Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Nvu - Ingyenes webszerkesztő program
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Webszerkesztő-programok
Oldalak: 1, 2, 3
Utonium
Emberek! Én letöltöttem, kipróbáltam és oda meg vissza vagyok. Lehet hogy túlzás, de nekem a Dreamweaver jutott róla eszembe, eléggé hasonlít rá. Azt nem állítom hogy a tudása is van akkora, de azért nincs miért szégyenkeznie. Egyszerűen king.gif ! Szerintem feltétlenül próbáljátok ki!

Egy rövidke cikket, illetve letöltési linket itt találtok: HardwareOC.hu: Nvu 1.0 ingyenes honlapszerkesztő

A hivatalos honlap pedig itt leledzik: http://www.nvu.com/

UI: Azt hiszem elférne a DVD mellékleten is, no meg a lapban is megérdemelne néhány sort. ani_wink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Magyar verzió pedig itt található! ani_wink.gif De nekem nem jött be. Vannak fucsaságai ...
tzoli
A legjobb ingyenes WYSIWYG...
apacs
Így van. ani_wink.gif thumbsup.gif
google
Egyetértek, bár nem próbáltam, és nem is fogom (de láttam már közelről). Legjobb kódból szerkeszteni. Tudom, vele azt is lehet, de minek tehénkedjen akkor a HDD-men, ha nem aknázom ki a lehetőségeit? ani_wink.gif
Greene
Linux alá meg fogom nézni. cool.gif ani_wink.gif
apacs
IDÉZET(google @ 2005. július 19., 12:06 - kedd)
Legjobb kódból szerkeszteni.

Ezzel én is így vagyok.

A testvérem használja az NVU-t, ő nagyon dícsérte.
Utonium
Az igazság az, hogy én eddig csak a Jegyzettömböt használtam, de aztán láttam hogy néhányan a Dreamweaverrel pillanatok alatt létrehoznak egy olyan bonyolult táblázatos szerkezetet, amit én legalább fél óráig pötyögök be. Erre nekem tökéletes lesz.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Persze, ha feltétlenül kell táblázat ... roll.gif
google
thumbsup.gif
Bizony, a modern technika már a kreativitásról szól, amit a WYSIWYG-alapú szerkesztők nem tudnak pótolni.
Kicsi Sims
Innen is letölthető: NVU
Csak az a baj, hogy nem igazán értek a webszerkesztőkhöz. sad.gif
Valaki elmagyarázná hogyan kell használni? roll.gif
Kicsi Sims
Nos valaki segítene? roll.gif
tzoli
Mint egy szövegszerkesztőt.
fapuma
IDÉZET(google @ 2005. július 19., 12:06 - kedd)
... minek tehénkedjen akkor a HDD-men...

6,1MB biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

@Utonium
Korábban volt fenn a mellékleten, de akkor még beta volt.

Most én is megnézem!
chris p
Mióta keresek egy ilyen progit! Köszönöm Utonium! worship.gif
Mindjárt lenne egy kérdésem is: hol lehet beállítani, hogy a hivatkozások új ablakban nyíljanak meg?
benkovics
A kódba írd be <a hivatkozás címe target="blank">hivatkozás</a> ! bulb.gif
tzoli
IDÉZET(chris p @ 2005. augusztus 20., 20:15 - szombat)
Mindjárt lenne egy kérdésem is: hol lehet beállítani, hogy a hivatkozások új ablakban nyíljanak meg?

Egyszerűen nem értem miért nem kerestek mielőtt kérdeztek:

http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=1533
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=149
chris p
Köszönöm mindegyikőtöknek, de (mivel a forráskód-szerkesztéshez nem értek) én igazából arra gondoltam, hogy a programban hol lehet ezt beállítani. (Ha jól emlékszem a Frontpage-ben van ilyen opció. Mármint hogy egy "pipa" elhelyezésével be lehet állítani, hogy új ablakban nyíljanak meg a hivatkozások). Szóval arra tud-e valaki válaszolni, hogy a programban "grafikusan" hogy lehet ezt beállítani (ha lehet)?
tzoli
Hát azt hiszem ez igazán nem egy nagy dolog beírni a forráskódba.

Egyébként:

Link -> Target -> in a new window
chris p
Ég az arcom, de rosszul kérdeztem. blush.gif Megnéztem amit írtál és "egyszerű" hivatkozásnál tényleg van olyan opció a "hivatkozás tulajdonságai"-nál, hogy új ablakban nyíljon meg. Csakhogy én azt szeretném elérni, hogy az oldalon legyen egy kis méretű kép, amire kattintva az megnyílik nagy méretben, külön ablakban. Ezért beszúrtam a kis méretű képet hivakozásként, így viszont nem találok olyan opciót a "kép és hivatkozás tulajdonságai"-nál, hogy új ablakban nyíljon meg. Erre van lehetőség a progiban (vagy csak a forráskód szerkesztése segít rajtam)?
(És bocsánat a keverésért. worthy.gif )
benkovics
Csak miattad feltelepítettem!
Szóval! Elkészíted a hivatkozást, és ott a more properities beállításoknál állítod be: a target - in a new window bulb.gif
chris p
IDÉZET
Csak miattad feltelepítettem!
Hálám örökké üldözni fog! worship.gif
IDÉZET
Elkészíted a hivatkozást, és ott a more properities beállításoknál állítod be: a target - in a new window  bulb.gif
Ha képet szúrok be hivatkozásként, akkor nem találok "more properties"-t. Még a "sima" hivatkozásra válaszoltál vagy már az előző oldal utolsó hsz.-ben leírtakra és csak én bénázok ennyire?
benkovics
Bocs! Addig pöcsöltem, hogy nem vettem észre az új hozzászólásod! blush.gif Azt úgy nézem, hogy csak a kódban tudod beállítani!
Boomer
Remek ez az NVU bulb.gif Nekem tetszik smile.gif Tényleg egyszerű kezelni!
Garono
Lenne egy-két kérdésem a programmal kapcsolatban (amúgy nagyon jó progi!):
1. Hogy lehet olyat csinálni, hogy a mentett .html-ben ha egy képre húzom a kurzort (olyan kép, ami linkelve van), akkor egy másik, ugyanakkora kép jelenjen meg a helyén?
2. Hogy lehet üzenőfalat beilleszteni? Vagy csak programozó módban lehet?
3. Ha beszúrok egy keresőt, ami be van építve a programba, akkor van felette és alatta egy-egy vonal, az oldal széléig ér. Ezt nem lehet eltüntetni?
Kovács Gyula (MiniDisc)
Az első kérdésedre: Többféle módon lehet megcsinálni, de ha nem értezs a html és a css programozáshoz, akkor inkább ezt ne csináld, mert nem lehet két mondatban elmagyarázni. (illetve el lehet, de nem ebben a topicban, hanem a css-ében ani_wink.gif )

Az utolsóhoz a kódot kellene látni, míg az üzenőfal php programozást, és sql adatbázist igényel.
Balintos
Hova kell javascriptet beilleszteni??? blush.gif
szlax
Tiszteletem, most érkeztem! Én egy gyakorlott tervező grafikus vagyok és most kezdtem html programozást az NVU-val. Nagyon megkedveltem, a grafikus felület miatt otthon érzem magam benne. Van vele egy gondom. Szeretnék onmouseover-onmouseout javascript effektet létrehozni, de ha kódban írom be nem csinálja meg. Azt szeretném kérdezni, hogy meg tudnátok-e mondani, hogy hol tudnám "grafikusan" beállítani az onmouse képet meg az out képet???? Ha valaki segíteni tudna lekötelezne! Előre is köszönöm!
Dani991
Sziasztok!
Hogyan lehet Nvu-ban egy képen (például) a fehér színt átlátszóra csinálni? blush.gif
Előre is köszi

Utólag: És háttérhangot hogyan lehet beszúrni? blush.gif
Előre is köszi
Garono
Egy képen se lehet a fehér részeket átlátszóvá tenni. Ehhez a képnek eleve átlátszónak kell lennie (.gif és .png formátumban, ezek a legelterjettebbek). Háttérhangot meg nem érdemes alá rakni, mert úgyse fog működni minden böngészőben, akkor már inkább RealPlayer beépülővel adj háttérzenét, az böngészőfüggetlen. smile.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(Dani991 @ 2006. April 16., Sun 16:56) *

Sziasztok!
Hogyan lehet Nvu-ban egy képen (például) a fehér színt átlátszóra csinálni? blush.gif
Úgy lehet, hogy amikor az átlátszóságot beállítod, akkor a képen a fehér színt szűrését állítod be, és úgy mented. És akkor csak a fehér színű terület lesz átlátszó.
Dani991
Köszi a segítségeket
zsoltchelsea
Az NVU tényleg remek program, bár én is találtam benne pár furcsaságot. Ezeket nem részletezném, mert mindenki elkényeztetett, tudatlan, kisgyereknek gondolna... Mivel én egy greenhorn (zöldfülű) vagyok ebben a témában. Nem is tanulom, csak hobbiból csinálom...
Kovács Gyula (MiniDisc)
Az NVU-val az a legnagyobb baj, hogy alkalmatlan allapok készítésére, tehát olyan html lapok készítésére, amelyekben nincs <head> rész, és nincs dokumentum tipus megadva. Mentéskor ugyanis állandóan odateszi, és így pl. egy php-s lapnál már nem igazán működik jól. Azért írtam fentebb, hogy 1-6 lapos lapokhoz jó csak. Ettől komolyabbak készítésére szerintem nem alkalmas.
zsoltchelsea
Hi! Szerintem ezt a programot elsősorban Linuxos vagy Mac-os kezdőknek csinálták (aztán csináltak neki Windows-platformot is), így aztán a profiknak meg meghagyták a "pötyögtetős" módszert, mondván a profi, az ne grafikus szerkesztővel csinálja a lapokat, hisz profi. Lehet az is, hogy a Windows-platformot is azért csinálták, hogy népszerűbb legyen (+ lehet, hogy egy kis piacrombolást is akartak a Microsoftnak).
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nem értem, miért kell állandóan sztárolnod a Linuxszot, és szidnod a Microsoftot. Minden hozzászólásod erről szól.
Egyébként csak hogy tudd, a programokat nem úgy csinálják, hogy itt így ott meg úgy működik. Linux alatt is ugyanígy megy. Ott sem lehet dokumentum tipus nélkül menteni. A webprogramozás egyébként is plattform-független.
zsoltchelsea
Hi! Nem sztárolom a Linuxot, csak az NVU-t nem Windowsra tervezték elsősorban, hanem Linuxra. Tudom, hogy platformfüggetlen a tervezés. Ha elolvasod, pontosan meg lehet érteni, hogy mit szerettem volna kifejezni! Bocs, de teljesen agyament nem vagyok. Ilyet nem is írtam, hogy a program itt így, ott úgy működik. Ezt te találtad ki... Bocs, de ezeket nem tudom kinek írtad, de nem az én hozzászólásomhoz, az is biztos... Egyáltalán nem kapcsolódik hozzá. Gondolj már bele (kis gazdaság alapszinten):
1.: Hogy lehet növelni a népszerűséget? Hát, úgy, hogy a másiktól elcsábítjuk a felhasználókat, hisz telített a piac!
2.: Ki a piacvezető a számítástechnikában (software)? Microsoft. Én nem szidom őket, csak tudom, hogy nem a kicsitől kell elvenni a felhasználókat, hanem a nagytól, hisz a kicsitől kevesebb ember jön, mint a nagytól!
3.: Minél nagyobb a népszerűség, annál több ember lesz hajlandó fizetni a cég többi termékéért. Ez tiszta reklámfogás. Ez így van, nem lehet ellene tenni. A Microsoft is így hozta fel az Officet: Megy a Windows, hozzuk már fel az Officet (olyan megoldással, ami összefonja a kettőt)! Na látod. A szoftvervilág szerintem egyik legnyagyobb ötlete volt ez! Hihetetlen mennyiségű zsenialitás van benne, hisz ezt szépen, csendesen csinálták meg! Amúgy tipp: tudom, hogy szakértő vagy, meg máshol is segítesz, de kérlek pontosan olvasd el, hogy mit írok. Ha elolvasod, akkor nagyon jól tudsz segíteni (lásd képbeszúrás).
Kovács Gyula (MiniDisc)
Keversz valamit! Azért mert valami szabad szoftver égisze alatt született, az nem jelenti azt, hogy Linuxra csinálták! És akkor sem értem, mi köze az NVU-hoz annak, hogy melyik szoftver kivel mikor mi ellen veszi fel a harcot. Nem mindegy?

Beszélgessünk az NVU-ról, és kész. Pl. hozzuk szóba azt, hogy mennyire használható a css szerkesztő felülete!
zsoltchelsea
Hi! Tényleg hagyjuk abba. Azt, hogy Linuxra írták, nem én találtam ki! A FrontPage-ben megszokott "beágyazott keretet" hol lehet megtalálni? Ne nézzetek butának, nekem az nagyon kéne, mert az osztályoldalunkhoz kéne a keret, viszont a FrontPage nincs még meg, és rágják a fülem miatta!
Kovács Gyula (MiniDisc)
Mármint az NVU-ban hol van a beágyazott keret? Keresd esetleg úgy hogy iframe. Ugyanis az az. Most nincs fent az NVU, nem tudom pontosan.
zsoltchelsea
Hi! kösz a tippet. Az iframere gondoltam én is, de nem voltam biztos a dolgomban (1.: azért írtam ídézőjelbe, 2.: félreértések elkerülése végett írtam így). Azért írtam magyarul, mert nekem is az van (mármint magyar nyelvű)
Kovács Gyula (MiniDisc)
Félreértesz: A beágyazott keret fogalom a Frontpage sajátja, előfordulhat, hogy az NVU-ban iframe-ként van. Ezt akartam csak mondani. smile.gif
zsoltchelsea
Hi! Bocs, lehet, hogy igazad van.
garferi
Helló nekem az lenne a problémám, hogy ha az NVU webhelykezelőjével akarom szerkeszteni a már FTP-n lévő oldalamat akkor a letöltés közben ezt a hibaüzenetet írja ki és ha az OK-ra kattintok akkor sem akar eltünni az ablak.
IPB kép

Remélem tudjátok ezt mi okozza. Nagyon jó lenne ha a feltöltött oldalamat azonnal tudnám módosítani, de valamiért nem engedi.

Köszi előre is...
Greene
Ha még aktuális a kérdés akkor a válaszom: A progi valószínűleg több kapcsolatot akar létesíteni egyszerre, az FTP szerver viszont nem engedi, és egy hibaüzenettel visszautasítja. Esetleg beragadt a szerveren a loginod, de ez kevésbé valószínű. Meg kéne nézni a beállításokat NVU-ban.
zsoltchelsea
Hi! Az előfordulhat. A szolgáltatótól is függ (ha ingyenes, pl. a dynamicweb csak egy szálat engedélyez).
szucso
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy az Nvu-n hogy kell megoldani, hogy a lapon belül, egy belső ablakban (iframe) jelenjenek meg az aloldalak?
Még nagyon kezdő vagyok!!!
Előre is köszönöm, ha válaszoltok.
zsoltchelsea
Nem tudom, hogy az NVU csinál e külön iframe megoldást, mint a ForntPage, de szerintem neten találsz cuccot. Nem nagyon vagyok jártas a frames oldalakban, de valahogy itt a lényeg:
KÓD

<iframe>
balalalalalalala
</iframe>

Persze itt is lehet formázni a dolgokat, de arra viszont van másik topic is...
szucso
Köszi!
Mivel engedi az Nvu, hogy html kódokat is beágyazzunk, ezért meg lehet oldalni iframe-mel. A hivatkozásra majd rákeresek.
smile.gif
singleplayer
Sziasztok!

Én még csak most próbálgatom a progit.

Viszont van egy dolog amit nem értek, Chello webtárhelyre pakoltam fel amit csináltam, a problémám az, hogy beilleszettem egy gif-et aminek animálnia kellene, de ha az interneten nézem a honlapomon semmit sem csinál, úgy viselkedik mint egy jpeg(csak egyszerű kép). Ha viszont total commanderből nyitom meg ugyan azt a htm fájlt ami tartalmazza akkor is mozillában jelenik meg de ott már rendesen animál. ???

Tudja valaki esetleg miért?

Köszi a segítséget.

Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.