Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Tápegységvásárlás
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Hűtés, házak, tápok, modding
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Pjotr
Tápegységvásárlás
novistar, didyman

Jó táp az, amelyik:
  • Megfelelően védi kimeneteit az ott esetlegesen fellépő, a gép alkatrészeit és felhasználóját veszélyeztető mértékű feszültségek ellen.
  • Megfelelően védett mind a hálózat, mind a terhelés, mind a belső oldaláról jelentkező események ellen.
  • Képes ellátni a számítógép alkatrészeit megfelelő minőségű tápfeszültséggel, mindenféle terhelési viszonyban.
  • Képes elegendő tartalékkal elviselni extrém helyzeteket.
  • Tartósan, megbízhatóan működik.
  • Ergonómiai és környezetvédelmi szempontoknak megfelel.
Korunk korszerű számítógépei jócskán megemelték a tápegységekkel szemben állított követelményeket. A probléma csak részben adódik az eszközök áramfogyasztásából, ez a gond sima teljesítménynöveléssel megoldható lenne. (Sajnos a legtöbb bolti eladó még ma is leragad ezen a szinten.) Az igazi feneség a videokártya, a merevlemezek és a CD, DVD meghajtók valamint a processzor időben jelentősen eltérő, változó áramigényében keresendő. A hagyományos tápok pont ezen a ponton mondanak csődöt.

A védelemről
  • Az első, az életvédelem:
    Szerencsékre kis hazánkban ezen a téren viszonylag jól működik a minőségellenőrzés, nem hallottam ilyen ok miatt kereskedelmi forgalomból kivont termékről..
  • A második, mikor a táptól kell megvédeni a számítógépet:
    Még a leginkább elismert márkák esetében is ismert olyan esemény, amikor a tápegység elhalálozása közben magával rántott alkatrészt, akár gépet. Ezen a területen a hagyományos tápok egyszerűen veszélyesek (lásd lentebb).
  • Harmadik helyen a táp saját védelmét kell említeni:
    Ez azért fontos, mert az előzőekben említett védelmek elsősorban az ilyen eseményekre történő reagálás második védvonala, hiszen az ilyen eseménynek oka van.
A védelmek jelölése:
  • UVP (alulfesz)
  • OCP (túláram)
  • OPP (túlterhelés)
  • SCP (rövidzár)
  • OHP (túlmelegedés)
  • OVP (túlfesz)

De miért is mondjuk, hogy nem biztonságosak?

Az olcsó tápok jellemzője, hogy olcsó anyagokból készülnek. Az olcsóság számos hibalehetőséget is von maga után. Egyszerűen fogalmazva a gagyi tápok vasból, alumíniumból és némi homokból (szilicium) készül. Ahol készülnek, ott pipafüst a munkabér, tehát a "sárgáknak" tök mindegy, hogy milyen bonyolult szerkentyűt raknak össze, lényeg a költséghatékonyság. Ez a folyamat műszaki-technikai szempontból úgy néz ki, hogy minden olyan áramköri elemet elhagynak, amelyek közvetlenül nem szükségesek a táp működéséhez. (Ezért könnyebbek jóval márkás társaiknál.) Ezzel a trükkel ugyanis jelentős mennyiségű drága rezet lehet megspórolni. Ez a "technika" egy stabilizált, biztonságos villamos hálózat használata mellett nem veszélyes. Sajnos a Földön kevés ilyen hely van.
Némi gyakorlati tapasztalat:
Évek óta hardverjavítással és némi rencergizdasággal keresem a mellékest. Láttam közel 100 (!) döglött tápot és vagy feleannyi meghalt PC-t szomorú tulajdonosával együtt. Egyetlen egy esetben sem (!) találkoztam kiégett biztosítékkal a tápokban. A szakember számára ez azt jelenti, hogy bár megpusztult a táp, de sem az élet- sem a tűzbiztonság nem volt veszélyben. Viszont az esetek döntő hányadában az áramellátást végző félvezetők átégését tapasztaltam. Ez óriási veszély a számítógépre, mert igaz, hogy csak nagyon rövid időre, de akár egy igen magas szintű áramlökés érheti a számítógép alkatrészeit, és paradox módon, minél nagyobb teljesítményű a táp, annál nagyobb pusztítást végez a berendezésben. A jelenség érthető, mert minél tovább bírja a táp, annál jobban pusztít, a 300W-os Codegen már régen elfüstölt, amikor a 450W-os még bírja néhány gyilkos tizedmásodpercig.
További tény az is, hogy egy nagyobb odafigyeléssel megépített táp önmagában is igen jelentős biztonságnövelő eszköz, főleg extrém körülmények között. Nagyon gyakori hibajelenség például - főleg vidéken -, hogy a vihar összefújja a légvezetékeket, ezért lökésszerű feszültségtöbblet zúdul a tápra, aminek egy részét a gagyi táp kiégés után szépen rávezet az alkatrészekre. Persze a gép kikapcsolt állapotban van, a gazdája meg nem érti, hogy miért nem indul, mikorpedigtegnapestemégfaxánment. Ilyen hiba egy korrekten megépített márkás szerkentyűnél sokkal ritkábban fordul elő.

[Itt van még némi extra információ!]

Stabilitásról:

A mikroprocesszorok működésükhez stabil, ingadozásmentes áramellátást igényelnek, a számítógépek sem kivételek ez alól. Sajnos az utóbbi időben a hardverek áramigénye jelentősen megnőtt, s mint már írtam az a gond, hogy ez az áramigény lökésszerűen keletkezik. Az olcsó tápból egyszerűen hiányoznak azok az alkatrészek, amelyek ezt a stabilitást szolgáltatni tudnák. Az okát már leírtam; költséghatékonyság. A márkás tápok stabilitásának ára van. Ez többlet alkatrészeket jelent, ami sajnos meg is drágítja az előállításukat, no meg lényegesen megnövelik a súlyukat. A számítógép működéséhez többféle feszültséget igényel a táptól. Nagyon fontos követelmény például az is, hogy az egyik ág extrém terhelése - pl. több meghajtó egyszerre történő inditása (DVD, CD írás) vagy a videokártya hirtelen áramfelvétele (valami meredek 3D, füsttel keverve) vagy akár a processzorterhelés megugrása (DVD rip) - ne okozzon a másik ágban ingadozást. A gagyi tápok ezen a téren a leggyengébbek, a működési hibák szinte mindig visszavezethetők a korábban tárgyaltakra. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy szinte minden egyes számítógép-részegységnek saját tápellátását szabályozó áramköre van, tehát a korábban leírtak bizony ezeknél a szabályozó áramköröknél is igazak. (Az biztosan mindenki tudja, hogy pl. azonos típusú videókártya és videókártya között is milyen minőségi különbségek lehetnek, attól függően, hogy milyen gyártótól érkeznek.)

Élettartam

Sajnos egyes elektronikai alkatrészek is képesek elöregedni. Balszerencsékre pont a stabilitáshoz leginkább szükséges az ún. elektrolit kondenzátorok kiszáradása a leggyakoribb hibajelenség. Tovább súlyosbítja a helyzetünket, hogy a kiszáradás üteme jelentősen függ a környezet hőmérsékletétől és a levegő áramlási sebességétől, és pont ezek a tényezők, amik igen kedvezőtlenek egy gagyilógiai tápban (parasztosan: zajos, meleg). A márkás tápokra a válogatott, nagy teherbírású és élettartalmú alkatrészek beépítése a jellemző, ez a folyamat egyenes arányban áll a termék árával (azért ne keressen senki se Rubycon, Nippon kondikat egy 10 ropis tápban). Nagyon gyakori az a panasz, hogy eddig hűdefaxánműködött, most pedig egyik-napró a másikra lefagy, pedigénaztánkarbantartomavindóztmindig. Pont az történt, amit írtam az előbb.

Teljesítmény

Legelőször szeretnék egy tévhitet eloszlatni. Nagyon ritka az a személyi számítógép, ami 360W-nál nagyobb teljesítményt igényel. Ez az egyszerű Ohm-törvénnyel könnyen igazolható. Valójában a legtöbb gép nem igényel 200-250W-nál többet (annak a felét egyébként általában a proci viszi el). Nálam egy P4 3.0@3.4 proci, Ati 9250 videokari, 4 vinyó, DVD olvasó, DVD író, plusz minden PCI foglalat teli van a P4P800 döluxban rábízva egy 360-as Chieftekre.
A tápra írt teljesítményadatok nem mindig jelentik a táp valós teljesítményét. A gagyi gyártói szisztematikusan a csúcsteljesítmény adják meg, amit a táp csak néhány pillanatig képes stabilan leadni, a márkások adatait tartós és dinamikus terhelések alatt mérik, és rendszerint azt az értéket tüntetik föl, melyet a táp minden körülmények között képes stabilan leadni. Ezért nem kell felülni a teljesítményhajhászásnak, persze akinek a pénztárcája megengedi vehet magának némi tartalékot.
Pjotr
NEM ajánlott vételek, veszélyes tápok
  • Mercury
  • Skyhawk
  • KME
  • Eagle
  • Trust
  • L&C technologies
  • Acorp
  • JNC
  • Vargáné és tsa
  • Codegen
  • Display
  • Sowah
  • Eurocase
  • EC
  • Colorsit
  • Gaba
  • Gembird
  • Mustang
  • Huntkey
  • Modecom (kivéve az FSP belsősöket)
  • Coolink APxxxX széria
  • Volcano
  • Q-Tec
  • Macron
  • DTK
  • Azona
  • UTT
  • Comador
  • HKC
  • Solarmax
  • Tax
  • Maxima
  • Uni Power
  • Deer
  • LC Power
  • Thermaltake régi szériái
  • Chieftec régi szériái (pl. HPC, 410-212)
Pjotr
Tápajánló

FSP
  • PNF
    • ATX-300PNF
    • ATX-350PNF
    • ATX-400PNF
  • Bluestorm
    • FSP350-60THN-P
    • FSP400-60THN-P
    • AX500-A
  • Bluestorm 2
    • BS2-350
    • BS2-400
    • BS2-500
  • SAGA
    • SAGA 350
    • SAGA 400
    • SAGA 450
  • ZEN
    • FSP300-60GNF
    • ZEN 400
  • Green PS
    • FSP350-60GLN
    • FSP400-60GLN
  • Epsilon
    • FX-600GLNFX-700GLN
  • Everest
    • 400W
    • 500W
  • APN
    • 350-60APN
    • 400-60APN
  • GHN
    • 400-60GHN
    • 500-60GHN
    • 500-60GHN
    • 650-80GHN
  • HLN
    • 350-60HLN
    • 400-60HLN
  • PAF
    • 455-PAF
  • HEN
    • 250-60HEN
Zalman
  • ZM360B-APS
  • ZM460B-APS
  • ZM500-HP
  • ZM600-HP
AOpen
  • AO350-12ALN
  • AO400-12ALN
  • AO500-12ALN
Nexus
  • NX-9003 SFB
  • NX-4090
  • NX-5000
OCZ
  • GameXStream
    • OCZGXS600
    • OCZGXS700
  • StealthXStream
    • OCZSXS600
Antec
  • Basiq Power
    • BP350P
    • BP500U
  • Truepower Quatro
    • TPQ-850
    • TPQ-1000
  • Truepower Trio
    • TP3-430
    • TP3-550
    • TP3-650
  • NeoHE
    • Neo_HE380
    • Neo_HE430
    • Neo_HE500
    • Neo_HE550
  • EarthWatts
    • EA-380
    • EA-430
    • EA-500
Be Quiet!
  • Straight-Power
    • E5-350W
    • E5-400W
    • E5-450W
    • E5-500W
    • E5-550W
    • E5-600W
    • E5-650W
    • E5-700W
  • Dark-Power PRO
    • P7PRO-450W
    • P7PRO-550W
    • P7PRO-650W
    • P7PRO-750W
    • P7PRO-850W
    • P7PRO-1000W
    • P7PRO-1200W
Gigabyte
  • Superb
    • GE-R460V1
  • Odin PRO
    • GE-M550A-D1
    • GE-M680A-D1
    • GE-M800A-D1
    • GE-MK20A-D1
  • Odin GT
    • GE-S550A-D1
    • GE-S680A-D1
    • GE-S800A-D1
Chieftec
  • ???
    • GPS-350EB-101A
    • GPS-400AA-101A
    • GPS-450AA-101A
    • GPS-500AB_A
    • GPS-550AB_A
    • CFT-500W
    • CFT-550W
  • Super
    • CFT-600-14CS
    • CFT-650-14CS
    • CFT-700-14CS
    • CFT-750-14CS
  • Turbo
    • CFT-600-14C
    • CFT-650-14C
    • CFT-700-14C
    • CFT-750-14C
    • CFT-850-14C
    • CFT-1020-14C
Asus
  • Atlas
    • A-45GA
    • A-50GA
    • A-55GA
Cooler-Master
  • Real Power
    • RS-450-ACLY
    • RS-550-ACLY
  • Real Power PRO
    • M520 RS-520-ASAA-A1
    • M620 RS-620-ASAA-A1
    • M700 RS-700-ASAA-A1
  • iGreen Power
    • RS-430-ASAA
    • RS-500-ASAA
    • RS-600-ASAA
  • Silent PRO
    • M500 RS-500-AMBA-D3
    • M600 RS-600-AMBA-D3
    • M700 RS-700-AMBA-D3
Silverstone
  • Element
    • SST-ST40EF
    • SST-ST50EF
    • SST-ST50EF-Plus_sc
    • SST-ST50EF-Plus
Enermax
  • Liberty
    • ELT400AWT
    • ELT500AWT
    • ELT620AWT
  • Liberty DXX
    • ELT500AWT-00
    • ELT500AWT-01
    • ELT620AWT-00
    • ELT620AWT-01
  • Infiniti
    • EIN650AWT-00
    • EIN650AWT-01
  • MODU82+
    • EMD425AWT
    • EMD525AWT
    • EMD625AWT
  • PRO82+
    • EPR385AWT
    • EPR425AWT
    • EPR525AWT
    • EPR625AWT
Seasonic
  • ???
    • SS-301HT
    • SS-351HT
    • SS-401HT
  • S12
    • SS-330HB
    • SS-380HB
    • SS-430HB
    • SS-500HT
    • SS-600HT
  • M12
    • SS-500HM
    • SS-600HM
    • SS-700HM
  • S12 Energy+
    • SS-550HT
    • SS-650HT
  • S12 II
    • S12II-330GB
    • S12II-380GB
    • S12II-430GB
    • S12II-500GB
  • M12 II
    • M12II SS-430GM
    • M12II SS-500GM
Corsair (Greene szerkesztése)
  • VX - Belépőszint. Már nem gyártják. Seasonic belső. "80 PLUS" minősítés.
  • CX - Belépőszint általános felhasználásra. V2 változatoktól "80 PLUS" minősítés. CWT belső (kivéve a CX400-at ami Seasonic).
    • CX430 V2
  • GS - Belépőszint játékosoknak (Ledes 14cm-es ventivel). A CWT gyártja saját modell alapján (CWT PSH II). "80 PLUS" minősítés.
    • GS500
    • GS600
  • TX - Középkategória játékosoknak és tunereknek. Jó ár/érték aránya miatt elég népszerű. A sima TX-et és a moduláris TX M-et a CWT gyártja. A V2-t a Seasonic. A V2-nél és az M-nél "80 PLUS Bronze" minősítés. A hivatalos mérések szerint a TX950 "80 PLUS Silver" minősítést kapott, de a Corsair marketingje ledegradálta Bronzzá, mert a Silvert a HX-nek akarják fenntartani. A sima TX-ek csak "80 PLUS" minősítést kaptak.
    • TX650 V2
    • TX750 V2
    • TX850 V2
    • TX950 (nem nagyon lehet már kapni, de a Corsair odalán még kint van)
  • HX - Felsőkategória. Mindegyik modell moduláris. A 750, 850, és az 1000 gyártója a CWT. Ezek a modellek direkt kicsit "le lettek butítva", így a 750, és a 850 a Corsair szerint csak "80 PLUS Silver" minősítéssel rendelkezik, pedig a hivatalos mérés alapján a Goldnak felelnek meg. Az 1000 pedig pár dolgot kivéve megegyezik a Thermaltake Toughpower 1,500 W-os modelljével, de ez csak "80 PLUS" minősítéssel rendelkezik.
    A többi HX-nek Seasonic a belseje és "80 PLUS Bronze" vagy sima "80 PLUS" minősítése van. Ezeket azonban már nem árulja a Corsair.
    • HX750
    • HX850
  • AX - Csúcskategória. Teljesen moduláris, Seasonic belső, "80 PLUS Gold" minősítés. A három kisebb modell a Seasonic X sorozata alapján készül. Az 1200-ast a Flextronics gyártja.
    • AX650
    • AX750
    • AX850
    • AX1200
Arctic cooling
  • Arctic fusion
    • 550R
Pjotr
FSP Support

PNF
  • nagyon jó táp
  • csendes (nagyobb a bordák)
  • nagyon nehéz beszerezni (szinte mindenütt CRG-t kapunk helyette)
  • 2 darab 18 A-es 12 V-os ág (közösen:29A, 348W)
  • passzív PFC
  • YateLoon ventilátor
PNR
  • PNF-nél kisebb hatásfok
  • nagyobb mértékű melegedés (kisebb bordák)
  • primerköri pufferkondenzátor is kisebb
  • hangosabb a PNF modelleknél
  • 450PNR: 13+14 A-es 12 V-os ágak (27 A, 324 W)
  • passzív PFC
  • YateLoon ventilátor
Ettől függetlenül ugyanúgy az ajánlott tápok között a helye, minőségi kapcsolástechnikával és alkatrész megválasztással rendelkezik.

CRG
  • PNF néven árulják sok helyen (érdemes utánaérdeklődni, nem jelenti azt, hogy a CRG-t nem szabad megvenni)
  • Hasonló a felépítése mint a PNF-nek, de "kicsit kispórolták belőle az anyagot" (FSP-Saga egyszerűsített változata)
  • passzív PFC
  • YateLoon ventilátor
Saga
  • CRG/PNR kissé erősített változata
  • PNF-nél azért valamivel kevesebb anyag és kakaó van benne.
  • passzív PFC
  • YateLoon ventilátor
GLN
  • PNF-től gyengébb, de teljesen korrekt
  • PCIe 6 tűs csatlakozó
  • aktív PFC
  • FSP Green, BluStormII
  • Gigabyte Superb 460
Epsilon/Everest 600 W és ettől felfelé kerülendő, takarékosság áldozatai lettek (500 W-os áramkörre épülnek, kevés hozzájuk).
ogre
Hello!

A nortQ tápokról mi a véleményetek?
Pjotr
Inkább válassz másikat az ajánlott listából.
MAJA
Hello!
Erről a tápról mi a véleményetek? Igaz az, hogy a lényege, 12V-on hány Ampert tud leadni?
http://www.ipon.hu/webshop/product/corsair_psu_750tx/18652
Vagy inkább ezt vegyem?
http://www.ipon.hu/webshop/product/chiefte..._14c_750w/19126
KGigi
Mibe kell Neked 750 wattos táp? huh.gif
MAJA
huh.gif ezt hogy érted?
Így?
Q9550 proci
4GB RAM
eN9800GT Ultra
6db vinyó(egyenként 500GB)
2db monitor
Logitech kormány
és még jópár usb-s eszköz amik mindig rajta vannak a gépen
ja és egy firew-es 500-as külső vinyó
Pjotr
A 750TX-ben CWT belső van, nem Seasonic, persze a CWT sem sokkal marad el a Seasonic-tól. De tényleg, milyen géphez is kell? A tiédhez? Mert ahhoz elég a mostani is, ha hibátlan a működése.
MAJA
Szétsült annoyed.gif
Igazából nem muszály hogy 750es legyen, csak gondoltam....jobb ha több
Igaz az, hogy fontos h. 12V-on hány Ampert tud leadni?
Mert a meglévő(Isten nyugosztalja)chieftec-hez képest ez kb 4x annyit tud
Pjotr
Ha megfőtt a Chieftec, akkor ellenőrizd a géped többi alkatrészét, illetve a hálózatot is.

Rövidíts az aláírásodon, légy oly' kedves.
MAJA
Szerencsére rendben vannak, bár közben más dolog miatt a rendszer is összeomlott, tehát nem tudtam bootolni, de bekapcsolt a gép egy másik táppal.
Így gondoloma többi alkatrész rendben van, a balesetet egy csavar okozta, ami belekerült az áramkörbe és saját magát sütötte szét,..valójában öngyilkos lett a táp a többiek érdekében weep.gif

szóval akkor ezekhez az alkatrészekhez sok lesz a 750es?
Pjotr
Mondom én, hogy nem magától ment szét. ani_wink.gif Elég, ha veszel egy ugyanolyat, vagy pl. egy Corsair 450VX-et.
MAJA
hehe , hát igen ani_wink.gif kis baleset... smile.gif
oké köszöm Pjotr
bututo
Sziasztok!

Ismét segítségeteket kérném. Ismerősöm gépjében nagyon zúg a táp, ezért leszeretné cserélni Valami halkra.

iPon-on ezt találta: Xilence XP500

Én még nem igazán hallottam a Xilenceről, megbízható?
Ajánlottam neki még a Corsair VX450-est, nekem is olyan van, és szerintem halk, de ez egy tizessel drágább lenne, megérné a plusz költséget?

Előre is köszönöm!
Pjotr
FSP 350PNF szerintem pont jó lenne.
bututo
Kösz a választ!
alexander034
Valaki tudna ajánlani egy tápegységet ehez a géphez:

Amd Athlon 2800+
Abit Nf7-s alaplap
2Gb ram
2×dvd drive
2×hdd
Sapphire Hd3850 Agp
1×Fdd
3×neon
Pinaccle PCTV Pro
Trust IF-3300
ST-102 SATA-RAID 2 portos vezérlő
De van egy gond, azt halottam hogy ennek az alaplapnak kell -5voltos ág de a mai tápegységek ezt a szabványt nem támogatják de ha még isvan ilyen tápegység még akkor aki tudja leírhatná a nevét
(ha az előbb hülyeséget írtam akkor bocs)
Én Erre a tápra gondoltam:ASUS A-45GA 450W
de ha van még ilyen táp akkor írjátok le a nevét
És valaki elmagyarázhatná hogy mi ez az uj Szabvány Atx2.2
Pjotr
Azt tudom javasolni, hogy vidd be az üzletbe a gépet. Kereséssel nem találtam olyan tápot, amelyen biztosan van -5V. Elvileg a 2.xx szabványokban már nincs benne, sőt lehet, hogy a te gépednek sem kell. Ezért érdemes bevinni a gépet, esetleg ismerőstől kölcsönkérni egy olyan tápot, amelyen nincs -5V.
alexander034
kösz
de okosabb nem lettem
majd megprobálom amit mondtál

De így utolag utánna néztem a dolgokanak
A gépet 2004ben vettük Tehát elvileg sima ATX
Az alaplapon van egy 20pines csatlakozo+4pines
De a legtöbb mai tápegység ugy van ho van külön 20+4 pines csatlakozó
és ebből arra következtetek hogy támogatni kell a régi szabványt is

de most már nagyon össze vagyok keveredve blink.gif

+ígyutolag
azt írja az alaplap használatia: THIS MOTHERBOARD PROVIDES TWO POWER CONNECTORS TO CONNECT TO AN [ATX12V=Arial Black] POWER SUPPLY
Akkor így olyan tápot kell választanom ami ATX12V szabványú
Crysis
Lenne egy kérdésem:
Összeállítok egy ház nélküli PC-t.
Abba is kell táp?
Mert ház nélküli gépek mellett tápot még nem láttam! roll.gif
Pjotr
Ha rá tudod kötni az alkatrészeket közvetlenül a 230 V-os váltóáramra úgy, hogy működjenek, akkor nem kell táp.
KGigi
De felelősséget nem vállalunk érte. ani_wink.gif biggrin.gif
Csaba_#
Egy ilyen "táp nélküli" PC-t, már tényleg érdemes lesz >olajjal hűteni<! twisted.gif laughing.gif
firewolf
Hello!

Ezt a konfigot: E7300 dual 2c p + hd4830 + tv kártya + 2 db dvd író 2 dv winyó egy 400W-os FSP Blus Strom II ki tud szolgálni? Szerintem igen, de szeretnék megerősítést kapni.

Köszi!
Csaba_#
Simán! cool.gif
diamant
Sziasztok!

Configot cseréltem a gépemben:

Gigabyte GA-EP45-DS3
E7400 intel core2 duo
sapphire hd4670 1Gb
2×2Gb kingmax 1066
3 vinyó (1×samsung 160 sata, 1×WD 500 sata, 1×samsung 250 ide), még egy wd 500 vennék
1 dvd író
3× 8cm venti
a későbbiekben crossfire-ba még egy hd4670

Mekkora tápot ajánlotok hozzá? Chieftec-ben gondolkodom.
Csaba_#
A későbbi fejlesztésedet figyelembe véve sem kell, egy 450 W-os Chieftec -nél nagyobb.
diamant
nagyon szépen köszi!!
rob.
Sziasztok!Szeretnék egy új gépet összeállítani azonban minden cuccot nem szeretnék kicserélni így a tápot sem.Egy CODEGEN 6049-es házam van gyári 350 wattos táppal.NA most az lenne a kérdésem hogy ez maradhat-e ezt azért kérdezem mert ugye az VGA vezrélőknek kell egy külön tápot is adni vagy léteznék olyan új vezérlők amihez nem kell ez a plusz táp ugyanis ezen még nincs olyan kimenet.

Remélem érthetően tettem fel kérdést.
Segítségetek előre is köszönöm.
fapuma
Nem 100%, hogy az új videovezérlő igényelni fogja a plusz tápellátást (típustól függ), de van ennél egy fontosabb ok arra, hogy lecseréld a tápodat. Mégpedig az, hogy nem egy biztonságos konstrukció. A szervizesek pedig nem biztos, hogy vállalják a garanciát, ha azt látják, hogy egy elfüstölt Codegen tápegység nyírta ki mondjuk az alaplapot. (Ha meg netán épp a merevlemezedet öli meg az adataiddal együtt, az nem csak anyagi szempontból lesz fájdalmas. ani_wink.gif )

Szóval érdemes lenne választani egyet a 3. hozzászólás ajánlójából.
rob.
Kösz az infokat.
Tegyük fel megveszem ezt.
Az nem lesz gond hogy ezen felül van a ventilátor az enyémen meg még hátul?
Bele lehet így is rakni ebbe a házba? Az a csati meg amiről szó volt gondolom én csak a bivalyerős kártyákhoz kellenek, én meg nem akarom semmi komolyat, mert játékra sosem használom a gépet.
ezermester
Semmi különbség nincs a kettő között beépíthetőség szempontjából, csak ne tévesszen meg, hogy minden fotón ventillátorral felfelé van.

.."nem lesz gond hogy ezen felül van a ventilátor az enyémen".. Lent lesz az a fent.
Hardverfighter
Helló mostanában szeretnék új gépet venni és az a kérdésem hogy egy olyan konfighoz mint az enyém mekkora táp dukál és hogy milyent vegyek kb. 10 ropim van rá...

Alaplap:GigaByte GA-MA770-DS3
Proci:AMD Phenom X3 8450
VGA:Sapphire HD4830 512MB PCIE
RAM:2xKingmax 2GB 1066MHz DDR2
HDD:Samsung SpinPoint T166 500GB
Optikai meghajtó:Samsung SH-D162D BEBE Fekete Bulk

Ja és még valami mi a különbség a 20 és a 24 tűs tápokban???

Előre is köszönöm!
Pjotr
Corsair 400CX
Hardverfighter
Köszönöm a gyors választ és még egy kérdésem lenne. Ehhez a táphoz tudnál ajánlani egy webáruházat vagy ilyesmit????
Pjotr
Klikk!
Hardverfighter
Te akkor milyen processzort ajánlasz a másik helyébe?
ezermester
A 24 tűshöz ki van víve még pár szál, mint áramforrás, de lényegében ugyan az.
Ha ez így elég, ha nem, akkor miért kérdezed, mit akarsz tudni róla?
psyho
Hali!

Lenne egy kérdésem. Mostani konfigom:
AMD Phenom 8650 X3
Geforce 8600GT (256Mb DDR)OC
MSI k9a2 neo
2Db vinyó (SATA),meg egy DVD I/O
a jelenlegi tápom egy nem tudom milyen minőségi DeLUX 450ATX, ez viszonlag gyenge táp, 2kondit cseréltem már benne, mert elég puposak voltak de még nagyon jó, smile.gif Olyan kérdésem lenne, hogy milyen VGA t lehetne ebbe rakni, amit ez a táp elbírna, ha cserélni kell tudok olcsón egy új DeLUX 650W ATX-et, de nem tudom, a DeLUX márka menyire megbízható no.gif
Kérek segítsége,t hogy milyen táp ez? bulb.gif Ha VGA vásárlás, akkor HD4850-et akarok venni, de szerintem a mostani táp nem bírná, sőt biztos vagyok benne. Milyen táp lenne ami elég lenne??? Vagy a Delux 650W-os el vinné stabilan???
Előre is köszi!
Pjotr
FSP 400PNF
psyho
Köszi a gyors választ, de nem lessz kevés az a 400W os FPS???
És a mostani és a Delux 600W-osáról mi a véleményed? annoyed.gif
Ha a 400W-os FPS el bírná a 4850 et akkor azt vennék, mert elég olcsók az FPS-k a teljesítményükhöz képest. smile.gif
Ezek közül melyiket:
http://gepbolt.hu/termekek/58737330/FSP_SA...tapegyseg_.html
http://gepbolt.hu/termekek/58739321/FSP_40...LN_80P_OEM.html
vagy esetleg:
http://gepbolt.hu/termekek/58737331/FSP_SA...tapegyseg_.html
Pjotr
Delux == kuka
KGigi
Ha én is azt mondom, hogy elviszi, akkor kettőnknek már elhiszed? biggrin.gif
Pjotr
FSP SAGA 450-et is ajánlom, ha tervezed szünetmentes beszerzését.
psyho
Hát nem tervezem... Köszönöm a segítséget!!! roll.gif Nagyon gondolkozom még egy 400W os Enermaxon vagy egy 400-as Chieftech en. Ezek közül melyik lenne a legjobb??? Szerintem FPS. smile.gif És a későbbiekben lehet, hogy szükségem lessz egy CPU-ra, mert nem biztos, hogy ki fogja hajtani a HD 4850 et. annoyed.gif
De lehet, hogy kihajtja, mert a CPU-m 2,7Ghz n van járatva.

Ne üss entert minden sor végén! <KGigi>
Pjotr
Bármelyik jó a három közül.
KGigi
Egy X3-as Phenom? Jó eséllyel kihajtja. De ez itt teljesen OFF.
psyho
Köszi még egyszer mindent! Erre esett a választás: http://ipon.hu/webshop/product/fsp_everest_400w/38306
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.