Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Age of Empires II
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Játékok
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Priby
Megnyitnám az új fórumban is a témát!

Remélem valamelyik hétvégén össze tudjuk mérni erőinket! smile.gif
Kovács Dávid ( Davs )
Hy!
Ha én is akarnék játszani, akkor tudnék 56k-s nettel? Vagy alapfeltétel az ADSL?
cereal180
56k-val nem lenne semmi esélyed. Minden ugrálna össze vissza.
Kovács Dávid ( Davs )
sad.gif Kár sad.gif
Priby
Hát én játszottam unokatesómmal 56k-s modemmel... neki nem volt valami jó. Lehet játszani, de nem ajánlott... ani_wink.gif
Adani
@Priby

Jó lenne, de Szolnokon leszek, majd akkor tudok sokat játszani, ha otthonlesz a gépem és vizsgaidőszakom van. Akkor viszont akár naponta.
Priby
És nyáron tudsz majd játszani? roll.gif
Adani
Hát hogyne. Már jövő hét utáni hét második felében otthon lesz a gépem, tehát már május közepétől ha épp nem vizsgázok mehet a játék.
Spányik Balázs
Jövök majd én is, ha kicsit lecsillapodtak a körülmények (lapleadás stb).
Greene
Most hétvégén jönnék én is valamelyik nap. De csak ha erös csapattársaim lesznek, mert én nagyon lámán nyomom blush.gif biggrin.gif
Priby
Ezért kell gyakorolni. Szerintem mindenkinek van mit javítania. Kinek többé, kinek kevésbé... biggrin.gif
Adani
Nekem szerintem többé :-)
Spányik Balázs
Fogadjunk, leteszitek a hajatokat? biggrin.gif Ez láttátok már? --> http://www.ageofempires3.com/
Adani
Láttam, és tényleg nagyon király. Csak jelenne már meg.
Priby
Én meg sem tudok szólalni... blush.gif
Kicsit furcsa lesz az elején, de szokható lesz.. hisz az 1 után a 2 is szokható volt biggrin.gif
Greene
Húha, ez igen blink.gif yes.gif thumbsup.gif . Remélem nem lesz hatalmas gépigénye blush.gif
Priby
Hétvégén egy AoE2 party? Ráértek? roll.gif
Spányik Balázs
Elvileg, de mivel már megint nincs a gépemen, csak akkor teszem vissza, ha értelme is van. ani_wink.gif
Adani
@Priby

Én valószínű ráérek, és játszani is tudok. Addig azért még kipróbálom valahogy, hogy mindne működik e.
Bencce
Én is ráérek! w00t1.gif
Priby
Na Balázs, így már látod, hogy lassan lesz is értelme! ani_wink.gif
Greene
Én csak TRF-el egy csapatban játszom, mert ő mindig segít ani_wink.gif
Adani
Nekem meg mindegy, hol kapok ki biggrin.gif
Priby
Gondolkodj pozitívan kicsit! biggrin.gif
Adani
Azt csináltam, de mivel régen nem játszottam, biztos így lesz.
Spányik Balázs
Jól van srácok, akkor felpakolom, és jövök majd agebalagéval Messengerre szombat délelőtt (ha minden jól megy).
Oke
Valakinek van kedve 11:30-kor játszani? Június 4. (ma)
Priby
Nem estéről volt szó? Nekem csak este jó! smile.gif
Spányik Balázs
Na jó, legközelebb konkretizáljuk. Szombaton kicsit sokáig aludtam, így a délelőtti játékról lemaradtam, ellenben egész délután ott feszítettem a Messengerben, senki le sem. Hogy este mi történt, azt nem tudom, mert elaludtam az izland-magyar meccsen, utána meg már nem voltam játékos kedvemben.

Na, ezért kár volt feltelepíteni. tongue.gif
Adani
Majd most szombaton vagy pénteken megejtjük, remélem. Délután én is voltam, este viszont pár haverom elhívott bulizni, és mivel rég nem találkoztunk elmentem, amikor pedig 1 körül hazaértem, már nem volt bent senki. Egy gondot pedig még nem bírok megoldani. A routerrel végül sikerült megbeszélni, hogy engedje ki a játékot, máshoz tudok is csatlakozni, de hozzám nem bírnak. Ez vajon mitől lehet?
Spányik Balázs
Majd nézzük át a portokat, meg a tűzfal beállításait!
Adani
Ha otthonleszek, megnézem, de a tűzfal az a windows sajátja (SP2) és ott be van állítva, hogy az age2 mindent csinálhat.
Spányik Balázs
Router nincs?
Priby
Most akkor beszéljünk meg egy időpontot is hétvégére, ami mindenkinek jó!
Mondjuk szombat, este 9 óra? Vagy inkább fél 10? blink.gif
Adani
Szombat lehet, hogy nekem nem jó, de holnap hazaérek, és utána bármikor este megfelel nekem, de akár napközbe is, ha gépközelben vagyok. Péntek este pl: biztos jó nekem, de MSN-en fentleszek, ha valaki akar játszani szóljon.

@Balázs

Van router, de azt már mintha beállítottam volna. Legalábbis bizonyos portokat kinyitottam, és így legalább már más játékába be tudok joinolni, de ha én createlek játékot, akkor nem tudnak hozzám csatlakozni.
Spányik Balázs
Mit állítottál be a routerban? Ezeket kéne: 47624 TCP és 2300-2400 TCP UDP. Innentől működnie kell annak is, ha te hosztolsz.
Adani
@Balázs

Ezt!

Elvileg ennek jónak kell lennie, de végülis félig működik a dolog, így már legalább tudok jáétszani.
Spányik Balázs
exclamat.gif Ott ahol a TCP van a listában, nincs olyan lehetőség, hogy Both? Mert hogy a 2300-2400 az UDP is!
Adani
De van both, átállítom arra aztán majd próba. Egyébként ez gyárilag volt a routerbe beleírva, én csak engedélyeztem.
Spányik Balázs
Végül sikerült?
Adani
Nemtudom, majd ha otthonleszek kipróbálom. Múltkor már eljutottunk oda, hogy én tudok csatlakozni máshoz, hozzám nemtudnak, de már legalább látszik a játék neve, csak egy idő után megszakad a kapcsolat. De lehet, hogy már nem a router a bűnös. De ha másképp nemmegy majd játék előtt DMZ-be rakom a gépem és játék után visszaállítom. Így már tuti menni fog.
bvoneki
Bátyámmal szeretnénk AOE2-zni, de vhogy nem akar összejönni a dolog. Routeres (D-Link DI-604) LAN-on vagyunk, és ha én csinálnék egy szervert, akkor a másik gépen látszik is, de csatlakozáskor kiírja, hogy "Unable to join to game". Az enyémen WinXP Prof van, övén meg Win98SE. Közös munkacsoportban vannak a gépek. Úgy is próbáltam már, hogy nem a LAN-os opciót választottam, hanem az "Internet"-et, és a másik gépen IP szerint csatlakoztam a szerverre, de ugyanezt a hibaüzenetet küldte vissza. Nem értem ezt az egészet, hogy mi lehet a baja... annoyed.gif
Moorhuhn
Tűzfalbeállítások rendben?
Adani
Én is szívtam eleget, a routerrel, esetleg próbáld ki, hogy a szerver ip-t DMZ-be rakod.
bvoneki
Szoftveres tűzfal nincs semelyik gépen, az én XP-mben meg a beépített sincs bekapcsolva. A DI-604-es routerem meg gondolom csak a WAN-os részt védi, belül nincsenek korlátozások. A DMZ-re szerintem azért nincs szükség, mert már úgy sikerült játszanom AOE2vel multiplayerben, hogy egy barátom áthozta a laptopját, és rádugta a routeremre. Akkor egyből ment. A notebookon is WinXP volt. Lehet hogy az kavar be kicsit a két gépnek, hogy különböző op.rendszer van rajtuk (enyémen XP, másikon 98SE).
Adani
Hát nemtudom. Én is szenvedtem már eleget vele (Priby és Balázs a megmondhatója) Már sikerült addig eljutni, hogy én tudok hozzájuk csatlakozni, de ők nemtudnak hozzám. Ha legközelebb játék lesz, én DMZ-be rakom a gépemet, és majd játék után törlöm a beállítást.
Priby
Na akkor mostmár összejöhetne a banda játszani valamelyik este. Probléma megoldódott... biggrin.gif Mit gondoltok?
Adani
Mondjuk holnap este?
Priby
Nekem tökéletesen megfelel. Balázs? roll.gif
Spányik Balázs
Ma holnap vagy holnap holnap?

Apropó: mindegy. Ha betolom magam a Messengerbe, és látszólag a gépnél is vagyok, szóljatok, és jövök. Ha nagyon BUSY vagyok és nem reagálok, akkor GTA-zom. tongue.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.