ProFiler
2005. május 3. 14:31
TFT monitorok vásárlásával kapcsolatos kérdések.
A régi fórumban megkezdett topic
Nigi
2005. május 4. 11:53
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek a következő monitorral kapcsolatban: Samsung 913N
ProFiler
2005. május 4. 12:00
Kár, hogy nincs rajt DVI, de a reakcióideje alapján játékra teljesen megfelelő.
Ciao.
Nigi
2005. május 4. 12:06
Szokott probléma lenni a SAMSUNG monitorokkal? Pixelhiba stb. ?
GoodSpeed
2005. május 4. 12:06
Nigi, azthiszem ez már 8ms-os moncsi, az meg ne izgasson, hogy nincs rajta DVI, nem is kell szerintem. Samsun CRT-vel negatív tapasztalatom volt, TFT-jükkel még semmilyen.
ProFiler
2005. május 4. 12:25
Már találkoztam több pixelhibással is.
Ciao.
Nigi
2005. május 4. 12:45
Akkor hagyjam? Félek, hogy befürdök. Ha igen akkor mit ajánlotok ami árban és teljesítményben közel van ehhez?
ProFiler
2005. május 4. 13:03
Ha kezdetben nem pixelhibás, akkor már később sem lesz vele gond. De egy maximális árat inkább mondj Te.
Ciao.
Shia-ko
2005. május 4. 13:51
Nézd meg, hogy class hányas. Az megszabja, hogy mennyi lehet. Ha nem A-s, akkor már lehet rajta, akkor próbáld ki a boltban, és ha van, és zavar, ne vedd meg.
Neohacker
2005. május 4. 14:39
Én Acer párti vagyok!
Annyira jó ,hogy a másik géphez is vettünk egyet!
Athos
2005. május 4. 14:52
A Samsungok szerintem jók!

Ha lehet, azért próbáld ki a kiszemelt példányt a boltban.
google
2005. május 4. 17:43
LG: 3 év garancia, 1 pixelhiba esetén lehet élni vele.
Mondanom sem kell, nincs
Priby
2005. május 5. 17:21
IDÉZET(Nigi @ 2005. May 04., Wed 13:06)
Szokott probléma lenni a SAMSUNG monitorokkal? Pixelhiba stb. ?
Nekem, kérlek szépen ilyen van. Méghozzá SyncMaster 173P
Nekem eddig tökéletesen megfelelt, szóval tudom ajánlani
(Bővebben van róla a januári PCW-ben

)
GoodSpeed
2005. május 7. 10:18
Hát most ,mivel már ProFiler, is említette, hogy látott pixelhibás Samsungot, és mivel nekem nincs jó tapasztalatom a Samsungokkal (eddig azért nem mondtam, hogy én aTFT-jükkel sem foglalkoznék, mert csak az lenne mondva, hogy elfog
ult vagyok), szóval én most a Samsung helyett, talán 3 Másikat ajánlanék.
Philips
Xerox
LG
IDÉZET
Philips képpont hiba politika
A Philips Lap monitor képpont hiba politikája
A Philips azért küzd, hogy a legjobb minőségű termékeket készítse el. Az iparág legmodernebb gyártási eljárásait használjuk, és szigorú minőség ellenőrzést végzünk. Néha azonban a TFT LCD képernyőknél elkerülhetetlen a képpont vagy rész-képpont hibája, hibái. Egyetlen gyártó sem tudja garantálni, hogy valamennyi képernyője mentes legyen a képpont hibáktól, de a Philips hogy az info garantálja, hogy minden olyan monitort, mely kifogásolható menniységű képpont hibát tartalmaz, a garancia mellett megjavít vagy kicserél. Ez a jegyzet a különféle képpont hibákat írja le, és meghatározza az elfogadható szintet mindegyik típusnál. Ahhoz, hogy érvényes legyen a garancia a javításra, a képpont hibák száma a TFT LCD képernyőn meg kell haladja ezeket a hibaszinteket. Például a 15"-os XGA monitor esetében a hibás alképpontok száma nem lehet több az összes képpont 0,0004%-ánál. Ráadásul mivel bizonyos képpont hibák kombinációi jobban látszanak, ezekben az esetekben a Philips még magasabb minpségi szabványokat állít fel. Ez világszerte alkazmazott eljárás.
Képpontok és alképpontok
Egy képpont vagy kép elem, mely a három alképpontból, a három elsődleges színből, vörösből, zöldből és kékből áll. Több képpont együtt alkot egy képet. Amikor egy képpont összes alképpontja világít, a három színes alképpont egységes fehér képpontként jelenik meg. Amikor mind sötét, a alképpont együttesen egységes fekete képpontként jelenik meg. A világos és sötét alképpontok egyéb kombinációi más egységes színként jelennek meg.
Képpontok és alképpontok
Egy képpont vagy kép elem, mely a három alképpontból, a három elsődleges színből, vörösből, zöldből és kékből áll. Több képpont együtt alkot egy képet. Amikor egy képpont összes alképpontja világít, a három színes alképpont egységes fehér képpontként jelenik meg. Amikor mind sötét, a alképpont együttesen egységes fekete képpontként jelenik meg. A világos és sötét alképpontok egyéb kombinációi más egységes színként jelennek meg.
FÉNYPONT HIBÁK
ELFOGADHATő SZINT
MODELL
150C5
170C5
1 megvilágított alpixel
4 vagy kevesebb
4 vagy kevesebb
2 egymás melletti megvilágított alpixel
2 vagy kevesebb
2 vagy kevesebb
3 egymás melletti megvilágított alpixel (egy fehér pixel)
0
0
Két fényponthiba* közötti távolság*
15 mm vagy több
15 mm vagy több
Minden fajtájé összes fényhatás hiba
4 vagy kevesebb
4 vagy kevesebb
FEKETE PONTHIBÁK
ELFOGADHATő SZINT
MODELL
150C5
170C5
1 sötét alpixel
4 vagy kevesebb
4 vagy kevesebb
2 egymás melletti sötét alpixel
2 vagy kevesebb
2 vagy kevesebb
3 egymás melletti sötét alpixel
0
0
Távolság két fekete ponthiba között*
15 mm vagy több
15 mm vagy több
Mindenfajta fekete ponthiba
4 vagy kevesebb
4 vagy kevesebb
Összes PONTHIBA
ELFOGADHATő SZINT
MODELL
150C5
170C5
Mindenfajta világos ponthiba
5 vagy kevesebb
5 vagy kevesebb
Azthiszem ez Class B, hol is van olyan táblázat, mely felsorolja az összes Class osztályt ?
Shia-ko
2005. május 7. 11:24
google
2005. május 7. 11:36
A fent látható ISO-szabvány azonban csak előírás a gyártók számára. A piaci verseny miatt sokan sokkal szigorúbb politikát képviselnek, mint az előírások.
GoodSpeed
2005. május 7. 12:04
Shia-ko köszi
warynski
2005. május 7. 15:24
Mi nem régen vettünk 5 db Samsung 710T TFT-ét az irodába. (ezen van DVI)
Ötből öt hibátlan, nagyon jó a képe, most a paramétereket nem sorolom, de ami pl. szerintem sokat számít, hogy széles távolságok közöztt állítható a magassága is, és elforgatható 90 fokkal - állóra - a monitor. Én ha magamnak vennék - és remélem hamarosan veszek - akkor vagy Samsungot vagy LG-t vennék. Nem véletlenül drágábbak ezek jó néhány modellnél.
Ettől függetlenül vásárlásnál ki kell próbálni.
szkeptmen
2005. május 10. 22:07
Sziasztok.
Nálunk az Auchan áruház halálra reklámozza az LG 1730S TFT monitort,
amit 49 ezerért kínálnak. Mi lehet a baj vele ?
17 " és 12ms válaszidő... Talán nem elég a színtelítettsége ???
A mellette lévő Samtron 710-nek egy kicsit szebb a képe...
Tud róla valaki tapasztalatból valamit ???
Szkeptmen
GoodSpeed
2005. május 11. 1:17
Miért lenne vele bármi baj? A TFT-k ára most átmenetileg lecsökkent, mindössze erről van szó.
ProFiler
2005. május 11. 5:52
Nem hiszem, hogy probléma lenne vele. De ha szemrevételezéssel rosszabbnak látod (persze ne hagyd alapbeállításon), akkor inkább hagyd.
Ciao.
ordító egér
2005. május 11. 7:29
Nyilvánvalóan alapmodel, a fényereje sem eget rengető, meg DVI csati sem valószínű hogy van rajta.
De könyörgöm: Egy 19"-os CRT monitor áráért megkapod. Az Auchan hozzáállása a garanciális kifogásokhoz tapasztalataim szerint példás. Ha nincs tele pixelhibával, akkor ennél jobb ajánlat jelenleg nincs a piacon. Arról nem is beszélve, hogy a DVI csati akkor hiányzik, ha a videokártyádon is van ilyen. Egyébként nem.
Jó volna, ha mindenkiben tudatosulna, hogy a képminőségbeli különbségek leginkább akkor látszanak, ha több monitor képét látjuk egyszerre.
És egyáltalán nem biztos, hogy ami elsőre tetszik, azt hosszú távon is kellemes nézni.
Nekem pl sokkal jobban tetszik, ha egy kép színei melegek és kicsit maszatosak, mintha hideg és éles. Televízióból ezért soha nem választanék Sony-t.
eremit
2005. május 16. 8:56
Érdemes-e egy drágább DVI-s monitort venni? Jobb-e, szebb-e a képe, mint a VGA?
ProFiler
2005. május 16. 10:28
Valamelyest jobb, bár az emberek 80%-a nem veszi észre a különbséget. Én akkor is azt mondom, hogy jó, ha tudja a DVI-t.
Ciao.
Adani
2005. május 16. 10:39
Igen gondolni kell a jövőre is. Előbb utóbb kiszorítja a VGA-t a DVI.
ProFiler
2005. május 16. 11:09
Ebben azért nem lennék olyan biztos, de majd kiderül.
Ciao.
eremit
2005. május 16. 11:58
Köszi! Azt hiszem, marad a VGA. Az a 20%-os felár kicsit sok.
nascar
2005. május 19. 15:29
Akcióban Auchan >> Samsung 913N TFT, 19", 8ms válaszidő 109900 HUF!
Van olcsóbban is máshol, de itt van részletre!
Samsung 913N TFTVélemények
Athos
2005. május 19. 16:50
A látószöget nem találtam, de a 17''-osnak 160 fok vízszintesen és függőlegesen is. Ha hasonló ennek is, akkor elég jónak tűnik.
Sanzi
2005. május 19. 17:18
Nekem egy Samsung 152v Monitorom van. Igaz egy kicsit régi darab, de az eddigi működése tökéletes. Régebben átmenetileg volt vele egy kis bibi, de ez nem lényeg. Tökéletes kép, semmi mosódás játéknál! Nagyon meg vagyok vele elégedve. A TV és monitorvásárlás márkatémája el van döntve.
Adani
2005. május 19. 20:18
Hány ms-os ha szabad kérdezni?
Én úgy tervezem, hogy ha összejön rá a pénz min. 16ms-osat veszek.
nascar
2005. május 19. 20:23
Ez 8 ms-os!

Samsung 913N, 19".
Athos
2005. május 20. 10:05
Nem tudjátok, hogy az Auchan levette az LG monitort az akciós termékek közül? Nem találom a katalógusokban.
ProFiler
2005. május 20. 10:21
Már nincs. A régi áron lehet kapni.

Ciao.
chris p
2005. május 20. 12:58
No para! Ezek a monitorok szintén akciósak voltak az utolsó akció előtt egy hónappal indult akcióban (de szép lett

, remélem azért érthető). Így nagy esély van rá, hogy egy hónap múlva megint lesznek akciós áron!
nascar
2005. május 20. 16:02
Most van helyette a Samsung!
chris p
2005. május 20. 17:05
Na igen, de az mind monitorban, mind árban más kategória! (Félreértés ne essék nagyon jó kis monitor.
Itt van róla egy teszt.)
warynski
2005. június 6. 16:38
Az Auchanban akciósan Benq FP 931 19" TFT monitor.
16 ms válaszidő
250 cd/m2
450:1
csak analóg bemenet
3 év garancia
ár: 74 990.- bruttó
Szerintetek milyen? Bár a paraméterei alapján nem egy csúcsmodell, de azért el lehet gondolkozni rajta.
ProFiler
2005. június 6. 19:00
Nyugodtan. Sőt! A 17"-os Xeroxon is érdemes elgondolkozni.
Ciao.
Tomhud
2005. június 6. 22:03
Én a SONY monitorok híve vagyok, de egyébként TV-ből, videóból, akmerából stb. is a ezt szeretem.

Optikai meghajtók terén viszont elég gyenge...
Most ilyen monitorom van: SDM-S73. Azt hiszem 16ms-os és nekem nagyon bejön. persze már biztos van újabb modell.
ProFiler
2005. június 7. 5:19
Igen, ennél már kiadtak néhány (nagyon jó) újabb modellt:
SDM-HX73SDM-HS74PSDM-HS74SDM-HS75Nekem is nagyon bejönnek a SONY monitorok - képminőség terén mindenképp.
Ciao.
prefi
2005. június 9. 14:57
Sziasztok!
Samsung 710N monitorról van valakinek valami tapasztalata? (Fényerő : 300 cd/m2 Kontraszt arány : 600:1 Képlátószög (H/V) : 160°/160° Válaszidő : 12 ms Interface : analóg Maximális felbontás : 1280x1024)
illetve az LG 1730S amin még gondolkodok (válaszidő: 12 mp kontraszt arány: 550:1 Fényerő: 250cd/m2 látószög: H:160°, V:140° Felbontás: 1280 X 1024 Csatlakoztatás: analóg jelkábel, 15 tűs D-sub )
illetve ~70E ft-ig, sulinetben tudtok-e hasonló paraméterekkel rendelkező DVI-s monitort? Vagy esetleg bármi más tippet és ajánlatot is szívesen fogadok.
üdv:
Prefi
chris p
2005. június 9. 21:28
Az LG modellről azt hallottam, hogy nem dönthető a panel. (Létezik ilyen?

)
A Samsung fényereje kifogástalan (néha talán még sok is), bevilágítja az egész szobát.

A rálátás is tökéletes. Valamelyik újságban tavaly volt egy TFT-teszt, abban ő is szerepelt.
De fent említett két monitor egyike sem DVI-s!
prefi
2005. június 10. 8:56
Igen, tudom hogy egyik sem DVI-s. Ha az lenne nem kérdeznék, hanem vásárolnék. Azt nem tudom hogy az LG dönthető-e, de samsungot láttam élőben és az sajnos nem forgatható. Egyáltalán lényeges ez?
És nem értem hogy ha a DVI tényleg olyan nagyon jó dolog, akkor miért nem találni ilyen monitorokat...
üdv:
Prefi
off
rákerestem a google-ben hogy lg 1730S a hülyéje meg kiszámolta 1730[siemens]-nek a 10-es alapú logaritmusát
on
prefi
2005. június 10. 17:00
Na kicsit érdeklődtem.
annak akit esetleg érdekel, 17"-os, DVI-s sulinetes monitorok:
LG 1730B
Samsung 710T
Belinea 10 17 30 (itt nem vagyok teljesen biztos a típusszámban. de mintha...)
üdv:
Prefi
ProFiler
2005. június 10. 18:30
Néhány igazán profi monitor a Tyco Electronics-tól. 
Az áruk mellett az Eizok simán szégyenkezhetnének...
Na jó, azért
ezt az iiyamát semmi nem übereli...
Ciao.
attika80
2005. június 11. 17:13
Sziasztok.
Nézégettem a PH-n AMD-s konfigokat, és láttam hogy az utolsó konfigban 2 monitor van. Mire jó, hogy két 19" monitort használ valaki? Sziasztok.
Nigi
2005. június 13. 12:32
Sok kihasználási lehetőség van és ezek többsége munkával kapcsolatos

Ilyenek pl
M1 M2
progarmozás tesztelés
vágás (hang, film) -//-
bármi TV
biztonsági kamerák követése
sétabot
utólag: sajnos a formázás nem látszik, de képzeljétek oda
ProFiler
2005. június 13. 19:57
@ attika80:
Játékokhoz, tervezésekhez nagyon jól jön még egy monitor. Esetleg két asztalt használ a gyorsabb és hatekonyabb programhasználathoz.
Ciao.
csum-pi
2005. június 15. 16:23
Énnekem ezzel kapcsolatban van az a kérdésem, hogy a két monitor miért jó ehhez? Egyiken tervezen, a másikon látod a módosítás eredményét?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.