Pjotr
2009. március 15. 22:00
Szóljatok, ha nem okés valami!
bill
2009. március 16. 16:08
Slim
2009. március 25. 11:01
Mégsem a győzelmek száma fog dönteni a vb-címről. (Pedig érdekes lett volna.)
Hétvégén végre kezdődik a verseny. Én már nagyon várom az első futamot.

Kíváncsi vagyok az új Brawn GP (régi Honda) csapat szereplésére, vagy, hogy Sébastien Bourdais mikor fog már végre magára találni a Forma 1-ben.
Remélem lesz olyan izgalmas ez a szezon is, mint a tavalyi volt.
Hajrá vörösök!
Adani
2009. március 25. 17:33
Én is várom már a hétvégi futamot, kíváncsi vagyok kinek hogy sikerült alkalmazkodni az új szabályokhoz. A McLaren a tesztek alapján gyengélkedik remélem ez nem lesz tartós, de biztosat úgyis csak az első futamon lehet mondani. A Brawn GP-re is kíváncsi vagyok hogy szerepel. Érdekes lesz majd látni kinek mennyire sikerült a KERS-et beépíteni az autóba és milyen előnyt jelent a gyakorlatban.
KGigi
2009. március 25. 21:38
Az első versenyekből még nem szabad hosszú távú következtetéseket levonni, mert nem lehet tudni, hogy hány csapat van, vagy egyáltalán van-e olyan csapat, amelyiknek megfelel az autója az új szabályoknak...
Slim
2009. március 28. 8:32
A következtetések levonásához szerintem is várni kell még legalább 3-4 versenyt.
A tavalyihoz képest szokatlan rajtfelállás alakult ki. Érdekes verseny lesz holnap.
Adani
2009. március 28. 8:58
Az már biztos! Megkavarodott az élmezőny teljesen.
Slim
2009. március 28. 9:04
Lehet, hogy ebben az évben új élmezőny lesz.
Adani
2009. március 28. 10:11
Nem kizárt, de nem árt néha a változatosság.
Gereby
2009. március 28. 15:37
Rendesen borult az idáig megszokott papírforma... De ez nem baj!
ProFiler
2009. március 29. 9:03
Szép volt! Remélem továbbra is jó lesz a Brawn-csapat!
És most következzen a malajziai
nagydáj! (Ilyet még nem hallottam, de ha a tolmács így fordítja, legyen...

)
Ciao.
Adani
2009. március 29. 9:32
Ezért megérte felkelni. A régi szép idők jutnak eszembe mikor tulajdonképpen bárki nyerhetett futamot. Most is látszik ,hogy nem 1 vagy 2 csapat hanem legalább 5 esélyes rá. Rendesen össze vannak keverve a kártyák, és könnyebb előzni, ami jó dolog.
Slim
2009. március 29. 10:05
Tényleg jó verseny volt.

(Lehet hogy bővíteni kellene a szavazási listát?) Ezekkel a "szuper lágy" gumikkal nem tudom, hogy mit fognak kezdeni a versenyzők, ha továbbra is csak 5 kört fognak kibírni.
KGigi
2009. március 29. 14:55
Azta, ez király volt.

Valami ilyesmit vártam már régóta. Végre nem abból áll egy futam, hogy kinek a legjobb a taktikája az adott versenyre.
Gereby
2009. március 29. 16:40
Egyet értek Palikkal, csúnyák ezek az autók, vagy mégsem?

Viszont erre a diffúzor mizéria végére nagyon gyorsan pontot kellene rakni.
Adani
2009. március 29. 16:45
Szerintem is. Mégpedig úgy, hogy szabályos mert kiskaput használtak ki, de ők voltak az élelmesek a többinek meg elaludtak, tehát maradjon így. Megérdemlik a sikert ha ők rájöttek arra, amire mások nem.
Gereby
2009. március 29. 17:18
Mondjuk az meglepő, hogy a Ferrari nem nyúlt bele, pedig általában a Ferrari szokta legjobban kihasználni a kiskapukat. Viszont megint csak elszomorít ez a megbízhatatlan technika...
Adani
2009. március 29. 17:49
Szerintem nem volna fair dolog menet közben betiltani, volt már erre példa ( csak kettő jut eszembe hírtelen 1998: A McLaren új fékmegoldását egy futam után betiltották és 2005: A Renault ellensúlyos lengéscsillapítóit is betiltották év közben).
KGigi
2009. március 29. 22:19
Mi is ez pontosan?
SkyBird
2009. március 30. 8:08
Nekem az jött le, hogy az élelmesek és ügyesek valamilyen módon dupla kamrásra csinálták a diffúzort, így jobban az útra szívja az autó hátulját, ami a hátsó légterelő változtatás miatt sem mindegy a tapadás szempontjából.
A többiek meg maradtak az egykamrásnál, és ők szívnak, nem a diffúzoruk.

Egyébként tényleg jó meccs volt, és érdekes, izgalmas, meglepő, megérdemelt és "igazságos", meg biztosan lehetne még sorolni a jelzőket, amiket egyesek cáfolhatnak.
Csak halkan jegyzem meg, hogy azért ez nem sokon múlott, hogy mégis nem egészen másképp alakult.
Persze a ha kezdetű mondatoknak nem sok értelme van sehol, az autóversenyben meg különösen.
Ha az első biztonsági autót nem két-három körrel később küldik be, amikorra Barichello és Button is kényelmesen megtankolt, hanem ahogy a törmelékből látható volt, azonnal, nehezebb lett volna élre kerülni. Mr. Brawn elintézte?

Legfeljebb azt nem tudom, hogy ha már éppen bent van valaki tankolni, és akkor jön be a safety car, akkor a boxutca kimenetét is lezárják-e, és így nem tud kihajtani sem, vagy ilyenkor kihajthat.
A másik meg, ha Kubica nem olyan türelmetlen, és egy-két kanyart vár még, míg tisztábban előzhet, vagy ugyanott nem olyan szűken kanyarodik, vagy a Vettel gyerek rátapos a fékre meg kijjebb rántja, akkor egész más dobogó van.
Így szegény Vettel szívott talán a legnagyobbat, de neki még van ideje, lehet akár többször is világbajnok.
Azóta megjelent egy cikk is. Nem tudom, elég versenybalesetesnek tűnt a dolog, avagy mindkettőnek megvolt a saját apró hibája.
Valakit meg csak el kellett meszelni.

Szeretik a rajthely büntetést a bírák.
Vettel: Bocsánat, komplett idióta vagyokDe Trulli sem marad a harmadik helyen végül.
Trulli szabálytalanul előzött?
mizsi
2009. március 30. 17:48
ProFiler
2009. március 30. 18:42
Szubkulturált...
Ciao.
KGigi
2009. március 30. 19:16
@SkyBird
Köszi. Azt hiszem, értem.
@mizsi
Ez nagyon durva.
Adani
2009. március 31. 8:31
Kubica is bukott rendesen, mert simán nyerhetett volna, alig 3 mp-re volt Buttontól, és bizony ő is küszködött a gumikkal, körönként 1 mp az minimum, de lett volna az később több is.
Az SC beküldésével meglepően sokáig vártak, Palikék is mondták ,hogy biztos Brawn intézte el.

Button pont jókor jött, ugye még kijött a boxból mikor bemutatták az SC feliratot majd közvetlenül utána jött ki az SC. Ha 5mp-el később jön ki akkor megszívja. Én inkább azt valószínűsítem, hogy tanakodtak, hogy mi legyen elvégre csak egy-két alkatrész szóródott szét a pálya közepén, biztos úgy gondolták ,hogy azért akár be is szaladhat valaki. Aztán miután senki sem vállalta jött az SC. Monzában volt hasonló eset valamikor ( 2004?) mikor Ferrarik vezettek, és a korlát mellett kilógva a pályára állt egy autó. Nem jött SC a pályabírók ott ugráltak körülöte fel a darura daru kiemelte minden ok. Közben centikre tőlük húztak el az autók 300-al. Nem szívbajosak az biztos.
Trulli büntetésének pedig ha következetesek a bírák véglegesnek kell maradnia. Tavaly Belgiumban Hamiltont büntették 25mp-el pont úgy mint most Trullit ugyanis áthajtásos büntit érdemeltek volna, de mivel kevesebb mint 5 kör volt már hátra ilyenkor ez automatikusan 25 mp időbüntetést jelent. Tavaly a McLaren fellebbezett ellene pont úgy mint most a Toyota. Vizsgálat nélkül utasították el tavaly a McLaren fellebbezését mondván áthajtásos büntinek számít az ellen meg nem lehet utólag fellebbezni. Ennek kell most is történnie ha nem így lesz akkor elfogultak a bírák.
SkyBird
2009. április 2. 12:42
Időbüntetés ellen nincs fellebbezés. Úgy hallottam a Toyota nem is fellebbezett, vagy visszavonta.
A bírák úgy néz ki mégsem lehetnek elég következetesek, mert mégis Trulli a 3. és Hamiltont zárták ki.
Ezt már ember nem tudja követni, hogy mi folyik a meccs után.
Hamiltont kizárták az Ausztrál NagydíjrólTrulli harmadik, Hamiltont kizárással büntették
Adani
2009. április 2. 16:02
Ezt pedig már végképp nem értem. Hiszen Hamilton most bárhogy is nézzük teljesne ártatlan volt, miért őt büntetik megint? Egyáltalán most miért? Tisztára mint a nyuszika a viccben ha van rajta sapka akkor az ha nincs rajta akkor az a baj.
Elengedte Trullit, mert a csapat így utasította, miért zárták ki? Hiszen a negyedik helyet mindenképpen jogosan birtokolta, elég lett volna egy hellyel hátra tolni. Ha ezért bárkit büntetni lehet az csak és kizárólag a csapat, de őt sem kéne. Tavaly Belgium óta nyilván óvatosak voltak, és megkérdezték ,h most akkor mi legyen. Ez már nagyon átlátszó, hogy az FIA nagyon elfogult és állandóan ellene hoz ítéletet. Belgiumot tavaly meg Japánt még úgy ahogy lehetett magyarázni, hogy azért ott mégis, de ezt már végképp nem hiszen Hamilton most tényleg nem csinált semmit, azt tette, amire kérték, akkor meg miért is büntették meg? Megjegyzem a harmadik helye is jogos lenne, Trulli kizárása már nem, de miért is nem lett Trulli 4. és Hamilton 3? Ez lenne az igazságos.
SkyBird
2009. április 2. 18:03
Itt nem hátrasorolásról vagy időbüntetésről van szó, hanem olyan új adatok kerültek elő valahonnan (telemetria, felvételek, stb.), ami csak annyit bizonyított, hogy először a McLaren istálló és Hamilton átvágta a versenybizottságot, ráadásul szándékosan.
Hogy miben, arról nem szól a fáma. Az átverést, félrevezetést ténynek vették, és kizárták Hamiltont is és a csapatot is az egész nagydíjról.
"Figyelembe véve az új adatokat az Ausztrál Nagydíjról, a versenybíróság úgy vélekedik, hogy az egyes rajtszámú versenyző, Lewis Hamilton és csapata, a Vodafone McLaren-Mercedes nem megfelelően járt el március 29-én, és szándékosan vezették félre a versenybíróságot. Ezzel vétettek a Nemzetközi Sportszabályzat 151c cikkelye ellen. Az 158-as cikkehlyre hivatkozva az egyes rajtszámú Lewis Hamiltont és a Vodafone McLaren-Mercedes istállót kizárjuk a 2009-es Ausztrál Nagydíjról. A végeredmény ennek alapján módosul." – közölte a szövetség.Ebben le van írva pontosan. Mindenki tagadta, hogy szándékosan engedte el Hamilton Trullit, miközben utasították erre.
Az FIA hivatalos közleménye
Adani
2009. április 2. 19:18
Szerintem meg csak biztosra mentek, és a legjobb döntést hozták. Hamilton elismerte ahogy a McLaren is ,hogy elengedték Trullit, hiszen nem kaptak választ arra, hogy szabályosan előztek-e.
Idézet a Görbe Tükörből:
IDÉZET
Az Ausztrál Nagydíj egyik utózöngéje, a Trulli/Hamilton incidens általános nemtetszést aratott, ahogy az eredmény utólagos módosítása szinte mindig, holott - mint oly sokszor - most sem volt szó többről egy balszerencsés epizódnál, amelyért tulajdonképpen senkit nem lehet hibáztatni.
Teljesen egyértelmű, hogy Hamilton jogosan ment el Trulli mellett, amikor az a Safety Car mögött kicsúszott: mivel a Toyota éppen nem tartózkodott a pályán, a manőver nem minősült előzésnek. Az érdekes kérdés az, hogy vajon Trulli később jogosan vette-e vissza a helyét.
Hamilton elismerte, hogy a McLaren utasításra lelassított, és elengedte a Toyotát. Ez látszólag Trulli mellett szól, de a helyzet azért bonyolultabb ennél. Attól ugyanis, hogy egy focimeccsen az ellenfél udvariasan a kezedbe passzolja a labdát, még szabálytalankodsz, ha elkapod; Trullinak nem volt joga előzni a Safety Car mögött csak azért, mert Hamilton maga elé tessékelte őt. A probléma abból adódott, hogy kénytelen volt hirtelen dönteni. A 2009-es Sportszabályzat 40.7-es paragrafusa szerint egy Safety Car-fázisban meg szabad előzni azokat az autókat, amelyek "nyilvánvalóan valamilyen probléma miatt lassulnak le." De vajon mit tekinthetünk "nyilvánvalónak"? Ez természetesen szubjektív, és Trulli abban a pillanatban azt hitte, Hamilton azért lassul le és húzódik félre, mert valamiféle gondja akadt. Alighanem mindenki ugyanígy reagált volna a helyében.
Egyesek úgy vélték, a McLaren rosszhiszeműen csalta tőrbe a Toyotát, ez azonban túlzás. Valójában csak biztosra akartak menni: azzal, hogy visszaengedték Trullit, gondoskodtak róla, hogy Hamilton semmiképpen ne kapjon büntetést, ha a sportfelügyelők esetleg úgy ítélik, előzőleg szabálytalanul ment el a pályáról lesodródó Toyota mellett, ugyanakkor fenntartották annak a lehetőségét is, hogy utólag kiharcolják maguknak a 3. helyet. Egyszerűen ez volt a legcélszerűbb út - nem kell semmiféle erkölcsi jelentőséget tulajdonítani neki. A döntésük tulajdonképpen az ügyes helyzetfelismerésüket dicséri, nem árulkodik semmi másról.
Úgy is fogalmazhatunk, hogy Trulli nem volt hibás, csak szabálytalan. Pech, de inkább a Toyota sara, hogy a McLarennel ellentétben nem kezelte jól a szituációt, és nem utasította Trullit a megfelelő lépésre a boxutcai irányítóközpontból. Elvégre a versenyzőtől nem várható el, hogy a pilótafülkében ülve a szabálykönyvet próbálja felidézni; azért vannak stratégák a csapatoknál, hogy az ilyen problémákat megoldják. Ez is csak egy lecke volt.
SkyBird
2009. április 2. 20:54
Lehet mondani mindent minden oldalról.
Szerintem az nem kérdés, hogy Hamilton helyesen járt el a pályán, a McLaren boxból szúrták el.
A boxban nem látták mi van, Hamilton rákérdezett, hogy mi legyen, bár neki volt több esze, mert tudta, hogy a szabály szerint jár el, ha megelőzi Trullit.
A boxból vagy túlzott óvatosságból, vagy nem tudták felmérni látatlanban, hogy mennyire ment le a Toyota a pályáról, azt az utasítást adták, hogy engedje vissza maga elé.
Eddig oké. Az nem oké, hogy ezt az utasítást később mindketten letagadták, de végül kiderült.
Erre rágtak be a versenybírók, és később az egész csapatot kizárták. A csapatot.
fapuma
2009. április 2. 22:03
IDÉZET(SkyBird @ 2009. április 2. 21:54)

Az nem oké, hogy ezt az utasítást később mindketten letagadták, de végül kiderült.
Hogy? Nem Hamilton mondta személyesen, hogy utasítást hajtott végre?
Adani
2009. április 3. 7:02
Nem tagadták le, ezt csak mondják. Hamilton közvetlenül a verseny után is mondta, h azért engedte el, mert a csapat erre kérte.
Ha az FIA pártatlan lenne akkor most Trulli 3. és Hamilton 4.
SkyBird
2009. április 3. 8:11
IDÉZET(Adani @ 2009. április 3. 7:02)

Ha az FIA pártatlan lenne akkor most Trulli 3. és Hamilton 4.
Igen, ez pontosan lett volna.

(Valószínűleg.)
De hogy miért, miért nem, a
meghallgatáson mind Hamilton, mind a csapat azt mondta, hogy nem volt semmiféle csapat utasítás.
Erre Trullit elmeszelték 25 másodperc büntetéssel.
Ettől függetlenül Hamilton a sajtónak először még nyilatkozott úgy, hogy csapatutasítást hajtott végre (a visszaengedéssel).
Azután addig cincálták, összerakták az ügyet a versenybírók - gondolom a Toyota se hagyta annyiban -, hogy kiderült, a meghallgatáson nem mondott igazat a McLaren.
Nyilván berágtak bírók, és a
hazugság miatt kizárták a csapatot is és Hamiltont is. Találtak rá szabályt is.
Már az is elég furcsa, hogy először egy nézői video volt a bizonyíték Trulli ellen, mert a hivatalos felvételeken nem látszott a dolog.
Néha tényleg vicc, hogy mi zajlik a háttérben, pályán kívül. Rengeteg szabály van, amit folyton változtatnak is, és egyik-másik az életben ritkán kerül elő. Akkor derül ki, hogy egyáltalán van, vagy értelmezhető többféleképpen is.
Emlékezzünk a Hamilton-Raikkönem előzhetőség, és melyik kanyarban problémára.
Adani
2009. április 3. 12:33
Azt ráadásul utólag hozták meg, mármint, hogy sikánlevágás esetén legalább egy kanyart várni kell az előzéssel. Akkor még nem létezett.
A következő szabály az lesz, hogy ha Hamiltonnak hívnak akkor már pusztán a futamon való elindulással is elérheted, hogy kizárjanak. Sőt akkoris ha nincs rajtad sapka és akkor is ha piros póló volt rajtad vasárnap délután.
SkyBird
2009. április 3. 16:24
Nem kellene elővenni a tavalyi sztorit, bár én említettem, de ebben szerintem ismét tévedsz.
Akkor is a meglévő szabályhoz kellett egy értelmezést, állásfoglalást, magyarázatot fűzni, így jött ki az ominózus két kanyar vagy milyen előzési szabály. Ami persze újabb belekötést eredményezett a következő pályán, ahol hosszú és lapos ívű kanyar volt.
Ott az volt, hogy igaz ugyan, hogy Raikkönent maga elé engedte Hamilton egy pillantra, de úgy, hogy neki maradt jobb pozíciója az előzéshez. Meg is tette. Na ezt nem lehet, és ezt pontosították jól-rosszul.
Hamilton ügyes fiú, és szeret így előzni. Most is csinált hasonló, de tiszta előzéseket.
Úgy látom a Hamilton elleni döntéseket nem nagyon tudod tolerálni.
Vannak persze érdekes dolgok, meg hogy mivel próbálják néha látszólag szorosabbá, érdekesebbé tenni a meccset versenybírói döntésekkel is.
Ja, hogy ez kimondottan is egy száguldó cirkusz.

Hogy visszatérjünk az eredeti témához:
Hamilton-Trulli eset: Nemzetközi sajtóvisszhangA McLaren kirúgta hazudozó mérnökétMost akkor szerinted még mindig abszolút makulátlan Hamilton. Is.
Adani
2009. április 3. 20:44
Nem feltétlen, de ebben az esetben ő nem hibás semmiért. Azt tette amit mondtak neki, és ha valakit büntetni kellett akkor az csak a csapat lehet. Az pedig az F1-nek nem tesz jót ha az eredmények nem a pályán hanem a zöld asztalnál utólag derül ki. Könnyű ítéletet hozni az asztal mellöl, de egy versenyzőnek a másodperc tört része alatt kell döntenie, később pedig napokig tárgyalhatják, hogy helyesen döntött-e.
SkyBird
2009. április 4. 7:56
Alapvetően és általánosságban ezzel egyetértek.
Csak az az első mondatod szerintem így nem igaz, illetve miért van az az érzésem, hogy még mindig nem érted, vagy nem akarod érteni.
A pályán Hamilton nem hibázott, sőt több esze volt, jobban felmérte a helyzetet, mint a csapat. Ezzel együtt folyamatosan megkarattyolnak mindent, így csapautasítást kért és kapott. Ami rossz volt.
Ha marad minden rendben, és nem hagyja visszaelőzni Trulli, akkor ő a harmadik.
Más kérdés, hogy ezt Trulli mennyire forszírozta volna, de ez megint ha.
De
nem a pályán történtek miatt zárták ki a csapatot és Hamiltont is.
Utána, a meghallgatáson történtek miatt, amikor kiderült, hogy nem mondtak igazat.
Ezt pedig nem lehet csak szándékosan elkövetni, és nem másodperc tört része alatt vagy első felindulásban kellett dönteni, hanem előre megfontoltan.
Ez valamilyen szinten egyeztetett, előre eltervezett lépés volt a McLarentől, ezért is súlyos. Egyszerűen átvágták a versenybizottságot, aki emiatt hozott egy rossz döntést, amit így korrigált.
Ki is rúgták a felelősnek tartott személyt.
Az más kérdés, hogy Hamilton mit tehetett volna a csapat ellenében, lehetett volna-e grál lovag. Az biztos, hogy nem volt.
Tehát Hamilton valóban nem hibázott a pályán, de azon kívül nagyon is. A sajtó is rátette a bélyeget, hogy hazudott.
Hamilton: Félrevezettek, hibáztam, sajnálomEz viszont szimpatikus. Ennél többet, jobbat már nem nagyon tehet kármentésül.
Adani
2009. április 4. 19:03
Épp ez az, nem tehetett nagyon mást, ha szembemegy a csapattal annak nem örültek volna. Így meg hazudósnak fogják tartani és könnyen sanszos, h most olyan foltot szerzett a jó hírén, amit sosem fog tudni lemosni ( Mint Schumacher 1997-ben mikor megpróbálta kilökni Villeneuve-öt).
Magának az F1-nek viszont nem tesz jót, hogy össze-vissza változik az eredmény, az egyszeri ember csak azt látja, hogy a verseny nem a pályán hanem egy asztalnál dől el, ami nem jó. Ezt el lehetett volna kerülni, visszasorolják Hamiltont a 4. helyre Trulli megkapja a harmadikat és a csapatot vagy akár Hamiltont pénzbüntetésre, azt kifizetik és minden marad a régiben. Sokszor nem is a büntetéssel van baj, hanem azzal, ahogy hozzák és ahogyan nem indokolják részletesen, hogymit és miért, főleg tavaly voltak erősen vitatható ítéletek, de pl. Vettel büntetése most is ilyen. Volt olyan tervezet is a szabálymódosításnál ,hogy a büntetéseket alaposan meg kel indokolni és nyílvánosságra kell hozni minden részletet, és mindent ami alapján döntöttek. Megvalósult ez? Jó lenne ha megtörténne.
Gereby
2009. április 5. 12:32
Volt egy kis eső...
Adani
2009. április 5. 14:35
Mondhatni térdig érő víz, még az SC sem tudott körbemenni. Érdekes lett volna, ha nem fújják le a futamot és 30-al körözgetnek.
ProFiler
2009. április 5. 18:02
El kellett volna engedniük az autókat (mi időszámításunk szerint) fél 1 környékén. Akkor még érdekes lett volna...
Ciao.
Adani
2009. április 5. 18:39
Na igen, de akkora víz volt ,hogy az SC sem tudott átmenni egyes részeken, kb. 30-al lehetett volna haladni, szerintem még ha bekapcsolt boxutcai limiterrel mennek az is túl gyors lett volna, 30-as tempónál meg csak 30 km-t tudnak lefutni egy óra alatt, amennyi a 2 órás időlimit előtt volt, ahhoz, hogy teljes pontokat kapjanak még legalább 50 km kellett volna ( a versenytáv 75%-a, még kb. 10 kör). Én is megnéztem volna mi sül ki belőle, de szerintem tömegbaleset és karambol lett volna belőle, mert tuti mindenki kicsúszik. Ekkora zuhé még 1991-ben Ausztráliában sem volt, pedig az se volt piskóta és ott 16 kör után leintették a futamot, és akkor is csak Senna volt képes a pályán maradni mindenki más kicsúszott legalább egyszer.
Ahogy emlékszem az eseményekre először volt egy tömeges kicsúszás, majd küldték be az SC-t, de még abban a körben jött a piros zászló vélhetően azért, mert az SC nem bírt átmenni egy vízátfolyáson.
De majd ha kint lesz a neten letöltöm és újra megnézem ezt.
Szerintem csak úgy lehetett volna ismét rajtolni, ha motorcsónakokkal folytatják.
KGigi
2009. április 5. 18:54
Persze. Az egy dolog, hogy elállt az eső, de voltak olyan részei a pályának, ahol állt a víz. Még a rázókő sem látszott ki. Ezt hogy a fenébe vezette volna el a pár centis bordázat a gumikon? Vezethetetlenek lettek volna az autók.
vodás
2009. április 5. 19:37
Ki volt az az idióta, aki szerint trópusi esős évszak ömlő esőjében, sötétedéskor(!) kell versenyt rendezni Malajziában??? Elvettek tőlünk 22 kört! Talán az eredmény is más lehetett volna!
Adani
2009. április 5. 20:14
Később már azért sem lehetett volna újraindítani a versenyt, mert besötétedett.
ProFiler
2009. április 5. 20:56
Nem is később. 2 órával korábban kellett volna kezdeni...
Ciao.
SkyBird
2009. április 6. 7:52
Ez egy nagy marhaság volt, hogy 2 órával hátrébb tolták a rajtot Malajziában. Mindezt csak azért, hogy Európában GMT +1 óra szerint délelőtt 11-kor induljanak.
Miért nem lehetett rendesen, és akkor nálunk délelőtt 9-kor indulnak. Na bumm, vagy talán még részben jobb is lett volna.
Mindezt úgy, hogy az adott helyen tudnak a késő délutáni monszunról.
Jó persze az eső néha, megkavarhatja a dolgot, de itt már túl sok volt, és végül nem is tudta túlzottan összezavarni a sorrendet.
Ausztráliában még csak-csak elment a későbbi indulás, mert ott nincs monszun, meg az időzóna miatt még korábban lett volna, no meg azért hogy legyen ilyen is. De ebből elég egy is, nem kell mindjárt rendszert csinálni.
Nem valószínű, hogy jövőre is így marad ez az eltolt indulás.
Adani
2009. április 6. 13:05
Akkor is lett volna eső, mert délután is volt szakadó eső. Igaz akkor szintén megállítják és miután elállt mehetett volna újra a mezőny.
sonykor
2009. április 6. 20:37
Futamról nincs valahol egy összefoglaló videó? Lemaradtam róla.
Angol srác kétszer futamgyőztes. Nem semmi.
Adani
2009. április 6. 20:39
Torrent oldalakon már fentvan a futam, leszedtem én is.
vodás
2009. április 6. 21:18
Ross Brawn nem akárki! Megveszi fillérekért a Honda csapatot, aztán egy hónap alatt(!!) a két pilótával ragyogó kocsit hoztak létre. Nem semmi! A Ferrari meg sehol. Hja, amikor Brawn ott volt, Schumacher autója mindig végigment a pályán. Nagy fej ez a Button, de Baricchelo sem akárki. Sokszor győzhetett volna a Ferrarinál, ha nincs Schumacher ott.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.