ZsBandi
2005. július 21. 18:21
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: 1 hete egyik barátom unokatesóm vett egy MSI K8T-Neo-V lapot (S754-es foglalatú, VIA chipsetes) és hozzá egy Connect3D ati radeon 9550-es karit 256 MB-osat.
Miután telepítem az XP-t (sima, SP1 vagy SP2) elkezdem feltenni a hardverekhez az illesztőket. A gond ott kezdődik amikor feltelepítem a VIA-s chipset drivert és benne az agp 3.0-hoz való alaplapi illesztőt. Miután az felkerül újraindul a gép szabályosan. Bejelentkezés után azonban ha pl: felbontást akarok változtatni vagy csak az egyik partícióra akarok bemenni a gép azon nyomban vagy újraindul vagy pedig készenléti módba kapcsol. Ezután már csak csökkentett módban tudom elindítani a rendszert.
Biztos vagyok benne, hogy a VIA meghajtóval van gond, mert csak annak a telepítése után történik mindez. Enélkül azonban nem tudom hogy a videokari hányszoros AGP sebességen fut mert semmi sem írja ki és nem érem el a kari hőmérséklet szenzorát sem.
Ha tudtok légyszi segítsetek! előre is köszönöm!
eremit
2005. július 21. 18:42
Szerintem ehhez a videokártyához nem is kell az AGP 3.0.
Chabi
2005. július 22. 5:08
Ha újabb videokártya drivereket szeretnél feltenni, akkor szükséged lesz az SP2-re.
Az SP1 kevés ehez már.
A VIA drivert remélem nem az alaplapi CD-ről tetted fel.

Elég régi az már, töltsd le inkább a legújabbat.
A 9550-ben nincs hőmérő szenzor.
@eremit
AGP 2.0 = 4xAGP
AGP 3.0 = 8xAGP
9550 pedig 8x-os AGP.
eremit
2005. július 22. 5:18
Köszi! Bocs! Rosszul olvashattam valahol!
ZsBandi
2005. július 22. 11:16
Próbáltam SP2 alatt is és a helyzet változatlan volt. Először én is az alaplap cd-jéről telepítettem és akkor jelent meg a hiba először. Azután én letöltöttem hozzá a legújabb drivert a via oldaláról és ugyanez történt.
Végülis csak annyi a gond hogy a meghajtó nélkül ati beállításainál nem jön be a SMARTGART fül. Az ATI driverből az újabb darabokat tettem fel 5.7-es számmal.
Azt nem tudom, hogy az AGP 3.0 meghajtó nélkül most hányszoros sebességen fut az agp-ben a kártya?
Chabi
2005. július 22. 12:53
IDÉZET(ZsBandi @ 2005. július 22., 12:16 - péntek)
annyi a gond hogy a meghajtó nélkül ati beállításainál nem jön be a SMARTGART fül.
Még jó hogy nem jön be a SMARTGART ha nem telepíted a drivereket.
Az 5.7-tel sem jelent meg a SMARGART ?
Az Everest-tel megnézheted az AGP sebességét.
ZsBandi
2005. július 22. 15:15
Figyi Chabi!
Ha nem értenéd akkor most leírom újra:
XP telepítés után felteszem a drivereket kivéve VIA hyperion (AGP 3.0 vezérlő)
az Ati catalyst 5.7 fent van, de nem jön be a smartgart fül és még az everest sem írja ki a jelenlegi agp sebességet.
Ha felteszem a VIA meghajtót akkor bejön a smartgart viszont szinte rögtön megpusztul a gép.
Mielőtt még írnád: próbáltam más ati meghajtót is és sp2-es xp-t is.
Chabi
2005. július 22. 15:30
IDÉZET(Chabi @ 2005. július 22., 6:08 - péntek)
Ha újabb videokártya drivereket szeretnél feltenni, akkor szükséged lesz az SP2-re.
Már nem tudok mit mondani csak sajátmagamat idézem be.
Ne az SP1-el küszködjél, hanem tedd fel az SP2-t és arra telepítsd a drivereket.

Driver cserét hogy oldottad meg ? Rátelepítetted ?
ZsBandi
2005. július 22. 16:04
Már próbáltam!
Milyen driver cserét?
Csak az ATI van fent, a SATA Raid driver és a lan driver.
értsd meg, hogy az SP2-es xp alatt sem működik. Még akkor sem ha cd-s VIA driver helyett az újat (amit az alaplapgyártó oldaláról töltök le) teszem fel.
janowolf
2005. október 17. 19:23
Sziasztok!
Olyan problémám volna, hogy van itt egy MSI K8T Neo-V és se kép se hang semmi. A biosba se tudok bemenni. A HW a következő lenne:
Alaplap: MSI K8T Neo-V
CPU : 2600 Semptron
VGA : Inno3D GF6600
RAM : 1 modul
HDD : Maxtor 80GB
PSU : Codegen 300W
A következőt csinálta a gép mielött végképp elfárad:
* a szokásosnál többször indult újra telepítés közben (Win Xp)
* egy-két progit feltettek rá azt azóta nem indul el egyátalán.
A következőkkel próbálkoztam:
Az alaplapról mindent leszedtem, csak a VGA,RAM, és proci maradt.
Ilyenkor ugye be kell tudnom lépni a BIOS-ba???????? De még a POST-ig sem jut el, semmi.
Várom tippeiteket
Köszi JanowolF
ui: sajnos a ram-on és a tápon kívül nincs kompatibilis alkatrészem csereberélni :-(
Gereby
2005. október 17. 19:34
Pedig szerintem a táp lesz a hunyó. A 300Wos kodegány egy ilyen géphez szerintem soványka...
Chabi
2005. október 17. 19:46
@ janowolf
Szedd le a gépház oldallapját. Az alaplapon vannak állapot jelző kis ledek, ha bekapcsolod a gépet akkor égniük kellenek.
Ha nem égnek bekapcsolás után akkor táphiba.
Reméljük hogy csak a tápod döglött meg és mást nem vitt magával a sírba.
janowolf
2005. október 17. 19:53
Lehet, hogy vak vagyok, de ezen nem látok ledet. Egyébként a proci és a vga hűtője fölpörög.
janowolf
2005. október 17. 21:45
Na mindegy, holnap megy vissza a boltba. Bőven garis még (szombaton vette a srác). Szenvedjenek vele Ők.
Köszönöm a segítséget.
Üdv JanowolF
Chabi
2005. október 18. 5:39
Hát nagyon úgy néz ki hogy kinyírta az alaplapot a Kodegány.
Az állapot jelző ledeket ha nem égnem nem fogod megkülönböztetni a többi SMD alkatrésztől
Hiába kap új alaplapot, ha a bűnös tép még mindig ott figyel a gépházban.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.