Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Forma 1
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ProFiler
Persze, de az írásodból az jön le, hogy más ennyi idő alatt többet nyert volna. Merthogy szerinted sokat ment. Sokat ment, de még úgy is többet nyert. Azt most Te hoztad elő, hogy nem lehet a régiekkel hasonlítani. De a Forma 1-ben töltött évek száma és a győzelmek száma bármikor összevethető egymással. Ezen sem a technika, sem más nem változtat.

Ciao.
bill
Hát vannak egy páran akiknek szúrja a szemét hogy visszajött. smile.gif
http://sportgeza.hu/forma1/2010/01/26/ujsa...ni_schumachert/
ProFiler
biggrin.gif Olvastam. Jól megszívatta őket. laughing.gif

Ciao.
Adani
Azt azért el kell ismerni ,hogy Senna, Prost olyan mezőnyben tudtak nyerni, mikor világbajnokkal teli volt a mezőny, és több potenciális VB esélyes autó vagy versenyző is volt. Még 1988-ban is mikor egy futam kivételével mindig McLaren nyert akkor is egész évben harcolt egymással Prost és Senna. Schumi viszont sokáig ment olyan időben, mikor abszolút nem volt ellenfele pl. 2002-ben és 2004-ben ,de még 2001-ben is övé volt a leggyorsabb autó még a csapattársáé is gyengébb volt. Nem is volt igazi ellenfele a többi csapatnál sem, nem ültek olyan autókban. Hakkinen 2001-ben visszavonult Montoya 2003 kivételével nem volt esélyes VB-t nyerni aztán meg már nem volt rá esélye, később bele is fáradt és elhagyta az F1-et. Igaz 2005-ben Alonsonak sem volt, Raikkonen megszorongathatta volna, mert végig gyorsabb volt ,de a technika mindig cserbenhagyta, egész évben Alonsonak meg sokszor repült a szájába sültgalamb. Igaz 1999-ben Irvinenak is majdnem sikerült VB-t nyernie, nem sokon múlott, szintén sültgalamb effektus lett volna.
Jay
Csapatok és versenyzők 2010.

McLaren: 1 Button, 2 Hamilton
Mercedes: 3 Rosberg, 4 M. Schumacher
Red Bull: 5 Vettel, 6 Webber
Ferrari: 7 Massa, 8 Alonso
Williams: 9 Barrichello, 10 Hülkenberg
Renault: 11 Kubica, 12 ?
Force India: 14 Sutil, 15 Liuzzi
Toro Rosso: 16 Buemi, 17 ?
Lotus: 18 Trulli, 19 Kovalainen
Campos: 20 ?, 21 Senna
US F1: 22 ?, 23 ?
Virgin: 24 Glock, 25 di Grassi
Sauber: 26 Kobajasi, 27 de la Rosa
bill
Mutogattak a vörösök:
http://sportgeza.hu/forma1/2010/01/28/a_fe..._uj_f1-autojat/
Cép, cép ... yikies.gif thumbsup.gif
ProFiler
Csak Alonso képét ne kelljen hozzá képzelni. Elmegy. Bár a piros-fehér sosem volt szép párosítás.

Ciao.
vodás
Egy biztos: Schumacher kiválóan ért a technikához, nem azt várja, hogy a feneke alá toljanak egy jó kocsit, hanem maga is résztvesz a fejlesztésben. Nem hiába: a szakmája autószerelő. A többiek nagy része nem ilyen. Szerintem az év második felében lesznek pol poziciói, talán nyer is néhány nagydíjat, de VB-t nem. Azért mégiscsak kihagyott három évet.
Jay
A Forma-1 legfontosabb változásai 2010-ben:

A versenyek legfontosabb változásai (részleteiben még változhatnak):

Pontozás:
Az eddig megszokott nyolc pilóta helyett tíz versenyző kap pontot versenyenként az alábbi sorrendben: 25, 20, 15, 10, 8, 6, 5, 3, 2, 1.

Mezőny:
A mezőny az újonc csapatoknak köszönhetően még úgy is gyarapszik, hogy a BMW és a Toyota végleg kiszállt a Száguldó Cirkuszból. A mezőny így 26 főre emelkedett.

Versenynaptár:
Kanada visszatérésével és Dél-Korea csatlakozásával a 2009-es 17 helyett 19-re nőtt a versenyek száma.

Boxkiállás:
Megszűnik a verseny közbeni tankolás, mely 1994 óta van jelen az F1-ben. Így csupán kerékcserét hajthatnak végre a szerelők, aminek következtében 4 másodperc körüli lesz egy szervíz. A rekordot Ricardo Patrese tartja (3,2 másodperc, 1993 Belgium, Benetton).

Időmérő edzés:
Ugyan megmarad a három etap (Q3, Q2, Q1), de a mezőny bővülésével az alábbi módon változik azoknak a rendszere: Q1 (20 perc, 8 kieső), Q2 (15 perc, 8 kieső), Q3 (10 perc, 10 legjobb pilóta).

Versenybíróság:
Négy főre emelkedett a verseny közben döntéseket hozó bizottság létszáma. Plusz egy fő mindig ex-pilóta.

Az autók technikai változásai:

Gumik:
Az első gumik keskenyebbek, a hátsók szélesebbek lesznek, a 2009-es autók alulkormányozottságát kivédve. Másrészt a nagyobb tank okozta többletsúly nagyobb hátsókerék terhelést jelent.

Az előzetes tervek szerint egy pilóta 10 szett gumit használhat el egy hétvége alatt.

A pilótáknak továbbra is használniuk kell a lágyabb és a keményebb gumikeveréket a futamokon. A Brigdstone továbbra is zöld csíkkal jelöli meg a lágyabb keveréket. A Bridgestone továbbra is támogatja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Make Cars Green kampányát.

Benzintank:
Az üzemanyagtank szélesebb és hosszabb lesz, miután a kapacitása 120-ról 236 literesre nő.

Tengelytáv:
Mivel a hosszabb benzintank miatt az autók hossza is nő (15 cm-rel), így az autók tengelytávja is megnő.

Pilótafülke:
A hosszabb tank következtében előrébb kell tolni a pilótaülést, vagy rövidebb váltót kell az autóba építeni.
Adani
A 3.2 mp-et honnan vetted? Eddig úgy tudtam 4.53 volt a rekord 1993 Monzában Andrettinél.

Az egyik Best of Palik beszólás volt, hogy 4.53 mp az kerekenként 1 mp, ami egész jó.
Jay
Innen.
Adani
Érdekes, eddig a 3.2 mp-ről nem hallottam, a 4.53-ról igen, de azt is úgy, hogy 1993-ban történt Monzában. Tankolással együtt 4.53 mp az nem sok ,akkor csak csepegtettek a tankba annak meg nincs sok értelme.
ProFiler
Egyébként a mérési pontosság régebben sokkal rosszabb volt, mint ma, de még ma is elég pontatlanul mérik a kiállásokat.

Ciao.
Adani
Az egy dolog, hogy mit írnak ki az egyszeri földi halandónak a képernyőre és mi van a valóságban. Néha a közvetítésre kiadott képen nem állítják meg az órát ,de attól még ők pontosan tudják. És attól kezdve, hogy hozzányúlnak az autóhoz addig, hogy elindul pontosan tudják. Ahogy a pontos benzinmennyiséget is számolják. A cső rátételétől számítva a levételig eltelt idő, és hát ugye az átfolyó benzin mennyisége pedig ismert egyszerű szorzással megvan. Ez lehet pontatlan ha nem folyt végig a benzin, de az meg a csapattól függ.
bill
Ooooo, blink.gif emmeg má hogy néz ki?
Új McLaren
KGigi
Ööö, ez mi? biggrin.gif blink.gif
ProFiler
Lehet, hogy ezzel bebukják ők is, mint pár évvel ezelőtt a BMW a dupla felfogatású orral...

Ciao..
mike22
Néha kell a kockázat.... Lehet, hogy tényleg nagy előrelépés lesz smile.gif Viszont, ha nem, akkor oda az idényük....
Jay
Láttátok már az USF1 autóját?

IPB kép
bill
Megerősített orrész. smile.gif Nem lesz gond az előzéssel. biggrin.gif Nagy gázzal elmegy mindenhol. twisted.gif
mike22
Mint egy kamion... biggrin.gif
SkyBird
yes.gif Az. Ha ez a kép igaz, akkor szándékosan az amerikai truckokat akarták utánozni.
Valószínűleg nagy eredményre nem számítanak, az aerodinamika sem számít, inkább a reklámérték, különösség. laughing.gif
Adani
Nem semmi. Kíváncsi leszek mire jutnak ezzel.
solties
Őszintén szólva, nem a kép miatt, de én már azon is csodálkoznék, ha szezon 70%-át teljesíteni tudnák az amcsik.
Ezeknek nem az f1 való, hanem a baseball, a foot ball, meg a hot-dog.
Ez kb olyan, mint ha egy indokínai csapat indulna a super-bowl trófeáért.
ProFiler
Először azt hittem, hogy a versenyzőjük nő. laughing.gif (José María López)

Amúgy nehogy komolyan vegyétek azt a kamion elejű képet az autóról! Egyszerű grafikai munka áll mögötte.

Itt az autó valódi orra.

A vége felé csúnya az a törésteszt... Bár hogy ezek mennyire értenek hozzá, azt nem tudom, de mindenképp kezdők a témában.

Ciao.
bill
Szerintem a törésteszt egyedül ami felhívja a figyelmet rájuk. A becsapódás során a törés aprólékos, fokozatos szinte mm-ről mm-re történik. Nincsenek nagydarab leválások, ne adj isten felrobban és szét repül az egész, ha nem mm-ről mm-re fokozatosan lassítja fékezi a becsapódást. Azt nem tudom ezt mennyire nehéz elérni, milyen minőségű tudás szükségeltetik hozzá, de figyelemre méltó. Egyébként lehet hogy ezzel akartak kérkedni, hogy ők bizony ezt ennyire vágják. cool.gif
Sumi egyre jobban érzi magát: Link
Csak adja az ég hogy ne legyenek nagy technikai különbségek vagy legalább is hullámzó legyen az erősebb csapatok teljesítménye, hogy versenyeket láthassunk. boxing.gif naughty.gif thumbsup.gif punk.gif yeah.gif w00t1.gif
ProFiler
Egy picit félreérthetően írtam: nem a töréstesztben kezdők, hanem a karosszériaépítésben. Azért egy McLaren, vagy egy Ferrari nagyobb tapasztalattal vághat neki.

Ciao.
bill
Nico elkűtte, no majd elválik! biggrin.gif
mike22
Azért nevetnék, ha gyorsabb lenne nála... biggrin.gif
bill
HI-HI http://sportgeza.hu/forma1/2010/02/11/schu...ercit_jerezben/ blink.gif laughing.gif
Nadon király ez a sorrend! Mikor lesz már az első futam? Jöhetne már! tv_happy.gif
Adani
Türelem, tornaterem .) Mindjárt kezdődik a szezon, de én is nagyon várom már.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.