Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Python program tesztelése
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Programozás
Kovács Dávid ( Davs )
Hy!
Megírtam az első kis Python programomat, de ha elindítom, akkor kiírja, amit kell neki, majd az ablak bezáródik...Ezt nem lehetne valahogy kiküszöbölni?
eremit
A Turbo Pascalban a:=ReadKey; vár egy billentyűleütésre, de a Te programnyelvedet nem ismerem.
Kovács Dávid ( Davs )
Tovább olvasgattam a tutorialt, ott volt egy kód, amivel tényleg be kellett írnom valamit, azzal meg csinált valamit(talán összeszorzott 2 számot...)Beírtam, oké szoroz, kiírja, és egy ezred mp után újra bezáródik...Erre mi az elméleti megoldás?
eremit
IDÉZET(Davs @ 2005. július 18., 20:21 - hétfő)
... ha elindítom, akkor kiírja, amit kell neki, majd az ablak bezáródik ...Ezt nem lehetne valahogy kiküszöbölni?

Próbálj meg az alábbi kóddal variálni!
KÓD
   s=raw_input("Press any key!")
Kovács Dávid ( Davs )
És megy! Köszi eremit! biggrin.gif
eremit
Szívesen!

Nem is tudtam, hogy tudok Pythonul! (Párszaszájú lennék?) laughing.gif
Kovács Dávid ( Davs )
Egyébként ezt honnan szedted?
eremit
Szétnéztem itt-ott! cool.gif
Kovács Dávid ( Davs )
IDÉZET(eremit @ 2005. július 19., 17:40 - kedd)
Szívesen!

Nem is tudtam, hogy tudok Pythonul! (Párszaszájú lennék?) laughing.gif

Ha tudsz PHP-t , akkor az alapokat, meg egy kicsit többet tudsz Pythonul!
eremit
IDÉZET(Davs @ 2005. július 19., 19:04 - kedd)
Ha tudsz PHP-t , akkor az alapokat, meg egy kicsit többet tudsz Pythonul!
A php-ról/ről még annyit sem tudok, mint az Óriáskígyóról. IPB kép Viszont szeretem az értelmes kihívásokat.
csum-pi
Huhh emberek! Most akartam nyitni egy Topikot erről a Python programozási nyelvről!!! DE MEGLÁTTAM, HOGY EZ ITT VAN (hála az égnek....)
Itt meg is kérdezem:
Hol találok olyan weboldalt, ahol megtalálom az "oktató" leírást vagy valami ilyesmit? Csak azért érdekelne, mert olvasgattam cikkeket, és azt olvastam egy csomó helyen, hogy a programozók egy része ezzel kezd, mert "nagyon könnyű" megtanulni a többi nyelvhez képest! Ez igaz?

Hol kapok bővebb információt erről a nyelvről?!
Kell hozzá külön program (windows-ra), hogy tudjam használni?
Hol találok ilyen programot, és hozzá a nyelvnek az oktató leírását?

Egy a bajom, hogy a http://www.python.hu/ az valahogy meglehetősen zavaros
weep.gif Nekem egy egyértelmű oldal kell, ahol leírják, "hogy ez kell ehhez a nyelvhez...., és itt a leírás a kódokkal..., meg mindennel" exclamat.gif

Bocsánat, hogyha zűrösen fogalmaztam, dehát.... blush.gif
Kovács Dávid ( Davs )
Igen, win alá kell egy értelmező, amit a www.python.org weboldal download részlegénél megtalálsz.

Igen, a python.hu oldal tényleg nagyon zavaros. De ott is vannak linkek leírásokra, a prog.hu-n ha rákeresel a python szóra, ott is lesz találatod! Esetleg ajánlom a tutorialt, ami ugyan még nincs kész, de már elég sok oldal le van fordítva. A tutorialt a google-ban , esetleg a python.hu oldalon megtalálod!
csum-pi
Nagyon kösz, de mégis úgy döntöttem, hogy a PERL-el fogok ügyeskedni, így pár hónap kísérletezgetés után! cool.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.