Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: V. Fórumtalálkozó
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5
Gereby
Üdv Mindenkinek!

Nagyon régóta nem volt már találkozónk, így gondoltunk egyet, és elkezdtem szervezni. Mivel tanulmányaink nem egy fórumost (hanem kettőt is) hozott Kecskemétre, és viszonylag könnyű elérni ezt a várost, ezért döntöttünk így, hogy itt kellene tartani.
Időpont még függő, szerintem szavazást fogunk indítani róla.
Éttermet ismerek egyet itt, ahol nagyon jól főznek, csak egy kicsit drága hely, szóval ez is változhat még.
Szállás is megoldható a Kecskeméti Főiskola kollégiumában (tudtommal).
Programot is tudunk szervezni. A következő lehetőségek vannak:
- Séta Kecskemét belvárosában: Van egy szép nagy főtér a két templom közével, A Tudomány és Technika Háza, A Cifrapalota...
- Kirándulás Bugacra kisvasúttal.

Akit érdekel, az jelentkezzen itt a topicban, ÉS nálam privát üzenet formájában.
Továbbá várok javaslatokat időpontra, programra, étteremre stb...

Szerk.:
Amit pontosan tudunk:
- Helyszín: Kecskemét
- Időpont: 2008. november 22.
Amit kevésbé pontosan:
- Étterem: Italia Pizzeria
- Program: Kecskemét felfedezése (séta, Technika háza, Cifrapalota,...)

Várható résztvevők:

Balázs
Mizsi
Shia-ko
Adani
ProFiler
Ulala
Pjotr
Rambo
Gereby
ProFiler
Természetesen érdekel, a hely pedig tökéletesen megfelel. (Csak a problémázók kedvéért: írom én mindezt Sopronból. ani_wink.gif )

Ciao.
Pjotr
"(hanem kettőt is)" - Én vagyok a másik. Ebben a kolis elszállásolásban nem vagyok nagyon biztos, annyit tudok, hogy ha nője van az embernek, akkor azt elintézik. Programszervezéssel kapcsolatban elég gyengén állunk egyelőre, szóval aki ismeri a környéket, akkor öntse ki a szívét, mi a legtutibb program szerinte. (Nem, most nem az éjjeli tivornyára gondolok.)
Shia-ko
Érdekel a dolog, a többiben majd ha lesz időm írok.
Adani
A homokbányai koliban vannak vendégszobák, pár embert el tudnak ott szállásolni, legalábbis eddig működött. Nekem vannak ott ismerőseim, akik még ott laknak ( 3 évig laktam ott, nagyon színvonalas szálláshely) és szerintem tudok náluk aludni, hétvégén úgysem lesznek ott sokan.

Természetesen engem is érdekel, én is a GAMF-ra jártam szluba, cska én idén végeztem, a szervező meg most kezdte.

Kajahelynek meg ajánlom a Matthias pizzériát ( rendőrséggel szemben) na ott nagyon finomat lehet kajálni, nekünk a kedvencünk volt. Vagy az Itália pizzéria. Nem tudom mi lesz még a program része, ha valaki szeretne esti kocsmatúrát, akkor Aranykerék vagy Wanted ( ez drágább, de kicsit színvonalasabb). Aki tróger kocsmát szeretne annak meg az Arizónát ajánlom ( Red Colt Garden mellett).

Döntsétek el mikor legyen a tali. Én szombati napra szavazok. Kecskemét amúgy könnyen megközelíthető szinte minden irányból. Szeged és Bp felöl óránként járnak a vonatok, Szolnokról is van közvetlen vonat és Cegléden átszállós is (ez a gyorsabb). Szentesről van vonat és busz is, Békéscsabáról a legegyszerűbb vonattal Szolnok-Cegléd felé.

ui:
http://kollegium.gamf.hu/kollegium/documents/aktualis.php

Itt lehet informálódni, amint lesz pontos dátum mindenki gondolja meg kér-e szállást, mert hetekkel előre kell szólni, és nem tudni mennyit tudnak kiadni. A szervezők érdeklődhetnek, bár Gereby nem kolis, de ha Pjotr az akkor lemehet a portára érdeklődni.

Esetleg lehet próbálkozni a Jász utca 32-ben lévő munkásszállóval is, ott még lehet hely. Régen még az is koli volt, de épp idéntől szünt meg, de a munkásszálló részén lehet, hogy lesz pár hely. Ott kicsit spártaiak a viszonyok ( Homokbányához képest legalábbis).
ProFiler
Én abban biztos vagyok, hogy egy reggeli vonattal indulnék Pestről és egy estivel/késő délutánival mennék vissza Pestre, ott tölteném az éjszakáimat előtte és utána. A szombati nap az szinte egyértelmű, eddig is mindegyik akkor volt. Az esti kocsmázásról én amúgy is lemondanék, az max. marad az ottalvókra.

Ciao.
Gereby
Csak ennyien leszünk? roll.gif
ProFiler
Már legalább tíz emberről tudok. Szerintem alakul.

Ciao.
Ulala
Nagy valószínűséggel én is jönnék a talira, főleg, hogy eddig mindegyiken ott voltam. smile.gif
Shia-ko
Nem tudom, hogy milyen típusú programokra gondoltatok, de a fotográfiai múzeum, vagy a gyümölcspálinka-főzde vagy a Képtár tudna érdekelni. A Kiskunsági Nemzeti Parkba is elugorhatnánk, de nem tudom, hogy meg lehet-e oldani a közlekedést, meg ahhoz engedély kell az igazgatóságától. Gondolom a városnézés alap (főtér, Városháza, Cifra palota).

Hirtelen ennyi ötletem támadt, lehet szeretni érte. :Đ
ProFiler
Ez már két napos program... cool.gif

Ciao.
Adani
Egyébként hiába voltam kvázi kecskeméti 4 évig, ha hiszitek ha nm sosem voltam a Technika házába és a Cifra palotába meg a nemzeti parkba, ezért nekem is új lesz minden.

Csak a kocsmákat jártuk főiskolás éveinkben smile.gif

Aki meg extrém túrára vágyik annak ajánlom Homokbánya bejárását, tiszta Csernobil style, üres romos épületek, sok ház úgy van ott ,ahogy a kivonuló oroszok otthagyták. 4 emeletes panelházak üresen, a tetőn jó fotózó helyek.
Gereby
Nekem is ez a bajom, én most költöztem ide, de még nagyon semmit se sikerült megtapasztalnom, hogy mit hogyan lehet megnézni, meg mennyire érdemes. Mint írtam, és Adanival beszéltem egy bugaci kisvasutas kirándulás jó lenne úgy mint Sopronból a fertőrákosi kirándulás volt. Utána még egy főtér nézés, esetleg egy-két épületbe benézni, és lehet is menni enni. Sőt délutánra is szervezhetünk valamit.

Mostmár akkor azt kérném mindenkitől, hogy időpontokat írjon be, hogy mikor ér rá, és akkor szavazunk.
Adani
A kisvasutazás ott problémás, hogy elmehetünk ugye Bugacra vagy máshová, de órák múlva jön csak visszafelé vonat. A főteret meg lehet nézni bármikor Homokbányát is, evésre meg ajánlom a Matthias pizzériát, ott finom a kaja. Estére pedig mehetünk kocsmatúrára, ha van jelentkező.
fapuma
Én szívesen jövök szombat-vasárnap (tősgyökeres kecskeméti lakos voltam egészen 1 hónappal ezelőttig), de a konkrét időponttól függ, hogy meg tudom-e oldani.
Enni jó szívvel tudom ajánlani a külvárosban a Fekete Gólyát, vagy a belvárosban a Kis Bugacit is, mint "hagyományos" vendéglőket. Kocsma/presszó-stílusú helyből a Technika házáról tudom, hogy nagy is, és nem lehet rá panasz (esetleg az, hogy túl kulturált smile.gif ).

Megnézős helyekből meg Shia-ko-t tudnám csak ismételni. Homokbányán még nem voltam, de érdekel a dolog.
Gereby
A Homokbánya nem hinném, hogy nagyon fórumtalálkozóra való program. Elég veszélyes, őrzött épületekről van szó. (Amúgy éjszaka jó móka volt felfedezni... smile.gif )

Vendéglőre én is pont a Kis Bugacra gondoltam (mivel mást nem is ismerek).

Emberek! Időpontokat!
Shia-ko
Igen, hát azért dobtam be több dolgot, mert ugye szemezni kell és sokan vagyunk, különböző érdeklődési körrel. Amúgy ha barátnőmet is le tudom csalni, akkor maradunk hétvégére, így minden belefér, ha meg nem, akkor legközelebb megyünk, sz'al aki akarja úgyis megnézi a kimaradt dolgokat.
Greene
Engem is érdekelne a dolog. Nem feltétlenül a nézelődős része, hanem a beszélgetős. smile.gif
ProFiler
IDÉZET(Gereby @ 2008. szeptember 30. 22:37) *
Mostmár akkor azt kérném mindenkitől, hogy időpontokat írjon be, hogy mikor ér rá, és akkor szavazunk.

Nekem (és Ulalának) a következő szombatok lennének jók:

- november 1.
- november 8.
- november 22.

Ciao.
Shia-ko
Nekem abből csak az 1., a többin a jelenlegi sulimban vagyok.
Adani
November 8 nem jó, már programom van Szegeden, igaz csak este. A többi időpont nekem ok.
Gereby
November 1. = Mindenszentek napja. Azon a hétvégén szerintem mindenki másfelé fog rohangálni. Más időpont kell. Esetleg korábban? Vagy később...
Adani
A mindenszentek jó, mert az munkszüneti nap, tuti ráér mindenki. Nekem korábbna is jó. Jövő hét szombat nem, akkor Orosházán van programom, a következő hét az jó meg az utána lévő is.

Vagyis október 18 és 25 is jó nekem.
Gereby
Nekem az folyamatos családi programot jelent.
ProFiler
November 29-e számításba jöhetne? Shia-ko?

Ciao.
Adani
Előreláthatólag jó a nov 29, aztán majd meglátjuk.
Shia-ko
IDÉZET(ProFiler @ 2008. október 2. 20:47) *
November 29-e számításba jöhetne? Shia-ko?

Ciao.

Aznap infóm van, úgyhogy talán meg tudom oldani. :Đ
Pjotr
Valahogy olyan érzésem van, mintha munkaebédre készülnénk. smile.gif Nekem egyelőre bármelyik szombat jó, kb. csak a lábamat lógatnám.
ProFiler
Úgy látom, eddig 29-e a legesélyesebb.

Lehet, hogy akkor már sífelszerelést is vihetünk, de sebaj. biggrin.gif

Ciao.
Adani
Kecsón nem sok sielős hely van talán a Vízmű domb, de ahhoz, szerintem még az is kicsi. De a kilátás jó onnan.
Gereby
Nekem is megfelelőnek tűnik. smile.gif
Ulala
Nekem sajnos a november 29. nem jó. Suliban vagyok és nem tudom kihagyni. Eléggé drága és kihagyhatatlan élvezet a 3D Studio Max mesterkurzus. smile.gif Esetleg más időpont? Mondjuk utána lassan már december van és kezdődnek az ünnepek.
mizsi
Nekem a november 1 és 8 a megfelelő. Akkor hátha átcsap az egész egy mizsi-szülinap talira. biggrin.gif
Adani
8 nem jó, 1 viszont igen. Ha Mizsi szülinap lesz akkor meghívlak egy sörre a szülinapod alkalmából.
ProFiler
Ejha. A leírtak alapján egy picit komplikáltnak tűnik. Összeírtam a leírtak alapján, hogy melyik nap kinek nem jó.

- október 18.
Ulala, ProFiler, Balázs

- október 25.
Ulala, ProFiler, Balázs, Shia-ko

- november 1.
Gereby, Ulala, ProFiler, Shia-ko

- november 8.
Shia-ko, Adani

- november 15.
Ulala, ProFiler, Balázs

- november 22.

- november 29.
Ulala, ProFiler

Ha valaki módosítana, vagy az új dátumok problémásak, akkor jelezzen! (moderátor esetén módosíthat)

Ciao.
Shia-ko
Legyen akkor nov. 22., én meg vagy megodlom, vagy most az egyszer kihagyom, ok?
Adani
Nekem jó a nov 22.
Gereby
Nov. 22 nekem is jónak tűnik. smile.gif
ProFiler
Nekünk is. smile.gif

IDÉZET(Shia-ko @ 2008. október 5. 11:12) *
vagy most az egyszer kihagyom,
ok?
Ne hagyd ki, hiányoznál! ani_wink.gif

Ciao.
ocsi
Sziasztok!

Ide tévedtem véletlenül és láttam, hogy épp talit szerveztek. Tekintve, hogy az érdeklődőket eddig mind ismerem, sőt talán még az időpont is jó lehet, hogy én is mennék! cool.gif Kecskeméten még úgy sem voltam. Bár a programon még tunningoljunk szerintem biggrin.gif
Gereby
smile.gif
Akkor az időpontot úgy érzem fixálhatjuk: Nov. 22.

Próbáljunk meg éttermet választani:
Egyiket én ismerem, ettem már, itt, finom volt, csak kicsit drága, sajnos árakat nem látok:
Kisbugaci Étterem
Amiket Adani mondott:
Italia Pizzeria
Mathias Söröző - Pizzéria
mizsi
A november 22 nekem is jó lesz előreláthatólag.
Pjotr
Az Itália jól néz ki! smile.gif Meg a kaja is! Éhes vagyok...
ProFiler
A helyválasztást én inkább a szervezőkre bíznám. No meg ahol egyátalán lesz hely. Érdemes lenne érdeklődni.

Az időpont megfelelő lesz.

Ciao.
Adani
Pjotr:

Az Itália házhoz is szállít, és tényleg finom a pizzájuk. Ha kolis vagy akkor a portán találsz szórólapot is tőlük. A Mathias nem szállít házhoz, viszont megéri elmenni oda, jó a pizza ja és mindkét említett helyen lehet utalvánnyal fizetni ( a rózsaszín Sodexeset tuti elfogadják).

A hely megint érdekes kérdés. Nem tudom mennyien leszünk végül és hányan férünk be. Egyébként van még egy nagyon jó étterem Kecskemét mellett azt úgy hívják, hogy Csalános Csárda, viszonylag korrekt árakon dolgoznak és hatalmas adagokat adnak, sőt mielőtt kifizetnéd a számlát dobnod kell 3 dobókockával és ha mind a három hatos akkor ők állják. Mikor ott voltunk az éppen azután dobta meg valaki miután mi fizettünk (nekünk nem sikerült). Az a baj vele, hogy a város határán van az M5-ös feljárótól visszább tömegközlekedéssel nem elérhető, ezért a talin nem igazán jó.

A másik jó hely a 44-es út mellett van a repülőtér után Békéscsaba felé, egy nádfedeles ház, de az sem nyerő, mert messze van.

Egyébként mire a tali lesz lehet, hogy az Izsákin a GAMF mellett is felépül a bevásárlókomplexum és lehet, hogy ott is lesznek majd kajáldák, nagyon dolgoznak ott és terv szerint már hó végén átadnák.
Pjotr
Az Itália pizzája biztos, hogy le lesznek tesztelve. tongue.gif
Igaz, hogy nagyon dolgoznak a fiúk a GAMF mellett de nem tudom elhinni, hogy az kész lesz addig.
Meg tényleg, akkor hányan is (l)ennénk?
Gereby
November 22.-ét fixre vettem. Étteremben meg tényleg az Italia lenne a legkézenfekvőbb, mivel ott nem csak pizzák vannak, hanem egyéb más ételek is, és rendes a weblapjuk, vannak árak. Most valami kb létszámot kellene gyűjtenem, és akkor be is néznék hozzájuk, megkérdezni, hogy vállalnak-e. Esetleg megoldhatnánk úgy, ahogy Sopronban volt, hogy mindenki előre leadja a rendelést.

No szóval, aki szándékozik jönni (mindenki) dobjon nekem egy PÜ-t.
Adani
Akkor nov 22, nekem oké. Kik jönnének akkor és mi a végleges program?
ProFiler
Gereby, esetleg leírhatnád a végleges időpontot és a pontos adatokat a kezdő hozzászólásba, hogy a topikot látogatóknak ne kelljen végigolvasni az egészet. Továbbá akár a biztos jelentkezőket is odaírhatnád.
Gereby
Megtörtént! ani_wink.gif A jelentkezők névsorát majd ha a másik gépemen leszek...

Várom a jelentkező PÜ-ket továbbra is!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.