Pige
2005. július 22. 19:05
Vettünk egy epson stylus cx 3650-es nyomtatót.Kaptunk hozzá tintapatronokat is,de vagy a nyomtató nem jó vagy a patronokkal van valami gond.Minden alkalommal mikor bekapcsolom a nyomtatót egyre kevesebb tintát mutat a nyomtató.Mivel nem igazán szoktunk sokat nyomtatni,ezért nem értem hova is tűnik a patronokból a tinta.A múlt héten egyáltalán nem használtuk a nyomtatót,mert elutaztunk,de amikor ma szerettem volna nyomtatni azt írta ki hogy elfogyott a tinta.Nos ez hogy lehet?Okozhatja az a hibát,hogy használat után mindig kikapcsoljuk a nyomtatót?H van valaki aki tud segíteni az nagyon jó lenne!Egyébként mennyire megbízhatóak az utánna gyártott patronok?Érdemes megvenni azokat vagy csak az eredeti patronokat vegyük meg?Köszike
ProFiler
2005. július 22. 21:35
Nem lehet, hogy csak a szoftver jelez hibásan? A szövegedből azt szűrtem le, hogy csak elméletileg fogyott ki.
Ciao.
atzs
2005. július 25. 8:21
Olvasd el a kezelési útmutatót, hogy szabad-e kikapcsolni. Az enyém (Xerox) azt írja, hogy 12 óránál tovább nem szabad áramtalanítani. Ráadásul minden alkalommal, amikor bedugom a konnektorba, fejtisztítást csinál, és az zabálja a tintát.
Olyat is láttam már, amikor tényleg elpárolgott valahogy a tinta. Félévenként patroncsere volt, akkor is, ha nem nyomtattunk semmit. Vagy volt egy HP-nk, az meg egyszerűen elfolyatta, bele a nyomtatóba. Az tuti nyomtatóhiba volt, mert a többi nem csinálta abból a típusból, ez meg az összes patronnal.
Előfordulhat, hogy nincs rendesen a helyén a patron? Elvileg annak légmentesen kellene csatlakozni a fejhez. Ha van ott egy kis kosz, és levegőt kap, akkor el is párologhat. Szerintem legalábbis.
Én először megvizsgálnám, rendesen illeszkedik-e a patron, aztán vinném a szervizbe, ha garanciális.
Humberto
2005. augusztus 29. 18:33
Nekem is van egy HP meg egy Epson.
Mindkettőnél az üzletben felvilágosítottak: Az a patron amelyik "gyárilag" benne van, tehát ami a csomagolással együtt jár a nyomtatóhoz, csak egy "demo patron" és sokkal kevesebb tinta van benne, mint egy új, "dobozos" patronban.
Ez amolyan beetetés, megveszed az akciós nyomtatót aztán 2 hét alatt elfogy a hozzáadott patron és mehetsz újat venni kb annyiért amennyibe egy olcsóbb nyomtató kerül. Ha meg utángyártottat használsz, vagy utántöltöd akkor a szervizben mindent erre kennek.
Úgyhogy ha valami gáz van és szervizbe kell mennetek soha ne utánygyártott vagy töltött patron legyen benne!
Pige
2005. szeptember 17. 14:14
Honnan tudom, hogy demo patront kaptam a géppel együtt? Van rajta valami jelzés?
Adani
2005. szeptember 17. 14:17
Valami szimbólum van rajta, de ez változó, és csak a leírásában van feltüntetve, vagy ott sem.
highlander81
2005. szeptember 17. 15:08
Nekem is Epson-om van.
Stylus Photo 900.
Nekem nem zabálja a tintát (annyira). Egyébként szerintem nem érdemes tölteni a patront vagy nem eredetit venni. Én inkább megveszem drágábban az eredetit. Egyébként régebben olvastam valahol. hogy az Epson olyan technológiát fejlesztett ki ami meggátolja, hogy újratöltött patront használjon az ember.
Pige
2005. szeptember 17. 15:30
Ezeket a patronokat már nem lehet után töltetni, mert vákumosak.
Adani
2005. szeptember 17. 15:33
Szerintem egyszer mindenképpen fel lehet tölteni a patront, annyit még mindegyik kibír, a másodikat már nembiztos, de hallottam olyanról is, hogy még a 3. feltöltés is sikeres volt. Bőven megéri, mert a feltöltés sokkal olcsóbb, mint egy új patron ára, a minőség meg ua. marad, mert a tinta az minden patronban egyforma. Az igaz, hogy a gyártók nem javasolják, de az is csak azért van, hogy többne megvegyék a pofátlanul drága patronokat.
Bencce
2005. szeptember 17. 21:46
Tőlem egy tanár megkérdezte, hogy mi a legdrágább folyékony anyag amit vehetek... Sokat gondolkodtam mondtam mindent, de azt mondta a tinta a nyomtatóba

. Lehet, hogy igaza volt..
Pige
2005. szeptember 18. 19:20
Most adok neki még egy esélyt! Kap egy garnitúra új patront, talán tényleg csak tesztpatron volt benne, de ezt nekem senki sem mondta. A takarékosság kedvéért G&G patronokkal próbálom.
Kösz a segítséget!
BáGyu
2005. szeptember 18. 19:42
Lehet, hogy egy ún. inteligens patron ami időkorláttal van ellátva, és tényleg DEMO!
Pige
2005. szeptember 19. 16:11
Csak az a baj, hogy ezt nekem sehol nem mondták.
Pige
2005. szeptember 29. 20:10
Megvettem a G&G tintákat, az eredmény nem nyügözött le. A színek messze vannak az eredetitől, ráadásul a nyomtatóm belüröl csupa tinta.
"Hát ez gáz"
A váltás talán jobb lenne egy másik nyomtatóra.
Athos
2005. szeptember 29. 21:03
Ha időben észrevettem volna a topicot, akkor ajánlottam volna a Jettec (remélem jól emlékszem a nevére) patronokat. Office Depotban lehet kapni.
Pige
2005. október 1. 20:27
Voltak más gyártótól is patronok de ezek olcsók voltak, a tesztre peddig nem akartam sokat költeni. Amúgy az ajánlott áruház honlapján ugyanezeket a patronok vannak, csak jóval drágábban.
Tájékoztatásul: Eddig még nem fogyott a tintám rendelenes mértékben, azaz lehet hogy tényleg demó patronok voltak. Majd kiderül, vagy kirepül.
Vérpatkány
2006. március 24. 12:42
Detto ugyanez a bajom nekem is. Nekem Epson Stylus c82 -m van. valahányszor bekapcsolom a nyomtatót, első dolga a fejtisztítás, a másik, hogy színes képet nem nyomtattam vele, de egy hét után már a negyede eltünt a tintamérő szoftver szerint.
Pige
2006. március 31. 16:03
Ne kapcsold ki a gépet! Már régóta nem kapcsoltam ki, nem is fogy a tinta, már vagy 20 A4-es képet kinyomtattam, de még félig vannak a patronok. Utángyártott patront NE vegyél bele, nem éri meg, inkább keresd az egységcsomagot, a Fukarban nemrég 7000 forintért vettem, és még fotópapír is volt benne, de a Tuscoban is találkoztam a pakkal. Most hogy megtanultam használni, már kifejezetten kedvelem, és nem szeretném lecserélni.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.