mcfresh
2005. július 19. 18:59

Szeretnék valamilyen ingyenes office programot használni a most alakult válalkozásomnál, de nem tudom, hogy melyiket lehet és melyik az ami jó is!!
A MS Office-t tanultam valamikor, de drágálom az árát egyenlöre.
Ti mit ajánlotok??
eremit
2005. július 19. 19:02
OpenOffice.org
Kovács Dávid ( Davs )
2005. július 19. 20:03
OpenOffice.org
apacs
2005. július 19. 21:29
Open Office
google
2005. július 19. 22:20
eremit
2005. július 20. 4:17
Ezek után nem sok választásod maradt, mcfresh! Az OpenOffice-szal minden szokásos dolgot megcsinálsz, sőt egy-két helyen jobb is, mint az MS Office.

@google
Én is be akartam linkelni, csak lusta voltam!
Utonium
2005. július 20. 4:27
Én a SpringOffice-t használom, ami a PC World mellékletén szerepelt mint teljes verziós program. Nincs vele gondom, bár az MS Office jobb. Az OpenOffice-t csak azért nem szeretem, mert eszméletlen ronda, bár lehet hogy sokkal többet tud. Ha ennyien azt ajánlják, akkor szinte biztos. De igazán bevehetnének a fejlesztőbrigádba egy olyan embert is, akit legalább minimális szépérzékkel megáldott az Úr.
sz.jános
2005. július 20. 6:27
Hogy erősítsem a tendenciát:
Open Office
Nekem nagyon bevált!
Greene
2005. július 20. 7:15
OpenOffice
Utonium
2005. július 20. 8:48
Na jó, akkor a végszó:

PEN

FFICE
apacs
2005. július 20. 10:09
IDÉZET(google @ 2005. július 19., 23:20 - kedd)
Én lusta voltam linkelni.
mizsi
2005. július 21. 13:13
Hogy ne lógjak ki a sorból:
Open Office. Eddig semmi gondom nem volt vele.
ferii
2005. július 24. 11:15
Nekem van egy negatívumom az OpenOfficevel
kapcsolatban, amikor egy képet, vagy mást táblázatot
akartam beszúrni, egy Ms2003-as file ból
akkor nemes egyszerűséggel a szöveget bemásolta, de a képet, meg a táblázatot meg kihagyta. nem tudom lehet hogy én csináltam rosszul vmit?
Halasi Miklós
2005. július 25. 13:07
Én is szavazok az Open Office-ra, de azt hozzá kell tennem, hogy MS Office-t használok, és vállalkozásoknak még kedvező licencelése is van.
google
2005. július 25. 14:04
Az ingyenesnél aligha lehet kedvezőbb... remélem eljut olyan szintre, amikor már megéri leváltani az Office-t. És még akkor is ingyenes lesz.
eremit
2005. július 25. 14:10
Jó, jó! Persze a MS Office tud valamit! De az OpenOffice-t sem szabad semmibe venni. Aki azzal kezdi, annak az tökéletes. Én nem mondok semmi rosszat a MS Office-ra. Színesebb (csicsásabb?) az OO-nál. De az OpenOffice egyenletszerkesztője és rajzolója jobb. Nekem. Én szeretem mindkettőt. (OOo és MSo)
google
2005. július 25. 15:02
Szerintem sok embernek elég, ha ugyanolyan jó, csak nem kell kifizetni érte többtízezer forintot! Nem kell, hogy jobb legyen feltétlenül.
Az MS Office tényleg nem rossz, de kicsit úgy érzem, ez olyan, mint a fapados társaságok térhódítása a nagy légitársaságokkal szemben: az OO-hoz nem jár olyan szintű támogatás, nincs ingyen ClipArt, de funkciókban ugyanakkor nagyon közel állnak egymáshoz.
mcfresh
2005. július 26. 20:07

Köszi mindenkinek a javaslatát!

Akkor nem marad más mint megtanulni az open office új felületét.

Köszönet mindenkinek a segítségért.
Halasi Miklós
2005. július 27. 6:31
A MS Office-nak van egy adu ásza, ez pedig az Outlook. Ugyanis ez nem csak elsősorban levelezésre való, hanem komplett PIM (Personal Information Manager), és a legtöbb program ennek a névjegyalbumát szereti. Tehát míg a többi téren pótolhat valamit az Open Office, az Outlookot sajnos még nem.
chipmix
2005. július 27. 20:36
Nekem meg mindenképpen a MS Office tetszik legjobban, bizonyára azért, mert soha sem lesz.
Van egy kis Works- ünk még 6.0-ás ez emlékezetet legjobban rá.
Az Open Office viszont, ha ilyen jó iramban fejlődik tovább nem fog nagyon lemaradni tőle.
google
2005. július 27. 20:39
IDÉZET(chipmix @ 2005. július 27., 21:36 - szerda)
Nekem meg mindenképpen a MS Office tetszik legjobban, bizonyára azért, mert soha sem lesz.
Chipmix, ez nagyon tetszett.
Nekem sincs és nem is lesz, mondjuk, nincs is szükségem rá.
Amire kell, arra bőven elég az OpenOffice (vagy most éppen az EasyOffice...).
eremit
2005. július 28. 5:02
No, éppen ezt akartam kérdezni. Mindenki az OpenOffice-t ajánlotta. De van még más ingyenes? EasyOffice?
google
2005. július 28. 9:04
Igen,
innen letölthető. A trial ne zavarjon meg, nálam elég régóta fent van már. Nyílt forráskódú, gyors. Csak üzleti célra nem használható ingyen.
A kompatibilitásról nem tudok nyilatkozni, még csak nagyon keveset használtam. De állítólag - ezt persze ők mondják - jól kezeli az MS fájlformátumait.
aty
2005. július 28. 9:12
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. július 27., 7:31 - szerda)
A MS Office-nak van egy adu ásza, ez pedig az Outlook.
Ezt a bizonyos "aduászt" általában ingyenesen hozzádvágja az MS, hogy ha rendelsz valamit tőlük. Tehát ezért tök fölösleges még a "kedvezményes" MS Officet is megvenni.
eremit
2005. július 28. 10:46
MS Office Outlook.
Egy kártyalap csak akkor aduász, ha ki is játszák. Nálam nem jött be, mert nem használtam ki a funkcióinak még az 5 %-át sem. Helikopterrel menjek a közeli ABC-be kenyérért? És a felhasználók döntő többsége sem használ belőle többet, mint én. Végezhetnénk egy felmérést is!
Kovács Dávid ( Davs )
2005. július 28. 15:14
@eremit
Dettó..
1., és nem használok Outlookot
2., nem használnám ki...Naptár nem nagyon kell(ott a Rainlendar), címjegyzék meg végképp...Habár én az OOo-t sem használom, mert nincs nagyon mire...
apacs
2005. július 28. 16:03
Én sem.
aty
2005. július 28. 16:16
Ingyenes Office még a Gnumeric&Abiword páros is. Gnome Office néven szokták emlegetni, de Win alá is elérhető.
Ahogy látom egyelőre a Gnumeric mégse...
Springoffice, Magyaroffice meg mind az Openofficera épül:(
aadaam
2005. július 31. 14:20
Aki diák a felsőoktatásban(fősuli , egyetem) vagy tanár az a Magyar Állam ill. a Microsoft megállapodása értelmében ingyenesen / legálisan használhatja a Win XP Professionalt ill. a MS Office 2003-at!
Emellett még 1 csómó más CD-t is küldenek , összesen vagy 15-öt.
A te költséged mindösszesen 5000 Ft. Ennyiért igazán megéri a legális Win-ért!!!!
És Így használhatod a szerintem legjobb MS Office-t!
Ha nem vagy felsőoktatásban esetleg van a családban 1 gyerek aki még egyetemre/fsulira jár - Így is igényelhet ....
CAMPUS ProgramRem segítettem...
Ha meg nincs más megoldás:
OOo.org www.openoffice.org
SpronOffice - PCW ajándékaként ingyen
Orbit
2005. július 31. 16:30
Az a baj ezekkel az ingyenes irodai programokkal hogy semmi újat nem hoznak, csak másolják a Microsoft Offfice-t. Így egy lépéssel mögötte kullognak. Az OpenOffice is az ingyenessége mellett nem sok újat nyújt. Otthoni felhasználásra nem lenne rossz az Microsoft Works programja sem ha kicsit többet tudna (ára kb 8e Ft tud magyarul is). A másik gond az OpenOffice-al hogy viszonylag erős gépen is kegyetlen lassan indul el.
sz.jános
2005. július 31. 17:20
Azt tudja valaki, hogy érdemes-e az Open Office 1.1.2-t 1.1.4-re frissíteni?
Csak kisebb javításokat tartalmaz vagy vannak lényeges változások is?!
eremit
2005. július 31. 17:22
Tudtommal semmi lényeges. És kompatibilis felfelé és lefelé is.
aadaam
2005. július 31. 17:23
@sz.jános:
szerintem megérni megvrni a végleges 2-es változatot....
sz.jános
2005. július 31. 17:40
Akkor marad az 1.1.2, a 2.0 végleges változatáig (a bétát nem raktam fel).
mcfresh
2005. július 31. 20:31

Akkor most mi van??
Melyiket lehet használni ingyenesen egy vállalkozásban, minden jogsérelem nélkül??
eremit
2005. július 31. 20:33
Az OpenOffice bármelyik változata ingyenes.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. augusztus 1. 16:50
sz.jános
Én felraktam a bétát, és jó! Szebb is mint az 1.4-es(Legalábbis erre emlékszem, rég használtam.)
aadaam
2005. augusztus 1. 17:13
A béta 1értelmüen többet tud, de szerintem megérni megvárni mire végleges lesz , mert azért elég sok hibát tartalmaz és szerintem fontos munkát nem érdemes rábízni...
Meg csak angolul tud még...
De az tényleg igaz h jobban néz ki ...
Darcy Tucker
2005. augusztus 1. 19:53
IDÉZET(aty @ 2005. július 28., 17:16 - csütörtök)
... Ahogy látom egyelőre a Gnumeric mégse...
De, pedig mégis.

Itt meg is lehet tenni:
Gnumeric letöltése Windows rendszerre
chipmix
2005. augusztus 1. 20:29
Ez nagyon attól függ, hogy mekkora vállalkozás létrehozását, szeretnéd megvalósítani.
Általában minden tovább küldött anyag jobb, ha MS Office-ben készül. És ha még a könyvelés is saját kivitelezés lesz, akkor szerintem mindenképpen Microsoft.
Másrészt pedig az Open Office csak magánszemélyek részére ingyenes. Egy igazság szól mellette, ha egyet megveszel azt az összes gépre feltelepítheted. Inkább azt kellene körüljárni ismerős cégeknél, hogyan lehetne minél olcsóbban beszerezni MS-t, hiszen mindenki ebben a cipőben jár.
Ilyen tekintetben egy másik cég már jó csomó tapasztalatot gyűjtött, ami eléggé a hasznodra lehetne.
eremit
2005. augusztus 1. 20:33
Egy nagyobb cégnek a MS Office nem hiszem, hogy nagy anyagi megterhelés lenne. Még egy közepesnek sem.
aty
2005. augusztus 1. 21:26
Bezzeg egy önkormányzatnak már az. Mehetek holnap Openofficet telepíteni... - ennek most nagyon nem örülök mert Pentium 1es masinán szánalmas sebessége lesz a Java miatt.
@chipmix:
Továbbküldött anyag? Imádom azt a felfogást hogy az MS Office formátumai egyenlőek a szabvánnyal... Várom már az XML-t nagyon, és nagyon remélem, hogy az EUnál nem tud annyira lobbizni az MS, hogy az ő tervezeteit fogadják el... Csak magánszemélyek részére ingyenes az Openoffice? Ez nem igaz! Ismered a GPLt? Ha nem akkor olvasd el, mielőtt ilyen butaságot mondasz... Sajnos sok cégvezető és sok esetben a rendszeradminisztrátor is ilyen tájékozottsággal választja a Microsoft termékeit.
chipmix
2005. augusztus 1. 22:20
@ Kedves Aty!
Kívánom, hogy a próféta szóljon belőled, és nekem még csak véletlenül sem legyen igazam.
Én egy pont olyan céget ismerek, akik éppen visszatértek az MS-re. Pedig olyan világmegváltó szöveget még nem hallottam, mint amikor ők erre átálltak. Még én is lelkesedtem és örültem. Aztán jöttek a keserves tapasztalatok. De ez 3 éve volt, mikor bevezették, és most tértek vissza. Hát szívből remélem, hogy fejlődött annyit az OpenOffice, hogy csak örömteli tapasztalatokat okoz.
Nem olyan rég olvastam viszont egyik magazinban ezt a vállalatok számára fízetős változatot, de amit ide belinkelt valaki ebbe a topicba az valóban teljesen ingyenesnek írja, és nincs megkülönböztetés magánszemély és vállalat között. Ezért elnézést kérek, hogy ezt nem néztem meg mielőtt leírtam a hozzászólásomat.
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Még akkor is, ha rám nézve nem kedvező.
aty
2005. augusztus 1. 22:29
Bocs, írhattam volna picit kíméletesebben is. Szerintem a Staroffice okozza ezeket a félreértéseket. A Sun nem tudom milyen ütemben nyitotta a forráskódot, változtatta a licence-feltételeket, és kezdte meg az Openoffice projektet. A Staroffice most perpillanat fizetős.
Az Openoffice viszont mindenki számára ingyenes, beleértve a vállalatokat és az otthoni felhasználókat is, mivel LGPL alatt publikálták. Most nézem az Openoffice pont 3 éves. Valószínűleg Staroffice-szal faragott rá a cég.
chipmix
2005. augusztus 1. 23:00
@ Kedves Aty!
Nincs semmi baj, csak olyan stilusban írtad, ahogy jött, én örülök neki, hogy leírtad ezeket, mert úgy látszik sokkal nagyobb a rálátásod ilyen tekintetben.
A többiek meg egy ilyen vita során többet tanulhatnak, mintha csak simán odavetünk valamit, mert ez megmarad.
Üdv. és köszönet mégegyszer: chipmix
pampalini
2005. augusztus 2. 2:32
IDÉZET(aadaam @ 2005. augusztus 01., 18:13 - hétfő)
Meg csak angolul tud még...
Az OpenOffice 2. béta verziónak (jelenleg 1.9.121) van magyarnyelvű változata
itt.
arpsoft
2005. augusztus 2. 7:31
Én sajnos csak az ingyenességet tudnám pozitívumként emlegetni.
Egy átlagos irodai gépen az MS szoftverei lényegesen gyorsabban dolgoznak, mint az OpenOffice. A felhasználók is mindig erre panaszkodnak, hogy mire elindul vagy mire megcsinál valamit, addig kimennek kávézni, míg egy ugyanolyan gépen futó Word vagy Excel gond nélkül dolgozik.
Remélem nem az a filozófia uralkodott el a fejlesztőknél, hogy úgy is erős vas lesz alatta.
aty
2005. augusztus 2. 8:06
Az irtózatos lassúság oka, hogy cross-platformos, ill. a Java gondolom.
aadaam
2005. augusztus 3. 0:18
@ pampalini : jó hogy mondod, de azért megvárom mire a véglegesen lesz meg a magyar.
Amúgy meg én is a MS Office 2003 mellett teszem le a voksomat. Ha valaki kicsit is tájékozatlanabb a PC világban, a MS sokat tesz hogy ezt megkönnyítse kis "gagyiságával".

Amúgy vannak eleve durva szoftverellenőrzések cégeknél, amin lebukhatna valaki, ha illegálsi MS Office-t használ? -- Én legutóbb azt hallottam hogy vannak ellenőrzések, de az ellenőrzők 1 nappal előtte szólnak, hogy jövünk?
Most hogy van ez?
Mondjuk az tényleg jó lenne, ha az ooo-on gyorsítanának kicsit. Jó lenne egyszer végre megtanulni használni (úgy mint a Linuxot is). Én mindenképp támogatom, hogy a jövö nemzedék az iskolában ne csak MS termékeken nőjön fel, mint én.
bye
(aadaam, figyelj oda egy kicsit, hogy mir írsz!)
Spányik Balázs
2005. augusztus 3. 6:31
IDÉZET(aadaam @ 2005. augusztus 03., 1:18 - szerda)
Amúgy vannak eleve durva szoftverellenőrzések cégeknél, amin lebukhatna valaki, ha illegálsi MS Office-t használ? -- Én legutóbb azt hallottam hogy vannak ellenőrzések, de az ellenőrzők 1 nappal előtte szólnak, hogy jövünk?
Általában szólnak. Ez persze nem jelent semmit, mert amíg ők ellenőriznek a cég élete nem áll meg. Azért már egy 50-60 gépes kisvállalatnál sem olyan egyszerű egy nap alatt eltünteni az illegálisan használt változatokat az ellenőrzésre, miközben a gépen másnap ugyanúgy kell dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy egy MS Office-t úgy eltüntetni, hogy nyoma se maradjon... szóval nem nagyon érdemes ezzel kísérletezni. A dolog azon áll vagy bukik, hogy hány licenc van megvéve, van-e egyáltalán. Ha van, csak kevés, az már tárgyalási alap. Az ellenőrök nem börtönre játszanak, hanem arra, hogy vedd meg a hiányzó licenceket. Azzal sokkal jobban járnak az általuk képviselt cégek!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.