnap már beültetnek egy csimpánzt és beidomítják: vele is versenyt nyernének. Ez már nem sport, nevetséges az egész.
Adani
2009. június 22. 19:35
Azért az emberi tényező is sokat számít. Nem véletlenül volt pl. tavaly is jobb Hamilton mint Kovalainen, sőt most sem véletlen, hogy Button a jobb Barichello ugyanazzal az autóval nem tud olyan jól teljesíteni. Hamilton pedig kihoz mindent az autóból, de egyrészt még az ág is húzza ( edzésen piros zászló, ami miatt kiesett a Q1-ben). Az autó is pocsék, küzd vele mint Malacka a jégen ( Palik jól mondta), de csak ennyire futja.
LordDzseff
2009. június 23. 14:44
Engem a Ferrari idétlensége is idegesít...
Mi ez már hogy a több éven keresztüli csapatvilágbajnok csak bukdácsol??
(Mondjuk egyre javul a helyzet és a Renaultnál és a McLarennél még mindig jobb...)

Üdv, LordDzseff
KGigi
2009. június 23. 14:59
De a Force Indiánál nem mindig.
vodás
2009. június 24. 23:11
Nekem a McLaren a nagy rejtély, érthetetlen, hogyan lehet ennyire rossz az autójuk? Szédelgett, de nem ment, egy utcai autó (pl. az én Suzukim) is gyorsabb ennél. Mit fejlesztettek ezek egész télen?
Adani
2009. június 25. 9:19
Valamit nagyon eltoltak, lassú az autó és vezethetetlen, még a KERS is kivették ,ami valamelyest azért segített, pozícióvédésben.
Most kéne meghúzni azt, hogy ez az autó kuka végigszenvedik vele az évet és már nem fejlesztik hanem a jövő évi autóra koncentrálnak. Most még ugye költségvetési plafon sincs, jövőre már lesz, de ha már most a jövő évire költene csak lehet helyzeti előnyük.
arpsoft
2009. június 25. 9:54
Jövőre sem lesz plafon.
KGigi
2009. június 25. 11:09
Jaja, az elnök megy.

Várható volt, hogy megoldják. Annyit vállaltak, hogy visszaszorítják a '90-es évek szintjére a kiadásokat.
kléni
2009. június 25. 11:53
Csak ne adjatok nekik tippeket, jó, ahogy most vannak
Jay
2009. június 25. 12:02
IDÉZET(Adani @ 2009. június 25. 10:19)

Valamit nagyon eltoltak, lassú az autó és vezethetetlen, még a KERS is kivették ,ami valamelyest azért segített, pozícióvédésben.
Most kéne meghúzni azt, hogy ez az autó kuka végigszenvedik vele az évet és már nem fejlesztik hanem a jövő évi autóra koncentrálnak. Most még ugye költségvetési plafon sincs, jövőre már lesz, de ha már most a jövő évire költene csak lehet helyzeti előnyük.
Szerintem több csapat is kukába dobhatná az autóit. Ferrari, Renault, BMW.
Adani
2009. június 25. 15:54
Így igaz kérdés hányan lépik ezt meg? A Honda tavaly megtette és az eredményt láthatjuk, bejött.
devergo
2009. június 25. 19:54
Eddig a Forma 1 széteséséről lehetett olvasni, most pedig arról hogy marad minden a régi. Egy régóta működő (pénzeszsákot) kár lett volna szétbombázni, és ezt sokan nagyon nagyon jól tudják. Ez is olyan már mint a foci, minden a pénzről szól, minél többet bezsebelni, minél kevesebb kiadás árán.
Jay
2009. június 26. 11:04
IDÉZET(Adani @ 2009. június 25. 16:54)

Így igaz kérdés hányan lépik ezt meg? A Honda tavaly megtette és az eredményt láthatjuk, bejött.
Akinek van esze, az megteszi. Minél hamarabb, annál jobb. A Honda nagyon jól csinálta, így most nagy esélyük van egy világbajnoki cím begyűjtésére.
vodás
2009. június 26. 20:45
Mosley mehet a fenébe, ezt elérték. De dögunalom az egész, RED Bull vagy Braun GP, más nem rúghat labdába. Legalább a BMW lenne még valahol az élen. Három csapattal izgalmasabb lenne! Mogyoródra ki szoktam menni, de így nem érdemes.
Jay
2009. július 11. 13:50
Jó kis edzés.
Adani
2009. július 12. 12:00
Reméljük futam is jó lesz. Esőt jósolnak rá, az megkavarhatja a kártyákat.
Jay
2009. július 12. 12:13
Egy kis eső nem árt.
Az én tippem a versenyre: 1. Webber, 2. Button, 3, Hamilton.
Ha esik: 1. Barrichello, 2. Hamilton, 3. Massa.
vodás
2009. július 12. 15:06
Megvan a végeredmény:
1. Webber, 2. Wettel, 3. Massa.
Hamilton piszkosul elcseszte a rajtot.
Nem esett.
Red Bull ragyogó.
Ja és két hét múlva Mogyoród!
SkyBird
2009. július 12. 15:44
Lehet mondani, hogy Hamilton elcseszte, mert eredményes nem volt, az tény.
De nem sokon múlt, hogy Webber ne lökje meg picit, és ne szúrja ki a hátsó gumiját az első vezetőszárnyával.
Ez a mi lett volna ha sületlen kérdése.
Hja hogy KERS. Pedig mennyit tiltakoztak ellene, hogy drága, meg nem éri meg, meg nem nagyon van előnye, nem lehet kiegyensúlyozni rendesen az autót. Hát lassan a rajttól eltekintve tényleg nem túl sok haszna van. Meg nem is lesz jövőre.
Adani
2009. július 12. 18:50
Ezt Briatore mondta mindig, hogy nem jó semmire csak sokba kerül. Azért Alonsot is megkérdezném erről, mikor több olyan futama volt, ahol feltartotta egy KERS-es autó és azért nem tudta megelőzni, mert nyomta egyenesekben a KERS-t. Massa is csak a KERS-el tudta tartani Spanyoloroszágban Vettelt ameddig volt benzinje.
SkyBird
2009. július 13. 8:02
Annyiban analóg ez a KERS helyzet a Mosley féle agyrém elképzeléssel, hogy kétfajta F1 autó is lehetne egyszerre versenyben a költségvetési plafontól függően. Szerintem ez ellen a csapatok joggal tiltakoztak. A KERS végül is ugyanez, sőt több is, mint a kezdeti diffúzor mizéria. Kétfajta autó van.
Valahogy úgy indult, hogy kötelező lesz a KERS, mert az milyen jó, mert megspórol egy csomó fékezési energiát. Oké. Azután csak jövőre lett volna kötelező, idén meg az teszi be, aki akarja.
Nincs minden csapatnak, mert nem tudták vagy akarták megcsinálni, meg ha nem tévedek, majd annyiba került a kifejlesztése, mint a költségvetési plafon lett volna.
Akinek meg volt, az is hol betette, hol kivette. Ahányszor elmondták, hogy körönként hány másodpercig használhatják, annyiféle értéket mondtak a kommentátorok. Értelme akkor lett volna, ha nincs semmi korlát, használja mindenki, ahogy akarja. Nyilván a KERS nélküliek miatt volt korlátozva.
Most meg jövőre sem lesz, élt egy évet az F1-ben. Viszont valami utcai autóban már megjelent vagy megjelenik, ahogyan át szokott csordogálni a fejlesztés.
Adani
2009. július 13. 15:51
Ráadásul pl. a Toyotának nincs pedig a közúti autókban ők járnak élen a hibrid technológiában.
Szerintem is úgy kéne, hogy ne legyen korlátozva, annyi energiát lehessen kinyerni belőle, amennyit csak bírnak.
Jay
2009. július 13. 16:26
Én azt várom, hogy mikor lesznek végre olyan szabályok, amik mindenkinek jók.
SkyBird
2009. július 13. 17:50
Olyan biztosan nem lesz, ami mindenkinek jó, de valami stabilabb szabály az tényleg nem ártana.
Van annak is valami bája, hogy minden évben szinte a feje tetejére állnak a szabályok, állítólag a nézettség, érdekesség fenntartása miatt.
Idén tényleg a feje tetejére állt minden a Brawnokklal. De hol slick gumi, hol meg nem, hol köteles vagy tankolni, jövőre meg talán betiltják, itt ez a KERS mizéria, meg lehet sorolni visszafelé, mint a szombati edzés szabályait is megemlítve, de nem érdemes.
Azért ez a tankolósdi annyiból nem volt rossz, hogy belevitt bizonytalanságot, hogy kinek hogy sikerül, no és a taktika, stratégia, hogy hány kiállás és mikor, meg boxutcai előzés, ha már a pályán nem nagyon megy.
Így meg marad a gumicsere ebből a szempontból, ha az még lesz.
Azt se mondom, hogy legyen minden bebetonozva, de már követhetetlen a változás, és nem összehasonlíthatók a dolgok.
Igaz nekünk csak bambulni kell.
Adani
2009. július 13. 18:45
A tankolás betiltása abból lehet jó, hogy most már a pályán kell majd előzni nem pedig taktikázni, az pedig csak jót tesz a forma1-nek ha sok küzdelem van a pályán, mint a régi szép időkben. Én a kötelező boxkiállást is eltörölném, de így, hogy nem kell tankolni majd a szerelőknek is jobban kell igyekezniük, megint lehet rekord kerékcseréket produkálni, eddig ugye azért nem voltak, mert a tankolás határozta meg az időt. Régen meg voltak 5 mp alatti kerékcserék is ( 4.53 volt a rekord). Erre mondta egyszer azt Palik, hogy az kerekenként 1 mp, ami em rossz, de ugye mivel egyszerre cserélik mind a négy kereket ezért akkor is hülyeséget mondott.
Jay
2009. július 14. 8:19
Paliknak volt egy pár nagy mondása.
Szerintem aki nézni akarja a versenyeket, az nézni is fogja, aki meg nem, annak teljesen mindegy, hogy milyen szabályok vannak.
De azért érdekes, hogy több mint 50 év alatt sem tudtak rendes szabályokat kialakítani.
mizsi
2009. július 20. 11:46
Bár nem Forma 1, hanem Forma 2, de döbbenetes:
Elhunyt Henry Surtees. Nyugodjék békében. Rossz időben volt rossz helyen.
vodás
2009. július 23. 13:12
Szerencsétlen, éppen fejbevágta egy elszabadult kerék. Ilyen balesetek régebben voltak a Forma 1-ben is. Holnaptól megyek Mogyoródra (nem szórakozás, meló hétfő estig). Közben azért lehet a versenyre is figyelni. Szerintem vagy a Brawn GP, vagy a Red Bull csapat valamelyik pilótája fog győzni, aki jobban bírja a kánikulát.
Jay
2009. július 23. 17:22
A magyar futam mindig jó szokott lenni.
SkyBird
2009. július 23. 19:22
A Brawnok a kánikulában reménykednek, de a meteorológia szerint jön a hidegfront. Még eső is lehet. Ha máskor nem, a szombati időmérőn. Az se semmi.
Jay
2009. július 24. 7:27
IDÉZET(SkyBird @ 2009. július 23. 20:22)

a meteorológia szerint jön a hidegfront.
Szerintem ma már nem ér ide. De bármi megtörténhet.
vodás
2009. július 24. 12:57
Mogyoródról írok: őrült kánikula van, az éjjel jókora szélvihar is volt. Sátrakat egész délelőtt próbáltunk rendbehozni. Ha bejön a szombati időmérőre a lehülés, eső (front), lesz itt nagy kavarodás. Itt nem elég nyomni a gázt, itt tudni kell vezetni, nem is akárhogyan.
vodás
2009. július 25. 14:17
Felipe Massa súlyosan megsérült! Belerepült a gumifalba. Elvitte a mentőhelikopter Pestre, kórházba. Nagyon közvetlen fickó, nem tudni, mi volt az oka ennek a balesetnek.
Pjotr
2009. július 25. 14:20
Eltalálta valami a fejét, de nem életveszélyes a sérülése. Viszont az érdekelne, hogy milyen ócskavasak vannak azon a pályán, amiből kihullik egy ~1 kg-os alkatrész.
Adani
2009. július 25. 14:48
Holnap én is kimegyek a Hungaroringre, életemben először.
A képekből az látszik ,hogy egy rugó találta el Massát, de vajon hogy került oda? Mutatták ,hogy Barichello autójából kiesett valami, ezt amúgy rádión is közölték vele, de ez a pálya másik részén történt és jóval korábban. De akkor hogy került oda az a rugó és úgy tűnt az erdőből a pálya széléről repült.
Az se volt semmi, mikor meghalt az időmérő rendszer a Q3-ban. Alonso kérdezgeti a többieket:
-Te mennyit mentél?
-21.7
-Én 21.5-öt akkor én nyertem.

Én arra gondolok ,hogy a Renault pille könnyű a két Red Bull és Hamilton autója tuti nehezebb, kérdés mennyivel. A Merci javult ez tény, csak egyszer sikerülne már Hamiltonnak túljutni az első kanyaron. De itt már Kovalainen autóján is elvégezték a módosításokat, hátha mutatnak valamit.
SkyBird
2009. július 25. 15:02
Jó kis keveredés volt, ki tudja mennyire köszönhetően talán a balesetnek is.
Először nem voltak a tévések a helyzet magaslatán. Egészen soká adták ismétlésben Massa balesetét. Én az első pillanatban láttam, hogy volt valami a pályán, azt nem, hogy milyen magasan.
Pedig elég rossz agyontömörített minőségben adja az RTL Klub a futamot, és nem is vagyok sasszemű.
A riportereknek sem volt fogalmuk eleinte, hogy mi lehet, pedig ha icipicit megcsúszik valaki, azt mindjárt jelzik. Utána ahogy többször belassították, és meglátszott az ütés is, hogy a feje is hátrahanyatlott.
Ahogy befordult a tárgy a képen, tényleg valami rugószerű köröknek tűnt a felszíne, ahogy később már a riporterek is követték, és a tévéstáb is helyére zökkent.
Nem tudom, csak találgatás, meg hogy milyen erősségű szél lehetett ott, mert az tényleg szokatlan dolgokra képes.
Szerintem egy ilyen nehezebb rugószerűséget az a szél nem tudott 1 m magasra emelni.
Inkább arra tippelnék, hogy az valahogy a magasról érkezett, akár leesve egy köröző helikopterről. Ha így volt és tényleg rugó, akkor tényleg pattoghatott az aszfalton.
vodás
2009. július 25. 16:59
Sajnos messze voltam az esettől, csak a kivetitőn láttam, de az eset előtt szállt fel a tévés helikopter. Annak az alkatrésze lehetett, amelyik szegény Massát fejbetalálta. Egyébként ettől zavarodtak meg azok is, akik az időmérést végzik az informatikai rendszeren. Egyszerűen mellényúltak. És az is igaz, hogy az RTL Klub közvetitőkocsiján és riporterein kivül (rémesen amatőrök volt, mintha valamelyik "Playmate" csetlett-botlott volna a boxban, Szujó még fogalmazni se tud stresszhelyzetben) itt minden külföldi, minden a száguldó cirkuszhoz tartozik (tévések, helikopterek, versenybiróság stb.). Mielőbbi gyógyulást Felipe Massának.
ProFiler
2009. július 25. 17:27
Átlőtte a sisakját, a bal szeme nagyon csúnyán néz ki...
Ciao.
Gereby
2009. július 25. 18:40
Rubens rugója volt... Nagyon sajnálom Massa-t remélem hamar felépül.
A végén vicces volt mikor Alonso végig kérdezgette, hogy ki mennyit ment...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.